Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
zawsze była starsza wg usg niż om. za kazdym razem kilka dni więcej. Nie będę się tym stresować gin zapewniał ze wymiary proporcjonalne do wagi. Ost usg u niego miałam daaawno temu, mala miała wtedy pol kilo.
Plan mam taki by być gotowa a chyba poczuje jak coś sie będzie wcześniej dziać
Laura ważyła normalnie, 3300g. Urodziła się 4 dni przed terminem.
a dziecinka mi zaraz wykopie dziurę w brzuchu.
Cala chodzę będzie problem ze snem
PS. Myślałam ze różańcowy październik cały zaliczymy. Bo w maju komunia
Cebulka ty znów spać nie możesz? Jesteś w domu z Misia czy mama/tesciowa ci pomaga?
Ciekawe jak Ginger mam nadzieję ze jutro rano napisze ze miała spokojna noc
-
Mala : a bedziesz hihi
Tak sobie mysle jak pojedziesz na IP i sie zapytaja o tc to co wtedy ? Na usg przeciez powinno wyjsc?
Dziekuje :* Oo tak kochana zebys wiedziala duzo lepiej , a co do mojego samopoczucia fizycznego to wczoraj wieczorem i jeszcze dzis rano tak mnie brzuch bolal ze myslalam ze zwariuje i ruszyc sie bylo ciezko teraz juz duzo lepiej, to pewnie z tej przejazdzki tak sie nasililo przeciez ja tak zawsze reaguje na te trasy, wczoraj przeciez bylam na glukozie i tyle na nogach. Co do plamien to od ostatniego razu jak bylam w szpitalu czysciutko
Brat mnie rozwalil i pobil samego siebiemowi mi o jakims zakaznym hahaha
a na kartce pisze jak byk ze mam sie wstawic do Pracowni Serologii Transfuzjologicznej hahah
najlepsze ze.moj taki zmartwiony byl ze cos z nim nie tak jak musi sie udac ze mna na zakazny
haha o matko , powiem mu jutro bo szkoda mi go budzic
Ja cholercia zasnac nie mogeWiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 00:25
-
Dziękuję nawet nie wiecie ile dla mnie znaczą wasze słowa wsparcia.
Zasnęłam bez problemu i Nocka tez w miarę ok przeszła. O 4 się obudziłam. Mały chwile pobuszowal wiec mi ulżylo. Boli mocnych nie ma. Są takie jak cały czas. Ale jak tylko się nasila to dziś juz jadę bez zastanowienia.
Musi być dobrze i tej myśli się trzymam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:57
haen, Shibuya, Shibuya, Sajgonara, MW26, Cebulka, Kitaja, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
cebulka to mile :*
MW : mam nadzieje ze spisz
Ginger : ciesze sie ze juz teraz czujesz sie lepiej :*
Dzwonilam do tej pracowni to mowili ze nie wiedza czy po mimo tej immunoglobuliny wytwarzam przeciwciala bo pozniej po jej zastosowaniu wystapilo plamienie i musieli by wyslac do rzeszowa ale to ze badania robilam prywatnie nie na fundusz to bym musiala zaplacic 200 - 300 zl, albo pojsc do jakiegos gina na nfz by wystawil skierowanie a pozniej jeszcze raz po wyniki a ja przeciez zmieniac lekarza na jakiegos frajera ze swoim przypadkiem nie moge , przeciez to nie sztuka pojsc do gina..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 06:51
Cebulka lubi tę wiadomość
-
hej dziewczynki ja dzisiaj bez energii wykonczona jestem po wczorajszym.
Poszłam do sklepu wczoraj z dziewczynami i jak wracałam z wozekiem i siatami to cos mi sie stalo w posladek ze noga nie moglam ruszac i musialam ja ciagnac za soba myslalam ze do domu nie dotre. Dzisiaj dalej czuje ta blokade w posladku:(
Ale urodzinki się udały. Nawet mój pamiętał o nich i przywiózł mi wielki bukiet 28 różI 20 czekolad:)
Wogole dostalam grzechotki dołączone do kwiatków od reszty rodziny.MW26, MadaLena30, Kitaja lubią tę wiadomość
-
a teraz zaczynam nadrabiac:)
wiadomosci powysyłane dziewczynki. Jesli któras już chce coś zamówić to pisać bo bede jechac po materialy moje zapasy sie puste robiąPowiem Wam ze w sklepie kolezanki moje kocyki zdobyły uznanie. Takze poszerzamy asortyment teraz o kilka rzeczy. Wogole wczoraj zrobilam przymiarke do 2 nowosci ciekawe jak wyjda:)
Ginger nie wygłupiaj się i zaciskaj nogi mocno. Pytalas o ten lek co pisałam o nim??? Moze on by pomógł????
Mala ale masz klocuszka moja w 27 tygodniu wazyla 1160 i tez mi powiedzial ze bardzo duza jest. To ju nie che wiedziec jakby zareagowal na 2200:P:P:P:P
Minke mialas pewnie bezcenna:) -
Dzień dobry.
Ja nockę miałam jakąś dziką. Co chwilę się budziłam, mąż zresztą też. Jak nie siku, to brzuch mnie bolał. Choć w sumie miałam wrażenie, że to żołądek, a nie brzuch. No ale nie wiem skąd ten ból... O 4 długo nie mogłam znowu zasnąć. Mąż juz nerwowy przed pierwszą służbą po urlopie i tez się biedny kręcił.
Także oboje wracamy do szarej rzeczywistości: on do pracy, ja sama w domu próbując znaleźć sobie zajęcie..
Co gorsza, chęci na mycie okien nie minęły... Chyba machnę je szybko, firanki odsunę maksymalnie, bo nie mam odwagi ich ściągać. Najwyżej M.ściągnie jak wróci.
Głodna juz jestem, a Mały fika, wiec tez juz się chyba domaga :p -
Myslalam myslalam i wymyslilam dobije sie dzis badz jutro do gina mam nadzieje ze wbije sie w kolejke
Potem do mojego odbiore wyniki bo tez pracuje na nfz ale do niego ciezko sie dostac ale z nim to zalatwie ... No i problem rozwiazal sie sam
-
Hej kobietki widzę ze nocna ekipa to i ranna ekipa.
Ginger bardzo się cieszęjednak jest nas tak dużo ze potrafimy zaczarować i wszystko jest w miarę ok.
Ja wiem ze dla większości z was dziwne jest to ze nie robię prenatalnych i innych dodatkowych badań. Ale samych usg miałam juz 10 i skoro nigdy nie było nieprawidłowości z maluszkiem to nie mam potrzeby na 11. Z Laura miałam w sumie 3 i było ok. Glukozy nie miałam (jak przy Laurze choć lekarz i przychodnia inna), pewnie dlatego ze pierwszy cukier wyszedł idealnie bo wiem ze gin zleca to badanie.
Szyjka wcale się nie skraca, nie otwiera jest ok. Jeśli wyląduje w szpitalu to sprawdza tydzień dokładnie na usg. Najwyżej napiszecie mi: a nie mówiłam?????
aaaaa od ost wizyty waga stoi w miejscu ha, takie czary maryale faktycznie jem mniej
-
Mała, fakt, nie ma co się martwić na zapas. 2200 to naprawdę sporo,ale skoro lekarz nie widzi w tym nic niepokojącego to tylko się cieszyć!
O glukozie kiedyś pisala chyba Natali(jak mylę to przepraszam), ze na czczo miała OK i dopiero obciążeniu coś tam wyszło wyżej niż powinno.
Ja dziś idę na usg III trym to sobie porównamy wagi (wg om mam termin na koniec października)Będziesz mniej więcej wiedziała na kiedy się szykować
Mala_Czarna_89, natali101 lubią tę wiadomość
Synuś
-
Powodzenia Zorro. O której masz wizytę?
Skarb daj znać czy udało ci się wbic
A moje dziecko zorganizowało sobie czas- wczoraj pol dnia przesiedziala u koleżanki dzis do niej na noc się wybierakiedy to tak urosło.. Na szczęście mama tej dziewczyny (przedszkolanka) wniebowzięta bo uwielbia Laurę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 08:30
-
Tez bym chyba poszla i to do innego lekarza, a taka duza waga zapalilaby mi lampke i tym bardziej bym wyslala na test obciazenia glukoza. I to tylko dlatego, zeby wiedziec jak sie przygotowac do porodu, a nie zeby sie schizowac i denerwowac:)
Sajgonara, MadaLena30, Cebulka lubią tę wiadomość
-
haen wrote:Tez bym chyba poszla i to do innego lekarza, a taka duza waga zapalilaby mi lampke i tym bardziej bym wyslala na test obciazenia glukoza. I to tylko dlatego, zeby wiedziec jak sie przygotowac do porodu, a nie zeby sie schizowac i denerwowac:)