Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Izulka juz mnie brzuch boli
Maz się wyłożył na kanapie wiec ja leze w sypialni i pierwszy raz się rozglądam tu przy świetle (zwykle gdy tu przychodzę to po ciemku albo tylko sprzątam) i stwierdziłam ze fajnie tu mamsię przygotowałam na dzidziulkę
-
A pamiętacie jak dopiero co robiliśmy prenatalne /polowkowe USG? A teraz wyczekujemy na te nasze skarby...
Moj mi juz mówi o kolejnym dzieckuhaha.. Moze niech najpierw jedno sie urodzi
a potem pewnie będzie miał jezcze dość jak zaczną sie nieprzespane noce itd
Ale fakt ze jak chyba niezdecyduje się czlowiek jakos w miare szybko to potem coraz gorzej , bo jednak do wygody i odchowanych dzieci łatwo sie przyzwyczaić.. Chyba ze niespodzianka to by byla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:37
-
A potem będziemy marzyć by przespać ciągiem kilka godzin
A no my nie mogliśmy się zdecydować na następne przez 7 lat.. Aż się trafiła niespodzianka- Nadulka
Jedno jest pewne- wszystkie listopadowe maleństwa są mocno pokochane juz w brzuszkachWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:40
-
Izulka, nie wiem jak to zrobiłam
naprawdę. Może to dlatego, że startowałam z wyższej wagi i maleństwo ciągnęło ode mnie
Poza tym myślę, że dużo zrobiło to, że odkąd zaszłam w ciążę, zaczęłam jeść bardziej regularnie, no i szykowałam wszystko sama, zdecydowanie zdrowiej. A może po prostu miałam takie szczęście i urodę ciąży
izulkaa lubi tę wiadomość
-
i u mnie tez nic nie leci
kurcze, ja tez jestem na diecie cukrzycowej, mimo to mam +12kgfakt ze odkad jestem na diecie to nie przytylam nic... ;]
czuje dziwne skrobanie w pipce od srodka, jakby mnie synek rączkami smyral...dziwne uczucieczy to wlasnie to nazywanie napieraniem na szyjke??
-
Galaretka wrote:Że ile???,że co!!!?? MW26 ale jak ? ja się pytam ...i zazdroszczę
Tak, tak 3-4kg, ale tylko przez dietę cukrzycową bo było 7kg. Dzięki tej diecie cały czas gubię kilogramy,ale jest też dużo wyrzeczeń. Nie mogę tak jak Wy zajadać się słodyczami
najważniejsze, że mała rozwija się prawidłowo.moremi lubi tę wiadomość
-
izulkaa wrote:Mam takie głupie pytanie..czy jak wypływa wam,siara np w nocy to zasycha wam,to później na sutku ? Czy raczej leci ze na koszulce,jest mokro a na sutku plynne albo nic?
Ja przybralam 15 kg czuje sie jak balonik dobrze ze malo juz zostalo. Mala podziwiam za te okna. Ja ten tydzien jeszcze musze sie oszczedzac a tyle bym porobila
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 20:04
izulkaa lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Ja na ostatniej wizycie mialam 11,5 na +.
Teraz aż się boję, bo słodycze wcinam jak szalona, a ponoć na chlopczyka ciągnie do kwaśnego. Sprawdziło mi się to w pierwszym trymestrze, bo słodkie mnie nie ruszało, za to teraz dzień bez słodyczy to dzień stracony. Właśnie zjazdlam pół czekolady i paczkę rodzynek w czekoladzie. Mniaaam!
Mi siara nie leci, ale jak mi cno nacisne sutka to pojawiają się kropelki, ale tylko w prawym :p
Mąż mówi że mogę dziś rodzić, bo mu się jutro nie chce iść do pracy :p
-
Mala ty mnie za obiad podziwiasz? Kobieto ty jestes torpeda to ja cie podziwiam za te okna twoje sprzatanie ☺ a tak w nawiasie to zrobilam jeszcze deser taki prymitywny ale byl☺ galaretka z owocami i bita smietana sasasa dziewczyny z cukrzyca nie zazdroszcze dietki ale tak malej ilosci dodatkowych kilogramow juz tak☺ nam na sr tez mowila kobieta zeby nie robic zadnej diety przy karmieniu ale bacznie obswrwowac buffy jak sie macie?
-
Hean dobrze wsadzilas ta wkladke wlasnie porownywalam ze swoim
haen lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Alus to sie biedna strachu najadlas, najwazniejsze ze wszystko z wami obiema dobrze ! MALA Ty to jestes torpeda z tym sprzataniem, ja dzis polowe kuchni posprzatalam i mam dosc wymiekam! Ginger i rozmarzona oj z tym rozwarciem to nigdy nic nie wiadomo dzis nie bylo, a jutro moze bedzie tego wam zycze
Rozmarzona lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Izulka jak mi siara wycieknie (podejrzewam że po zgnieceniu piersi bo nie codziennie) to gdy zaschnie to sie robi takie twarde na koszulce. I czasem gdy leze w wannie to wyciągam sobie z sutka takie malusienkie grudki
Anet galaretkę też bym zjadłaa tak to same gotowe słodycze.. I podejrzewam że mogę kilogramy też ze słodyczy bo wcześniej wcale nie jadłam
Aaaa co do okien to pytałam dziewczyn na fb czy mogę i powiedziały że tak
Anula może być napieranie na szyjkę a może być rozwieranie szyjki
Kitaja a ja dzis o tobie myślałam bo się nie odzywasz
Dziś się czuje nieciazowo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 21:05
izulkaa, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Dobra pozniej was nadrobie!!
Narazie sie pochwale
Teraz ja wam bede wstawiac fotki bo przyszedl na mnie czas, kurier przyjechal i nie moglam sie oprzec zeby nie zobaczyc jak to wyglada w calosci, wiec tak prowizorycznie udekorowalam lozeczko, bo nawet karuzela nie jest tu gdzie powinna ale co tam - efekt jest
http://zapodaj.net/fc6cb4b2ceede.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 21:05
Mala_Czarna_89, izulkaa, Molcia, Shibuya, Cebulka, biedroneczka1910, haen, moremi, Kitaja, mikado, perelka89, Nymeria, Ona_89' lubią tę wiadomość
-
Alus musialas sie nastresowac - dobrze ze sie tak skonczylo.
Ja tez sie oparzylam w ciazy na stopie wrzatkiem, kiedys slyszalam ze dzieci maja znamiona po tym jak cos mamie sie przydarzy. Ciekawe czy to prawda..
Hiacynta 3 mam kciuki za usg!!
Co do kg .. przestalam juz w to wnikac a poki co jeszcze nie rozpakowalam kartonu z waga - ale w srode mam wizyte wiec prawda wyjdzie na jaw
Po badania glukozy najlepiej wchodzi mi "dieta slodyczowa" wiec spodziewam sie conajmniej + 20 kg...tez wychodze z tego zalozenia ze teraz zjem, a pozniej niestety bede musiala sobie odmowic.