X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • haen Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria wrote:
    JAKI GUZ??? Jeszcze nie miałaś nawału a już masz obrzęk?? Przystawiasz małą cały czas a ona nie ssie? Jak masz nawał to trzeba go przeczekać, aż się ustabilizuje i cały czas przy tym karmić, przystawiać. Jak są piersi za twarde to ściągnij laktatorem z 1o-15 ml i przystaw dziecko.

Dzisiaj byla polozna i strzykawka odciagnela troszke (odciela koncowke i zasysala tlokiem i cos polecialo czyli moja praca w szpitalu nie poszla na marne). Nie ssie, takze bede odciagac laktatorem i przelewac do butelki.
    To co mam w tej piersi to dosc spore zgrubienie, nie jest czerwone, musislo sie zrobic miedzy 16 a teraz i tego nie poczulam, ale im bardziej je dotykam tym wrazliwsze robi sie na dotyk. Dzis jest 6ty dzien od porodu.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w domu, gdyby takie rzeczy byly w szpitalu, to pol biedy:(
    Aha i ta piers zrobila sie wieksza i pelniejszs, a druga dalej flaczek jest.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mają nic innego oprócz butelki?? Nie dość, że mała nie ssie to jeszcze dadzą jej butelkę... nienawidzę tych piguł w tych szpitalach byle by odpierdolić i iść spać lub do domu ;/ AAAAA bo ty w domu już jesteś, nie ogarnęłam... i od razu jest mleczko :D domek swoje robi :D

Plus jest taki, że mleko się pojawiło, pracuj dalej :D

Może to obrzęk, mleko jest, a zahamowany jest wypływ, jak zaczniesz ściągać to zejdzie. Pod prysznicem ciepłą wodą sobie polewaj tą pierś lub okład ciepły. Absolutnie nie masuj i nie uciskaj tego.

Trzeba zdiagnozować jeszcze co jest nie tak, że mała nie ssie. Jaki jest problem i go wyeliminować albo małą nauczyć czegoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 00:32

201511211678.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska dziękuje za troskę :-* miło z Twoje strony... jutro nowy dzien także może humory bedą lepsze

Hean i nymeria sorry,ze sie odezwę jako osoba nie doświadczona i wogole, ale mi Polozna jak przerabialysmy temat " laktacji" mówiła,ze takie guzki" zator" trzeba rozmasowywac

Rajska lubi tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba sobie wyrobilam wizerunek w krzywym zwierciadle. Ja ciągle myślę że mam mnóstwo niezrobionych rzeczy. I jeszcze drzemnelam się po 8 rano i przed 17. A wydawało mi się że po ciąży nie będę tak robić.

Też mam zamiar spróbować z jabłkiem w piernikach w tym roku ;)

patrzę na wasze suwaczki i wszystkie ciąże mocno zaawansowane :). Kiedy to minęło..

Edit.
    Ja mam guzki w piersiach gdy dużo mleka się nazbiera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 00:44

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nymeria Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się nie zgodzę Kitaja z tą położna bo masowanie, uciskanie, maltretowanie piersi prowadzi do uszkodzenia pęcherzyków mlecznych a dalej do zapalenia lub ropnia :-/

I ten zator to twoje określenie czy jej bo jest nie fachowe :-P są że trzy rodzaje guzkow :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 00:59

201511211678.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Natalii i Rajska za slowo wsparcia..
    Kitaja moze dzis bedzie lepiej...
    U mnie powodem jest nieziemski bol w prawym biodrze ktory dzis byl mocniejszy niz wczoraj i uniemozliwia mi nawet normalny spacer do toalety. Nie wiem czy to ucisk na nerw czy moze rwa kulszowa...
    Ale ledwo funkcjonuje....

Rajska lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała- nie wiesz, co mówisz :-) znam kilka mam, w tym niestety z rodziny, które mają po 2 dzieci i ciągle narzekają, że a to nie mają na nic czasu: na spanie, ogarnięcie siebie samej, sprzątanie, gotowanie.. Organizują wokół siebie non stop kogoś do pomocy. Użalają się przed tymi osobami nad sobą.. Ahh za dużo by wymieniać. Nie chcę sie powtarzać, ale pisalam Ci już wcześniej, że w Twoich wypowiedziach nie ma nawet cienia narzekania. Jak już to może drobny niepokój, ale zaraz widać po tym, że sama nakręcasz się do tego, że dasz sobie radę. Wszystko jest do ogarnięcia, trzeba tylko chęci i dobrego rozplanowania. I ja planuje też do tego podchodzić w ten sposób. Także moja droga, wybij sobie z głowy ten obraz z krzywego zwierciadła i obdarowywuj nas nadal swoją pozytywną energią! :-)
    Trochę z innej beczki. Kiedyś na początku ciąży pisałaś, że wcześniej zdarzało Ci się popalać :-P (chyba to Ty pisałaś). Czy teraz w jakiś sposób Cię ciągnie do tego? Sorki, że pytam, ale sama paliłam przed ciążą. Oczywiście rzuciłam, gdy się tylko dowiedziałam, ale boję się, że po ciąży mogę do tego wrócić :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 01:26

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska to palenie masz w głowie. Jak będzie Cię ciągnęło kiedykolwiek,to pomysl o dziecku. Czy chcesz aby wachalo ten smród?Czy chcesz aby wdychalo tą truciznę?
    Przepraszam ale inaczej nie da się tego opisać.
    Jestem okropnym przeciwnikiem palenia i u mnie wiedzą rodzice,że jak będą chcieli malutka na ręce to nie mogą palić wcześniej.
    Teść od narodzin Natalki nie zapalił w domu papierosa. Teściowa rzuciła.
    My nie palimy obydwoje.
    Wierzę,że dasz radę bez tego świństwa. Miłość do dziecka zwycięży

Nymeria lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pierniczków,to może być kieliszek z wodą również. Kawałek jabłka bezpieczniejszy,bo się nie wyleje woda.

:)

Mała ,Ty jesteś wzorem dla wielu dziewczyn. Jednak nie jesteś robotem i masz prawo czasem mieć gorszy dzień. Jednak po chwili podnosisz się i walczysz. :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Natali. Tak o tym myślę cały czas! ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 02:01

961lzbmh98495q9y.png
  • Kitaja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nymeria "zator" to bardziej ja tak to przetłumaczyłam,ona mówiła ze robi sie "zator guzek" i trzeba masować w stronę sutka , ja wszystko chłonę jak gąbka, bo na temat kp mam totalny brak doświadczenia i nie jest to wcale takie łatwe, ale dam radę a jak nie to trudno nie będę sie stresować uważam,ze wiele jest w naszych głowach i często my sami dla siebie jesteśmy wrogami !

Mała podpisuje sie pod wypowiedzią natali na Twoj temat ! Jestes tylko człowiekiem i masz prawo czuć sie zmęczona,Twoj maz to szczęściarz,ze ma taka zonę, a Twoim dziewczynka tylko można pozazdrościć takiej mamy! Nam w sumie tez,ze mamy taka ekolezanke która nas motywuje i pokazuje,ze nie ma co narzekać bo jak sie chce to można ;-)

Spokojnej nocy dla karmiących mam , a dla ciężarnych mogę życzyć tylko porodów w tym dla mnie samej ;-) bo dziś moj termin .... Dobranoc

Mala_Czarna_89, Micia, Nymeria lubią tę wiadomość

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się zbieram się do szpitala, usilowalam zawalczyć z tą lewatywa, ale za mało tego płynu wcisnelam, więc skutek marny a pieczenie teraz nieziemskie ehh no ale liczę na to, że i tak coś tam pomogłam trzymajcie kciuki wczoraj pół dnia przeplakalam ze strachu

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia powodzenia! Czekamy na wieści.

• mikado Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia trochę pomogły :) mężowi też się wygadalam i trochę mi lżej...

Molcia powodzenia!! Kciuki zaciśnięte:)

Kitaja jak ogarnie śniadanie i siebie a zostanie mi chwila czasu to zajrzę w ksiake odnośnie tego guzka bo coś mi w trawie piszczy ze tam było.

Ginger jak Rozmarzona??

Witam się w rozpoczętym 40 tygodniu! O 10.20 wizyta wcześniej ktg trzymajcie kciuki żeby lekarz coś tam już widział :)
    Za tydzień we wtorek mam termin ciekawe czy donoszę czy przenoszę... W nocy przez sen ból cmil skurczowo ale poszłam siku i zasnelam dalej teraz już jest dobrze..

Rozmarzona lubi tę wiadomość

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molcia powodzenia :)

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi się brzuch spina ciekawe co wyjdzie na ktg pewnie nic..

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczęta :-)

Dziś w miarę dobry humor, mimo, ze spalam niecałe 2 godz.

Molcia- trzymamy kciuki!!!

Mikado- powodzenia na ktg, może jednak wykaże jakieś skurcze :-)

Wszystkim życzę udanego dnia, sobie też.. A co :-D

Micia lubi tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska skurcze pisały się już w szpitalu ale do 60% a wczoraj rano do 40% wiec wielkie g.. ;P

bhywqtkfje5mmlij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado nie prawda ! Nie jest zle ! Ja jeździłam na ktg k miałam jedno wielkie zero skurcze na poziomie trupa ,plaska kreska. Wiec Ty masz jakąś nadzieje przynajmniej :-)

‹‹ 1888 1889 1890 1891 1892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ