X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anet Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki Witam sie po w miare przespanej nocy ja tez jeszcze w dwupaku czekam cierpliwie staram sie nie nakrecac chic bardzo bym chciala znac chociaz date

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa zjadlo mi pol posta:/

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) molcia powodzenia!!!

Ja tez czesto korzystam z info natali odnosnie lidla, wczoraj kupilam termometr!!! Za taka cene grzech nie kupic jak ktos nie ma.

natali101, alus21 lubią tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam ;*

Rajska no niestety po porodzie ciągnie mnie do palenia o wiele bardziej niż w ciąży.oczywiscie nie ma opcji bym zapaliła bo karmie mala. Ale obawiam się ze później będzie trudno.

Molcia powodzenia :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Dzieki Natalii i Rajska za slowo wsparcia..
    Kitaja moze dzis bedzie lepiej...
    U mnie powodem jest nieziemski bol w prawym biodrze ktory dzis byl mocniejszy niz wczoraj i uniemozliwia mi nawet normalny spacer do toalety. Nie wiem czy to ucisk na nerw czy moze rwa kulszowa...
    Ale ledwo funkcjonuje....
    Ja tak miałam przez 3 tygodnie i lekarz mówił ze raczej rwa.badz co bądź dostałam zastrzyki z papaweryny które wogole nie pomogły i dopiero przyszedł do mnie rehabilitant. Po 3 masazach prawie jak ręką odjal uffff

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle ze ja juz wtedy tylko leżałam i nie mogłam nawet do tej łazienki prawie czlapac.bardzo Ci współczuję bo okropne to było, dla mnie najgorsza z dolegliwości ciążowych bo człowiek taki uzależniony od innych a tego nie cierpie

Mijagi
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja również się witam. Noc mało co przespana, nie mogłam zasnąć, potem się budziłam na siku ciągle, i odpadlam dopiero koło ósmej i spalam do teraz.

U mnie Dziś też wg ovu rozpoczynam 40 tc, a wizyta dopiero w czwartek.

Teściowa dzwoniła jak tam sytuacja bo ja koleżanki Męczą. Hahaha Padłam że śmiechu, naopowiadala im i teraz od telefonów nie może się okrecic hehehe

Pogoda u mnie nadal tragiczna i nie nastraja do robienia czego kolwiek.

Molcia trzymamy kciuki ;-)

Kitaja spoko z tym zatorem, tak mi się rzuciła nazwa w oczy :-) chłon wiedzę chłon chłon potem można troszkę sobie pomóc a nie błądzić po omacku :-D tylko wiadomo przed nami jeszcze przed tym całym KP poród :-D

Haen mi się nie odzywa i nie wiem jak sytuacja... Napisz kochana czy coś sciagnelas, czy wipila mała, czy guzek się wchłonal/wchłania i co mała robi źle że nie ssie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 11:00

201511211678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja padam , Jeremiś postanowił jeść w nocy co dwie godz. a w dzień co godzinke a co tam ...na spacerze złapał nas deszcz ale przynajmniej nawdychał się świeżego powietrza i spi a ja zjadłam zupe uwaga ! ciepłą!

Dalej nie ma mojego laktatora zaraz napisze do inpostu jakidoręczyciel niesie paczkę od 13 i donieść nie może wrrr...

Za to dostaliśmy kolejną paczuszkę z hippa :)
    fpc6u1.jpg

Nymeria, Mala_Czarna_89, Micia lubią tę wiadomość

• mikado Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie. Szyjka gotowa do porodu tyle że brak jej rowarcia... Lekarz obstawiam minimum tydzień jescze. Z małym w porządku waży 3300g :) ja za to od 7 do 10 rano przytylam 2.5 kg lekarz się śmiał ze co waga to inaczej :p
    Ktg zero skurczy.. Ale ja czułam chyba że 4 tyle że bezbolesne więc przepowiadajace :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 11:26

Galaretka, Nymeria, Mala_Czarna_89, Zorro, Kitaja, Micia, haen, MadaLena30 lubią tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, to życzę nam obydwum... nie wiem (!?) wytrwałości i myślenia przede wszystkim, zanim się coś zrobi :-)
    Na ten czas jest wizja słodkich bobasów na 1. miejscu i niech tak zostanie.

Ja właśnie wrócilam ze sklepu i jestem w szoku. Byliśmy z mężem przedwczoraj na zakupach (muszę to napisać) w Auchan i porównując mięso stamtąd z moim sklepem mięsnym osiedlowym, jest kolosalną różnica w cenie. Oczywiście na niekorzyść Auchan... Wcześniej nie zwracałam na to aż takiej uwagi, bo myslalam że w takim dużym sklepie powinno być/jest trochę taniej. Jakoś mięsa oczywiście lepsza w osiedlowym sklepie. Ehh.. Chyba nigdy więcej mięsnych zakupów tam!

Ide porobić zapas obiadów na jakiś czas z tego nieszczęsnego mięsa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 11:35

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje maluchy dziś współpracują czyt. grzecznie śpią :) więc jako tako ogarnęłam, jak Laura przyjdzie do zjemy zupę, potem spacer i drugie danie.
    I moja mama przyjeżdża dziś; już drugi raz od porodu, a tak to przez rok potrafiła się nie zjawić. I wiecie co? Nie przeszkadza mi to, czego tak bardzo się obawiałam, a wręcz pasuje gdy zerknie na małą i stwierdzi, że wszystko jest ok :)

Nie mogłam się doczekać kiedy Nadia przyjdzie na świat, ale nie spodziewałam się, że da mi aż tyle radości, wykrzesa ze mnie ogromne pokłady cierpliwości i ciepła. Myślałam, że będę chodzić po ścianach ze zmęczenia i frustracji, a na razie samo szczęście w najczystszej postaci :) <3 uwielbiam być mamą.

edit:
    tylko seksu mi brakuje jak cholera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 11:36

Rajska, Kitaja, Nymeria, MadaLena30 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała naprawdę bardzo miło czyta się Twoje posty
    czuć (nawet przez int), że macierzyństwo przynosi ci wiele radości, i taki wewnętrzny spokój od Ciebie bije, a może coś w tym jest, że jak mama zrelaksowana i spokojna to i dziecko takie?
    biorę z Ciebie przykład :)
    ja już po spacerku z pieskiem, ale pogoda nie zachęca, zaraz biorę się za obiad, dziś został mi równy tydzień do terminu porodu :) co to będzie, co to będzie :D
    odnośnie laktacji, mikiedyś położna powiedziała, że mleko mamy zaczyna się produkować w głowie, dopiero później idzie do cycuszków :) wpadło mi to w pamięć

Mala_Czarna_89, Doti87 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet dziecko będzie :)

U mnie 5 dni do terminu :)

Mała jeszcze chwila i będą sexy. Mój trzyma się z daleka od sexow.

xnw490bvv7oz0z3a.png

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby mój m przeczytał co o mnie piszecie, to chyba pękłby ze śmiechu :D bo ja jestem matka-furiatka; rano Laura dostała zjebki bo do szkoły się wczoraj nie spakowała, choć kilka razy jej o tym mówiłam, rano zeszytu nie mogła znaleźć, a jak pomogłam jej szukać to w biurku syf, nędza i malaria. Wszystko tylko nie zeszyt.
    Z Nadią też ciągle się zastanawiam, czy nie za dużo kupek, czy nie za mało kupek, czy kolor ten i konsystencja, czy za dużo nie śpi, co z tym jedzeniem, czy przybiera na wadze hahaha zaaaaawsze znajdę sobie powód do zmartwień ;)

Natali mój też trzyma się z daleka.. i na końcówce też, już nie pamiętam jak to jest. Żeby chociaż się popieścić czy coś. A on zero zainteresowania. Tzn niby mówi, że ma ochotę, odlicza lepiej niż mój suwaczek, ale chce żebym się wygoiła. A przy pierwszej ciąży to by mnie przeleciał zaraz po porodzie. Albo zmądrzał, albo się postarzał

Co do laktacji- średnio wierzyłam w moc herbatek wspomagających laktację, ale spróbowałam i np dziś w nocy zalałam pół bluzki i poduszkę, a ostatnio mleka było coraz mniej. Więc polecam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 12:19

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jestem, jestem. Nadrabiam :-)
    Mój uparciuch nie chciał urodzin w niedzielę ;-)
    Od rana chodze z balonikiem (takie ustrojstwo, żeby zrobić rozwarcie w szyjce), a jutro podejmą decyzję co dalej. W każdym razie powinnam urodzić :-)
    Skurcze pojawiają się juz dość często, ale mogę jeszcze w miarę spokojnie spać.

Tez z nich chodzilam i nazwalam go pieszczotliwie "mańkut" :D
    Jak widzicie nadrabiam i zpamietalam przede wszystkim frytki...;) w co 2gim poscie o nivh byla mowa, a przeciez ja kocham frytki!!

Nymeria lubi tę wiadomość

3i49j48aw0dpg1bk.png

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja tęsknię za frytkami :( i za czekoladą, całą tabliczką na raz.

Nymeria, haen lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój do seksów się przekonał :) także nie oszczędzamy się- nie powiem miło jest, choć ja w głowie mam jedno- a nóż widelec przyspieszymy poród, hehe :)
    Frytki się wam marzą- a nie można takich z piekarnika? chyba nic nie powinno dziecku być, przecież to tylko ziemniaki

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wytrzymałam i wpadłam wczoraj do maca na frytunie, może to już ostatnie były? Przed porodem ofc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 13:11

201511211678.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet mój się trzyma z daleka co by nie przyspieszyć porodu.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na wizytę do położnej trzymajcie kciuki ! Modlę sie tylko bym nie usłyszała, ze do porodu jeszcze daleko....

A sexy co to takiego ?;-)

Mala_Czarna_89, haen, MadaLena30, Zorro, Micia lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
‹‹ 1889 1890 1891 1892 1893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ