Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja bym zjadła kfc, ale tutaj niestety nie ma a do Szwecji za daleko a Mac to juz bokami mi wychodzi dosłownie mi sie marzy ogórkowa albo kapuśniak a tu ani jednego ani drugiego nie kupie w sklepie ...Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Ja dziś juz po seksach:) choć usłyszałam że di czego to doszło żeby traktować chłopa jak buhaja;)powiedziałam żeby bidak nie marudzil bo zabiera się jak pies go jeża! No ale fakt ja też już myślę głównie o tym żeby 'pchnac' lub jak kto woli 'posunac' sprawę do przodu
Mala_Czarna_89, Nymeria, justa1234, MadaLena30, haen, Kitaja, mikado, Micia lubią tę wiadomość
Mijagi -
nick nieaktualnyMałą a jak teściowie bo Wy macie bardzo dobry kontakt co ? tak pamiętam z wakacji.
Też mam ochote na czekolade a co najgorsze zapycham się ciastkami bo najłatwiej je zjeść szczególnie dziś jak mały ciągle na cycu.
Herbatki też polecam , ja mam z hippa bo właśnie w tej paczce zniżki na nie wysyłają
Młody śpi a ja pierwsze co forum ...bolą mnie plecy tak na wysokości cycków , bardzo się garbie jak karmie.
Kawa inka zrobiona , stoi na parapecie oczywiscie zimna, od momentu posiadania dziecka zimne napoje to moja domena
Co do seksów mi się jakoś nie spieszy mąż robi jakąś aluzje to mu przypomne ,ze leje się jakiś syf ze mnie a on z tych brzydliwych i po kłopocie -
Galaretka teście ok wpadli na początku ze dwa razy ale nie narzucają się tak jak podejrzewałam. Maz powiedział im na początku ze moja mama chciała wpaść a ja powiedziałam jej że ok ale za kilka dni i chyba dal im tym do myślenia a ogólnie zakochani w Nadii tak samo jak w Laurze
witam w klubie jedzących ciasteczka I pijących inkę.
Też dalej z ciebie leci? Juz mi się tym rzygac chce.. -
Nadrobilam!!
Wiec tak: czuje sie bardzo bardzo srednio (okej powiedzmy wprost zle): podejrzewam, ze wszystkie nieszczescia porodowe mi sie skumulowaly tj.bol plecow po znieczuleniu przy porodzie naturalnym, samo cc i kroplowki z lekami tez na mnie fatalnie wplywaly, jestem obrzeknieta, porobily mi sie dziwne rozstepy, ktorych nie mialam w ciazy i podejrzewam, ze od ladowania kroplowek, oxy i lekow, takze moj brzuch, ktory nigdy nie byl fajny, jest zmasakrowany. Po powrocie ze szpitala wazylam wiecej niz do niego idac, nie bylam w stanie zalozyc spodni na nogi, takze to chyba o czyms swiadczy...
Dosc mocno zostal mi brzuch rozciety (mala byla gleboko i ja mam alurat w miejscu ciecia sporo tluszczyku, wiec tak obawialam sie ew.cc) i chyba dlatego bol mi promieniuje na biodra, a wstanie z lozka z pozyvji lezacej to masakra.
Pisze jak jest.
Kp: zaraz startuje z laktatorem. Moze to blad, ze nie zaczelam w nocy, ale nie dalam rady fizycznie.
Wanda jest kochana i z kazdym dniem coraz bardziej swiadoma:)
Dostalismy wage i chcemy tego naszego mikruska zwazyc, zeby zobaczyc czy przybiera. W ogole jak spojrzalam na luste z 1ej strony, to smutno mi sie zrobilo, ze jest jednym z najmniejszych dzieciaczkow mimo mojego zaawansowanego wieku ciazy (39+).
W ogole mi zle, jak patrze na jej i moj wypis i mysle sobie, ze tak zosyala obciazona od momentu, kiedy sie nie urodzila. Nie do konca umiem przejsc nad tym do porzadku dziennego i moze za jakis czas sobie pogadam z kims madrym, bo nie chce siebie ani jej tym zadreczac.
Martwie sie co bedzie jak maz pojdzie do pracy z np.zniesieniem wozka czy samej gondoli z dzieckiem i rana, wiecie moze ile kg mozna nosic przy cieciu? Generalnie na razue tworzymy fajny team, takze tak:)
I utwierdzam sie w przekonaniu, ze mamy najlepszych rodzicw na swiecie (poki co:D): po prostu sa, nie narzucaja sie, kazdy pomaga w takim zakresue w jakim sa najlepsi, nie wywieraja presji (ani jak bylam w szpitalu), moja siostra, do ktorej mialam nawet cichy zal, ze sie malo interesuje mna w ciazy, bardzo to wszystko przezywa, doczytuje, radzi itd.
I ostatnie slowo odnosnienia karmienia: Nymeria, wiesz, ze Cie uwielbiam i czytam wszystkie te porady z zapartym tchem i staram sie z nich czerpac injak tylko mam watpliwosc, to Cie tu przywoluje (a w myslach sobie mysle; cholera czemu ona ze mna nie mieszka, no albo obok i nie zobaczy jak to jest, bo ja laik nie umiem tego napisac o co mi chodzi:)). Nie bede robic z siebie hero matki (bo na miano matki furiatki zasluguje Mala Czarna;)), ale wlasnie dzieki takiej wspierajacej postawie rodziny chce walczyc o kp. I dalej sie Ciebie bede pytac cco i jak, dodajac do tego moja intuicje itd. Po tym, jak moje dziecko urodzilo sie zywe, to ciesze sie, ze jest, po prostu jest. Ja wiem, ze mleko mamy jest najlepsze, ale jesli sie skonczy na mm, nie bede sobie rwac wlosow z glowy. Pamietam jak nasza furiatka pisala, ze Laura w wieku 1.5 msc wyladowala w szpitalu z zagrozeniem zycia i w takich chwilach masz po prostu w dupie to, co inni mysla, tylko walczysz jak lwica, zeby to dzieciatko przetrwalo. Ja cierpie na podobny syndrom obecnie. Cala ciaze super bylo (no prawie), a sie zj...lo w noc porodu. Dodajac do tego moj zly stan fizyczny, ktory coraz bardziej przeklada sie na psychiczny,to taki sie robi mix twix
A i na opieke w szpitalu czy pomoc w zakresie kp zlego slowa nie moge powiedziec. Oczywiscie nie wszystkie polozne byky fajne, ale cierpliwie przystawialy, doradzaly itp.
Ps.slowo do ciezarowek: jak milooo sie czyta o nocnej zmianie. Too niesamoowite ze w ciagu jednej chwili zapomina sie co to zgaga i bezsennosc, a zastepuja je inne dolegliwosci, o ktorych nie mialam nawet pojevia (i dobrze, bo o ile moge byc inkubatorem, tak rodzenue dzieci nie bardzo mi wychodzi). -
mijagi wrote:Ja tak miałam przez 3 tygodnie i lekarz mówił ze raczej rwa.badz co bądź dostałam zastrzyki z papaweryny które wogole nie pomogły i dopiero przyszedł do mnie rehabilitant. Po 3 masazach prawie jak ręką odjal uffff
Mijagi czyli powinnam jechac na Ip? Jutro mam tez wizyte u swojego gina ale nie wierze ze on mi cos pomoze... dzis nie jest lepiej ... masz racje to uzaleznienie od innych jest najgorsze
-
Witam się z Jaśkiem waga 3020g 56cm niestety maluszek ma jakąś czerwoną zmianę na nosku prawdopodobnie naczyniaka poza tym jest kochany i śpi cały czas tylko jeść nie chce przystawialam a on nic zero odruchu ssania
Mala_Czarna_89, Galaretka, MadaLena30, haen, Nymeria, ParasOlka:), natali101, Paaula84, Kitaja, Rajska, Zorro, mikado, Paolka_25, Micia, biedroneczka1910, MW26, perelka89, justa1234, lula.91, Shibuya, Aga_502, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała leci , skromnie ale leci ,są dni ,że już czysto i znienacka po karmieniu zonk.
Haen nie będę pisać ,ze jesteś dzielna , wspaniała i mądra bo to wszystko wiesz najważniejsze ,że trzymasz się w pionie i to w miare pozytywnie.
A tak apropos zmiany dolegliwości po porodzie , to ja jakiś czas kładłam ręce na brzuchu i czekałam na ruchy mimo,że Miś leżał obok Albo jak biore laptop do tej pory łape sie na tym ,zeby nie opierać o brzuch
Molcia jeszcze raz gratuluję !Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 14:15
Molcia, haen, Micia lubią tę wiadomość
-
Jaen usmiechalam się ze szklacymi oczami czytając twój wpis, boszzz hormony mam taki plan: jesteśmy fajterki i będziemy walczyć o kp a jeśli dla dobra dziecka lepiej będzie podać mm to podamy a do samego kp może jeszcze uda się wrócić
Idę polatać na miotle.haen, Rajska lubią tę wiadomość
-
Dopiero doczlapalam sie do komputera a tu juz tyle sie dzieje...
Molcia gratuluje i witam Jaska
Haen ty wiesz ze jestes wielka, wiec nie bede Ci tu slodzic
Mala super sie czyta Twoje posty-jest w nich wiele milosci i szczescia - od razu to czuc!
Rajska co ty tam robisz z tego mieska na zapasowe obiady? No i gdzie fotka ?
Co do herbatek, Galaretka pije z hippa, a ty Mala po jakiej dostalas tyle mleka?
Galaretka a moze popros meza o kupno kubka termicznego - bedzie wieksza szansa na wypicie cieplego
Moremi co u Ciebie?
Mikado nie narzekaj na 60%i40% to juz cos - blizej niz dalej..
U mnie bol bioderka bez zmian
Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Molcia wrote:Witam się z Jaśkiem waga 3020g 56cm niestety maluszek ma jakąś czerwoną zmianę na nosku prawdopodobnie naczyniaka poza tym jest kochany i śpi cały czas tylko jeść nie chce przystawialam a on nic zero odruchu ssania
Boże Molcia gratuluję !
Nasze wirtualne bliźniaki jak to zawsze mówiłam :*
Moja Lilcia jeszcze w brzuchu
Czekam na opis i mocno całuje !
Molcia lubi tę wiadomość
-
A zeby jeszcze temat ciazowy sie nie zapodzial to pokarzemy sie jeszcze z brzuszkiem 38 tg3d
Czekam na mamy nierozpakowaneKitaja, Paaula84, Zorro, haen, Galaretka, mikado, Paolka_25, Micia, biedroneczka1910, Mala_Czarna_89, MW26, perelka89, justa1234, Nymeria, Molcia, lula.91, Shibuya, Aga_502, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Paaula84 wrote:
MadaLena Dostałaś to zdjęcie z numerem przesyłki od Apartaki?
Dostalam ale sprawdzajac na stronie www. przesylka jeszcze nie opuscila Gdanska, co mnie dziwi bo to paczka 24.... -
Molcia gratulacje nasze Jaski chyba sie datami pozamienialy, ja mam termin na 17stego, a mam sie wstawić do szpitala 24,a Ty miałaś termin 24,a dziś 17sie urodził ah te Jaski, gratulacje dzielna mamo
Hean gdybym mieszkała bliżej i byś nie była po cc to mi Ci kopa w tyłek zasadziła !! Jestes dzielna i wspaniała mamo i kobieta ! Najwazniejsze,ze Panda jest z wami cała i zdrowa ! Ja byłam karmiona mm i całkiem nie złe wyglądam ,znaczy sie nie narzekam dlatego wrzuc na luz jestes zmeczona po tym co przezylas dlatego nie katuj sie ! A Panda z waga jeszcze nadgoni wszystkich i bedziesz marudzic,ze rece Cie bola od noszenia ! Jestesmy tu z Toba wszystkie!Molcia lubi tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
MadaLena piekny brzusio:) Jaki fajny widok:))) Wiecie co jest śmieszne, że Eliza ma raptem 1,5 tygodnia a mnie się wydaje jakbym tego brzuszka nie miała już hohoho - a przecież tak niedawno jeszcze czekałam na przyjście córuni na świat.
Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, żeby nie zaśmiecać forum informacjami o przesyłce. Bardzo Cię proszę jak już dojdzie - albo chociaż będziesz widziała że jest u Ciebie w miejscowości daj znać. Napisz mi na priv proszę czy dużo zamawiałaś i ile płaciłaś.MadaLena30 lubi tę wiadomość
-
Magdalena jaki sliczny brzusio biedna jestes z ta rwa kulszowa mam nadzieje,ze jutro gin odradzi Ci cos, pamietam ze Beebs tez sie z nia meczyla moze ona cos odradzi Tobie.
A my po wizycie co sie dowiedzialam " nic" posmialysmy sie tylko wina brakowalo jeszcze i chipsow wszystko moze sie wydarzyc i za tydzien o 12:30 do szpitala . A i waga mi spadla <szok> o 0,8kg ,cisnienie spoko mocz tez szyjka to juz wspomnienie! Dziecko wychodz w koncu plisssssss.... Juz mam gdzies te czekoladki,frytki i maki ,marze by wyszedl....MadaLena30, mikado, Micia, perelka89, Nymeria lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan