X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Kupiłam termos taki maly 0,5l wleje prawie wrzątek bo łatwiej przestudzić niż ogrzać i kupilam taki pojemnik z podziałka na mleko na 4 porcje ,na

przygotuje dwie na 60ml i na 9 ml zalezy kiedy Mis pęknie z głodu.

Natali właśnie ja w swoim zyciu miałam wspaniala kobietę niestety teraz mieszkamy 250km dalej wiec nie może się nami opiekować.

Podasz linki do tych rzeczy?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska puki co ja nie śpię. Ostatnio zasypialam po 23 i budzilam się ok 1 i do 4-5 był problem ze snem. Teraz czekam na męża. Biedny wczoraj w nocy się wystraszył że będziemy jechać na ip tak mnie bolało jak wstałam do wc.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie.. A chciałabym zasnąć, bo noc poprzednia prawie nie przespana. Natali masz bóle krocza, jakby spojenia łonowego? Ehh.. Pisalam o tym przedwczoraj, bo u mnie też to był nieziemski ból. Wczoraj i dziś w dzień ok, a teraz znów się rozkręca :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 00:13

961lzbmh98495q9y.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska dokładnie taki ból. W dzień jest ale słaby,,,za to wieczorem i w nocy tragedia. We czwartek mam wizytę i zobaczę co powie gin.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali piekny masz brzusio no i jest nizej niz moj...,
    Bol krocza/spojeniq mialam 2-3 tyg temu, teraz problem z biodrem... Ale jestem po masazu i zobaczymy czy bedzie lepiej.
    Mala anyz jak mowisz nie dla wszystkich..
    Mamusie ktore kupily laktator canpola -zadowolone jestescie?

Kitaja a ty gdzie? Spisz?
    I ja uciekam spac... Dobranoc

natali101, Paaula84, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • magnolia_85 Nowa

Wysłany: 18 listopada 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 18 listopada 2015, 19:29

• moremi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Dzisiaj będę nadrabiac, to zobacze, która urodziła, a która w dwupaku ;-)
    Teraz moja relacja - łatwo nie było, ale czego się nie zniesie dla dziecka :-)
    Zacznijmy od początku. Do szpitala trafiłam w sobotę z nadciśnieniem tydzień po terminie porodu (41w1d). W niedzielę z uwagi na zamkniętą szyjkę miałam założony cewnik (balonik), który sam mi wypadł. Cały poniedziałek przechodziłam z otwartą szyjką i planem indukcji porodu na wtorek. Już w poniedziałek wieczorem zaczęły się regularne skurcze przybierające na mocy. Rano we wtorek miałam już 3 cm rozwarcia i trafiłam na porodówkę, gdzie dostałam znieczulenie (fantastyczna sprawa). Poród postępował powoli, ale około 14tej miałam już 6 cm rozwarcia. Niestety do 19tej się to nie zmieniło. Podano mi oksytocynę i dopiero po badaniu przez położną poszły mi wody płodowe. O 22 zbadał mnie lekarz, który stwierdził, że 6 cm rozwarcia jest naciągane i jego zdaniem jest to 4 cm. Według jego prognoz poród naturalny w moim przypardku to dalsze 12-14 godzin. Wspólnie podjęliśmy decyzję o cesarce i o 22:05 przyszedł na świat nasz syn - Ignacy (waży 3850g i mierzy 58cm). W życiu nie urodziłabym tego klocka sn ;-)
    Na razie nie mogę wstawać, ale będę pionizowana po śniadaniu. Ignasiem zajęły się połozne, ale dzisiaj bedzie już ze mną.
    Niestety ma cechy przenoszenia - zmacerowany naskórek na rączkach i nóżkach.

Nymeria, mikado, Paaula84, biedroneczka1910, Paolka_25, perelka89, Galaretka, haen, Zorro, Micia, Mala_Czarna_89, lula.91, justa1234, Shibuya, MadaLena30, Aga_502, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek koło 15 przyszedł na swiat Adaś :)!

Nymeria, mikado, Paaula84, biedroneczka1910, Paolka_25, Rajska, izulkaa, lula.91, justa1234, moremi, Shibuya, MadaLena30, Aga_502, olimama lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, Szczesciara gratuluję.

Noc nawet,nawet. Zasnelam ok 1;15 i tylko 2 razy do wc. Teraz muszę ogarnąć Nati i jeszcze się położe.

Nie mam laktatora i nie wiem czy kupować od razu

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi i Szczesciara gratulacje !!! Doczekalyscie sie swoich maleństw :)

Ciekawe kto następny?!

Współczuję dziewczynom które dopadła rwa kulszowa:(

Udało nam się umówić na Usg stawów biodrowych na nfz co nas bardzo cieszy bo na koniec roku brakuje już im zazwyczaj punktów

2 wizyty położnej w domu już się odbyły ale lekarz jeszcze do nss nie dotarł:(

zFZwp1.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja:) u mnie noc tez kiepska, śnił mi się porod i właściwie to budzilam się co chwila.teraz mała pojechała z mężem do przedszkola a ja wróciłam do łóżka o chyba jeszcze godzinę się kimne.z nastrojem kiepsko jakoś. ..mężowi leci wolne, u mnie nic się nie rusza i jakoś tak do bani.no ale nie smutam! Miłego dnia dziewczynki!

Mijagi
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, szczęściara, nuffeq gratulacje, już macie swoje szczęścia obok siebie :-D

Oj ja nie pełniłam warty nocnej bo położyłam się spać o 23 żeby się wyspać do 6 na badania i g.... Z tego wyszło ;-) zasnelam po 2, po 3 siku i ogromny ból żołądka, potem znów zasnąć nie mogłam i o szóstej ogromny ból pleców w odcinku piersiowym, pojechałam na badania jakoś, wróciłam i ogromny spaaaaw - dobrze ze do kibla... Jak tak dalej będzie to stracę cierpliwość :-(

201511211678.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry dzień
    no może nie taki dobry, bo pogoda nie ta:/
    moja zuzanka od wczoraj szaleje w brzuszku, tak się wypycha, że momentami boli, ale słodko ją tak czuć, wolę tak niż w drugą stronę- wtedy świruje, czemu tak dużo śpi, ekhm nie dogodzisz, najlepiej jakby już była ze mna :)
    Biedroneczka nie martw się, najważniejsze, żeby malutka była bezpieczna, ja wiem, że leżenie w szpitalu to jest coś strasznego, ale zleci, czas szybko płynie i potem pamięta się te dobre rzeczy, kochana a ty urodziłaś w terminie czy wcześniej?
    Perełka tylko nie odciągaj za dużo, bo wtedy i produkcja się zwiększy, tak jak pisze Ginger :)
    dziewczyny a jak z wagą po porodzie? spadają te kilogramy? czy trzeba się namęczyc? w ogóle prawdą jest, że jak się karmi piersią to się szybciej chudnie? wiem, że pewnie wam to nie w głowie i macie to teraz gdzieś, ale jestem ciekawa, bo nie ukrywam, źle się czuje z 18-stką na plusie

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:22

Zorro, biedroneczka1910, MadaLena30 lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akcja porod zaczela sie....sacza mi sie wody jezeli nie pojawia sie skurcze to o 13stej mamy byc w szpitalu !byrzymajcie kciuki :-)

orientalna, Nymeria, Rajska, Zorro, mijagi, MW26, mikado, anet, Micia, Galaretka, biedroneczka1910, perelka89, lula.91, haen, natali101, justa1234, Paolka_25, Paaula84, Shibuya, MadaLena30, Aga_502, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

Moremi i Szczęściara- gratulacje!!! :-)

MadaLena- też Ci współczuje tego bólu w biodrze.

Kitaja, trzymamy kciuki :-) Trzymaj się.

Wczoraj w nocy padłam dosyć szybko, a sama noc koszmarna.. :-( wstawalam kilka razy do toalety, przy czym budził mnie ból podbrzusza, a "po" mijał. W dodatku to krocze, normalnie nie idzie wstać z łóżka, każdy ruch sprawia ból ;-( I jeszcze doszły skurcze łydek. Ehh coraz gorsza ta końcówka ciąży. W piatek mam wizytę u gin, więc chyba mu powiem o tych okropnych bólach, że się robią już nie do wytrzymania. Czytalam o tym, że skutki tych bóli mogą być różne, ale nie chcę się nakręcać tym, co piszą w internecie.

U mnie dziś w planach małe zakupy, obiad, spotkanie z przyjaciółką, czyli kawka, a wieczorem kolejni znajomi- korzystam póki mogę :-)

MadaLena- zdjęcie dla Ciebie. Mam nadzieję, że się wyświetli ;-)

ormpew.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:27

Mala_Czarna_89, perelka89, natali101, moremi, Paolka_25, Paaula84, Nymeria, MadaLena30 lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaya powodzenia:) trzymam kciuki żeby było szybko i lekko!

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogę tylko powiedzieć jak u mnie było z wagą po pierwszym porodzie , spadło 20 kg nie wiadomo kiedy także trzeba być dobrej myśli! :) jejku czy juz tylko ja nie rodze? ????

Mijagi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuffec, Szczęściara, Moremi Gratuluję super ,że już mamy coraz więcej dzieci och och och!

Anet nie stałam na wadze od porodu, źle mi z tym bo chciałabym wiedzieć na czym stoję no ale w domu bateria padła albo waga a nigdzie mi nkt nie proponował ważenia ;) aaaa z resztą na ciastkach i pączkach nie schudne ;P

Rajska u nas też białą kuchnia ;)

My po wizycie Pani pediatra jestmega miłą a czy zna się na rzeczy wyjdzie w życiu. Wyszliśmy z zeszytem skierowań ( ortopeda, endykrynolog, kardiolog i chirurg). Miś przybrał przez 1,5 tyg. 300g :D I oczywiście zgłodniał nie zdązyłam wykorzystać mojego patentu z termosem bo jak zaczęłam szykować to nas dr przyjęła więc o dziwo nie płakał ( w domu zadarłby się na amen) ale za to chciał dr zjeść palce ,stetoskop i patyczek jak mu w gardło zaglądała .

Mamy wybrać szczepionki normalne za free 5w1 nie pamiętam ile 6w1 190 zł rotawirus 300 i pneumokoki 230. Powiedział ,ze jak dziecko będzie chodzić do żłobka to żebyśmy pomyśleli nad rota a jak bedzie w domu z babcią, mamą , niania to dac sobie spokój bo jak już pójdzie do przedszkola to i tak szczepionka przestaje działać.

Haen termos jak termos http://archiwum.allegro.pl/oferta/termos-stal-nierdzewna-florina-0-5-l-promocja-i5402820705.html
    a pojemniczek
    http://allegro.pl/babyono-pojemnik-na-mleko-w-proszku-nowosc-i5180155416.html

W nocy chyba zerwałam się do młodego za szybko brzuch boli mnie ale nie rana tylko nad i tylko jak się zginam wrrr..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:43

Rajska, Mala_Czarna_89, perelka89, Nymeria, Shibuya lubią tę wiadomość

• anet Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaya powodzenia ! no stres, no stres :)cóż za niespodzianka
    a to nie jest tak źle z tą wagą, może i mi się uda szybko schudnąć :)
    Perełka dobrze, że sobie poradziłaś z nawałem
    macie jakieś przepisy na zdrowe i dobre placuszki na słodko? mogą być jakieś serowe

f2w3rjjgeh3gw66n.png
‹‹ 1893 1894 1895 1896 1897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ