X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Kupiłam termos taki maly 0,5l wleje prawie wrzątek bo łatwiej przestudzić niż ogrzać i kupilam taki pojemnik z podziałka na mleko na 4 porcje ,na

przygotuje dwie na 60ml i na 9 ml zalezy kiedy Mis pęknie z głodu.

Natali właśnie ja w swoim zyciu miałam wspaniala kobietę niestety teraz mieszkamy 250km dalej wiec nie może się nami opiekować.

Podasz linki do tych rzeczy?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska puki co ja nie śpię. Ostatnio zasypialam po 23 i budzilam się ok 1 i do 4-5 był problem ze snem. Teraz czekam na męża. Biedny wczoraj w nocy się wystraszył że będziemy jechać na ip tak mnie bolało jak wstałam do wc.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie.. A chciałabym zasnąć, bo noc poprzednia prawie nie przespana. Natali masz bóle krocza, jakby spojenia łonowego? Ehh.. Pisalam o tym przedwczoraj, bo u mnie też to był nieziemski ból. Wczoraj i dziś w dzień ok, a teraz znów się rozkręca :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 00:13

961lzbmh98495q9y.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska dokładnie taki ból. W dzień jest ale słaby,,,za to wieczorem i w nocy tragedia. We czwartek mam wizytę i zobaczę co powie gin.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali piekny masz brzusio no i jest nizej niz moj...,
    Bol krocza/spojeniq mialam 2-3 tyg temu, teraz problem z biodrem... Ale jestem po masazu i zobaczymy czy bedzie lepiej.
    Mala anyz jak mowisz nie dla wszystkich..
    Mamusie ktore kupily laktator canpola -zadowolone jestescie?

Kitaja a ty gdzie? Spisz?
    I ja uciekam spac... Dobranoc

natali101, Paaula84, perelka89 lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • magnolia_85 Nowa

Wysłany: 18 listopada 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 18 listopada 2015, 19:29

• moremi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Dzisiaj będę nadrabiac, to zobacze, która urodziła, a która w dwupaku ;-)
    Teraz moja relacja - łatwo nie było, ale czego się nie zniesie dla dziecka :-)
    Zacznijmy od początku. Do szpitala trafiłam w sobotę z nadciśnieniem tydzień po terminie porodu (41w1d). W niedzielę z uwagi na zamkniętą szyjkę miałam założony cewnik (balonik), który sam mi wypadł. Cały poniedziałek przechodziłam z otwartą szyjką i planem indukcji porodu na wtorek. Już w poniedziałek wieczorem zaczęły się regularne skurcze przybierające na mocy. Rano we wtorek miałam już 3 cm rozwarcia i trafiłam na porodówkę, gdzie dostałam znieczulenie (fantastyczna sprawa). Poród postępował powoli, ale około 14tej miałam już 6 cm rozwarcia. Niestety do 19tej się to nie zmieniło. Podano mi oksytocynę i dopiero po badaniu przez położną poszły mi wody płodowe. O 22 zbadał mnie lekarz, który stwierdził, że 6 cm rozwarcia jest naciągane i jego zdaniem jest to 4 cm. Według jego prognoz poród naturalny w moim przypardku to dalsze 12-14 godzin. Wspólnie podjęliśmy decyzję o cesarce i o 22:05 przyszedł na świat nasz syn - Ignacy (waży 3850g i mierzy 58cm). W życiu nie urodziłabym tego klocka sn ;-)
    Na razie nie mogę wstawać, ale będę pionizowana po śniadaniu. Ignasiem zajęły się połozne, ale dzisiaj bedzie już ze mną.
    Niestety ma cechy przenoszenia - zmacerowany naskórek na rączkach i nóżkach.

Nymeria, mikado, Paaula84, biedroneczka1910, Paolka_25, perelka89, Galaretka, haen, Zorro, Micia, Mala_Czarna_89, lula.91, justa1234, Shibuya, MadaLena30, Aga_502, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek koło 15 przyszedł na swiat Adaś :)!

Nymeria, mikado, Paaula84, biedroneczka1910, Paolka_25, Rajska, izulkaa, lula.91, justa1234, moremi, Shibuya, MadaLena30, Aga_502, olimama lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, Szczesciara gratuluję.

Noc nawet,nawet. Zasnelam ok 1;15 i tylko 2 razy do wc. Teraz muszę ogarnąć Nati i jeszcze się położe.

Nie mam laktatora i nie wiem czy kupować od razu

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Paaula84 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi i Szczesciara gratulacje !!! Doczekalyscie sie swoich maleństw :)

Ciekawe kto następny?!

Współczuję dziewczynom które dopadła rwa kulszowa:(

Udało nam się umówić na Usg stawów biodrowych na nfz co nas bardzo cieszy bo na koniec roku brakuje już im zazwyczaj punktów

2 wizyty położnej w domu już się odbyły ale lekarz jeszcze do nss nie dotarł:(

zFZwp1.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja:) u mnie noc tez kiepska, śnił mi się porod i właściwie to budzilam się co chwila.teraz mała pojechała z mężem do przedszkola a ja wróciłam do łóżka o chyba jeszcze godzinę się kimne.z nastrojem kiepsko jakoś. ..mężowi leci wolne, u mnie nic się nie rusza i jakoś tak do bani.no ale nie smutam! Miłego dnia dziewczynki!

Mijagi
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, szczęściara, nuffeq gratulacje, już macie swoje szczęścia obok siebie :-D

Oj ja nie pełniłam warty nocnej bo położyłam się spać o 23 żeby się wyspać do 6 na badania i g.... Z tego wyszło ;-) zasnelam po 2, po 3 siku i ogromny ból żołądka, potem znów zasnąć nie mogłam i o szóstej ogromny ból pleców w odcinku piersiowym, pojechałam na badania jakoś, wróciłam i ogromny spaaaaw - dobrze ze do kibla... Jak tak dalej będzie to stracę cierpliwość :-(

201511211678.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry dzień
    no może nie taki dobry, bo pogoda nie ta:/
    moja zuzanka od wczoraj szaleje w brzuszku, tak się wypycha, że momentami boli, ale słodko ją tak czuć, wolę tak niż w drugą stronę- wtedy świruje, czemu tak dużo śpi, ekhm nie dogodzisz, najlepiej jakby już była ze mna :)
    Biedroneczka nie martw się, najważniejsze, żeby malutka była bezpieczna, ja wiem, że leżenie w szpitalu to jest coś strasznego, ale zleci, czas szybko płynie i potem pamięta się te dobre rzeczy, kochana a ty urodziłaś w terminie czy wcześniej?
    Perełka tylko nie odciągaj za dużo, bo wtedy i produkcja się zwiększy, tak jak pisze Ginger :)
    dziewczyny a jak z wagą po porodzie? spadają te kilogramy? czy trzeba się namęczyc? w ogóle prawdą jest, że jak się karmi piersią to się szybciej chudnie? wiem, że pewnie wam to nie w głowie i macie to teraz gdzieś, ale jestem ciekawa, bo nie ukrywam, źle się czuje z 18-stką na plusie

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:22

Zorro, biedroneczka1910, MadaLena30 lubią tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akcja porod zaczela sie....sacza mi sie wody jezeli nie pojawia sie skurcze to o 13stej mamy byc w szpitalu !byrzymajcie kciuki :-)

orientalna, Nymeria, Rajska, Zorro, mijagi, MW26, mikado, anet, Micia, Galaretka, biedroneczka1910, perelka89, lula.91, haen, natali101, justa1234, Paolka_25, Paaula84, Shibuya, MadaLena30, Aga_502, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

Moremi i Szczęściara- gratulacje!!! :-)

MadaLena- też Ci współczuje tego bólu w biodrze.

Kitaja, trzymamy kciuki :-) Trzymaj się.

Wczoraj w nocy padłam dosyć szybko, a sama noc koszmarna.. :-( wstawalam kilka razy do toalety, przy czym budził mnie ból podbrzusza, a "po" mijał. W dodatku to krocze, normalnie nie idzie wstać z łóżka, każdy ruch sprawia ból ;-( I jeszcze doszły skurcze łydek. Ehh coraz gorsza ta końcówka ciąży. W piatek mam wizytę u gin, więc chyba mu powiem o tych okropnych bólach, że się robią już nie do wytrzymania. Czytalam o tym, że skutki tych bóli mogą być różne, ale nie chcę się nakręcać tym, co piszą w internecie.

U mnie dziś w planach małe zakupy, obiad, spotkanie z przyjaciółką, czyli kawka, a wieczorem kolejni znajomi- korzystam póki mogę :-)

MadaLena- zdjęcie dla Ciebie. Mam nadzieję, że się wyświetli ;-)

ormpew.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:27

Mala_Czarna_89, perelka89, natali101, moremi, Paolka_25, Paaula84, Nymeria, MadaLena30 lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaya powodzenia:) trzymam kciuki żeby było szybko i lekko!

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogę tylko powiedzieć jak u mnie było z wagą po pierwszym porodzie , spadło 20 kg nie wiadomo kiedy także trzeba być dobrej myśli! :) jejku czy juz tylko ja nie rodze? ????

Mijagi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuffec, Szczęściara, Moremi Gratuluję super ,że już mamy coraz więcej dzieci och och och!

Anet nie stałam na wadze od porodu, źle mi z tym bo chciałabym wiedzieć na czym stoję no ale w domu bateria padła albo waga a nigdzie mi nkt nie proponował ważenia ;) aaaa z resztą na ciastkach i pączkach nie schudne ;P

Rajska u nas też białą kuchnia ;)

My po wizycie Pani pediatra jestmega miłą a czy zna się na rzeczy wyjdzie w życiu. Wyszliśmy z zeszytem skierowań ( ortopeda, endykrynolog, kardiolog i chirurg). Miś przybrał przez 1,5 tyg. 300g :D I oczywiście zgłodniał nie zdązyłam wykorzystać mojego patentu z termosem bo jak zaczęłam szykować to nas dr przyjęła więc o dziwo nie płakał ( w domu zadarłby się na amen) ale za to chciał dr zjeść palce ,stetoskop i patyczek jak mu w gardło zaglądała .

Mamy wybrać szczepionki normalne za free 5w1 nie pamiętam ile 6w1 190 zł rotawirus 300 i pneumokoki 230. Powiedział ,ze jak dziecko będzie chodzić do żłobka to żebyśmy pomyśleli nad rota a jak bedzie w domu z babcią, mamą , niania to dac sobie spokój bo jak już pójdzie do przedszkola to i tak szczepionka przestaje działać.

Haen termos jak termos http://archiwum.allegro.pl/oferta/termos-stal-nierdzewna-florina-0-5-l-promocja-i5402820705.html
    a pojemniczek
    http://allegro.pl/babyono-pojemnik-na-mleko-w-proszku-nowosc-i5180155416.html

W nocy chyba zerwałam się do młodego za szybko brzuch boli mnie ale nie rana tylko nad i tylko jak się zginam wrrr..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:43

Rajska, Mala_Czarna_89, perelka89, Nymeria, Shibuya lubią tę wiadomość

• anet Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaya powodzenia ! no stres, no stres :)cóż za niespodzianka
    a to nie jest tak źle z tą wagą, może i mi się uda szybko schudnąć :)
    Perełka dobrze, że sobie poradziłaś z nawałem
    macie jakieś przepisy na zdrowe i dobre placuszki na słodko? mogą być jakieś serowe

f2w3rjjgeh3gw66n.png
‹‹ 1893 1894 1895 1896 1897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ