Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJutro o 8 pierwsza wizyta u pediatry , ciekawe co to za kobieta czy fajna i czy rzeczowa, oczywiście biore ze sobą mm bo nie ma szans ,ze nakarmię z cyca Misia w przychodni ledwo w domu jestem wstanie usiąść wygodnie z milionem poduszek.
A syn mój dziś mega niespokojny , ćkał z cyca 50 min dobił 60ml mm i dalej nie śpi a musze czekać na męża z kąpaniem więc zaraz cały system nocny nam pójdzie się rąbać ;/
I...lulajże Jezuniu już wykonałam ale pomogło:D
Żal mi męża , bo przeziębiony więc młodego nie dotyka zatem sam śniadanie robił i sam sobie kolacje zrobi ;/
Brzuszki dziewczyny macie pokaźne aż tęsknie za swoim ...brzuszek nie płakał , nie męczyły go pierdziołki, nie wisiał na cycu cały dzień ale też nie przytulał się do mamusi.
Testujemy dziś cały dzień pieluchy z rossmanna fit &fun czyli wersja tańsza i ...nie będziemy ich kupować są niskie , i nawet minuty dzidzia nie poleży jak się tylko siuśki a nie daj Boże kupka pojawi. Chciałam kupić te droższe ale cena jednostkowa jak za pampersy Premium Care więc poczekam na promocje.
Chce wannę ! ot i tyle żali...
-
Dziewczyny dopiero plakalyscie,że macie dość ciąży,że chcecie już urodzić. Niestety macierzyństwo jest trudne i ciężkie ale jednocześnie cudowne. Jeszcze wiele dni i nocy zarwanych przed Wami. Zobaczcie z czasem burza hormonów opaadnie,dolegliwości po porodzie zagoja się,dzieci wypracuja sobie rytm dnia i będziecie cieszy się.
Galaretka mam nadzieję,że pediatra Was zaskoczy i będziesz zadowolona. Dobry pediatria to podstawa. Pytaj o wszystko i nie bój się pytać. Pamiętaj nie ma głupich pytań.
Galaretka lubi tę wiadomość
-
Galaretka daj znać po wizycie
Nadia mentalnie łączy się z twoim Misiem bo jak wstała przed 17 to dopiero przed 20 zasnela. Wypiła tyle co nigdy, aż pierwszy raz musiałam cycek zmienić bo brakło mleka. I marudzila i płakała i sama chyba nie wiedziała czemu.
Mój maz też śpiewa małej kościelne pieśni
czekam aż Laura zwolni wanne i lece się położyć zrelakcuje się i za ciebie GalaretkaGalaretka lubi tę wiadomość
-
Galaretka a jak logistycznie rozgryziesz wode w odpowiedniej temperaturze i mleko mm w jakims pojeniku? My w czw mamy kontrolna wizyte w przyvhodni przyszpitalnej Wandy i ja zdjecie szwow, wiec czort wie ile nam sie zejdzje.
A jak mleko wlasne w butelce przechowywac?
Doradzicie cos madre mamy?Galaretka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhaen wrote:Galaretka a jak logistycznie rozgryziesz wode w odpowiedniej temperaturze i mleko mm w jakims pojeniku? My w czw mamy kontrolna wizyte w przyvhodni przyszpitalnej Wandy i ja zdjecie szwow, wiec czort wie ile nam sie zejdzje.
A jak mleko wlasne w butelce przechowywac?
Doradzicie cos madre mamy?
przygotuje dwie na 60ml i na 9 ml zalezy kiedy Mis pęknie z głodu.
Natali właśnie ja w swoim zyciu miałam wspaniala kobietę niestety teraz mieszkamy 250km dalej wiec nie może się nami opiekować. -
Teściowa mnie rozwaliła.
Przed chwilą zrobiła scenę Adamowi,że już przywykla że ja nic wcześniej nie szykuje dla malutkiej. Torba nie spakowana ale ze on nie ma stroju na porodówke gotowego ,to w głowie się nie mieści. Wszystko powinien mieć gotowe w szafie. Spodnie,koszula,,buty
Może warto dziewczyny pomyśleć nad biznesem Strój na porodówke dla tatusiaNymeria, Mala_Czarna_89, Kitaja lubią tę wiadomość
-
Haha Natalii dobre uśmiałam się
Perełka bierzesz cały liść kapusty białej i rozbijasz go tłuczkiem żeby soki zaczął puszczać i kladzież na piersi. Można stosować w nawale napewno tobie ulzy, ale jak mała pisze mleka musisz się pozbyć. Troszkę ściągnij żeby nie były takie nabrzmiale i kapustę połóż.
Haen jesteś wspaniała, z pięć razy czytałam ten twój dluuugi wpis. Dasz radę ze wszystkim sobie tylko trzeba czasu. Oby jak najszybciej samopoczucie się poprawiło. Z karmieniem już jest wielki sukces bo jest mleko a dopiero chciałaś daty wyznaczać kiedy dać sobie spokój. Jeszcze malutka nauczy się ssać i będzie pełen sukces. Wiadomo, że na żywo jak się widzi to pomoc można lepiej z tego co piszemy to suche dane. Ale trzeba walczyć i odbierać nagrody, a nie z góry się poddawać. Wiadomo jak będzie tylko mm to nie koniec świata, ale skoro naturka nas wyposazyla w mleko to trzeba wykorzystać ile się da. Jestem z ciebie dumna, że działas i mleko jest w 6-7dobie, chyba najdłużej to tobie zajęło a udało się
Szczęściara gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:30
perelka89 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny. Czytam Was praktycznie na bieżąco, ale jakoś nie udzielalam się na forum. Mimo tego chciałabym zgłosić narodziny mojego synka Szymona i prosić o uzupełnienie na 1 stronie( jeśli można?).
Synek urodził się 13 listopada o 12:40.
Waga 3110g, długość 57cm.
Poród SN, ale wywolywany oxy 1 dzień po terminie.
Wszystkim Mamusiom gratuluję, a czekajacym na swoje maleństwa życzę szybkich i lekkich porodówlula.91, ParasOlka:), Nymeria, mijagi, perelka89, biedroneczka1910, haen, Galaretka, Kitaja, mikado, Paolka_25, MW26, Mala_Czarna_89, MadaLena30, Aga_502, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Nuffeq- gratulacje
MadaLena, nie działa mi to ustrojstwo na telefonie. Jutro odpalam kompa i przęślę zdjęcie mojej kuchni normalnie
Która chętna na nocną wartę? Faktycznie tu cichutko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 23:43
Nuffeq lubi tę wiadomość