X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anet Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłuje mnie na dole, ale skurczy żadnych nie mam, więc nie nie napalam]
    wieczorem wezmę m w obroty :D

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka w Twojej sytyuacji to az dziwne ze nic wiecej nie robią;/ przeciez to już koniec tygodnia;/ ja bym chyba psychicznie nie wyrobiła... dzielna jestes!

Anet a tak mówiłaś że się nic nie dzieje a tu prosze! krwisty czop!!:) teraz to już z górki ;)

Ja wróciłam ze spaceru i tak mnie głowa rozbolala że musiałam się położyć no to zmarzałam i zjadłam włąsnie miske budyniu czekoladowego. Taka mnie mysl naszła czy taki budyn z papierka przy KP można zjesc.. nie mówie o czekoladowym ale np. smietankowy? hmm...

Czuje się jakbym miała okres dostac takie h... uczucie między nogami że mi zaraz coś poleci.. wkładka co chwile mokra wiec i wydzielina się zwiększyła..
    Mąż mnie wkurza.. dzowni co 2 godziny i pyta czy moze już rodze bo on by się z pracy urwał najchetniej bo mu zimno i się pracować nie chce..;P

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen- już nie wiem, co robić. Tobie po lekach też wysokie się utrzymywało? U mnie po lekach spada i cały dzien do tej pory 120-130/80parę. Boję się, że mnie opieprzą jak podjade, że z pierdołami przyjeżdżam, bo pewnie mi wskaże w normie :-/ Mam wysokie tylko rano :-(

Dzięki dziewczyny za opis skurczów. Mam takie, jak mówicie, ale cholery pojawiają się jak chcą, też zwłaszcza w nocy i nad ranem.

Czekam na męża i coś wymyślimy. Pewnie mi każe jechać na IP. Dam znać później.

Trzymajcie się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 15:54

961lzbmh98495q9y.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska ja bym pojechała skoro sytuacja się powtarza.. nikt Ci uwagi nie zwróci ze przyjechałaś niepotrzebnie. Ja też miałam wysokie cisnienie w domu pojechałam na IP lezałam godzine pod KTG dopiero polozna mi zmierzyła i pokazało 116/50 a w domu miałam 150/90..
    Dzisiaj ogolnie jest coś z cisnieniem bo ja planowałam kawke w mac donaldzie po drodze z castoramy ale coś kiepsko rano się czułam od srodka i zmierzyłam miałam 140/80/100 wiec kawe darowałam a teraz cisnieniowo się dobrze czuje odpukać.

Kuźwa jaki ziąb na dworze własnie wróciłam ze spaceru z psem masakra jakaś..;/

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska moje skurcze porodowe ciężko porównać do czegokolwiek.. Charakteryzowały się tym ze pojawiały się znikąd i dość szybko robily się regularne (co kilka minut). W ciągu godziny meeega mocne.
    Tyle że przy pierwszej zaczęło się od odejścia wód (i od razu co kilka minut skurcze) a rzy drugiej wody odeszły dopiero przy partych (chwile przed końcem porodu).
    Generalnie bol w dole brzucha jakby ktoś złapał wszystkie wnętrzności i mocno scisnal

Jaen wielki ukłon w twoja stronę jak co dzień.

Kurcze brakuje mi doby. Nie będę opowiadać co juz dzis zrobiłam bo jest tego masa, ale mnóstwo rzeczy jeszcze na mnie czeka a juz ciemno się robi :( jestem bez obiadu (bo nie ma czasu zjeść) nie ma czasu odbierać telefonów, wyłączyć budzika. Dobrze ze Nadia czasem je to choć na chwile przysiade i zajrzę co u was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 16:20

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet może będziesz jedną z tych co u rodzą w pełnie ;) 25.11 to listopadowa data pełni księzyca.. ehh.. ja też na to liczyłam ale się chyba przeliczyłam..teraz bede przyzywać każdy dzień kiedy nie będzie się nic działo a tak długo czekałam na tą date :(

bhywqtkfje5mmlij.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wciąż 3 cm rozwarcia i skurcze co 3 minuty jest coraz gorzej a końca nie widac

Mijagi
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos sie zaczyna u was dziac... Cieszy mnie to mimo ze zostane sama na pokladzie listopadowek - bo u mnie cisza jak makiem zasial!!

Chodz dzis zrobilo mi sie duszno i serducho dudnilo (120/85 i tetno 112) ale to wszystko... Wiec tyle nowosci u mnie... A jak tak dalej pojdzie to w dresy nie dlugo sie nie zmieszcze... Przez brak ruchu i zajadanie ... :D

Czekam na p. Elektryka ciekawe co mi powie ciekawego ...

Haen, Panda ma dzielna mamusie i tatusia!!! Wierze ze Mikolajki spedzicie razem - to bedzie taki wasz prezent!!!

Micia lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena może p. elektryk coś zadziała u CIebie ;P hihih ..;P
    nie zostaniesz sama zostaniesz ze mną na placu boju bo u mnie dalej cisza ;) ale Ty masz jeszcze troszeczke wiecej czasu niż ja ;P

Jeszcze jeden telefon odbiore i oficjalnie wyłanczam telefon.. no przeciez ileż można dzownic i pytać o to samo.. a jeszcze tekst: mój mąż się dziwi że jeszcze po schodach nie chodzisz. nosz kur..;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 16:48

bhywqtkfje5mmlij.png
  • alus21 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mijagi wrote:
    U mnie wciąż 3 cm rozwarcia i skurcze co 3 minuty jest coraz gorzej a końca nie widac
    Też tak miałam a przy tym skurcz za skurczem i tak przez 4 godziny :), prysznic mi pomógł na bóle a pózniej znieczulenie hi hi ;)

iv099vvjtj9qo0il.png
    i81xxzdvoi2mloma.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado wiesz u mnie też od rana telefony się urywają, wszyscy myślą, że urodzisz wtedy, kiedy data :) heh, żeby to było takie proste
    ale kochana nie przejmuj się u mnie jeszcze do wczoraj nic, zresztą teraz też nic prócz tego czopa, który odchodzi za każdym razem, kiedy jestem w toalecie, a tak to słabo
    dziewczyny w szpitalach wy musicie być pierwsze i tego wam życzę, bo lepiej już w domu siedzieć i czekać na akcje niżeli w szpitalu
    Madalena a co dobrego zajadasz? może się podzielisz?
    Mała jak zwykle- torpeda :D

f2w3rjjgeh3gw66n.png

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dupa nie torpeda :P znow z cyckiem na wierzchu siedzę

Przypominam ze u mnie na czwartkowej wizycie u gina nic nie wskazywało na poród a w piątek rano urodziłam ;)

anet, mikado, Kitaja lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za przepis na leniwe. Ale się najadlam!!!

Paolka_25 lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado pan elektryk zadzialal mam prad w gniazdkach :D

Mala tak po cichu licze wlasnie na taka akcje... cisza i bach jest Hania!

Anet co ja jem ... wszystko :) dzis prawie cala paczka wafelkow plus maslo solone orzechowe (teraz jest w lidlu) na waflu ryzowym... a ze piekarnik ma juz moc to kusi mnie sernik Natalii ... a dupka rosnie...
    A tobie wroze jutrzejszy dzien skoro ten czop krwisty..

Ale mnie glowa rozbolala....

Kurde nie wiem czy mam sie zgodzic czy nie... meza brat przyjezdza z dziecmi i zona do teatru w ndz. No i maz wpadl na pomysl ze moga przyjechac w sb... z jednej strony go rozumiem ale z drugiej nie wiem czy mam sile, nie czuje sie komfortowo no i termin mam na ndz. :D

mikado, haen lubią tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • Micia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :). Pozdrawiam Elitę czekającą na ten wielki moment spotkania z Maluszkami <3
    Mijagi, Paolka i Natalii trzymam kciuki by szybko poszło :*.
    Haen jesteś dzielna - zawsze sobie tłumaczę, że jak coś mi się przytrafia to znaczy, że jestem osobą, która miała tego doświadczyć i jestem w stanie to przejść. Duchowo jestem z Tobą.
    Przemcio waży już ponad 4 kg i dzisiaj dosyć marudny, ale w końcu zasnął. Dziś byliśmy na spacerku piękne słoneczko świeciło mimo, że mroźno, w wózku od razu zasypia, jak Go tatuś kąpie to w wanience też przysypia ;).

Kitaja, natali101 lubią tę wiadomość

w4sqyx8djdwls2n9.png
    mhsvupjy8yin3yzi.png
    ur. 27.10.15r. godz. 12:50 Nasz Cud <3
    [*] 26.03.2014 - 9 tc
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3 badanie ginekologiczne dzisiaj!!już mam dość mam tam tak wymagane... Cały czas krwawię. Boli jak na @ nawet nogi nie mogę wyprostować. Muszę położnej pokazywać wkładkę (bardzo komfortowe) KTG już nie miałam cały czas pytają o skurcze a nic nie działają. Teraz lekarz stwierdził, że termin na 25-go był dobrze określony. Więc pytam po jaki uj tu leżę? Rozwarcie nadal na 4 cm. Niektóre wtedy mają już prawie pół porodu za sobą :-(

Edit: Wymacane tam powinno być a nie wymagane :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 21:16

Galaretka lubi tę wiadomość

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mijagi u Ciebie nadal nic?
    Madalena nic się nie martw ja też wcinam czekoladę jak nie czuję ruchów a mam godziny liczenia każą jeść mi batoniki i właśnie czekoladę! Więcej tu przytyję niż w domu mam nadzieję, że chociaż w nocy będę dobrze spała.
    Anet wbijaj w kolejkę, bo za mnie nie chcą się wziąć. :-/
    Parasolka u Ciebie ruszyło na dobre??
    Rajska pojechałaś na IP?

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena a co do odwiedzin to decyzja należy do Ciebie. Ty wiesz jak się czujesz i znasz zachowania rodzinki. Do mnie pewnie byłoby to męczące ale tak jak piszę Ty wiesz najlepiej a mąż powinien zrozumieć jak odmówisz.

Paolka _25

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w domu wariatów, czemu wcześniej tego nie widziałam?
    Nosze dziecko w huscie, doprawiam 4 garnki na piecu + pilnuje kolacji w piekarniku, jednoczesnie pomagam Laurce wykuć tabliczkę mnożenia i znoszę męża który działa mi na nerwy. Aaaaa!

Magda ja bym chyba zrezygnowała z gości na noc.

Paolka 3maj się tam :) rozwarcie się zwiększa gdy się chodzi, masz takie możliwości?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała z Ciebie to jest Matka Wariatka :-) nie masz czasem piernika w piekarniku? Bo chętnie bym zjadła i popiła zimną pepsi z lodem :-) :D jak mówię położnej, że idę na spacer to mówi że mogę iść ale nie na długo. Więc dzisiaj tylko dwa razy 7 piętro zaliczyłam :P
    Byłam właśnie w WC nie mam już czerwonej krwi tylko brązowe plemienia. Podobno to dobrze.
    Co chwilę dostaje dzisiaj od kogoś smsa jak się czuję, co się dzieje i czy Adaś wychodzi. Mąż mówi, że to dobrze bo chociaż mogę z kimś popisać i nie nudzi mi się tak wtedy. No ale... Dobija mnie to.

Paolka _25
‹‹ 1925 1926 1927 1928 1929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ