Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Micia wrote:Dziewczyny co do biustonosza to ja kupiłam w obwodzie taki jaki miałam rozmiar, nic się nie zmieniło. Mniejszego w obwodzie bym nie mogla bo by mnie cisnęło. A miseczkę mam też z końca ciąży. Przed ciąża miałam C a teraz mam E. Tylko w dni nawalu biust jest wielkachny, a potem wraca do wielkości z ciąży. Bynajmniej tak jest w moim przypadku. A miejsca na wkładki wcale nie potrzeba dodatkowo, i dobre wkładki są z belli są takie cienkie.
-
Molcia no właśnie mi się obwód nie zmienił, mam 75 i mocno mi trzyma biustonosz w obwodzie, więc według mnie to indywidualne sprawa. A zapinam na ostatni zaczep. Bo wydaje mi się, że u każdej kobiety może być inaczej.
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Micia wrote:Molcia no właśnie mi się obwód nie zmienił, mam 75 i mocno mi trzyma biustonosz w obwodzie, więc według mnie to indywidualne sprawa. A zapinam na ostatni zaczep. Bo wydaje mi się, że u każdej kobiety może być inaczej.
to co tu piszę odnośnie rozmiaru stanika, to co mi mówiły różne brafitterki
a tak zmieniając temat - mam wrażenie że mi zaraz dziecko samo przez brzuch wyjdzie, strasznie się wierci, boli okropnieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 21:12
-
A widzisz Molcia a mi obwód nawet nie drgnął , też kupiłam jeden stanik pod koniec ciąży, bo się zastanawiałam jaki rozmiar. A teraz po nawale pokarmu dokupiłam dwa kolejne .
izulkaa lubi tę wiadomość
ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud
[*] 26.03.2014 - 9 tc
-
Shibuya gratulacje!!!!
Szcześciara to skurcze się nie nasiliły???
Ja również dostałam e-maila od Aparatki/ jej partnera, że teraz on zajmuje się chwilowo zamówieniami i przesyłkami i że tylko do e-maila ma hasła.
Jeszcze któraś otrzymała taką informację?
A jeśli chodzi o karmienie to moja córunia też ulewa ale ssie długo pierś i wiem że się najada i przybiera na wadze.
Nie odbijam jej, tylko układam na boczku. Z resztą noworodki powinno się układać raz na jednym, raz na drugim boczku i na plecach. Jak czuwa przez chwilkę układam ją na brzuszku:)
Biustonosz sztywny do karmienia kupowałam na koniec ciąży i jest na mnie dobry bo wtedy nosiłam go z przedłużką w obwodzie - fakt przy piersiach bardzo pełnych mleka nie mieści się ale to musiałybyśmy mieć "rosnący biustonosz", mam jeszcze 2 miękkie i w tych urzęduję w domu jak nigdzie nie wychodzę i w nocy. Muszę sobie dokupić jeszcze z jeden sztywny:)Micia lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:19
monia35, Micia, Mala_Czarna_89, Nymeria, Paaula84, Galaretka, Kitaja, Molcia, ParasOlka:), lula.91, izulkaa, MW26, mikado, biedroneczka1910, MadaLena30, Paolka_25, Zorro, Aga_502, haen, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
izulkaa wrote:Nymeria moja tez ulewa..po każdym posilku , kilka razy nawet..
Zazwyczaj karmie ja, daje do pionu w przerwie(bo je od 30-40) min co 1,5-3godz..czasem odbije jej ske a czasem,nie, nie ma reguły bo,i tak uleje..
Męczące to zwłaszcza w nocy...bardzo się przed ulaniem pręży jakby na kupke i czasem ja zrobi a czasem poleci gora...mam się martwic? Nie wiem jeszcze czy dobrze przybiera bo wizyta przed nami..
Do odbicia dajesz ją w przerwie między karmieniami czy robisz przerwę w jednym karmieniu?? Dajesz jej cyca jednego do końca cz zmieniasz? jakiej pozycji karmisz?? i w jakiej sobie później śpi czy pozostaje? co robi jak pokarmisz niecałe 30 min? co robisz, żeby nie ulewała?
Martwić się nie masz co bo dziecko ewidentnie je i pokarm mamy jest szybko wchłaniany, więc coś na pewno zostaje. Zweryfikować to jeszcze raz będzie trzeba po ważeniu -
Paolka_25 wrote:Też już chciałabym mieć takie problemy jak Wy mamusie...
Ale póki co frytusie z ketchupem i pepsi bardzo zdrowo, wiem...
Nymeria wpadaj! Bo mówiłaś, że olej masz stary :p
Jejuniu jak kusicie... a tu już po 22... jeszcze pepsi do tego mniami... chyba jutro odwiedzę jakiś fast foodzik
Oj wpadłam bym bez namawiania
Zorro mam jedna koleżankę, która o laktacji wie prawie wszystko i ma kontakt z super laktatorką i z nią gadałam dużo o karmieniu to się osłuchałam (dziewczyna karmi swoje dziecko 20 miesiąc już), mam tą moją laktatorkę międzynarodową IBCLC, która udziela mi porad na razie w teorii telefonicznie, i przeczytałam już z trzy razy moją książkę, która jest tylko o laktacji i jest bardzo szczegółowa i napisana chyba przez jeden z największych autorytetów w dziedzinie laktacji. P.S. jak przystawiłaś i bolało to odłączyć od cyca i przystawić jeszcze raz, może źle złapał, a jak tak cały dzień to cycusie były pod wpływem zmian hormonalnych.
Śliczna ta modelka Agatka twoja Perełka.
Szczęściara bidula ile oni cię tam trzymają, nareszcie coś jutro zaczną działać bo cholery bym dostałaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 22:34
perelka89, Zorro lubią tę wiadomość
-
Perelka jeszcze raz gratulacje Agatka jest przeslodka i jaka fajna czuprynke ma
perelka89 lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Nymeria wrote:Jak urodzą rozmarzona, szczęściara, moremi, mikado i ty molcia a to wszystko już na dniach albo część już po to bardzo mało nas zostanie
Dziwne uczucie -
Moremi pewnie wpatrzona w swojego maluszka i nie ma czasu dla nas ,mam nadzieje ze wszystko u nich dobrze
Rajska co tam u Ciebie nocna zmiana" nierozpakowanych mam wita "
Molcia jak tam Twoj Jasko uspokojl sie troszke ? Moj byl dzis bardzo spokojny,a teraz nie dosc ze biedny ma czykawke to tak sie wypycha,ze boli mnie ! Odbija sie od zeber i naciska glowka na pecherz jest to malo przyjemne....
Zazdroszcze juz wszystkim wypakowanym mama! Mnie ciagle dopadaja rozne emocje, pewnie duzy wplyw hormony, czekam na porod, ale czesto dopadaja mnie mysli,ze cos moze pojsc nie tak i jeszcze ta mysl,ze bede rodzic w innym kraju i obawy przed ich kompetencjami! A jeszcze jak czytam o waszych sytuacjach podczas porodu to juz w ogole trzese pordkami...
Kurcze i znowu bezsenna noc pewnie mnie czeka.Mogloby sie cos rozkrecic
moremi lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Nymeria spoko ja zostane na polu walki tutaj dopiero mam sie stawic 28.11 na wywolanie ....a watpie by moj syn mnie zaskoczyl ,takze spokoCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan