X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie probiotyki używacie badz polecacie ?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dzialaja po 48h.

A czy objawem hemoroidow moze byc tylko swedzenie odbytu ? Zadnych zmian nie mam. Mysle ze moze grzybka z przodu przenioslam na tyl ? Oczywiscie wstydze sie zapytac. Swedzi tylko czasem.

Co do monitorowania to faktycznie sie staraja. Jeny dzis mialo byc baby shower a ja sie czuje identycznie jak kilka dni temu. Gdybym miala miec wizyte w przyszlym tyg to nic bym nie wiedziala. Az strach pomyslec.

Ide spac bo ovzywiscie wszystkie juz spia...

Dobranoc !

Ps: Cebulka Stefan super, lubie oryginalne imiona. Aleksander to moj chrzesniak najslodszy i tez mowie ze imie po cioci. Przeraza mnie ze w przedszkolu mialam tylu "Alexow" nawet nie Olkow ani Alkow. W podstawowce juz tylko 1. Ol tez sie rodzi duzo i wcale sie nie dziwie hihi ;)

Cebulka, Micia lubią tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka mi też się wydaje ze wzrok się pogorszył. Trzeba będzie wybrać się do okulisty.

Moja corcia aktywna jak zwykle. A do tego cały dzień kopie w jeden punkt juz mam chyba siniaka od środka.

A wiec wymalowalam się porządnie przed sklepami i mowie mężowi chodz przy okazji spaceru z psem wejdziemy do twoich rodziców bo ostatnio twoja mama ciągle mi mówiła ze się po buzi zmieniłam a chodziłam tam bez makijażu.
    Tesciowa jednak znowu stwierdziła ze mam inna twarz. Ale ze brzuch niby wysoko (ostatnio niby był nisko).

Październik chcę!

Shibuya, moremi lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mi sie przypomnialo ze mam w telefonie fotke z przed pakowania do kartonu:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e38aebefe654.jpg

Na @ poodpisuje jutro nie mam cos dzisiaj sily na nic. Rozłożyło mnie jakies paskudztwo. Wzielam jakies leki dozwolone i leze

Shibuya, Kitaja, natali101, szczesciara25, Micia, Ona_89', Nymeria, moremi lubią tę wiadomość

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator juz przetestowany i jak na razie tylko do pobudzenia laktacji jest ok.Tylko nikt mi nie powiedzial, ze przy laktacji pobudza sie macice do obkurczania i mam troszke bolesne skurcze ;) A tak sie zastanawialam czemu na wieczor gorzej sie czuje.
    Dzisiaj bylam prawie caly dzien z kruszynka. Jestem pod wrazeniem minek i zaczeła niesmialo otwierać oczka :)
    No i w wiekszosci cała tatusiowa, w tych samych miejscach znaki szczegolne :)

Mala_Czarna_89, Kitaja, olcia88, monia35, Sajgonara, Buffy, Marta1986, Cebulka, MW26, haen, Ginger84, natali101, szczesciara25, Micia, Rozmarzona, skarb15, Ona_89', moremi lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka cudne <3 <3 :-*. ginger mi gin przepisal czopki i masc proctoglyvenol polecam

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olusia z tym swedzeniem to obstawiam to drugie bo mi się często zdarza przy infekcji drozdzakowej miejsc intymnych...cały czas o was myślę i modlę się żeby dziewczynki były silne tak jak ty jesteś...ściskam Cię mocno, będzie dobrze, musi być!

olcia88 lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Cebulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam Synek spokojny cały dzień to teraz sobie odbija...mało mi z brzucha nie wyskoczy...

haen lubi tę wiadomość

Synek ur. 8.11.2015
    Córeczka ur. 15.10.2013
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj cebulka zeby mu takie nocne zycie nie zostalo jak sie urodzi ;-)

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Cebulko w imieniu moich corek ;) ja juz jak na szpilkach..moj organizm sam sie budzi o godzinach KTG. Sącze herbatke z miodem co by panny sie troche obudzily. Brakuje mi tych ruchow a miejsca nie maja za malo bo wszysycy mowia ze duzo. Zaczynam sobie wyobrazac ze je wyciagaja ( moze jutro jak bedzie normalny dzien tyg i wielkie grono lek. dr i prof. a tak to jeden na dyzurze i nie wiadomo czy wezmie odpowiedzialnosc) no i jak sobie probuje wyobrazic to nie wierze...

Jak chodze po korytarzu i chodza z tymi przezroczystymi wozkami z noworodkami to zagladam i rycze. I jak na scianach czytam o ciezkich przypadkach. Np o Jasiu jednym z blizniakow ktory ur sie w 32 z waga 490g! A jego brat 1600g. Ogolnie na scianach historia 90% blizniat.

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga napisz nam wiecej! Mala nie spi z Toba w pokoju codziennie ? Jest na neonatologicznym ? Jak to wyglada ? Ile spadla z wagi ? Co jej daja skoro jeszcze nie masz laktacji ? Czy na moim miejscu cwiczylabys juz laktatorem jeszcze przed rozwiazaniem ? Bo i tak nastapi lada chwila. Jak organizm zareagowal na cc ? Dlugo bolalo ? Czulas jak Ci grzebia i wyciagaja mala ?

Ale duzo pytan ;)

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja stosowalas i maść i czopki jednocześnie? To jest na receptę? Kurde obawiam się ze przy takim bólu nie dam rady czopka włożyć:( ale widzę ze ma w składzie substancje przeciwbólowa wiec może cos pomoże bo posterisan nie daje mi żadnej ulgi.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne jestescie z tymi hemoroidami...

Ból dupy jest zawsze straszny :P a troche go znam sie sie tak biegalo 30 razy dziennie do kibelka z parciem... na szczescie dawno tego nie bylo...

Kasia Kraków lubi tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger lekarz kazal mi stosowac czopek rano i wieczorem a masc 1-2 razy w ciagu dnia.Ulge dopiero poczulam po 2dniach a tak strasznie sie meczylam! Jest nie na recepte.Ginger polecam,bo wiem kochana jak sie meczysz. Olcia jestem z Toba i dziewczynkami myslami :-* moja ciocia(kiedys juz o niej wspominalam)pracuje w szpitalu jako pielegniarka i czasami opowiada historie maluszkow mojej mamie,ostatnio opowiadala o blizniakach ktore ur sie w 29tc na poczatku wrzesnia i z dnia na dzien maja sie coraz lepiej! Takze ja o Twoje dziewczyny jestem spokojna,bo wiem ze sa silne i dzielne jak ich mama!

olcia88 lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis juz od rana tulilam porcelane :-( oj juz nie bede narzekac na bol plecow i zgage ,bo przypomnialam sobie mdlosci i wymioty w 1 trym.

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• olcia88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam malinki przed sniadaniem i Zośka w koncu sie rusza. Chybaa bede sie faszerowac malinami dla tej Malej Malinki :*

Kitaja, Micia, MW26, Ona_89' lubią tę wiadomość

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasio uwielbia winogrono i po nim szaleje w brzuchu ;-)

olcia88, Micia lubią tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczynki ;) wstaje na sniadanko będę robić obiadek i na 11 do pracy ale tylko do 17 później teściów jedziemy odwiedzić bo chyba już ponad miesiąc nie bylsimy :)

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 27 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się znow snil poród. Tym razem bolało. Czy teraz będę rodzic co noc?
    I bliźniaki się urodziły a ja przecież adaptery do wózka kupiłam tylko na jeden fotelik.
    A potem snilo się że babcia zmarła.
    Cale forum mi się w nocy przeplata, jak tu być wypoczetym z rana.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 27 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, dziecko w suwaczku zrobiło kopyrtke :P

Wczoraj wzięłam 40centymetrowa lalę Laury i przylozylam do brzucha w takiej pozycji jak moim zdaniem jest dzidzia. Niemożliwe ze mieści się tam taki duży szkrab :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:17

olcia88, Micia, skarb15, Ona_89', moremi lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ