X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi to u mnie +15kg czyli już dwa więcej niż przy Patryku
    Mała właśnie ta waga Marcela mnie trochę przeraza bo jak jeszcze pochodzę z dwa tyg to do 4kg dobije. Liczę troszkę jednak na błąd pomiaru i ze jest troszkę mniej.

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie.
    Tak wiec rozwarcie jakies sie w koncu pojawilo,ale minimalne ok centrymetrowe i nic nie zapowiada porodu ;/
    Gin mowil,ze jeszcze sporo czasu mi do terminu zostalo,wiec zabrzmialo to tak jakby conajmniej jeszcze z miesiac mi zostal hihi :)
    Wagowo Mala ma juz ok 3200,wiec ladnie przybrala.
    Na swedzawke kazal nadal mascia sie smarowac i nic wiecej bo na szczescie w srodku mnie nic nie dopadlo.
    Na ktg umowilam sie na czwartek i znowu stres jakiego lekarza zastane hehe.
    Hmm jeszcze mam zrobic badanie ogolne moczu i krwi,a kolejna wizyta dopiero 6 :O
    Czyli jakby wody odeszly badz pojawily sie regularne skurcze to wiadomo kazal do szpitala jechac,a jak nie urodze do 6 to normalna wizyta.
    Ciekawe czy cos sie do tej pory wydarzy bo w sumie mam wrazenie,ze jeszcze po terminie bedzie cisza.

Ginger, z jednej str zazdroszcze,ze masz wizyte na 2,a z drugiej juz coraz mniej mam ochote chodzic na wizyty bo coraz ciezej i bolesniej podczas badan :)
    Noi obie dzisiaj nie do konca zadowolone po wizycie hihi :)

Mala_Czarna_89, mikado, Galaretka, moremi lubią tę wiadomość

Jestes juz z nami :)
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale miała szalone dwa dni trafiłam do szpitala po tym jak oblałam sobie kawał brzucha wrzątkiem myślałam że ducha wyzionę , na szczęście oparzenie 1 stopnia i trzymali mnie noc i dzień najbardziej wystraszyłam sie o moje maleństwo jechałam z płaczem do szpitala wypuścili mnie dziś o 15 :). Moja szyjka króciutka jak to lekarz powiedział ale brak rozwarcia więc dupa:P

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger ty to tylko seksy i seksy a mnie zazdrosc zzera :P drugie dzieci podobno rodza sie wieksze.

mobilizuje sie od godziny by isc w piecu napalic a tu maz z pracy jedzie i sie tym zajmie ;)

Looo Alus ja tez bym sie wystraszyla.. ale z dzidzia wszystko ok? a waga?

Kurcze za chwile zaczna sie u nas rodzic 4kilowe dzieci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 16:31

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A waga... hmmm a waga to juz 21 kg na plusie szok.
    Jeszcze jak zostaly dwa tyg to ja nie wiem na ilu sie skonczy :)

Mezu stwierdzil,ze bedzie przynajmniej mogl spokojnie bez rozmyslania czy nie rodze na nockach teraz pracowac.
    Ja tam jednak jestem zdania,ze i tak nigdy nie wiadomo :)

Pytalam mojej poloznej jaka powinna byc dieta podczas karmienia piersia,a ona mowila,ze normalna jak do tej pory.
    Powiedziala,ze tylko takich rzeczy jak np swiezych warzyw nie powinno sie jesc bo tak do konca nie sa swieze,a ze pisza o zakazie prawie na wszystko przy karmieniu to troche przesada.
    No nie wiem bede musiala sie przekonac na wlasnej skorze.
    A na pytanie czym moge sie podmywac po porodzie to mowila,ze nawet tym co do tej pory,wiec moze nie bede sie bawila w rozpuszczanie tantum i wezme faktycznie ten swoj ciazowy plyn.

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger, skad Ty bierzesz Slonce tyle pokladow eneregii powiedz Ty mi :)?

• alus21 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje bobo waży 3100g i wszystko ok strasznie psotna była udzieliły się jej moje emocje i wierzgała jak koza w polu kapusty tyle co jej się udzieliło;)

Sajgonara, szczesciara25, Rozmarzona, Kitaja, MadaLena30, moremi lubią tę wiadomość

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Ginger, skad Ty bierzesz Slonce tyle pokladow eneregii powiedz Ty mi :)?

Haha teraz to cie poniosło z ta moja energia;) dziś akurat leżę bo na 18 jedziemy na trening wiec musze tam jakoś wysiedziec. A to ze mam zaplanowane to jedno a ile z tego zrobię to drugie;) słaba jestem okropnie ale musze się ruszyć żeby pogonic to moje dziecię;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam opinie żeby podczas karmienia jeść normalnie i obserwować.

Alus kurcze dobrze ze nic poważnego się nie stało ale wyobrażam sobie twoje nerwy:(

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała tys miała dość seksow;) też Ci zazdroscilam;)

Nie pocieszylas mnie ze drugie dzieci maja większą wagę..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, ja to nie będę zaskoczona jak zaczniesz niebawem rodzic. Ja będę w szoku jak po tym jak umyłaś tyle okien nic się nie zacznie :-D
    Obstawiam dzisiejszą noc! :-)

Jeja, Aluś, jak to się stało? Współczuję, bo na pewno stres miałaś ogromny...

Synuś :-)
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam herbatę mężusiowi i kubek ze świeżo nalanym wrzątkiem pękł :(. Brr do tej pory piecze skóra a sutek też jeden sparzony w połowie nie wiem jak będę małą karmić, chyba jedną piersią :P

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak po porodzie mam jesc to co w ciazy, to mam sie zywic slodyczami? :D
    Jak tak, to zgadzam sie na porod:)

alus21, Ginger84, mikado, Molcia, Cebulka, Nymeria, Rozmarzona, Zorro, Kitaja, MadaLena30, moremi, lula.91 lubią tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyłyśmy dzisiaj pierwszego lekarza. Powiem Wam, że nie odważyłam się wejść na badanie okulistyczne. Badanie niezbyt przyjemne ale nasza Gabrysia to dzielny pacjent :) Za 3 tygodnie do kontroli i będę musiała patrzeć jak znowu ją męczą. Z opisu męża to nie wygląda fajnie.
    W środę kolejny specjalista neonatolog.

Paolka_25, moremi lubią tę wiadomość

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was Mamusie :)

Życzę wam szczęśliwego rozwiązania :) i zdrowych maluszków <3 dla mnie listopad po części też był ważnym miesiącem ....

Ja trzymam za was kciuki a wy za mnie :) w środę USG prenatalne :)

Pozdrawiam :*

Mala_Czarna_89, mikado, szczesciara25, Rozmarzona, olimama, Paolka_25, izulkaa, Shibuya, Cebulka, MW26, monia35, perelka89, Ona_89', Kitaja, MadaLena30, Aga_502, moremi, Nymeria, Paaula84, lula.91 lubią tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta wszystkiego dobrego dla Ciebie i maluszka:) i oczywiscie trzymamy kciuki za usg

hiacynta99 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my GBS z odbytu ujemne ;) wszystkie badania zrobione mogę rodzić ;D jutro o 9 ktg :)

Mala_Czarna_89, olimama, Paolka_25, Kitaja, moremi, Nymeria lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png

Wysłany: 26 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro slodzisz mi :D zero skurczy ale nie mogę sobie przypomnieć czy miałam jakieś w poprzedniej ciąży. Liczę na to ze znow wody pójdą ciekawe tylko kiedy. Na razie jedyne co to mam brzuch spięty po tych oknach właśnie powiesilam ostatnie firany, ogarnelam kuchnię, jeszcze sobie polatam na mopie i pewnie znów nic :D
    Na jutro po szkole zaprosilysmy przyjaciółkę mojej Laury razem z jej mama i roczna siostra. Przekładałam to spotkanie od lipca... Raz ze siły nie miałam dwa ze psiak nie umiał się zachować przy gościach

Hiacynta nasza dziewczyna! Widzę uśmiech od ucha do ucha teraz juz z górki ;)

Ginger moje seksy były tylko dla przyjemności a twoje do tego w słusznej sprawie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 17:58

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta trzymamy kciuki!! Ani się nie obejrzysz a będziesz już na tym etapie co my !! :)

Zaczyna się pełnią... To która rodzi?? Położna wczoraj powiedziała ze pełnią plus takie zmienne pogody to znam ze będzie dużo pracy :D

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png

Wysłany: 26 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się juz ostatnio zastanawiałam- o co chodzi z ta pełnią? Tzn czemu jest więcej porodów?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1698 1699 1700 1701 1702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ