X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, śmieszko Ty nasza. Zobaczysz,ze wszystko się poukłada. Do zmęczenia i bólu dochodzi tez pewnie huśtawka hormonalna. Jestem z Wami duchem :-)

Synuś :-)
  • anet Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena jaki śliczny, pokaźny brzusio :)
    Kitaja musisz męża do sypialni zaprosić :)
    Hean wytrwałości życzę, myślę, że najgorsze masz już za sobą, a silna babka z Ciebie- dasz sobie ze wszystkim radę, dla Wandzi :)
    Molcia wielkie gratulacje, jak się czujesz kochana?

Molcia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zaproszenie przyjete.
    Kitaja czyli blizej niz dalej przynajmniej znasz date kiedy pojdziesz do szpitala. Ja mam jutro wizyte ciekawe czy tylko wypisze mi L4 i do kiedy czy powie cos wiecej...
    Pamietam ze Beebs sie meczyla tez z rwa, ale dawno jej tu nie bylo, a ja nie pamietam czy cos jej na to pomoglo.

Brzuio wydaje mi sie wielgachny :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Mijagi czyli powinnam jechac na Ip? Jutro mam tez wizyte u swojego gina ale nie wierze ze on mi cos pomoze... dzis nie jest lepiej ... masz racje to uzaleznienie od innych jest najgorsze :(
    Kochana ja powiem Ci tak szczerze ze np te zastrzyki z papaweryny to doradzila mi położna gdy powiedziałam jej ze juz nawet do łazienki ledwo idę a gin poprostu wypisal receptę i w sumie mało go to obeszło. Dzięki Bogu moja mama jest pielęgniarka wiec co 2 dni robiła mi tr zastrzyki i nie musiałam jeździć i się prosić. Ale w pewnym momencie zobaczyłam ze nie jest lepiej i pomyślałam że może by to rozmasowal. ..położna powiedziała żeby mąż spróbował to porządnie wymasowac tzn w moim przypadku pośladek i dół pleców ale to było straszne! Chłopak się starał heh tyle ze ja w nocy myślałam że zrobię siku do łóżka bo nie wstanę do lazienki. No i wtedy zaczęłam szukać rehabilitanta aczkolwiek ciężko było bo każdy się bał ze to juz 9 miesiac.na szczęście znalazłam chłopaka który przyjechał i się podjął masażu. Powiem szczerze że aż czułam jak mi odblokowuje nerwy bo aż mi nogi dretwialy.no i 3 masaże pomogły , dziś już śmigam jako tako tzn jak ciężarówka ale już chociaż chodzę a wcześniej ból był ogromny

Mijagi
  • anet Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena jak będziesz jutro u gin to powiedz co ci dolega, no chyba coś ci doradzi? współczuje tu brzuch trzeba nosić, a tu jeszcze taki dodatkowy ból :/

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medalena tak sobie patrze ze jeszcze trochę zostało do Twojego terminu ale z drugiej strony nie wiem czy jest sens bawić się z zastrzykami czy masażem tym bardziej ze może maluszek wyjdzie troszkę wcześniej i cierpienie minie jak ręką odjal? A może zmieni pozycję i przestanie uciekać na nerw? U mnie w pierwszej ciąży córeczka poprostu zmieniła pozycję i ból ustąpił bez niczego. W sumie już niewiele zostało choć wiem jakie to okropne.

Mijagi
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wysoko masz brzusio. Mój już nisko. Adam aż zaniemowil jak zobaczył dziś z profilu :)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś jest już z nami:)!

anet, mikado, MadaLena30, Micia, Anulaa, Kitaja, Zorro, haen, Mala_Czarna_89, MW26, mijagi, perelka89, justa1234, Nymeria, Molcia, lula.91, Shibuya, Aga_502, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęściara wielkie gratulacje :) jak będziesz miała trochę siły to napisz coś więcej :)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara gratki!!

Mijagi tez sie zastanawiam, aczkolwiek zobacze co mi powie ( pewnie nic) gin jutro...
    Ale masz racje termin juz bliski..

Natalii no to mnie pocieszylas ;)
    Ale wg mnie brzucho opadl, jak siedze to ciazy mi teraz na udach, a wczesniej trudno bylo oddychac i cycki lezaly mi na nim :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,to opadnie jeszcze bardziej :)
    Chyba zrobię zdjęcie swojego.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dla tych o mocnych nerwach. Rozstępy po Nati oraz nowe od Alicji.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/28ea078831f0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 16:56

Kitaja, MadaLena30, Galaretka, Mala_Czarna_89, mikado, perelka89, justa1234, Nymeria, lula.91, Shibuya, Aga_502, Rozmarzona lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, graaaaaatulacje!!! :-)

Haen- dzielna mama z Ciebie, naprawdę. Trzymam za Was kciuki ;-)

MadaLena- brzusio masz bardzo pokaźny i śliczny :-) Ze dwa razy wiekszy niż mój ;-P a co ugotowałam? Potrawkę z indyka z myślą też o sobie, rosół- znalazłam fajny przepis na rosół staropolski z prawdziwkami i faktycznie zupełnie inny smak i jeszcze karkówkę duszoną z pieczarkami. W planach także gyros z przepisu Molci (mniam) i sos do spaghetti i na wieczór chleb, tzn. samo ciasto musze zrobić, a rano upiekę. Uff.. To chyba tyle na dziś.

Wieczorem jeszcze znajomi przychodzą, bo mecz jest. Z jednej str się cieszę, a z drugiej mi tak dziwnie, bo to pewnie ostatnie takie posiadówki ze znajomymi na luzie. Hihi :-)

Fotke wstawię, jak mi zechce tinypic zadziałać ;-(

Molcia, MadaLena30 lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie siedze z laktatorem i leci mleko:)
    Czy wy odciagacie na czuja? Okreslona ilosc czasu czy jak to wyglada?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka a czemu jeszcze jesteście w szpitalu? właściwie to się nie bardzo orientuje która to doba? córa jest rewelacyjna, strasznie mnie rozczulają te włoski u dzieci ;)
    Natali mi też się mzrobiły rozstępy, już tak się cieszyłam, że nie mam a tu w ostatnich dwóch tygodniach powychodziły, ale jakoś średnio mnie to interesuje,a Twój brzuszek jakbyś piłeczkę zjadła- słodki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 17:37

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet rozstępy to norma i nawet mnie nie ruszają. Nawet na biuście mam. Adam mówi,że jemu nie przeszkadzają,najważniejsze aby Ala zdrowa się urodziła.

Mówię mu,że we czwartek ktg i wizyta.A on,to już bierzemy torbę bo będziesz rodzić. Odpowiadam,że w planach poród mam w niedzielę. I tu słyszę teścia- Beaty wizja mi bardziej się podoba niż Adama :D
    Normalnie ubaw z tych moich facetów mam.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet wrote:
    biedroneczka a czemu jeszcze jesteście w szpitalu? właściwie to się nie bardzo orientuje która to doba? córa jest rewelacyjna, strasznie mnie rozczulają te włoski u dzieci ;)

Cały czas Tosia bierze antybiotyk na plucka :-( jesteśmy w szpitalu od 7 :-( :-( :-(

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Natali ale duże fajne brzuszki :)

Magda ja mam jakas tania mieszankę z Herbapolu. Ma dodatek anyzu co nie każdemu pasuje ale mi smakuje.

Chyba boli mnie kolejny ząb, kurwa

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:20

klz920mm8wuzprdr.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka masz laktator? Ciepła kąpiel i ściągnij mleko jak masz możliwość. Okłady z kapusty są na zapalenie piersi tak czy siak trzeba się mleka pozbyc

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1891 1892 1893 1894 1895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ