X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie probiotyki używacie badz polecacie ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dzialaja po 48h.

A czy objawem hemoroidow moze byc tylko swedzenie odbytu ? Zadnych zmian nie mam. Mysle ze moze grzybka z przodu przenioslam na tyl ? Oczywiscie wstydze sie zapytac. Swedzi tylko czasem.

Co do monitorowania to faktycznie sie staraja. Jeny dzis mialo byc baby shower a ja sie czuje identycznie jak kilka dni temu. Gdybym miala miec wizyte w przyszlym tyg to nic bym nie wiedziala. Az strach pomyslec.

Ide spac bo ovzywiscie wszystkie juz spia...

Dobranoc !

Ps: Cebulka Stefan super, lubie oryginalne imiona. Aleksander to moj chrzesniak najslodszy i tez mowie ze imie po cioci. Przeraza mnie ze w przedszkolu mialam tylu "Alexow" nawet nie Olkow ani Alkow. W podstawowce juz tylko 1. Ol tez sie rodzi duzo i wcale sie nie dziwie hihi ;)

Cebulka, Micia lubią tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka mi też się wydaje ze wzrok się pogorszył. Trzeba będzie wybrać się do okulisty.

Moja corcia aktywna jak zwykle. A do tego cały dzień kopie w jeden punkt juz mam chyba siniaka od środka.

A wiec wymalowalam się porządnie przed sklepami i mowie mężowi chodz przy okazji spaceru z psem wejdziemy do twoich rodziców bo ostatnio twoja mama ciągle mi mówiła ze się po buzi zmieniłam a chodziłam tam bez makijażu.
    Tesciowa jednak znowu stwierdziła ze mam inna twarz. Ale ze brzuch niby wysoko (ostatnio niby był nisko).

Październik chcę!

Shibuya, moremi lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mi sie przypomnialo ze mam w telefonie fotke z przed pakowania do kartonu:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e38aebefe654.jpg

Na @ poodpisuje jutro nie mam cos dzisiaj sily na nic. Rozłożyło mnie jakies paskudztwo. Wzielam jakies leki dozwolone i leze

Shibuya, Kitaja, natali101, szczesciara25, Micia, Ona_89', Nymeria, moremi lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator juz przetestowany i jak na razie tylko do pobudzenia laktacji jest ok.Tylko nikt mi nie powiedzial, ze przy laktacji pobudza sie macice do obkurczania i mam troszke bolesne skurcze ;) A tak sie zastanawialam czemu na wieczor gorzej sie czuje.
    Dzisiaj bylam prawie caly dzien z kruszynka. Jestem pod wrazeniem minek i zaczeła niesmialo otwierać oczka :)
    No i w wiekszosci cała tatusiowa, w tych samych miejscach znaki szczegolne :)

Mala_Czarna_89, Kitaja, olcia88, monia35, Sajgonara, Buffy, Marta1986, Cebulka, MW26, haen, Ginger84, natali101, szczesciara25, Micia, Rozmarzona, skarb15, Ona_89', moremi lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka cudne <3 <3 :-*. ginger mi gin przepisal czopki i masc proctoglyvenol polecam

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia z tym swedzeniem to obstawiam to drugie bo mi się często zdarza przy infekcji drozdzakowej miejsc intymnych...cały czas o was myślę i modlę się żeby dziewczynki były silne tak jak ty jesteś...ściskam Cię mocno, będzie dobrze, musi być!

olcia88 lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam Synek spokojny cały dzień to teraz sobie odbija...mało mi z brzucha nie wyskoczy...

haen lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj cebulka zeby mu takie nocne zycie nie zostalo jak sie urodzi ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Cebulko w imieniu moich corek ;) ja juz jak na szpilkach..moj organizm sam sie budzi o godzinach KTG. Sącze herbatke z miodem co by panny sie troche obudzily. Brakuje mi tych ruchow a miejsca nie maja za malo bo wszysycy mowia ze duzo. Zaczynam sobie wyobrazac ze je wyciagaja ( moze jutro jak bedzie normalny dzien tyg i wielkie grono lek. dr i prof. a tak to jeden na dyzurze i nie wiadomo czy wezmie odpowiedzialnosc) no i jak sobie probuje wyobrazic to nie wierze...

Jak chodze po korytarzu i chodza z tymi przezroczystymi wozkami z noworodkami to zagladam i rycze. I jak na scianach czytam o ciezkich przypadkach. Np o Jasiu jednym z blizniakow ktory ur sie w 32 z waga 490g! A jego brat 1600g. Ogolnie na scianach historia 90% blizniat.

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga napisz nam wiecej! Mala nie spi z Toba w pokoju codziennie ? Jest na neonatologicznym ? Jak to wyglada ? Ile spadla z wagi ? Co jej daja skoro jeszcze nie masz laktacji ? Czy na moim miejscu cwiczylabys juz laktatorem jeszcze przed rozwiazaniem ? Bo i tak nastapi lada chwila. Jak organizm zareagowal na cc ? Dlugo bolalo ? Czulas jak Ci grzebia i wyciagaja mala ?

Ale duzo pytan ;)

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja stosowalas i maść i czopki jednocześnie? To jest na receptę? Kurde obawiam się ze przy takim bólu nie dam rady czopka włożyć:( ale widzę ze ma w składzie substancje przeciwbólowa wiec może cos pomoże bo posterisan nie daje mi żadnej ulgi.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne jestescie z tymi hemoroidami...

Ból dupy jest zawsze straszny :P a troche go znam sie sie tak biegalo 30 razy dziennie do kibelka z parciem... na szczescie dawno tego nie bylo...

Kasia Kraków lubi tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger lekarz kazal mi stosowac czopek rano i wieczorem a masc 1-2 razy w ciagu dnia.Ulge dopiero poczulam po 2dniach a tak strasznie sie meczylam! Jest nie na recepte.Ginger polecam,bo wiem kochana jak sie meczysz. Olcia jestem z Toba i dziewczynkami myslami :-* moja ciocia(kiedys juz o niej wspominalam)pracuje w szpitalu jako pielegniarka i czasami opowiada historie maluszkow mojej mamie,ostatnio opowiadala o blizniakach ktore ur sie w 29tc na poczatku wrzesnia i z dnia na dzien maja sie coraz lepiej! Takze ja o Twoje dziewczyny jestem spokojna,bo wiem ze sa silne i dzielne jak ich mama!

olcia88 lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis juz od rana tulilam porcelane :-( oj juz nie bede narzekac na bol plecow i zgage ,bo przypomnialam sobie mdlosci i wymioty w 1 trym.

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam malinki przed sniadaniem i Zośka w koncu sie rusza. Chybaa bede sie faszerowac malinami dla tej Malej Malinki :*

Kitaja, Micia, MW26, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasio uwielbia winogrono i po nim szaleje w brzuchu ;-)

olcia88, Micia lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczynki ;) wstaje na sniadanko będę robić obiadek i na 11 do pracy ale tylko do 17 później teściów jedziemy odwiedzić bo chyba już ponad miesiąc nie bylsimy :)

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 27 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się znow snil poród. Tym razem bolało. Czy teraz będę rodzic co noc?
    I bliźniaki się urodziły a ja przecież adaptery do wózka kupiłam tylko na jeden fotelik.
    A potem snilo się że babcia zmarła.
    Cale forum mi się w nocy przeplata, jak tu być wypoczetym z rana.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 27 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, dziecko w suwaczku zrobiło kopyrtke :P

Wczoraj wzięłam 40centymetrowa lalę Laury i przylozylam do brzucha w takiej pozycji jak moim zdaniem jest dzidzia. Niemożliwe ze mieści się tam taki duży szkrab :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:17

olcia88, Micia, skarb15, Ona_89', moremi lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ