Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała ty chyba mega intensywnie myślisz o tym porodzie ze tak co noc ci się śni;)
Olcia silne babki z was;)
Kitaja rano juz wysłalam męża do apteki póki co mam maść bo czopka przy tym bólu i tak bym nie włożyła:/ a ból taki ze jem albo na leżące albo stojąco bo nie usiade:/ mam nadzieje ze jutro już będzie jakaś poprawa bo przecież musze Patryka zawieźć do szkoły a tu chodzić nie idzie:/
Kitaja a jakieś domowe sposoby jeszcze stosowałas? U mnie pomagały wcześniej jeszcze zimne okłady a tym razem żadnej ulgi po niczym:/ -
No właśnie wcale o porodzie nie myślę (taka taktyka żeby się niepotrzebnie nie stresować
) tyle co tutaj piszemy
Listopadowki spędzają intensywny weekend z rodzinaja niedługo wyśle moich do kosciola zrobię obiad i posprzątaj a potem druga część zakupów tym razem buciorki
-
Wiecie,ze mi się tylko dwa razy śnił poród?
I to za pierwszym razem na samym początku ciąży. Nie znaliśmy jeszcze płci, a na tej morfeuszowej porodówce pogratulowali mi synka
Sprawdziło się
Za to jak moja przyjaciółka zaszła to śniło mi się,że będzie miała córeczkę - i tak też się stało
Micia lubi tę wiadomość
Synuś
-
hej mamusie
Ja wczoraj pojechałam do szpitala, mąż i moja położna namówili mnie na zrobienie tego ktg, żebym miała pewność, czy te skurcze są czy ich nie ma, cała zesrana pojechałam
Ktg wyszło ok, jakieś skurcze są, ale niewielkie, raczej jest to takie twardnienie macicy
Pani doktor dokładnie zbadała mi szyjkę, ma 3,1 więc mieści się w normie, wprawdzie na dolnej granicy ale jest ok, wszystko pozamykane
Zuzanna natomiast leży bardzo nisko, główkę ma przy spojeniu łonowym stąd tak niski brzuch i parcie na pęcherz
Chcieli mnie zostawić na obserwacji, ale obiecałam, że będę grzecznie leżeć w domu, bez basenu i muszę zdecydowanie mniej chodzić po schodach, mieszkam na 4 piętrze i dziennie pokonywałam je ok 8 razy
Mam brać nospe i 6 tabl magnezu i zaciskać nogi
więc zaciskamolcia88 lubi tę wiadomość
-
Witam się po wczorajszym weselnym dniu o dziwo wytrzymałam do 22:30, pomimo tego że wyszliśmy na to wesele po 11.. w domu byliśmy o 24, jak wracaliśmy to już mnie trochę kłuła szyjka, ale ogólnie dobrze się czułam nasluchalam się komplementów, potanczylam więc wypad na plus
olcia88, moremi lubią tę wiadomość
-
Ginger probowalam domowych sposobow,ale to nie pomoglo
przykladalam saszetki herbaty, bo niby herbata ma wlasciwosci sciagajace, robilam ta packe z cebuli , zimne tez przykladalam i niestety nic nie pomagalo! Lykam zelazo i dlatego tak sie dzieje:-/ dopiero te czopki i masc przyniosly ulge! Mialam podobnie do Ciebie z tego co opisujesz ciezko bylo siedziec, chodzic i jeszcze cholernie swedzialo
- sorry za szczegolowe opisy
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Natalia upieklam wczoraj jablecznik ( kruche ciasto, potem warstwa jablek z cynaminem, na to budyn i pianka z bialek ) palce lizac! Mina meza bezcenna, bo juz dawno nie pieklam, oczywiscie jak zjadl kawalek to sie pytal " pewnie jedna z listopadowek narobila Ci smaka na ciasto ?"
Mala_Czarna_89, Ginger84, natali101, Micia, moremi lubią tę wiadomość
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Juz nie wiele zostalo takze musimy teraz lezec grzecznie dziewczynki i odpoczywac ile sie da, za pare tygodni nasz swiat wywroci sie do gory nogami i wtedy bedzie ciezko o odpoczynekCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Dzięki Kitaja. Właśnie ja od tyg biorę żelazo bo wyszła mi anemia. Myślisz ze to przez to mam takie nasilenie? Miałam już problemy wcześniej ale jakoś sobie radziłam a teraz dupa zbita:/ teraz odkąd biorę to żelazo to właśnie mam problem z wyproznianiem:/ tylko nie pomyślałam że to od żelaza może być.
-
Powitac
Ginger, problemy z wyproznianiem raczej nie sa od zelaza tak mi sie bynajmniej wydaje.
Ja je biore juz od kilku tygodni i od czasu ciazy wgl poprawilo sie moje wyproznianie przy mojej niedoczynnosci tarczycy nieszczesnej,wiec u mnie zelazo nie zaszkodzilo.
Chyba,ze Twoj organizm nie do konca przyzwyczail sie do tego zelaza no nie wiem,ale wydaje mi sie,ze powodem moze byc zwyczajnie dolegliwosc ciazowa
Masakraa Ginger masz juz prawie pelny 35 tydzien!
Jestes juz z nami -
Witam
Aga cieszę się Twoim szczęściemUcaluj Gabrysie
Anet to teraz odpoczywaj i zaciskaj nogi.
Mówiłam Wam że strasznie bolał mnie brzuch był twardy jak kamień i dół kręgosłupa, aż ciężko było wytrzymać, już miałam taki moment ze miałam jechać na IP. Teraz już jest nie co lepiej i to mnie cieszy, bo się trochę wystraszyłam tak szczerze, a jeszcze malutka taka malo aktywna była.
Co do snów w nocy, takie głupoty mi się śnią, że szok
Ja już po rosolku, ale dalej coś głodna jestem
Jejku już nie długo październik , mamusie to już coraz bliżej , ja już nie potrafię przestać o tym myśleć -
Witam! My wczoraj zrobiliśmy wypad na "wieś" do znajomych. Upiekłam ciasto i mieliśmy wpaść tylko na godzinkę lub dwie, a dojechaliśmy do domu koło 2w nocy. Ale nie żałuję. Trochę się wyluzowałam, psychicznie odpoczęłam, a dzisiaj mam gości u Siebie i znów muszę coś upiec,a nie mam już pomysłu. Chciałam wykorzystać jakiś Wasz przepis ale nie potrafię znaleźć na telefonie
Muszę lecieć, co nie zdążę ze wszystkim. Postaram się choć na bierząco Was czytać. Miłego dnia -
Kitaja cieszę się, że smakuje ciasto. Ja wczoraj oczywiście sernik wieczorem zrobiłam, a rano szarlotke.
Noc średnia.,bo nos zatkany. Rano ciasto zrobiłam i się położyłam,to wstałam pół godziny temu. Nati dopiero obudziłam,musiała odespac cały tydzień.Kitaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ginger tak najprawdopodobniej masz to przez zelazo tak jak ja sprobuj tez wprowadzic do swojego meny codziennego wiecej blonnika, pij wiecej wody i jedz jogurty i stosuj ta masc i sprobuj z czopkami powinno pomoc ! I w ciazy nie powinno robic sie nasiadowek i masc z kory debu jest podobno nie wskazana w ciazy,szybkiej ulgi Ci zycze, bo hemoroidy to straszne cholerstwo.... Co do snow to mi sie takie glupoty snia, ze az wstyd pisac juz wam kiedys pisalam jak kota urodzilam, ostatnio po klotni z mezem snilo mi sie, ze w wozku go wozilam bo nie mogl sie uspokojc buhahah i wiele innych glupot mi sie sni
Micia lubi tę wiadomość
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
My od rana leniuchujemy, ale czas już się trochę ogarnąć, bo koleżanka przyjeżdża na kawę
Męczy mnie zgaga i to tak solidnie... No i mam wrażenie, że brzuch mi się opuścił. Cieszę się,że mam już wizyty co tydzień i że robią mi to ktg. Jakoś tak mi psychiczną ulgę to przynosiSynuś