Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze odnosnie kurtki, to ja nie doradze. Przed ciaza schudlam, to jeszcze sie mieszcze w swoje przed (chodze w takiej bardziej sportowej, ale ona zaczyna juz byc przyciasna, musze inne sprawdzic).
Gdybym miala dalej tak dosc intensywnie funkcjonowac i biorac pod uwage, ze jezdze glownie komunikacja miejska, to bym kupila jakas uzywana. Gdybym raczej lezala i byla wozona samochodem od drzwi do drzwi, to moze bym kombinowala inaczej i jakos radzila sobie bez.
Edit: po ciazy brzuch tez nie zniknie tak od razu, a czasami wyjsc trzeba (jal szybko ktos zgubi to juz nie wiadomo), to chyba jednak bym cos kupila, ale uzywanego lub nowego w super cenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 09:40
moremi, moodliszka lubią tę wiadomość
-
haen wrote:Jeszcze odnosnie kurtki, to ja nie doradze. Przed ciaza schudlam, to jeszcze sie mieszcze w swoje przed (chodze w takiej bardziej sportowej, ale ona zaczyna juz byc przyciasna, musze inne sprawdzic).
Gdybym miala dalej tak dosc intensywnie funkcjonowac i biorac pod uwage, ze jezdze glownie komunikacja miejska, to bym kupila jakas uzywana. Gdybym raczej lezala i byla wozona samochodem od drzwi do drzwi, to moze bym kombinowala inaczej i jakos radzila sobie bez.
Edit: po ciazy brzuch tez nie zniknie tak od razu, a czasami wyjsc trzeba (jal szybko ktos zgubi to juz nie wiadomo), to chyba jednak bym cos kupila, ale uzywanego lub nowego w super cenie.-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Jej dziewczyny my witamy w 35 tygodniu
dziś ostatni dzień w pracy myslicie że jak kupie ciasto na odchodbe to będzie ok??
Modliszka ja też się nie dopinam płaszczyka ale mi zal kupować więc będę chodzić w swetrze i niedopietym płaszczu
Paolka te nasze Adasie to będą pulpecikimoodliszka lubi tę wiadomość
-
Anula ja tak miałam kilka razy. Normalnie ciśnienie mam ok 115/80. Ale zdarzyło się 90/50 i wtedy duszności, kręcenie w głowie, brak tchu ogólnie ciężko było wstać z łóżka. Dziewczyny podpowiedzialy ze może to być z odwodnienia i faktycznie mi pomogło wypicie bardzo dużej ilości wody i ciśnienie poszło w górę.
Jeśli chodzi o kurtkę to ja napewno nie kupuje. Chodzę albo w odpietej albo zarzucam na górę taki grubszy kardigan. W ciąży z Patrykiem pożyczalam kurtkę od męża;) bo to zima była ale teraz jakoś dam radę poza tym już tylko miesiąc został a ja wychodzę praktycznie tylko do samochodu bo pieszo nigdzie nie wyruszam.
Moje dziecię poszło do szkoły po takiej długiej przerwie ciekawa jestem jak mu dzień minie. I dzisiaj idzie na pierwszy trening piłki nożnej. -
nick nieaktualnyNie miałam wczoraj dostępu do Internetu, a tu takie wiadomości!
Perełka, trzymaj się kochana! Zaskoczyłas mnie ale dobrze, że pohechalas. Mnie ostatnio też trochę zaczęło pobolewac jak na okres ale nie trwało to zbyt długo i intensywnie. Pomyslalam, że tak musi być, że brzuszek daje o sobie znać ale teraz mając Twój przykład to nie wiem
Poza tym w sobotę oberwalam troszkę w brzuszek. Ale się wystraszyłam! Ale malutka w momencie zaczęła fikac.
W ogóle to cały czas mnie rozsmiesza to, że ja zapominam o tym moim brzuszku i np nie mogę przecisnąć się gdzieś bo zahaczam, a ja cały czas myślę że jestem taką zwinna jak wcześniej
W ogóle przez ta pełnię też nie mogłam spać
Aha, Rozmarzona - wątpie że Twój mąż mi się przyśnił tak jak w rzeczywistości wyglądano chyba że jest szczupły i nosi okulary
Ty natomiast snilas mi się taką jak w awatarku
i jeszcze właśnie taką rozmarzona i zapatrzona bylas
a Mała i Olcia wiem jak wyglądają i takie mi się snily
Ciekawe jak tam Aga z Gabrysia. Mam nadzieję, że ok. To samo Olcia. Odezwij się do nas
A Y perełka trzymaj się jeszcze że swoim skarbem
Ginger, oby te czopki pomogły, bo tak mi Ciebie szkoda, że się tak meczyszperelka89, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Paolka nie miałam wcześniej krzywej. Przy córce wcale nie miałam przy innej gince i wiem ze nie wszystkim zlecają. Upomnialam się sama bo czasem mam nagła potrzebę na coś slodkiego- mam nadzieje ze to przepadzictwo
W ogóle robiłam dzis mocz i krew i zastanawiałam się czy to nie ostatni raz
Ja pralam ochraniacze w 40st w pralce.
Cały brzuch mnie boli od kopniakow. Dalej czasem jekne jak mala przywali i zgina mnie w pol. I nawet męża budzi w nocy jak kopnie a budziki go nie budzą.
pospalam teraz trochę bo od 5 nie miałam nocy. wstaje patrze a pies wtulony w moj komin nie wiem skad go wyszarpal. A teraz glodna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 10:26
-
Zorro i jak tam u Ciebie? Skurcze nadal są? Ja nawet nie wiem co to skurcz.. Ale wszystko przede mną...
Ginger współczuję Ci.. Nie dość że tak ciężko znosisz ciążę to jeszcze te hemoroidy
Modliszka ja nie kupuję kurtki. Moja mama ma rozmiar 40-42 i idealnie się mieszcze w jej ciuchy hihi
-
Dzięki dziewczyny tez mam nadzieje ze czopki dadzą radę. Tylko myślałam że będzie to tez działało przeciwbólowo ale nie bardzo:( ja nie wiem co ze mną nie tak ze co chwile cos ehh.
A z tym wiem ze będę miała jeszcze gorzej po porodzie i jak będą nawroty to chyba na zabieg usunięcia się zdecyduje. -
Aaa wczoraj kupiłam sobie buciki przejściówki, takie fajne, że nie trzeba ani wiązać, ani zapinać, tylko wsunąć stopkę, rewelacja
Laurce bardzo podobne.
i przy kasie mąż płaci, a ekspedientka z rozwalającym uśmiechem: "a dla siebie nic pan nie wybrał?" nosz kurka. Oglądał nawet, ale nic mu nie podeszło. I wyszło, że biedaczysko musiał swoje kobiety ubrać i ze swoich zrezygnować, to nic, że dzień wcześniej ubrał się od stóp to głów (wygląda jak ciasteczko), a ja kupiłam tylko majtki i skarpetki, bo szkoda teraz pieniędzy na chwilę coś kupować.
Ale ugryzłam się w język i nie skomentowałam pani, coby nie pomyślał, że jestem zazdrosna. Uśmiechnęłam się równie szeroko -
No właśnie... Jeśli coś kupię, to chyba faktycznie używanego, o ile w ogóle.
Moja mama niestety jest mniejsza ode mniesama noszę 40, a obecnie żeby dopiąć się w kurtki 42, to brakuje mi jakiś 12 centymetrów
niby przytyłam tylko 6,5 kg, ale brzuch wystrzelił i w obwodzie mam już 109cm
Byłam w szoku, bo kurtkę, którą wczoraj założyłam, jeszcze w sierpniu dopinalam, a tu tyle teraz brakuje
-
Hej mamusie
jak tam krwawy księżyc ? Widziałyście?
Paolka ja pralam ochraniacz i organuzer w pralce,na trybie ręczny na 30 stopni jakos.nic się nie stało z tym
Ci do kurtki to ja kupiłam jakis w kwietniu płaszcz taki rozciągliwy, rozmiar kupiłam większy o jeden wiec teraz,sie zapinam,jeszcze :)jak nie to ubuire się cieplej i rozsune bo kupować nie będęa w listopadzie czy październiku mysle ze nie bedzie aż tam zimni żeby w zimowej chodzić..
Perelka trzymaj sie:-*
Ja w nocy miałam,tez bole okresowe ale kurde nie,będę z każdym,skurczem jeździć do ip.. Niby mogłabym do mojego gin zadzwonic ale ci on mi przez Tel powie.. W cipke mi nie zajrzyjeszcze tydzień musze wytrzymać.. Bo w nasrepna środę mam wizytę..
Dzisiaj chce męża namówi żebyśmy pojechali kupic mi buty a jego reakcja ,? Przeciez ty i tak nigdzie nie wychodzisz to na co ci butyhaha...
Oczywiście ma problem bo w nocy mnie bolalo i nie chce mnie wypuścić"bo po schodach "
co ja z nim mam.. Mowie mu zeeby mi w ostateczności zdj robil i wysylal mmsem to sobie wybiorę
w razie czego sie wymieni na inny rozmiar
-
Szczęściara ja mam nadzieję, że mój Adaś urodzi się w granicach 3 kg. Ja miałam zaledwie 2,8 kg.
Mała i nic się nie stało z tymi ochraniaczami? Może wirowanie po prostu mniejsze włączyć?
Widzę, że nie tylko u mnie Dzidzia miała w sobotę leniwy dzień? A nawet noc z soboty na niedzielę. Nigdy nie czuję żeby jakoś fest mi dokuczał tak jak Mała pisze, że mocne kopniaki, u mnie raczej delikatne przesuwanie się po całości albo rośnie mi taka mega górka, że aż pępek na Wierzch wychodzi :p czasem aż mnie skóra boli i boję się że pęknie
Paolka _25 -
Jak masz zalecenie to dla własnego spokoju bym zrobiła...
Pamiętacie jak pisałam o pościeli na którą się doczekać nie mogłam bo z nimi zero kontaktu? Właśnie rozpakowalam paczkę a tam kartka z przeprosinami i w gratisów komplet poszewek kołdrą poduszka także teraz mam trzy komplety w tym dwa jednakowe :p
Ale mam dzisiaj energii dużo wczoraj poszła jedna pralka ubranek już wyschka zaraz wstawiam kolajna i biorę się za sprzątanie kuchni prasowanie zostawiam sobie na seriale co by mieć przy czym prasowachaen, Mala_Czarna_89, Ona_89', Rozmarzona, Nymeria lubią tę wiadomość
-
hej dziewczynki
Matko ile Was w szpitalach czyżby pełnia zadzialala???
Ja nie gadam nie moge z siebie ani słowa wydobyc wiec popołudniu do lekarza na wizyte. Ciekawe czy na tym etapie ciazy da mi jakies leki. Taka chora to ja chyba ponad rok juz nie bylam. I ciekawe gdzi emnie zawialo jak ja wiecznie w domu jestem.