X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger trzymam za Ciebie mocno kciuki żeby obyło się bez szpitala :-*

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• haen Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria zgadzam sie w 100%

Ginger trzymamt kciuki, zeby sie wyciszylo:*

Nymeria, Micia lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz testów zderzeniowych, gwiazdek, warto jeszcze spojrzeć jak w konkretnym aucie będzie zamocowany ten fotelik, bo nie wszystkie pasują do każdego auta (w zasadzie chodzi tu o kąt nachylenia kanapy), i jak ten fotelik chroni główkę. W niektórych jeżdżą te małe biedaczki i lata im ta główka jak chce, a potem są problemy jak dziecko jest większe. Mam parę znajomych co się napalili na foteliki firmowe, a potem się okazało, że w ich aucie ten fotelik nie spełnia swoich 4 gwiazdek. Ja mam to szczęście, że w Szczecinie mam faceta, który jest drugim w Polsce "expertem" od dobierania fotelików i "wsiąknęłam" jego forum i zgadzam się z jego opiniami w 100%. Mam zajoba na punkcie bezpieczeństwa maluszków :D

201511211678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria dasz adres forum? :)

Shibuya lubi tę wiadomość

• Ona_89' Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger trzymam kciuki żeby Cię puściło :*

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze dodam, ze warto przymierzyc w jakims sklepie stacjobarnym ze sprzedawca fotelik do samochodu, zeby byl odpowiedni kat nachylenia i dobrze dopasowany do siedziska.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, trzymam kciuki za Was ;* na pewno wszystko będzie dobrze, musi być! :)

Mój mnie wykończy -.- już mu nie powiem, że coś zamawiam. Siadł przy mnie i właściwie wymusił na mnie wszystkie decyzje. A bo to mu się nie podoba, a tamto też nie. A to, a sramto, a po co tamto. Kuźwa, jak mu listę pokazywałam to nic nie protestował, zgodził się z nią, a teraz wymyśla. W rezultacie w ogóle nie miałam przyjemności z tego zamówienia, bo nie kupiłam tak, jak chciałam. Dobrze, że to tylko kilka rzeczy... Resztę będę zamawiać bez niego. Owszem, cieszę się, że chce brać w tym udział, ale niech też wysłucha moich argumentów, moich propozycji i w ogóle... A w momencie, gdy siada obok mnie, ja się spinam i szukam tylko tak, by jemu się podobało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 19:55

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooddliszka a co zamawialiście?

Shinuya wklej link do tego fotelika jak możesz..
    Ja mysle nad maxi cosi cabrio fix,ale to koszt 500 zl.. Bije sie z myślami bi mamy możliwość kupic,używany za 300 zl..nie miał wypaku, stan b.dobry tylko kilka zarysowan.. Albo maxi cosi citi nowy ..to,koszt 360-380 zl..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziewczyny na pewno 2200 upewnialam się trzy razy. Gin powiedział ze jest duza ale ok bo wymiary ma większe niż na 29tc. Nie pamiętam kiedy miałam ostatni okres więc szykuje się na październik ;)

moodliszka, natali101 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, zamawialiśmy kilka kompletów pościeli, ochraniacz do łóżeczka i jeszcze kilka innych rzeczy. Już powoli się uspokajam :D

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginger kochana dawaj znać co z Tobą i trzymam kciuki z całych sił
    Mała ale masz bobasa wielkiego :D ciekawe ile będzie miał pod koniec ciąży;)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super ,ze dzieciaki zdrowe.

Mała córka kawał kobiety :D

Na fb wczoraj pisałam dziś może więcej co u nas po echu serduszka, ogólnie młody zdrowy ale ma zastawkę od otworu owalnego za długą i w związku z tym zaburzenia rytmu ( po urodzeniu otwór ten zarasta więc później powinno być ok) , mamy też po porodzie zapisać się do poradni genetycznej w związku z dziedziczeniem wady serca po tacie, i męczyć w szpitalu o echo serca.
    Jeremi ułożony jest główkowo, głowa nisko i jestem bez opisu buzi ponieważ syn postanowił wtulić buzie i nie pokazał a ,ze to było echo to Pan doktor nie męczył go. Wazy 1,280kg.

Co do fotlika my dostaliśmy używany taki: https://www.google.pl/search?q=fotelik+baby+design+dumbo&biw=1024&bih=499&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMI_8KH-6GzxwIVww9yCh38kAc4#imgrc=DOa4BmgW2LcFQM%3A

Najpierw chciałam nowy i po testach ale w pierwszą prawdziwą podróż z synem wybierzemy się dopiero na wielkanoc to może kupimy nowy, już większy.A teraz na wyjście ze szpitala i szczepionki wystarczy taki.

Dziś po raz pierwszy moge powiedzieć ,ze czułam się źle ...o mało nie zeszłam w autobusie myłam pewna ,ze pierdzielne , szłam jak pijak do domu na takim mega skupieniu...było mi niedobrze, słabo i kręciło mi się w głowie.

• mikado Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala cobys na koniec wrzesnia początek października nie wyskoczyla! Bo Nadia to chyba tak na jakies 33 tydzień wygląda z ta waga?

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya w jednym czasie prawie napisalydmy to samo :)
    Galaretka nie martw ur o serducho będzie dobrze! U nas serfucho jak dzwon za to lewa nerka z problemem ale lekarz ma to kontrolować póki co czekany na kolejne USG w 30 tyg.ja tak dzisiaj szlam z marketu skupiałam sie na każdym kroku który stawialam ale jakos dotarłam do domu..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya wrote:
    Izulka ja też myślę nad maxi cosi citi i chyba już tak zostanie - kolor czarny :) na allegro je oglądałam. Będę go wnosić na 4 piętro, wiec waga też mnie przekonała.

Mała czarna - toż to niemożliwe :P Szykuje się zatem 5 kilowa Nadia :P
    Tylko ponoc citi jest mniejsze tzn glebszy i szerszy jest ten cabrio fix..
    A w testach podobnie wychodzą ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moodliszka wrote:
    Izulka, zamawialiśmy kilka kompletów pościeli, ochraniacz do łóżeczka i jeszcze kilka innych rzeczy. Już powoli się uspokajam :D
    I twój mąż taki zafascynowany kupnem takich rzeczy? To w szoku jestem:)

Dziewczyny.. Moja tak szarpie i,sir wierci ze nie,wiem co,jest.. Kolo pępka to mam czerwone aż..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, może Amelcia bawi się pępowiną?;)

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buffy wrote:
    Nymeria dasz adres forum? :)

To właściwi blog nie forum, ale na szybkości pisałam bo musiałam wyjść :D

http://osiemgwiazdek.blogspot.com/

Buffy lubi tę wiadomość

201511211678.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, podejrzewam, że jego siedzenie przy mnie było spowodowane raczej tym, by mnie pilnować. Żebym przypadkiem nie kupiła za dużo... Według niego oczywiście. Bo pilnował do samego końca. Nawet przelew przy nim robiłam ;) nie powiem...gust on może i ma, ale kurde miałam jakąś koncepcję na ten pokoik, a on mi ją zaburzył.

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka pochwal sie :) wklej linka :)

Shibuya no właśnie musze przemyśleć sprawę bo,mam zamiar w prYszle wakacje zabrać mala nad morze :) poczytam jeszcze na necie co i jak :P a zamawiałaś juz ?
    Ona Amelcia wszystkim sie dzisiaj bawi :P mam dość :P nie wiem czego ona się najadla ale nie spala chyba ani 5 minut :P

Ona_89' lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
‹‹ 1036 1037 1038 1039 1040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ