X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się przypomniało...dlaczego dzieci nie maja określanej grupy krwi po urodzeniu? I tak im krew pobierają...ja mam w książeczce ,mąż tez czyli kiedys to byl standard.

Polozna będzie na 8.30 aj nie chce mi się wstac.

Po nocy wiem ,ze moje prawie 3 tyg. dziecko je jednorazowo 80ml.

Micia lubi tę wiadomość

• natali101 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. To była cudowna noc. O 1;10 wstałam do wc i do 4;45 nie mogłam zasnąć. O 6;30 budzik,bo trzeba dziecko do szkoły wyszykowac. Zaraz idę na śniadanie i może uda się przespać jeszcze.
    Pojawiły się aż 3 skurcze i nawet bolało.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW, Izulka zazdroszczę, ja mojej mierze czas w minutach :( a też jestem niedospana bo mi czasem prześpi 4h a czasem wstaje co godzinę.
    8 godzina a ja psa wyprowadzilam, byłam do pieca dołożyć węgla (maz dokładał o 4 żebym na nowo nie musiała rozpalać), zrobiłam Laurce śniadanie, wyprasowalam ubrania, uczesalam i wyprawilam do szkoły. Teraz się karmimy i chodzi mi po głowie by się jeszcze położyć bo mam piasek w oczach.

Galaretka u nas określają grupę krwi po porodzie.
    my to wogole mamy śmiesznie pomieszanie z poplątaniem:
    Ja B-
    Maz A+
    Laura 0-
    Nadia A-
    ;)

Natali może coś się zaczyna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 08:06

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie i ja mówię dzień dobry:)mała pojechała do przedszkola a ja wróciłam do łóżka jeszcze na troche:)to z pewnością plus bycia w ciazy:)u mnie ciisssza i objawów brak wiec jak juz trochę pospie to wezmę się chyba za gruntowne sprzątanie i może zmusza męża na jakiś seks, on teraz średnio chętny bo chyba mu się naprawdę wydaje ze uderza siurem w głowke :)))

Mijagi
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała oczywiście zaczyna się presja otoczenia, nic więcej.
    Zjadłam i leżę. Oby do niedzieli i koniec :)

Tematy na belly już mało co ciążowe :)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka dokładnie małe murzynki hehe
    Ja msm maść A-pectus ( czysta lanolina) która też się nie zmywa

U nas w szpitalu powiedzieli mi że mała ma moją grupę krwi ale chyba nie wpisali w książeczkę tylko w kartę wypisu

perelka89 lubi tę wiadomość

zFZwp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz jestem niepocieszona z tą grupą krwi bo jak pytałam to mówili ,ze tylko w wybranych przypadkach ( konfliktu serologicznego, transfuzji ) robią. Mała czyli dziewczyny mają (-) fajnie :D U nas dużego wyboru nie ma albo A+ albo 0+ ale chciałabym wiedzieć czy mam mamusi czy tatusia krew.

Nie przyznalam się położnej ,ze czasem młody dostaje butelke :D bo jest głównie na piersi i tłumaczyć się z jednej butelki dziennie brrr...

• Molcia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Molcia damy rade,spojrzysz tylko na ten swoj maly cud i dostaniesz przyplywu energi napewno poczatki beda trudne,bo i bol po cc i zmeczenie ogolne !ale damy rade ,bo przeciez te malenstwa beda od nas calkowicie zalezne!takze glowa do gory,jutro ostatni Twoj dzien juz pojutrze bedziesz mama ,czy nie wspaniale to uczucie ?! Troche zazdroszcze mama ktore mialy,maja zaplanowane cc ,ja to czuje sie jakbym siedziala na cykajacej bombie ;-)
    mam nadzieję, że z tą energią to macie rację, bo czuję się jak flak, kiepsko spałam a jutro muszę wstać o 5 :-( pewnie i tak nie zasne z nerwów, dopadł mnie stres do tego już dzisiaj mam dietę, a gardło nadal pobolewa ehh.. No nic pomarudzilam już, jutro o tej porze może już będę w pojedynkę

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :-)

U mnie noc MASAKRYCZNA... Zaczęło się od tych bóli spojenia, później zaczęło mnie rwać całe podbrzusze i mdliło mnie przeokropnie. Usnęłam. Przepudziłam się po 4 i przy przekręcaniu się na bok znów to samo. Mąż się zbudził przerażony i pyta co sie dzieje, czy jedziemy do szpitala.. Postanowiłam jeszcze usnąć. Teraz obudziłam się, to nadal mnie boli podbrzusze, co prawda nie jak w nocy, ale czuję je konkretnie. Cóż najwyżej będę dzwonić po męża..

Molcia- cały czas myślę o Tobie i trzymam mocno kciuki, aby wszystko przebiegło pomyślnie i abyś mogła dziś w miarę w spokoju przetrwać ten dzień.

Kitaja- spisz jeszcze? :-)

Teraz na belly to są dwa główne nurty w tematach: ciążowy i poporodowy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 09:53

Molcia, moremi lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :) wstałam zjadłam śniadanie położyłam się ale Adaś coś się nie rusza... :/
    Doprowadzi mnie do szału jeszcze zanim się urodzi... pukam mu do brzucha to tylko jeden ruch nogą i to wszystko. :(
    Molcia zobaczysz, będziesz pełna siły i energii dostaniesz mega kopa jak zobaczysz swojego Maluszka! Wiadomo, każda z nas by się denerwowała gdyby tylko wiedziała kiedy to nastąpi, tak samo przy sn.
    Nymeria pisałam już kiedyś, że zwolnienie się przedłuża a w dniu porodu przechodzisz na macierzyński a ZUS później sobie odlicza.
    Ja termin miałam niby na 11 a do szpitala stawiam się w razie czego 23 a zwolnienie mam do 30. Więc loozik :)
    Mała a jak sytuacja z Laurą? Nadal zazdrosna czy wie, że Nadulka jest Malutka i trzeba się nią zajmować?
    No fakt faktem jak dziewczyny w szpitalach się rozpakują to zostanie nas 5?
    Mikado wychodzisz dzisiaj?

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska wrote:

Rajska chyba porodowy u karmiący :p

perelka89, haen lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka_25 wrote:
    Rajska wrote:

Rajska chyba porodowy u karmiący :p

Jak zwał tak zwał :-D niech będzie :-)

perelka89, haen lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż mi się wierzyć nie chce jak to zleciało :P masakra normalnie, już jutro TEN dzień, ale powiem Wam, że dla mnie te 9 miesięcy to nie był wystarczający czas na oswojenie się z nową sytuacją, nie wiem czy w ogóle można się przygotować na to co nas czeka potem :)

moremi, Zorro, Paolka_25 lubią tę wiadomość

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka sliczna masz corke gratuluje jeszcze raz i jestem pelna podziwu ze taka drobniutka mamusia urodzila taka duza kobitke :)

Mala ty to masz powera kobieto... !!!

Natalii masz racje malo ciazowo sie robi... ale ile nas w dwupakach zostalo? Ciesze sie ze rozpakowane mamusie maja czas sie udzieelac -jest nadzieja ze watek nie umrze :)

Oj to zapowiada sie ciekawy tydzien.. ciekawe kiedy mnie zlapie :/

Ginger daj znac co u Rozmarzonej.
    Moremi, Szczesciara oby skurcze sie rozkrecily!!
    Mikado wychodzisz dzis czy jednak zmiana planow?
    Molcia wielki dzien jutro :)

U mnie nie najlepiej .. nadal nie dam rady chodzic, ciagle mam ten ucisk w prawym biodrze i nie nadaje sie do niczego a gdyby nie to jeszcze tyle rzeczy bym zrobila... nawet nie zrobilo mi sie lepiej po genialnym masazu mojej przyjaciolki...
    Jestem zmuszona do lezenia i podziwiam mamusie ktore przez wiekszosc ciazy musilay lezec!!

perelka89, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamusie
    perełka Agatka wygląda cudownie, ma świetną czuprynkę, w ogóle to imie... mam do niego taki sentyment, moja młodsza siostra ma tak na imię i mimo tego, że ma już 20 lat nadal jest moją Agatką :)
    Molcia nie stresuj się, niedługo będziesz tulić swojego skarba, baaardzo ci zazdroszczę :)
    dziewczyny w szpitalach- trzymajcie się cieplutko
    kurczę ja też już powoli zaczynam chcieć ureodzić, do terminu tydzień i jeden dzień a tu nic się nie zapowiada
    seksy z mężem baaaardzo mi się znów spodobały :) zapomniałam już jakie to przyjemne ;)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej wychodzę dzisiaj. I mam zamiar w domu tylko pralkę wstawić i iść do Rossmann a na spacer bo podkład bo jest ta promocja -50% a trzeba jakoś wyglądać :p z lekarzem się trochę spielam o wypis bo chciał dopiero jutro to powiedziałam ze lekarz w weekend mówił że w poniedziałek to ja sobie przełożyłam wizytę z czwartku jak już tu byłam na wtorek i nie ma opcji żebym tu do jutra została bo kolejny wolny termin u mojego lekarza po terminie mojego porodu... No to wziął wszystkie dokumenty i się zgodził..

Z tą gotowością to nigdy tak nie jest... Ja się niecierpliwilam do ubiegłego tygodnia a teraz?? Teraz sram w gacie że nie jestem gotowa ze się boję i w ogóle... No więc tak to z nami jest ! Jak z babą w ciąży :D

perelka89, Micia lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt i ja sram po gaciach teraz wstałam po raz drugi, pije kawkę i biorę się do roboty. Przed chwila dzwoniła moja mama i pyta czy juz urodziłam no ludzie! Teraz to coś czuję że się zacznie bo większość wie zw na dziś termin hmmm ale zacznę nie odbierać i juz.nooo po teściowej to bym się spodziewała ale po rodzonej mamie???

Paolka_25 lubi tę wiadomość

Mijagi
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mąż mi zabrał dokumenty i kluczyki. Nawet teść dziś nie zostawił do swojego. To chyba zmowa jakaś. A miałam na tańce z nią pojechać. Dobrze,że kolega wiezie swoją i podjedzie po nas

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekazuje Info od Rozmarzonej: Dol mi rozrywa cholernie jeszcze po badaniu wod to juz wgl prawie placze. Jutro dopiero maja cos dzialac bo ludzi dzisiaj nie maja i tez sie nie ludze do konca.cyrki w tym szpitalu mam dosc..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali widzisz jak dbają o was:) masz siedzieć w domu i juz ;)

moremi lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 1884 1885 1886 1887 1888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ