X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bez wspomagaczy czekam. Ostatnie dni spokoju :)
    Mam tyle do zrobienia,a jeszcze nie mogę. Choć Adam powiedział,że on wszystko ogarnie do naszego wyjścia. Wózek w foliach,materacyk,fotelik,przewijak wszystko w foliach. Pościel wyprana i wyprasowana w szafie leży.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali u mnie tak samo. Wszystko w folii, nawet materacyk nierozpakowany. Wszystko czeka :-)

961lzbmh98495q9y.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam parcia na poród.. Ani jakiegoś zniecierpliwienia po prostu ogarnęła mnie czarna rozpacz ze nie dam rady z dzieckiem :/

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeka,bo jeszcze ostatnie remonty u nas. Taki urok,przed porodem Nati był remont i teraz od miesiąca remont. Jednak już widać światełko w tunelu.

W końcu się położyłam i dopiero czuję kręgosłup. Boli

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado dasz radę. Zobaczysz,będzie dobrze

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, u mnie też bida z nędza.bylam ma pierwszym ktg i jakieś skurcze się zapisały ale jak to powiedziała położna dosyć marne. Wiec szału nie ma, dupy nie urywa. Ma dziś miałam wyznaczony termin i juz dziś zadzwoniło 7 osób z pytaniem czy jestem na porodówce. Zostawię bez komentarza.zastanawiam się co będzie za tydzień jak nie urodze

Mijagi
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Czasami usypia juz po jednym cycu czyli np 15min to trzyma ja pionowo ale Malo kiedy odbije,, a jesli to i tak uleje :/ w pozycji ten normalnej. Nie wiem jak się nazywa :P klade ja zawsze na boku.. A w łóżeczku na boku i glowke wyżej klade ale to nic nie daje

Iza wybudzaj ją z tego spania po 15 min - zmieniaj pozycję karmienia (karm w pozycji półpionowej albo spod pachy), smyraj ją pod brudką, w stopki, po pleckach, ubierz ją do karmienia lżej - żeby possała z 20-30 min; do odbicia potrzymaj dłużej jak nie możesz już to daj ojcu :D, jak wyżej kładziesz to całe ciałko po kątem 30stopni a nie samą główkę. Nie daj jej wisieć za długo max 30 min (jak nie płacze) i za godzinę znów przystaw - jak częściej je a mniej to też może zmniejszy to ulewanie. Nie kładź jej po jedzeniu na żaden fotelik czy bujaczek tylko do łóżeczka albo na kocyk na płasko. I generalnie godzinę po karmieniu nic jej nie robić (jak da rade) nie przewijać nie przebierać.

Byłaś już na wizycie u pediatry? jak tam to czy przyrasta a jak nie to powiedz jej o tym ulewaniu może coś podpowie

No i ulewanie może trwać do 6 miesięcy, ale jak przyrasta na wadze to jest ok

201511211678.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajka zostane z toba!!!

Nie pisze bo mam paskudny humor i nie chce wam tu smecic... Ale jestem !

Rajska lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura tak ulewala przez 8-9 miesięcy non stop. Nic nie pomagało nawet prywatne wizyty i leki po których było tylko gorzej. Pewnego dnia po prostu z tego wyrosła.
    A Nadia jednak nie ulewala wczoraj a wymiotowala- dzis sobie czytałam jakie są między tym różnice. Dziś zdarzyło jej się raz rano. Zawsze jak więcej na raz zjadła. Oczywiście juz się wystraszylam i myślałam nad lekarzem ale odpukać jest ok.

Mikado instynkt zrobi swoje zobaczysz :)

Paolka jeszcze trochę i wszystkie będziemy tulić maleństwa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 23:04

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MW26 wrote:
    Witam ! Niestety i ja mam problemy z karmieniem. Mała nie chce smoczka(ma odruch wymiotny) więc czasami nawet ze 3 godziny z przerwą na odbicie potrafi wisieć na cycu. Dzisiaj już miałam takiego doła, że pół dnia przeryczałam. Jutro przychodzi położna, to dowiem się czy mała dobrze przybiera na wadze. Tak bardzo chciałabym karmić piersią, ale czasami naprawdę już mam dość.

Oj jak ja bym chciała żeby moje dziecko nie chciało smoka!!! marzenie!!! Początki takie są, że karmi się na żądanie więc trzeba znieść i 3h. Generalnie skupcie się dziewczyny tylko na tym karmieniu, bo to tylko musicie zrobić, resztę może ojciec, a wszystko się ustabilizuje. Nie ryczeć działać, powtarzać sobie, że to dla dzidziusia i on sam się nie wykarmi :D Raz będzie lepiej raz gorzej, dacie/damy radę:D

P.S. Pomyślcie, że w krajach trzeciego świata nie ma mm i te matki muszą wykarmić te dzieci cycem i wykarmiają :D WIERZĘ W WAS

Micia, MW26 lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena możesz smutac,będzie Ci lżej

MadaLena30 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:
    Oj jak ja bym chciała żeby moje dziecko nie chciało smoka!!! marzenie!!! Początki takie są, że karmi się na żądanie więc trzeba znieść i 3h. Generalnie skupcie się dziewczyny tylko na tym karmieniu, bo to tylko musicie zrobić, resztę może ojciec, a wszystko się ustabilizuje. Nie ryczeć działać, powtarzać sobie, że to dla dzidziusia i on sam się nie wykarmi :D Raz będzie lepiej raz gorzej, dacie/damy radę:D

P.S. Pomyślcie, że w krajach trzeciego świata nie ma mm i te matki muszą wykarmić te dzieci cycem i wykarmiają :D WIERZĘ W WAS
    kochana to niestety często niemożliwe. Tatusiowie wracają do pracy a nam zostaje cały dom.
    Ja mam problem z organizacja dzis obiad zamiast o 13 miałam gotowy o 15:30 ;/

izulkaa lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok nadrobiłam cały dzień, bo miałam mega zajęty

U mnie też wszystko w foliach, maż ma karteczki napisane co ma zrobić i w co powlec :D

Mnie tam nie dopada nic, żadne strachy, bóle nie do przeżycia, czy jakieś zniecierpliwienie , no nic... Po prostu sobie żyje :P

W środę idę powtórzę te cholerne badania, może coś się poprawi, a w czwartek wizyta u gina zobaczymy co w trawie piszczy :P

201511211678.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UUU Mała no u Ciebie z organizacją to jest doskonale :D jak ja bym chciała ogarniać tyle co ty!!!

Ale większość dziewczyn, nie ma dwójki dzieci, psa, pieca do rozpalania i męża poza domem :D

Wiem, że nie wszystko się da, ale muszę baby podbudowywać bo się tu nam za szybko poddają i wpadają w jakieś bejbi blusy :P z tego jeszcze, któraś bidula w depresje wpadnie, a za dużo tu babek takich jak ty co dają rade żebyśmy im na to pozwoliły!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 23:18

Mala_Czarna_89, MadaLena30, mikado lubią tę wiadomość

201511211678.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena jest nas dwie,dlatego podczytuje dziewczyny z ukrycia,niestety lacze sie z Toba w tym nie ciekawym nastroju...

Mala to torpeda, a Jej energia i sila jest czesto dla mnie motywacja :-)

Paolka sciskam mocno! Nie rodze w drodze na porodowke mam 30km napisze napewno, szybko to nie nastapi...

Mala_Czarna_89, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • haen Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria radz:)!!

Zdejmuje stanik, a tam piersi jakby nabrzmiale i w jednej guz... I zaczelo z nich leciec; czy to nawal? Jak sobie pomoc?
    Mala dalej nie chwyta, wiec inne metody potrzebuje. Przed chwila dostslsm laktator i nie wiem czy go uzyc? A moze jakos insczej.
    Help!!

Ps. Nawet kaszlnac przez to cc nie moge, bo mam wrazenie, ze brzuch mi rozerwie

natali101 lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Rozmarzona...

Mikado mialam podobne obawy,a teraz wiem ze dam rade bede musiala i juz,zobaczysz ze jak juz Twoj maluszek bedzie z Toba to dasz rade dla niego gory przenies !

Natalia uwielbiam Twoje porady i przepisy !ja kupuje tutaj takie gotowe ciasto piernikowe i co roku pieke ciastka na swieta czesto sa one dosc suche,bo pieke je zazwyczaj w pierwszy weekend grudnia teraz sprobuje dodac kawalek jablka i zobaczymy moze akurat!przepis na syrop zapisalam sprobuje zrobic :-) a i pare razy wspominalas o roznych promocjach dla maluchow w Lidlu i dzieki temu tez troche kupilam,znaczy sie mama moja :-)

Molcia kochana spokojnej nocy,mam nadzieje ze emocje pozwola Ci troszke pospac :-) bedziemy trzymac mocno za was kciuki !

natali101, mikado, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    Nymeria radz:)!!

Zdejmuje stanik, a tam piersi jakby nabrzmiale i w jednej guz... I zaczelo z nich leciec; czy to nawal? Jak sobie pomoc?
    Mala dalej nie chwyta, wiec inne metody potrzebuje. Przed chwila dostslsm laktator i nie wiem czy go uzyc? A moze jakos insczej.
    Help!!

Ps. Nawet kaszlnac przez to cc nie moge, bo mam wrazenie, ze brzuch mi rozerwie

JAKI GUZ??? Jeszcze nie miałaś nawału a już masz obrzęk?? Przystawiasz małą cały czas a ona nie ssie? Jak masz nawał to trzeba go przeczekać, aż się ustabilizuje i cały czas przy tym karmić, przystawiać. Jak są piersi za twarde to ściągnij laktatorem z 1o-15 ml i przystaw dziecko.

201511211678.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitajaaaa! Jestes! Martwiłam się.. Ale dobrze, ze się odezwałaś.

MadaLena i Kitaja- łącze się z Wami w bólu, nic nie doradzam, bo to czasem tylko pogarsza, ale wiedzcie, ze zycze Wam wszystkiego dobrego i aby jutro juz humorki były lepsze ;-)

Mała- Ty jesteś zuch Mama! Nie ma dla Ciebie rzeczy niemożliwych ;-)

Mnie znów dopada ból krocza. Czy to aż tak musi rwać!? :-(

Mala_Czarna_89, Kitaja, MadaLena30 lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak odciągniesz mleko to zachowaj, zapytaj piguły czy mają zestaw do drenu przy piersi (możesz z tym karmić przez cały okres karmienia piersią, metoda bez wad), albo jak nie to zakraplacz, pipetka, łyżeczka, kubeczek do karmienia.

Ten guz boli? może pęcherzyk się zapchał?

Co jest nie tak w chwytaniu piersi przez dziecko?
    - nie otwiera szeroko buzi
    - nie wywija warg jak rybka
    - nie owija piersi języczkiem
    - gryzie
    - chwyta samą bordawkę
    - cofa jezyczek po chwyceniu piersi???

201511211678.png
‹‹ 1887 1888 1889 1890 1891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ