X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen, śmieszko Ty nasza. Zobaczysz,ze wszystko się poukłada. Do zmęczenia i bólu dochodzi tez pewnie huśtawka hormonalna. Jestem z Wami duchem :-)

Synuś :-)
  • anet Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena jaki śliczny, pokaźny brzusio :)
    Kitaja musisz męża do sypialni zaprosić :)
    Hean wytrwałości życzę, myślę, że najgorsze masz już za sobą, a silna babka z Ciebie- dasz sobie ze wszystkim radę, dla Wandzi :)
    Molcia wielkie gratulacje, jak się czujesz kochana?

Molcia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zaproszenie przyjete.
    Kitaja czyli blizej niz dalej przynajmniej znasz date kiedy pojdziesz do szpitala. Ja mam jutro wizyte ciekawe czy tylko wypisze mi L4 i do kiedy czy powie cos wiecej...
    Pamietam ze Beebs sie meczyla tez z rwa, ale dawno jej tu nie bylo, a ja nie pamietam czy cos jej na to pomoglo.

Brzuio wydaje mi sie wielgachny :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Mijagi czyli powinnam jechac na Ip? Jutro mam tez wizyte u swojego gina ale nie wierze ze on mi cos pomoze... dzis nie jest lepiej ... masz racje to uzaleznienie od innych jest najgorsze :(
    Kochana ja powiem Ci tak szczerze ze np te zastrzyki z papaweryny to doradzila mi położna gdy powiedziałam jej ze juz nawet do łazienki ledwo idę a gin poprostu wypisal receptę i w sumie mało go to obeszło. Dzięki Bogu moja mama jest pielęgniarka wiec co 2 dni robiła mi tr zastrzyki i nie musiałam jeździć i się prosić. Ale w pewnym momencie zobaczyłam ze nie jest lepiej i pomyślałam że może by to rozmasowal. ..położna powiedziała żeby mąż spróbował to porządnie wymasowac tzn w moim przypadku pośladek i dół pleców ale to było straszne! Chłopak się starał heh tyle ze ja w nocy myślałam że zrobię siku do łóżka bo nie wstanę do lazienki. No i wtedy zaczęłam szukać rehabilitanta aczkolwiek ciężko było bo każdy się bał ze to juz 9 miesiac.na szczęście znalazłam chłopaka który przyjechał i się podjął masażu. Powiem szczerze że aż czułam jak mi odblokowuje nerwy bo aż mi nogi dretwialy.no i 3 masaże pomogły , dziś już śmigam jako tako tzn jak ciężarówka ale już chociaż chodzę a wcześniej ból był ogromny

Mijagi
  • anet Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena jak będziesz jutro u gin to powiedz co ci dolega, no chyba coś ci doradzi? współczuje tu brzuch trzeba nosić, a tu jeszcze taki dodatkowy ból :/

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medalena tak sobie patrze ze jeszcze trochę zostało do Twojego terminu ale z drugiej strony nie wiem czy jest sens bawić się z zastrzykami czy masażem tym bardziej ze może maluszek wyjdzie troszkę wcześniej i cierpienie minie jak ręką odjal? A może zmieni pozycję i przestanie uciekać na nerw? U mnie w pierwszej ciąży córeczka poprostu zmieniła pozycję i ból ustąpił bez niczego. W sumie już niewiele zostało choć wiem jakie to okropne.

Mijagi
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wysoko masz brzusio. Mój już nisko. Adam aż zaniemowil jak zobaczył dziś z profilu :)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • szczesciara25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś jest już z nami:)!

anet, mikado, MadaLena30, Micia, Anulaa, Kitaja, Zorro, haen, Mala_Czarna_89, MW26, mijagi, perelka89, justa1234, Nymeria, Molcia, lula.91, Shibuya, Aga_502, olimama, Rozmarzona lubią tę wiadomość

f2w3rjjgoscryrqn.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęściara wielkie gratulacje :) jak będziesz miała trochę siły to napisz coś więcej :)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara gratki!!

Mijagi tez sie zastanawiam, aczkolwiek zobacze co mi powie ( pewnie nic) gin jutro...
    Ale masz racje termin juz bliski..

Natalii no to mnie pocieszylas ;)
    Ale wg mnie brzucho opadl, jak siedze to ciazy mi teraz na udach, a wczesniej trudno bylo oddychac i cycki lezaly mi na nim :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,to opadnie jeszcze bardziej :)
    Chyba zrobię zdjęcie swojego.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dla tych o mocnych nerwach. Rozstępy po Nati oraz nowe od Alicji.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/28ea078831f0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 16:56

Kitaja, MadaLena30, Galaretka, Mala_Czarna_89, mikado, perelka89, justa1234, Nymeria, lula.91, Shibuya, Aga_502, Rozmarzona lubią tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia, graaaaaatulacje!!! :-)

Haen- dzielna mama z Ciebie, naprawdę. Trzymam za Was kciuki ;-)

MadaLena- brzusio masz bardzo pokaźny i śliczny :-) Ze dwa razy wiekszy niż mój ;-P a co ugotowałam? Potrawkę z indyka z myślą też o sobie, rosół- znalazłam fajny przepis na rosół staropolski z prawdziwkami i faktycznie zupełnie inny smak i jeszcze karkówkę duszoną z pieczarkami. W planach także gyros z przepisu Molci (mniam) i sos do spaghetti i na wieczór chleb, tzn. samo ciasto musze zrobić, a rano upiekę. Uff.. To chyba tyle na dziś.

Wieczorem jeszcze znajomi przychodzą, bo mecz jest. Z jednej str się cieszę, a z drugiej mi tak dziwnie, bo to pewnie ostatnie takie posiadówki ze znajomymi na luzie. Hihi :-)

Fotke wstawię, jak mi zechce tinypic zadziałać ;-(

Molcia, MadaLena30 lubią tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie siedze z laktatorem i leci mleko:)
    Czy wy odciagacie na czuja? Okreslona ilosc czasu czy jak to wyglada?

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka a czemu jeszcze jesteście w szpitalu? właściwie to się nie bardzo orientuje która to doba? córa jest rewelacyjna, strasznie mnie rozczulają te włoski u dzieci ;)
    Natali mi też się mzrobiły rozstępy, już tak się cieszyłam, że nie mam a tu w ostatnich dwóch tygodniach powychodziły, ale jakoś średnio mnie to interesuje,a Twój brzuszek jakbyś piłeczkę zjadła- słodki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 17:37

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet rozstępy to norma i nawet mnie nie ruszają. Nawet na biuście mam. Adam mówi,że jemu nie przeszkadzają,najważniejsze aby Ala zdrowa się urodziła.

Mówię mu,że we czwartek ktg i wizyta.A on,to już bierzemy torbę bo będziesz rodzić. Odpowiadam,że w planach poród mam w niedzielę. I tu słyszę teścia- Beaty wizja mi bardziej się podoba niż Adama :D
    Normalnie ubaw z tych moich facetów mam.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet wrote:
    biedroneczka a czemu jeszcze jesteście w szpitalu? właściwie to się nie bardzo orientuje która to doba? córa jest rewelacyjna, strasznie mnie rozczulają te włoski u dzieci ;)

Cały czas Tosia bierze antybiotyk na plucka :-( jesteśmy w szpitalu od 7 :-( :-( :-(

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Natali ale duże fajne brzuszki :)

Magda ja mam jakas tania mieszankę z Herbapolu. Ma dodatek anyzu co nie każdemu pasuje ale mi smakuje.

Chyba boli mnie kolejny ząb, kurwa

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:20

klz920mm8wuzprdr.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka masz laktator? Ciepła kąpiel i ściągnij mleko jak masz możliwość. Okłady z kapusty są na zapalenie piersi tak czy siak trzeba się mleka pozbyc

perelka89 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1891 1892 1893 1894 1895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ