Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulaa wrote:Ja tez sie nastawiam na maxi-cosi cabrio bo dobre opinie czytalam. Zastanawiam sie czy nir kupic uzywanego, bo to do 13kg chyba tylko jest...
Moim zdaniem:) uzywany tylko od super zaufanej rodziny czy przyjaciol (aczkolwiek ja ten pomysl od razu odrzucilam, no od siostry bym wziela/odkupila, ale ona nie ma;P), poniewaz to, ze ktos napisze, ze nie byl powypadkowy, to tyle co slowa na papierze.
A ze fotelik jest do 13 kg...mozesz kupic taki do 24 kg, tyle, ze warto zadac sobie pytanie: czy fotelik moze byc bezpieczny dla niemowlaka i rownoczesnie dla wiekszego dziecka, moim zdaniem nie...i w tym wypadku wyznaje zasade: jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego.
Ale ja w tym temacie mam dosc radykalne poglady:)Anulaa lubi tę wiadomość
-
ja wozek dostalam od kolezanki jest mega zadbany stwierdzilam ze jak mam okazje dostacc prawie nowy wozek to po co mam kupowac tym bardziej ze zima to sie zakopiemy z Adasiemw domku:) a wy dziewczyny macie juz jakas wyprawke dla malucha i dla siebie do szpotala:))??
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Micia wrote:Dziewczyny co do wózków to ja się zastanawiam nad CAMARELO znajomi mi polecają im dziecko się urodziło we wrześniu i mówią, że na zimę jak znalazł, duża gondola i głęboka ok. 85 cm długości i dosyć lekka.
Sama się zastanawiam, co chwilę słyszę o innym modelu, wcześniej chciałam grander tutek, ale ma małą gondolę.
http://www.camarelo.pl/oferta.html
Micia, wiem, ze Agnike wybrala ten model (kiedys tu o nim pisala, moze sie jeszcze odezwie) tylko ona Seville.
Ja jak sobie zaczelam go studiowac, to tylko zauwazylam, ze producent podaje wage stelaza, ale bez kolek (no i plus trzeba dodac wage gondoli/spacerowki).
Ogolnie polecam wpisac model wozka+bangla, bo na tym portalu wydaja sie byc opinie od prawdziwych ludzi.Micia, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Micia-My mamy Seville,jestem z niego bardzo zadowolona
tzn jak będzie w użytkowaniu to się wypowiem w październiku
..ale 80% moich znajomych używa jedne dłużej inne krócej i w samych superlatywach o nim mówią.
Co do psucia się wózka,cóż każdy się może zepsuć..mieliśmy przy pierworodnej JEDO i przez 4 lata się z nim nic nie działo,znajoma też miała jedo to co chwilę jej koła pękały,czasami się trafi jakaś wadliwa partia i nie mamy na to wpływu
haen, Micia, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Apartka to zapraszasz czy nie- ja tam ciachem i drinkiem nie pogardze
Szczesciata ty to masz szczescie - ktora firma daje kobeicie w ciazy umowe na czas nieokreslony i do tego podwyzke - Gratuluje
Ja wlasnie mam Maxi Cosi od mojej bratowej wiec wiem ze jest bezwypadkowy i tylko dlatego skorzystam z opcji pozyczenia - ale tylko i wylacznie dlatego- nie kupilabym od nieznajomych uzywanego fotelika.
Tak jak pisze Agnike jednym dany model bedzie sluzyl innym sie psul. Mnie tylko zastanawia ten pas kroczny, obie znajome ktore maja ten model wozka narzekaja ze zanim dziecko siedzi samo to zjezdza i przez to ma niepoprawna pozycje. Pasek jest za daleko, bylam w sklepie i porownywalam jak to jest np w baby disigne no i rzeczywiscie w Camarelo i Adamexie jest zdecydowanie dalej ten pas kroczny... a to chyba wazna sprawa czy dziecko siedzi i sie nie wykrzywia.
Edit: Foteliki sa do 11-13 kg, mojej znajomej dziecko 13 mczne ma 12 kg wiec teoretycznei moze uzywac fotelika ale praktycznie srednio by to bylo wygodne - uwazam ze juz lepeij kupic fotelik dla wiekszego dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 13:30
-
Dzięki dziewczyny za rady, chyba, rzeczywiście ile osób tyle opinii.
Agnike właśnie też przymierzam się do Sevilla czarno-zielony mi się bardzo podoba. Znajomi od roku używają i nic się ze stelażem nie działo. A gondola nie waży nawet 5 kg. Nic będę musiała pojeździć po sklepach i się przyjrzeć mu na żywo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2015, 14:15
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
MadaLena30 wrote:Apartka to zapraszasz czy nie- ja tam ciachem i drinkiem nie pogardze
Szczesciata ty to masz szczescie - ktora firma daje kobeicie w ciazy umowe na czas nieokreslony i do tego podwyzke - Gratuluje
Ja wlasnie mam Maxi Cosi od mojej bratowej wiec wiem ze jest bezwypadkowy i tylko dlatego skorzystam z opcji pozyczenia - ale tylko i wylacznie dlatego- nie kupilabym od nieznajomych uzywanego fotelika.
Tak jak pisze Agnike jednym dany model bedzie sluzyl innym sie psul. Mnie tylko zastanawia ten pas kroczny, obie znajome ktore maja ten model wozka narzekaja ze zanim dziecko siedzi samo to zjezdza i przez to ma niepoprawna pozycje. Pasek jest za daleko, bylam w sklepie i porownywalam jak to jest np w baby disigne no i rzeczywiscie w Camarelo i Adamexie jest zdecydowanie dalej ten pas kroczny... a to chyba wazna sprawa czy dziecko siedzi i sie nie wykrzywia.
Edit: Foteliki sa do 11-13 kg, mojej znajomej dziecko 13 mczne ma 12 kg wiec teoretycznei moze uzywac fotelika ale praktycznie srednio by to bylo wygodne - uwazam ze juz lepeij kupic fotelik dla wiekszego dzieckaza rok daje do moich kolezanek do zlobka Adasia ale cod rugi dzien mam wolne wiec nie bedzue tak zle;)) a ja dalej Was mecze o wyprawke
ktoras zamaiwala coz z neta i moze polecic??
-
Aparatka 100lat
ja tydzień temu marudzilam ze kolejny rok za mną ale juz inny bo mąż obok i dziecko w brzuszku to bylo moje marzenie i się spelnilo. Jeszcze jedno zostalo ale to może kiedys z czasem..
Dziewczyny wasi mężowie tez juz mówią o kolejnym dziecku?? Mój ostatnio jak byliśmy u mojej siostry wypalil ze fajnie by było dwójkę miec od razu to go sprowadzilam troszkę na ziemie ze na drugie to będzie musial poczekać troszkę co najmniej jak Wojtuś 3-4 latka skończy.
Wracając do fotelików to ja również mam pożyczony używa go obecnie moja siostra ktora pozyczyla od koleżanki wiec tez wiemy ze bezwypadkowy. Jeden koszt mniej. Aczkolwiek od obcego bym nie pozyczyla ani nie odkupila.
Straszny ten dzień dzisiaj niepotrzebnie kawę pilam bo zmierzyłam ciśnienie i jak na mnie bardzo wysokie to pierwsze 120/50 to drugie w normie ale telepie mną i mi słabo. Dobrze ze zebralam sily żeby iść do sklepu to mięsko juz zamarynowane mam chwile na odpoczynek -
Zorro wrote:Dziewczyny, czy w trakcie ciąży bralyscie jakies antybiotyki? Ja mam zlecony augmentin na drogi moczowe. Dzis odebrałam wyniki i niestety jestem zmuszona
nie bralam, ale przed ciaza bralam (po chyba 15 latach czy wiecej wzielam po raz pierwszy antybiotyk) i na pcozatku bylo ok, a pod koniec brania prawdopodobnie wystapilo uczulenie (mialam pokrzywke i plamy na ciele), takze jesli taki objaw by u Ciebie wystapil, to bez paniki:) -
Szczesciara co to za kierunek jesli mozna wiedziec - posle na niego swoje dziecie (hehe )
Chyba jednak rzadko tu zagladasz bo niektore dziewczyny maja juz prawie cala wyprawke skompletowanaZamawiaja na allegro sporo - na pierwszej stronie masz wypis uzytkownikow allegro u ktorych robia zakupy.
-
Pewenie ze zapraszam
Uwielbiam gosci miec w domu:)
JA nie wiem słyszłam akurat same negatywne opinie o camarello jak i o xlanderze.
Zorro ja bralam z LEnka antybiotyk bo zapalenia oskrzeli sie nabawiłam w ciazy. ALe nic sie nie stalo. Byłam wtedy w 3 miesiacu ciazyMadaLena30, Zorro, natali101, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Zorro jak zlecony to brać. Ja na pęcherz miałam saszetkę Monural a to silny antybiotyk i przeszlo migiem. A tez się naczytalam opini q necie to jak lekarzowi powiedziałam to kazał nie czytać bzdur tylko sluchac się lekarzy bo ono wiedza co dobre a nie jakiś pseudo dr Google.
Wózek dziewczyny najlepiej na zywo obejrzeć. Mi się spodobał na zywo ten na którego srednio zwrocilam uwagę jak szukalam wózka tak wiec co oko na zywo to nie oko w ekran. Można dotkac pojeździć rozmontować to i owo i człowiek wie co i jak.
Szczesciara dziewczyny prócz tych co są na pierwszej stronie zamawialy tez u użytkownika Krzysiu-jarzyna i byly zadowolone. Ja czesc kupiłam w hurtowni ale domowie u niego pewnie resztę rzeczy plus jakies ubranka bielizniane bo ma fajne ceny ale to czekam bo w czwartek idę do znajomej siostry obejrzeć co ona ciekawego maZorro, perelka89 lubią tę wiadomość