X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, ja tak samo jak Shibuya codziennie mam takie ciśnienie :P wiec nie pomogę :)

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 22:09

klz920mm8wuzprdr.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnosnie kurtki, to ja nie doradze. Przed ciaza schudlam, to jeszcze sie mieszcze w swoje przed (chodze w takiej bardziej sportowej, ale ona zaczyna juz byc przyciasna, musze inne sprawdzic).
    Gdybym miala dalej tak dosc intensywnie funkcjonowac i biorac pod uwage, ze jezdze glownie komunikacja miejska, to bym kupila jakas uzywana. Gdybym raczej lezala i byla wozona samochodem od drzwi do drzwi, to moze bym kombinowala inaczej i jakos radzila sobie bez.

Edit: po ciazy brzuch tez nie zniknie tak od razu, a czasami wyjsc trzeba (jal szybko ktos zgubi to juz nie wiadomo), to chyba jednak bym cos kupila, ale uzywanego lub nowego w super cenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 09:40

moremi, moodliszka lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Jeszcze odnosnie kurtki, to ja nie doradze. Przed ciaza schudlam, to jeszcze sie mieszcze w swoje przed (chodze w takiej bardziej sportowej, ale ona zaczyna juz byc przyciasna, musze inne sprawdzic).
    Gdybym miala dalej tak dosc intensywnie funkcjonowac i biorac pod uwage, ze jezdze glownie komunikacja miejska, to bym kupila jakas uzywana. Gdybym raczej lezala i byla wozona samochodem od drzwi do drzwi, to moze bym kombinowala inaczej i jakos radzila sobie bez.

Edit: po ciazy brzuch tez nie zniknie tak od razu, a czasami wyjsc trzeba (jal szybko ktos zgubi to juz nie wiadomo), to chyba jednak bym cos kupila, ale uzywanego lub nowego w super cenie.
    Ja właśnie kupiłam używaną. Trzeba tylko patrzec, bo np. na allegro za kurtki h&m windują wysoko ceny (nowa 229, a używana 180-190), ale na olx można taką samą za 150 z przesylką z pobraniem. Tyle ze te z h&m można nosić i bez ciąży. Ja kupiłam parkę, bo u szwagierki wypatrzyłam i przymierzyłam. A na razie swetry i kurtka jeansowa z happymum.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny my witamy w 35 tygodniu ;) dziś ostatni dzień w pracy myslicie że jak kupie ciasto na odchodbe to będzie ok??;)
    Modliszka ja też się nie dopinam płaszczyka ale mi zal kupować więc będę chodzić w swetrze i niedopietym płaszczu :)
    Paolka te nasze Adasie to będą pulpeciki ;)

moodliszka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula ja tak miałam kilka razy. Normalnie ciśnienie mam ok 115/80. Ale zdarzyło się 90/50 i wtedy duszności, kręcenie w głowie, brak tchu ogólnie ciężko było wstać z łóżka. Dziewczyny podpowiedzialy ze może to być z odwodnienia i faktycznie mi pomogło wypicie bardzo dużej ilości wody i ciśnienie poszło w górę.

Jeśli chodzi o kurtkę to ja napewno nie kupuje. Chodzę albo w odpietej albo zarzucam na górę taki grubszy kardigan. W ciąży z Patrykiem pożyczalam kurtkę od męża;) bo to zima była ale teraz jakoś dam radę poza tym już tylko miesiąc został a ja wychodzę praktycznie tylko do samochodu bo pieszo nigdzie nie wyruszam.

Moje dziecię poszło do szkoły po takiej długiej przerwie ciekawa jestem jak mu dzień minie. I dzisiaj idzie na pierwszy trening piłki nożnej.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam wczoraj dostępu do Internetu, a tu takie wiadomości!

Perełka, trzymaj się kochana! Zaskoczyłas mnie ale dobrze, że pohechalas. Mnie ostatnio też trochę zaczęło pobolewac jak na okres ale nie trwało to zbyt długo i intensywnie. Pomyslalam, że tak musi być, że brzuszek daje o sobie znać ale teraz mając Twój przykład to nie wiem :-(

Poza tym w sobotę oberwalam troszkę w brzuszek. Ale się wystraszyłam! Ale malutka w momencie zaczęła fikac.

W ogóle to cały czas mnie rozsmiesza to, że ja zapominam o tym moim brzuszku i np nie mogę przecisnąć się gdzieś bo zahaczam, a ja cały czas myślę że jestem taką zwinna jak wcześniej :-)

W ogóle przez ta pełnię też nie mogłam spać :-\

Aha, Rozmarzona - wątpie że Twój mąż mi się przyśnił tak jak w rzeczywistości wygląda :-D no chyba że jest szczupły i nosi okulary ;-) Ty natomiast snilas mi się taką jak w awatarku :-) i jeszcze właśnie taką rozmarzona i zapatrzona bylas :-P a Mała i Olcia wiem jak wyglądają i takie mi się snily :-)

Ciekawe jak tam Aga z Gabrysia. Mam nadzieję, że ok. To samo Olcia. Odezwij się do nas :-)

A Y perełka trzymaj się jeszcze że swoim skarbem <3

Ginger, oby te czopki pomogły, bo tak mi Ciebie szkoda, że się tak meczysz :-(

perelka89, Rozmarzona lubią tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka nie miałam wcześniej krzywej. Przy córce wcale nie miałam przy innej gince i wiem ze nie wszystkim zlecają. Upomnialam się sama bo czasem mam nagła potrzebę na coś slodkiego- mam nadzieje ze to przepadzictwo ;)

W ogóle robiłam dzis mocz i krew i zastanawiałam się czy to nie ostatni raz ;)

Ja pralam ochraniacze w 40st w pralce.

Cały brzuch mnie boli od kopniakow. Dalej czasem jekne jak mala przywali i zgina mnie w pol. I nawet męża budzi w nocy jak kopnie a budziki go nie budzą.

pospalam teraz trochę bo od 5 nie miałam nocy. wstaje patrze a pies wtulony w moj komin nie wiem skad go wyszarpal. A teraz glodna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 10:26

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro i jak tam u Ciebie? Skurcze nadal są? Ja nawet nie wiem co to skurcz.. Ale wszystko przede mną...

Ginger współczuję Ci.. Nie dość że tak ciężko znosisz ciążę to jeszcze te hemoroidy :/

Modliszka ja nie kupuję kurtki. Moja mama ma rozmiar 40-42 i idealnie się mieszcze w jej ciuchy hihi

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • agulla03 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shibuya ja miałam badanie serduszka malutkiej, sama zdecydowałam zrobić, ponieważ wypada mi płatek z zastawki mitralnej i jeszcze ze swoim mamy konflikt krwi, wydałam 250 zł, ale jestem spokojniejsza,

Shibuya lubi tę wiadomość

agulla03
    w4sqe6hh5fx520tr.png
    iv09j48amr8jldkh.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny tez mam nadzieje ze czopki dadzą radę. Tylko myślałam że będzie to tez działało przeciwbólowo ale nie bardzo:( ja nie wiem co ze mną nie tak ze co chwile cos ehh.
    A z tym wiem ze będę miała jeszcze gorzej po porodzie i jak będą nawroty to chyba na zabieg usunięcia się zdecyduje.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa wczoraj kupiłam sobie buciki przejściówki, takie fajne, że nie trzeba ani wiązać, ani zapinać, tylko wsunąć stopkę, rewelacja :D Laurce bardzo podobne.
    i przy kasie mąż płaci, a ekspedientka z rozwalającym uśmiechem: "a dla siebie nic pan nie wybrał?" nosz kurka. Oglądał nawet, ale nic mu nie podeszło. I wyszło, że biedaczysko musiał swoje kobiety ubrać i ze swoich zrezygnować, to nic, że dzień wcześniej ubrał się od stóp to głów (wygląda jak ciasteczko), a ja kupiłam tylko majtki i skarpetki, bo szkoda teraz pieniędzy na chwilę coś kupować.
    Ale ugryzłam się w język i nie skomentowałam pani, coby nie pomyślał, że jestem zazdrosna. Uśmiechnęłam się równie szeroko

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... Jeśli coś kupię, to chyba faktycznie używanego, o ile w ogóle.
    Moja mama niestety jest mniejsza ode mnie :P sama noszę 40, a obecnie żeby dopiąć się w kurtki 42, to brakuje mi jakiś 12 centymetrów :P niby przytyłam tylko 6,5 kg, ale brzuch wystrzelił i w obwodzie mam już 109cm :P Byłam w szoku, bo kurtkę, którą wczoraj założyłam, jeszcze w sierpniu dopinalam, a tu tyle teraz brakuje :P

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) jak tam krwawy księżyc ? Widziałyście?

Paolka ja pralam ochraniacz i organuzer w pralce,na trybie ręczny na 30 stopni jakos.nic się nie stało z tym :P

Ci do kurtki to ja kupiłam jakis w kwietniu płaszcz taki rozciągliwy, rozmiar kupiłam większy o jeden wiec teraz,sie zapinam,jeszcze :)jak nie to ubuire się cieplej i rozsune bo kupować nie będę :P a w listopadzie czy październiku mysle ze nie bedzie aż tam zimni żeby w zimowej chodzić..

Perelka trzymaj sie:-*

Ja w nocy miałam,tez bole okresowe ale kurde nie,będę z każdym,skurczem jeździć do ip.. Niby mogłabym do mojego gin zadzwonic ale ci on mi przez Tel powie.. W cipke mi nie zajrzy :P jeszcze tydzień musze wytrzymać.. Bo w nasrepna środę mam wizytę..

Dzisiaj chce męża namówi żebyśmy pojechali kupic mi buty a jego reakcja ,? Przeciez ty i tak nigdzie nie wychodzisz to na co ci buty :P haha...
    Oczywiście ma problem bo w nocy mnie bolalo i nie chce mnie wypuścić :P "bo po schodach " :P co ja z nim mam.. Mowie mu zeeby mi w ostateczności zdj robil i wysylal mmsem to sobie wybiorę :P w razie czego sie wymieni na inny rozmiar :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara ja mam nadzieję, że mój Adaś urodzi się w granicach 3 kg. Ja miałam zaledwie 2,8 kg.

Mała i nic się nie stało z tymi ochraniaczami? Może wirowanie po prostu mniejsze włączyć?

Widzę, że nie tylko u mnie Dzidzia miała w sobotę leniwy dzień? A nawet noc z soboty na niedzielę. Nigdy nie czuję żeby jakoś fest mi dokuczał tak jak Mała pisze, że mocne kopniaki, u mnie raczej delikatne przesuwanie się po całości albo rośnie mi taka mega górka, że aż pępek na Wierzch wychodzi :p czasem aż mnie skóra boli i boję się że pęknie :/

Paolka _25
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka u mnie bylo i niższe ciśnienie..w szpitalu powiedzieli ze w ciąży to norma..za to wieczorem miałam 145/60 .. Troche sir wystraszyłam..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz zalecenie to dla własnego spokoju bym zrobiła...

Pamiętacie jak pisałam o pościeli na którą się doczekać nie mogłam bo z nimi zero kontaktu? Właśnie rozpakowalam paczkę a tam kartka z przeprosinami i w gratisów komplet poszewek kołdrą poduszka także teraz mam trzy komplety w tym dwa jednakowe :p
    Ale mam dzisiaj energii dużo wczoraj poszła jedna pralka ubranek już wyschka zaraz wstawiam kolajna i biorę się za sprzątanie kuchni prasowanie zostawiam sobie na seriale co by mieć przy czym prasowac :)

haen, Mala_Czarna_89, Ona_89', Rozmarzona, Nymeria lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka ja też prałam ochraniacz. Na 30 stopni, wirowania ustawiłam na 400 :) nic się z nim nie stało :)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka u mnie wirowanie bylo 400 :P

Paolka_25 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • aparatka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki
    Matko ile Was w szpitalach czyżby pełnia zadzialala???
    Ja nie gadam nie moge z siebie ani słowa wydobyc wiec popołudniu do lekarza na wizyte. Ciekawe czy na tym etapie ciazy da mi jakies leki. Taka chora to ja chyba ponad rok juz nie bylam. I ciekawe gdzi emnie zawialo jak ja wiecznie w domu jestem.

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ