Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
haen wrote:nie bralam, ale przed ciaza bralam (po chyba 15 latach czy wiecej wzielam po raz pierwszy antybiotyk) i na pcozatku bylo ok, a pod koniec brania prawdopodobnie wystapilo uczulenie (mialam pokrzywke i plamy na ciele), takze jesli taki objaw by u Ciebie wystapil, to bez paniki:)
Kurczę, ja się często uczulam na leki... Mam nadzieję, że mnie to ominie tym razem.
Niby amoksycylina jest traktowana jako "bezpieczna" w czasie ciąży,ale ja jestem srednio przekonana i strasznie przezywam żeby Małemu nie zaszkodzić
Synuś
-
Mój mąż zaczął się przejmować w końcu kosztami. Jak mu pokazałam wczoraj kilka rzeczy które kupiłam i ze wydalam 160 zl to się przerazil ze tak mało a taka kwota a ja mowie ehh... To kropla w morzu potrzeb
-
MadaLena30 wrote:Szczesciara co to za kierunek jesli mozna wiedziec - posle na niego swoje dziecie (hehe )
Chyba jednak rzadko tu zagladasz bo niektore dziewczyny maja juz prawie cala wyprawke skompletowanaZamawiaja na allegro sporo - na pierwszej stronie masz wypis uzytkownikow allegro u ktorych robia zakupy.
)
-
nick nieaktualny
-
jeju zjadlam miske rosolku i zagryzlam paczka drazetek orzechowych dodatkowe jakies 600 kcal, a zaraz wychodze z psiakiem na spacer i w planach mialam lodzika- chyba sobie juz daruje
-
Dzis bylam w aptece z ciekawosci pytalam o magnez - Pani powiedziala ze Asmag, Magne B6 ( ale nie te skurcz, cardio itd- tylko samo B6) i Magvit to magnez sprzedawany jako lek a nie suplement wiec mamy pewnosc ze dawka ktora jest podana magnezu na opakowaniu jest faktycznie w kapsulce
Polecala mi tez magnez Olipmu Chela Mag B6 mama - ze jest dobrze przyswajalny - ten obecnie posiadam.
Mi ostatnio brzuszek sie spina, i twardnieje dlatego chyba musze zaczac brac magnez tak jak gin kazal 3xdziennie, bo do tej pory lykalam 1x a jak mi sie przypomnialo to 2 kapsperelka89 lubi tę wiadomość
-
Aparatka wszystkiego co najlepsze
Ja dzisiaj z moimi córami na zakupach byłam . Młodszej okulary kupić ,bo wada jej się pogorszyła.
Powoli przymierzam się do wyprawki, ale na razie tylko kupuje i usuwam z koszyka
Muszę jeszcze od koleżanki ciuszki zabrać po jej córce i przejrzeć co jeszcze brakuje.
Czy możecie polecić sprzedawcę ,który miał dobre gatunkowo pieluchy tetrowe? -
Ale naskrobałyście dzisiaj. Zaraz was nadrobię, ale najpierw napisze co u mnie.
Jakoś tak się niepokoiłam tymi słabymi ruchami i pojechałam na IP...
Lekarz powiedział, że jeśli ruchy w ogóle występują to jest dobrze i nie ma się co martwić. Chyba, że jest ich bardzo mało w ciągu dnia. Mówił żeby sobie liczyć. Nie jest ważne czy są intensywne czy nie, bo czasem dziecko jest bardziej a czasem mniej aktywne. No i ja go tak słucham i sobie myślę: pewnie wyśle mnie do domu i nic nie sprawdzi i nagle łzy w oczach i się tak rozpłakałam, że masakra. A lekarz do męża: hormony. No i wiedział już że mnie nie może wypuścić. Zawołał położną, która przypięła mnie do ktg i się trochę uspokoiłam. Widziała że jestem rozpłakana, więc zaczęła do mnie mówić. Powiedziała, że jak nie odczuwam za dużo ruchów to powinnam się pokochać z mężemże to pomaga. A już w ogóle w 38 tygodniu to nawet się nie zastanawiać tylko brać męża w obroty i nawet gdy ciąża jest zagrożona to wtedy już można coś popróbować. Mówiła, że zawód położnej to taki troche zbereźny zawód
Ktg wyszło oczywiście prawidłowe, maluszek zacząl się też intensywniej ruszać.Potem lekarz wziął mnie na usg. Powiedział, że wody płodowe w normie, siusiaka widać na 1000% i żeby się nie przejmować, bo wszystko jest ok. Miałam takie szczęscie, że na IP trafiłam na swojego lekarza. Zapomniałam się zapytać ile waży synek
A teraz zjadłam sobie loda a Tomuś fika jak tralala.
Skarb: Bardzo się cieszę, że Twój mężus postanowił przyjechać kilka dni wcześniejTeraz będę o Ciebie spokojna, bo cały czas się martwiłam, że Ty z zagrożoną ciążą sama w domu. Podziwiam Cię, że tyle sama wytrzymałaś.
Mała_czarna: Ciekawe co tam na wizycie Ci powie lekarz. Jednak tak długo Cię mdłości męczyły, że chyba zostanie dziewczynka
MadaLena30, perelka89, haen, Nymeria, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Wróciłam od gina. Wyniki mam najlepsze z całej ciąży. Maleństwo zdrowe, wazy 2200g, szok
no i Nadia pozostała Nadią będziemy mieli druga córkę
izulkaa, MadaLena30, Buffy, perelka89, Zorro, natali101, moodliszka, mikado, Micia, haen, MW26, Shibuya, Molcia, Ginger84, Nymeria, Aga_502, Cebulka, Kitaja, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Super wiesci
Ona dobrze ze pojechalas-spokoj najwazniejszy
Mala to mozesz kompletowac juz wyprawkeNadia juz duza dziewczynka jest, a gdzie jeszcze do konca ciazy
A ja wlasnie odebralam wyniki morfo i moze ktos mi pomoze je odszyfrowac bo wizyta za tydzien.
Ponizej normy mam hemoglobine - 11,9
hematokryt - 35
bazofile - 0,4
gran. kwasochłonne - 0,9
A powyzej normy sa leukocyty - 10,3
monocyty - 1,23
Do tego od 2 dni mam uczucie zapchanego noska a jak smarkam to z krwia
Ktos sie zna ?
Edit : na szczescie mocz ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 17:36