Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak mi się przypomniało...dlaczego dzieci nie maja określanej grupy krwi po urodzeniu? I tak im krew pobierają...ja mam w książeczce ,mąż tez czyli kiedys to byl standard.
Polozna będzie na 8.30 aj nie chce mi się wstac.
Po nocy wiem ,ze moje prawie 3 tyg. dziecko je jednorazowo 80ml.Micia lubi tę wiadomość
-
MW, Izulka zazdroszczę, ja mojej mierze czas w minutach a też jestem niedospana bo mi czasem prześpi 4h a czasem wstaje co godzinę.
8 godzina a ja psa wyprowadzilam, byłam do pieca dołożyć węgla (maz dokładał o 4 żebym na nowo nie musiała rozpalać), zrobiłam Laurce śniadanie, wyprasowalam ubrania, uczesalam i wyprawilam do szkoły. Teraz się karmimy i chodzi mi po głowie by się jeszcze położyć bo mam piasek w oczach.
Galaretka u nas określają grupę krwi po porodzie.
my to wogole mamy śmiesznie pomieszanie z poplątaniem:
Ja B-
Maz A+
Laura 0-
Nadia A-
Natali może coś się zaczynaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 08:06
-
W takim razie i ja mówię dzień dobry:)mała pojechała do przedszkola a ja wróciłam do łóżka jeszcze na troche:)to z pewnością plus bycia w ciazy:)u mnie ciisssza i objawów brak wiec jak juz trochę pospie to wezmę się chyba za gruntowne sprzątanie i może zmusza męża na jakiś seks, on teraz średnio chętny bo chyba mu się naprawdę wydaje ze uderza siurem w głowke ))Mijagi
-
nick nieaktualnyTo teraz jestem niepocieszona z tą grupą krwi bo jak pytałam to mówili ,ze tylko w wybranych przypadkach ( konfliktu serologicznego, transfuzji ) robią. Mała czyli dziewczyny mają (-) fajnie U nas dużego wyboru nie ma albo A+ albo 0+ ale chciałabym wiedzieć czy mam mamusi czy tatusia krew.
Nie przyznalam się położnej ,ze czasem młody dostaje butelke bo jest głównie na piersi i tłumaczyć się z jednej butelki dziennie brrr...
-
Kitaja wrote:Molcia damy rade,spojrzysz tylko na ten swoj maly cud i dostaniesz przyplywu energi napewno poczatki beda trudne,bo i bol po cc i zmeczenie ogolne !ale damy rade ,bo przeciez te malenstwa beda od nas calkowicie zalezne!takze glowa do gory,jutro ostatni Twoj dzien juz pojutrze bedziesz mama ,czy nie wspaniale to uczucie ?! Troche zazdroszcze mama ktore mialy,maja zaplanowane cc ,ja to czuje sie jakbym siedziala na cykajacej bombie
-
I ja się witam
U mnie noc MASAKRYCZNA... Zaczęło się od tych bóli spojenia, później zaczęło mnie rwać całe podbrzusze i mdliło mnie przeokropnie. Usnęłam. Przepudziłam się po 4 i przy przekręcaniu się na bok znów to samo. Mąż się zbudził przerażony i pyta co sie dzieje, czy jedziemy do szpitala.. Postanowiłam jeszcze usnąć. Teraz obudziłam się, to nadal mnie boli podbrzusze, co prawda nie jak w nocy, ale czuję je konkretnie. Cóż najwyżej będę dzwonić po męża..
Molcia- cały czas myślę o Tobie i trzymam mocno kciuki, aby wszystko przebiegło pomyślnie i abyś mogła dziś w miarę w spokoju przetrwać ten dzień.
Kitaja- spisz jeszcze?
Teraz na belly to są dwa główne nurty w tematach: ciążowy i poporodowyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 09:53
Molcia, moremi lubią tę wiadomość
-
Dobry wstałam zjadłam śniadanie położyłam się ale Adaś coś się nie rusza...
Doprowadzi mnie do szału jeszcze zanim się urodzi... pukam mu do brzucha to tylko jeden ruch nogą i to wszystko.
Molcia zobaczysz, będziesz pełna siły i energii dostaniesz mega kopa jak zobaczysz swojego Maluszka! Wiadomo, każda z nas by się denerwowała gdyby tylko wiedziała kiedy to nastąpi, tak samo przy sn.
Nymeria pisałam już kiedyś, że zwolnienie się przedłuża a w dniu porodu przechodzisz na macierzyński a ZUS później sobie odlicza.
Ja termin miałam niby na 11 a do szpitala stawiam się w razie czego 23 a zwolnienie mam do 30. Więc loozik
Mała a jak sytuacja z Laurą? Nadal zazdrosna czy wie, że Nadulka jest Malutka i trzeba się nią zajmować?
No fakt faktem jak dziewczyny w szpitalach się rozpakują to zostanie nas 5?
Mikado wychodzisz dzisiaj?perelka89 lubi tę wiadomość
Paolka _25 -
aż mi się wierzyć nie chce jak to zleciało masakra normalnie, już jutro TEN dzień, ale powiem Wam, że dla mnie te 9 miesięcy to nie był wystarczający czas na oswojenie się z nową sytuacją, nie wiem czy w ogóle można się przygotować na to co nas czeka potem
moremi, Zorro, Paolka_25 lubią tę wiadomość
-
Perelka sliczna masz corke gratuluje jeszcze raz i jestem pelna podziwu ze taka drobniutka mamusia urodzila taka duza kobitke
Mala ty to masz powera kobieto... !!!
Natalii masz racje malo ciazowo sie robi... ale ile nas w dwupakach zostalo? Ciesze sie ze rozpakowane mamusie maja czas sie udzieelac -jest nadzieja ze watek nie umrze
Oj to zapowiada sie ciekawy tydzien.. ciekawe kiedy mnie zlapie
Ginger daj znac co u Rozmarzonej.
Moremi, Szczesciara oby skurcze sie rozkrecily!!
Mikado wychodzisz dzis czy jednak zmiana planow?
Molcia wielki dzien jutro
U mnie nie najlepiej .. nadal nie dam rady chodzic, ciagle mam ten ucisk w prawym biodrze i nie nadaje sie do niczego a gdyby nie to jeszcze tyle rzeczy bym zrobila... nawet nie zrobilo mi sie lepiej po genialnym masazu mojej przyjaciolki...
Jestem zmuszona do lezenia i podziwiam mamusie ktore przez wiekszosc ciazy musilay lezec!!perelka89, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
witam mamusie
perełka Agatka wygląda cudownie, ma świetną czuprynkę, w ogóle to imie... mam do niego taki sentyment, moja młodsza siostra ma tak na imię i mimo tego, że ma już 20 lat nadal jest moją Agatką
Molcia nie stresuj się, niedługo będziesz tulić swojego skarba, baaardzo ci zazdroszczę
dziewczyny w szpitalach- trzymajcie się cieplutko
kurczę ja też już powoli zaczynam chcieć ureodzić, do terminu tydzień i jeden dzień a tu nic się nie zapowiada
seksy z mężem baaaardzo mi się znów spodobały zapomniałam już jakie to przyjemne
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Hej hej wychodzę dzisiaj. I mam zamiar w domu tylko pralkę wstawić i iść do Rossmann a na spacer bo podkład bo jest ta promocja -50% a trzeba jakoś wyglądać :p z lekarzem się trochę spielam o wypis bo chciał dopiero jutro to powiedziałam ze lekarz w weekend mówił że w poniedziałek to ja sobie przełożyłam wizytę z czwartku jak już tu byłam na wtorek i nie ma opcji żebym tu do jutra została bo kolejny wolny termin u mojego lekarza po terminie mojego porodu... No to wziął wszystkie dokumenty i się zgodził..
Z tą gotowością to nigdy tak nie jest... Ja się niecierpliwilam do ubiegłego tygodnia a teraz?? Teraz sram w gacie że nie jestem gotowa ze się boję i w ogóle... No więc tak to z nami jest ! Jak z babą w ciążyperelka89, Micia lubią tę wiadomość
-
No fakt i ja sram po gaciach teraz wstałam po raz drugi, pije kawkę i biorę się do roboty. Przed chwila dzwoniła moja mama i pyta czy juz urodziłam no ludzie! Teraz to coś czuję że się zacznie bo większość wie zw na dziś termin hmmm ale zacznę nie odbierać i juz.nooo po teściowej to bym się spodziewała ale po rodzonej mamie???
Paolka_25 lubi tę wiadomość
Mijagi -
Przekazuje Info od Rozmarzonej: Dol mi rozrywa cholernie jeszcze po badaniu wod to juz wgl prawie placze. Jutro dopiero maja cos dzialac bo ludzi dzisiaj nie maja i tez sie nie ludze do konca.cyrki w tym szpitalu mam dosc..