Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Galaretka wrote:Kupiłam termos taki maly 0,5l wleje prawie wrzątek bo łatwiej przestudzić niż ogrzać i kupilam taki pojemnik z podziałka na mleko na 4 porcje ,na
przygotuje dwie na 60ml i na 9 ml zalezy kiedy Mis pęknie z głodu.
Natali właśnie ja w swoim zyciu miałam wspaniala kobietę niestety teraz mieszkamy 250km dalej wiec nie może się nami opiekować.
Podasz linki do tych rzeczy? -
Ja tez nie.. A chciałabym zasnąć, bo noc poprzednia prawie nie przespana. Natali masz bóle krocza, jakby spojenia łonowego? Ehh.. Pisalam o tym przedwczoraj, bo u mnie też to był nieziemski ból. Wczoraj i dziś w dzień ok, a teraz znów się rozkręca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 00:13
-
Natali piekny masz brzusio no i jest nizej niz moj...,
Bol krocza/spojeniq mialam 2-3 tyg temu, teraz problem z biodrem... Ale jestem po masazu i zobaczymy czy bedzie lepiej.
Mala anyz jak mowisz nie dla wszystkich..
Mamusie ktore kupily laktator canpola -zadowolone jestescie?
Kitaja a ty gdzie? Spisz?
I ja uciekam spac... Dobranoc
natali101, Paaula84, perelka89 lubią tę wiadomość
-
Bry
Dzisiaj będę nadrabiac, to zobacze, która urodziła, a która w dwupaku
Teraz moja relacja - łatwo nie było, ale czego się nie zniesie dla dziecka
Zacznijmy od początku. Do szpitala trafiłam w sobotę z nadciśnieniem tydzień po terminie porodu (41w1d). W niedzielę z uwagi na zamkniętą szyjkę miałam założony cewnik (balonik), który sam mi wypadł. Cały poniedziałek przechodziłam z otwartą szyjką i planem indukcji porodu na wtorek. Już w poniedziałek wieczorem zaczęły się regularne skurcze przybierające na mocy. Rano we wtorek miałam już 3 cm rozwarcia i trafiłam na porodówkę, gdzie dostałam znieczulenie (fantastyczna sprawa). Poród postępował powoli, ale około 14tej miałam już 6 cm rozwarcia. Niestety do 19tej się to nie zmieniło. Podano mi oksytocynę i dopiero po badaniu przez położną poszły mi wody płodowe. O 22 zbadał mnie lekarz, który stwierdził, że 6 cm rozwarcia jest naciągane i jego zdaniem jest to 4 cm. Według jego prognoz poród naturalny w moim przypardku to dalsze 12-14 godzin. Wspólnie podjęliśmy decyzję o cesarce i o 22:05 przyszedł na świat nasz syn - Ignacy (waży 3850g i mierzy 58cm). W życiu nie urodziłabym tego klocka sn
Na razie nie mogę wstawać, ale będę pionizowana po śniadaniu. Ignasiem zajęły się połozne, ale dzisiaj bedzie już ze mną.
Niestety ma cechy przenoszenia - zmacerowany naskórek na rączkach i nóżkach.Nymeria, mikado, Paaula84, biedroneczka1910, Paolka_25, perelka89, Galaretka, haen, Zorro, Micia, Mala_Czarna_89, lula.91, justa1234, Shibuya, MadaLena30, Aga_502, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Moremi i Szczesciara gratulacje !!! Doczekalyscie sie swoich maleństw
Ciekawe kto następny?!
Współczuję dziewczynom które dopadła rwa kulszowa:(
Udało nam się umówić na Usg stawów biodrowych na nfz co nas bardzo cieszy bo na koniec roku brakuje już im zazwyczaj punktów
2 wizyty położnej w domu już się odbyły ale lekarz jeszcze do nss nie dotarł
-
Witam i ja:) u mnie noc tez kiepska, śnił mi się porod i właściwie to budzilam się co chwila.teraz mała pojechała z mężem do przedszkola a ja wróciłam do łóżka o chyba jeszcze godzinę się kimne.z nastrojem kiepsko jakoś. ..mężowi leci wolne, u mnie nic się nie rusza i jakoś tak do bani.no ale nie smutam! Miłego dnia dziewczynki!Mijagi
-
Moremi, szczęściara, nuffeq gratulacje, już macie swoje szczęścia obok siebie
Oj ja nie pełniłam warty nocnej bo położyłam się spać o 23 żeby się wyspać do 6 na badania i g.... Z tego wyszło zasnelam po 2, po 3 siku i ogromny ból żołądka, potem znów zasnąć nie mogłam i o szóstej ogromny ból pleców w odcinku piersiowym, pojechałam na badania jakoś, wróciłam i ogromny spaaaaw - dobrze ze do kibla... Jak tak dalej będzie to stracę cierpliwość -
bry dzień
no może nie taki dobry, bo pogoda nie ta:/
moja zuzanka od wczoraj szaleje w brzuszku, tak się wypycha, że momentami boli, ale słodko ją tak czuć, wolę tak niż w drugą stronę- wtedy świruje, czemu tak dużo śpi, ekhm nie dogodzisz, najlepiej jakby już była ze mna
Biedroneczka nie martw się, najważniejsze, żeby malutka była bezpieczna, ja wiem, że leżenie w szpitalu to jest coś strasznego, ale zleci, czas szybko płynie i potem pamięta się te dobre rzeczy, kochana a ty urodziłaś w terminie czy wcześniej?
Perełka tylko nie odciągaj za dużo, bo wtedy i produkcja się zwiększy, tak jak pisze Ginger
dziewczyny a jak z wagą po porodzie? spadają te kilogramy? czy trzeba się namęczyc? w ogóle prawdą jest, że jak się karmi piersią to się szybciej chudnie? wiem, że pewnie wam to nie w głowie i macie to teraz gdzieś, ale jestem ciekawa, bo nie ukrywam, źle się czuje z 18-stką na plusie -
akcja porod zaczela sie....sacza mi sie wody jezeli nie pojawia sie skurcze to o 13stej mamy byc w szpitalu !byrzymajcie kciuki
orientalna, Nymeria, Rajska, Zorro, mijagi, MW26, mikado, anet, Micia, Galaretka, biedroneczka1910, perelka89, lula.91, haen, natali101, justa1234, Paolka_25, Paaula84, Shibuya, MadaLena30, Aga_502, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość
Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Hej dziewczynki!
Moremi i Szczęściara- gratulacje!!!
MadaLena- też Ci współczuje tego bólu w biodrze.
Kitaja, trzymamy kciuki Trzymaj się.
Wczoraj w nocy padłam dosyć szybko, a sama noc koszmarna.. wstawalam kilka razy do toalety, przy czym budził mnie ból podbrzusza, a "po" mijał. W dodatku to krocze, normalnie nie idzie wstać z łóżka, każdy ruch sprawia ból ;-( I jeszcze doszły skurcze łydek. Ehh coraz gorsza ta końcówka ciąży. W piatek mam wizytę u gin, więc chyba mu powiem o tych okropnych bólach, że się robią już nie do wytrzymania. Czytalam o tym, że skutki tych bóli mogą być różne, ale nie chcę się nakręcać tym, co piszą w internecie.
U mnie dziś w planach małe zakupy, obiad, spotkanie z przyjaciółką, czyli kawka, a wieczorem kolejni znajomi- korzystam póki mogę
MadaLena- zdjęcie dla Ciebie. Mam nadzieję, że się wyświetli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:27
Mala_Czarna_89, perelka89, natali101, moremi, Paolka_25, Paaula84, Nymeria, MadaLena30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNuffec, Szczęściara, Moremi Gratuluję super ,że już mamy coraz więcej dzieci och och och!
Anet nie stałam na wadze od porodu, źle mi z tym bo chciałabym wiedzieć na czym stoję no ale w domu bateria padła albo waga a nigdzie mi nkt nie proponował ważenia aaaa z resztą na ciastkach i pączkach nie schudne ;P
Rajska u nas też białą kuchnia
My po wizycie Pani pediatra jestmega miłą a czy zna się na rzeczy wyjdzie w życiu. Wyszliśmy z zeszytem skierowań ( ortopeda, endykrynolog, kardiolog i chirurg). Miś przybrał przez 1,5 tyg. 300g I oczywiście zgłodniał nie zdązyłam wykorzystać mojego patentu z termosem bo jak zaczęłam szykować to nas dr przyjęła więc o dziwo nie płakał ( w domu zadarłby się na amen) ale za to chciał dr zjeść palce ,stetoskop i patyczek jak mu w gardło zaglądała .
Mamy wybrać szczepionki normalne za free 5w1 nie pamiętam ile 6w1 190 zł rotawirus 300 i pneumokoki 230. Powiedział ,ze jak dziecko będzie chodzić do żłobka to żebyśmy pomyśleli nad rota a jak bedzie w domu z babcią, mamą , niania to dac sobie spokój bo jak już pójdzie do przedszkola to i tak szczepionka przestaje działać.
Haen termos jak termos http://archiwum.allegro.pl/oferta/termos-stal-nierdzewna-florina-0-5-l-promocja-i5402820705.html
a pojemniczek http://allegro.pl/babyono-pojemnik-na-mleko-w-proszku-nowosc-i5180155416.html
W nocy chyba zerwałam się do młodego za szybko brzuch boli mnie ale nie rana tylko nad i tylko jak się zginam wrrr..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:43
Rajska, Mala_Czarna_89, perelka89, Nymeria, Shibuya lubią tę wiadomość
-
Kitaya powodzenia ! no stres, no stres :)cóż za niespodzianka
a to nie jest tak źle z tą wagą, może i mi się uda szybko schudnąć
Perełka dobrze, że sobie poradziłaś z nawałem
macie jakieś przepisy na zdrowe i dobre placuszki na słodko? mogą być jakieś serowe