Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka juz mnie brzuch boli :/

Maz się wyłożył na kanapie wiec ja leze w sypialni i pierwszy raz się rozglądam tu przy świetle (zwykle gdy tu przychodzę to po ciemku albo tylko sprzątam) i stwierdziłam ze fajnie tu mam :D się przygotowałam na dzidziulkę :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamiętacie jak dopiero co robiliśmy prenatalne /polowkowe USG? A teraz wyczekujemy na te nasze skarby...
    Moj mi juz mówi o kolejnym dziecku :P haha.. Moze niech najpierw jedno sie urodzi :P a potem pewnie będzie miał jezcze dość jak zaczną sie nieprzespane noce itd :P
    Ale fakt ze jak chyba niezdecyduje się czlowiek jakos w miare szybko to potem coraz gorzej , bo jednak do wygody i odchowanych dzieci łatwo sie przyzwyczaić.. Chyba ze niespodzianka to by byla ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:37

3jvzgu1r782c9g1c.png

Wysłany: 26 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A potem będziemy marzyć by przespać ciągiem kilka godzin ;)

A no my nie mogliśmy się zdecydować na następne przez 7 lat.. Aż się trafiła niespodzianka- Nadulka :)

Jedno jest pewne- wszystkie listopadowe maleństwa są mocno pokochane juz w brzuszkach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 19:40

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie głupie pytanie..czy jak wypływa wam,siara np w nocy to zasycha wam,to później na sutku ? Czy raczej leci ze na koszulce,jest mokro a na sutku plynne albo nic?

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, nie wiem jak to zrobiłam :) naprawdę. Może to dlatego, że startowałam z wyższej wagi i maleństwo ciągnęło ode mnie :P Poza tym myślę, że dużo zrobiło to, że odkąd zaszłam w ciążę, zaczęłam jeść bardziej regularnie, no i szykowałam wszystko sama, zdecydowanie zdrowiej. A może po prostu miałam takie szczęście i urodę ciąży :P

izulkaa lubi tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka, nie pomogę, bo u mnie nic nie leci :(

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u mnie tez nic nie leci :(

kurcze, ja tez jestem na diecie cukrzycowej, mimo to mam +12kg :P fakt ze odkad jestem na diecie to nie przytylam nic... ;]

czuje dziwne skrobanie w pipce od srodka, jakby mnie synek rączkami smyral...dziwne uczucie :P czy to wlasnie to nazywanie napieraniem na szyjke??

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Że ile???,że co!!!?? MW26 ale jak ? ja się pytam ...i zazdroszczę

Tak, tak 3-4kg, ale tylko przez dietę cukrzycową bo było 7kg. Dzięki tej diecie cały czas gubię kilogramy,ale jest też dużo wyrzeczeń. Nie mogę tak jak Wy zajadać się słodyczami :-(
    najważniejsze, że mała rozwija się prawidłowo.

moremi lubi tę wiadomość

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:49

klz920mm8wuzprdr.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Mam takie głupie pytanie..czy jak wypływa wam,siara np w nocy to zasycha wam,to później na sutku ? Czy raczej leci ze na koszulce,jest mokro a na sutku plynne albo nic?
    Izulkaa u mnie dzis w nocy z sutka polecialo. Az sie obudzilam koszulka mokra przy cycku, ale tylko z jednego. A ze bylam zaspana to dalej zasnelam a rano jak zobaczylam to bylo juz zaschniete zolte, czyli siara.
    Ja przybralam 15 kg czuje sie jak balonik dobrze ze malo juz zostalo ;). Mala podziwiam za te okna. Ja ten tydzien jeszcze musze sie oszczedzac a tyle bym porobila :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 20:04

izulkaa lubi tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi daly te słodycze :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Ona_89' Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie mialam 11,5 na +.

Teraz aż się boję, bo słodycze wcinam jak szalona, a ponoć na chlopczyka ciągnie do kwaśnego. Sprawdziło mi się to w pierwszym trymestrze, bo słodkie mnie nie ruszało, za to teraz dzień bez słodyczy to dzień stracony. Właśnie zjazdlam pół czekolady i paczkę rodzynek w czekoladzie. Mniaaam!

Mi siara nie leci, ale jak mi cno nacisne sutka to pojawiają się kropelki, ale tylko w prawym :p

Mąż mówi że mogę dziś rodzić, bo mu się jutro nie chce iść do pracy :p

kjmn3e5err34dy73.png
    d69c8u696axvumzk.png
    wwgzdqk3fqqv6f45.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ty mnie za obiad podziwiasz? Kobieto ty jestes torpeda to ja cie podziwiam za te okna twoje sprzatanie ☺ a tak w nawiasie to zrobilam jeszcze deser taki prymitywny ale byl☺ galaretka z owocami i bita smietana sasasa dziewczyny z cukrzyca nie zazdroszcze dietki ale tak malej ilosci dodatkowych kilogramow juz tak☺ nam na sr tez mowila kobieta zeby nie robic zadnej diety przy karmieniu ale bacznie obswrwowac buffy jak sie macie?

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean dobrze wsadzilas ta wkladke wlasnie porownywalam ze swoim :-)

haen lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alus to sie biedna strachu najadlas, najwazniejsze ze wszystko z wami obiema dobrze ! MALA Ty to jestes torpeda z tym sprzataniem, ja dzis polowe kuchni posprzatalam i mam dosc wymiekam! Ginger i rozmarzona oj z tym rozwarciem to nigdy nic nie wiadomo dzis nie bylo, a jutro moze bedzie tego wam zycze ;-)

Rozmarzona lubi tę wiadomość

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean jutro wrzuce foto bo dzis poleglam po sprzataniu kuchni...

d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Wysłany: 26 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izulka jak mi siara wycieknie (podejrzewam że po zgnieceniu piersi bo nie codziennie) to gdy zaschnie to sie robi takie twarde na koszulce. I czasem gdy leze w wannie to wyciągam sobie z sutka takie malusienkie grudki

Anet galaretkę też bym zjadła :P a tak to same gotowe słodycze.. I podejrzewam że mogę kilogramy też ze słodyczy bo wcześniej wcale nie jadłam

Aaaa co do okien to pytałam dziewczyn na fb czy mogę i powiedziały że tak :)

Anula może być napieranie na szyjkę a może być rozwieranie szyjki ;)

Kitaja a ja dzis o tobie myślałam bo się nie odzywasz ;)

Dziś się czuje nieciazowo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 21:05

izulkaa, Kitaja lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra pozniej was nadrobie!!
    Narazie sie pochwale :)
    Teraz ja wam bede wstawiac fotki bo przyszedl na mnie czas, kurier przyjechal i nie moglam sie oprzec zeby nie zobaczyc jak to wyglada w calosci, wiec tak prowizorycznie udekorowalam lozeczko, bo nawet karuzela nie jest tu gdzie powinna ale co tam - efekt jest :)

http://zapodaj.net/fc6cb4b2ceede.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 21:05

Mala_Czarna_89, izulkaa, Molcia, Shibuya, Cebulka, biedroneczka1910, haen, moremi, Kitaja, mikado, perelka89, Nymeria, Ona_89' lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alus musialas sie nastresowac - dobrze ze sie tak skonczylo.
    Ja tez sie oparzylam w ciazy na stopie wrzatkiem, kiedys slyszalam ze dzieci maja znamiona po tym jak cos mamie sie przydarzy. Ciekawe czy to prawda..

Hiacynta 3 mam kciuki za usg!!

Co do kg .. przestalam juz w to wnikac a poki co jeszcze nie rozpakowalam kartonu z waga - ale w srode mam wizyte wiec prawda wyjdzie na jaw :(
    Po badania glukozy najlepiej wchodzi mi "dieta slodyczowa" wiec spodziewam sie conajmniej + 20 kg...tez wychodze z tego zalozenia ze teraz zjem, a pozniej niestety bede musiala sobie odmowic.

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png

Wysłany: 26 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ślicznie i jak ta rozowa karuzela na żywo? :) wlaczalas, zadowolona?

MadaLena30 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1700 1701 1702 1703 1704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ