X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekst mojej współlokatorki z sali w odpowiedzi na pytanie urodziłaś już coś? "Tak jeża" :P

Mala_Czarna_89, lula.91 lubią tę wiadomość

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka też bym się skusiła, nawet bardziej na ta zimna cole. Najlepiej z wódka.
    Czyzbysmy same tu zostały?
    A jak urodzisz to będę sobie tu sama do siebie pisać, taka terapia, jak na kozetce u psychiatry :D

haen, Kitaja, MadaLena30 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała- mój Ty mały psychologu :D pewnie karmisz i masz czas bo inaczej i Ciebie też ciężko :P może jednak wszystkie rodzą? :-)
    Pisała właśnie do mnie znajoma że ona o rozwarcie 4 cm walczyła w bólach przez 12 godzin!!! To nie wiem czy u mnie to dar od losu czy co? :P

Paolka _25

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no Paolka mowie ci nic tylko się cieszyć że nie boli; u mnie przy 4cm w tej ciąży juz był hardcore. A ciebie pewnie bole wezmą na pełnym rozwarciu, poprzesz sobie chwile i tadaaam! Wróżę ci szybki poród ;)
    Tak, zaglądam tu przy karmieniu lub z wanny. Wiec pozdrawiam z gorącej wody :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o coli (mhm) ciekawe, kiedy sie jej napije... Ale troszke nadrabiam podjadajac czekolade, ktorej Wy staracie sie unikac:P

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen ja nie unikam :D wręcz jest wskazana :D
    Mała dobra wróżka :D uważaj bo Ci "ufo-m" :-) jakoś mam humor lepszy :-) generalnie nie wiem co jest ale plamienie cały czas wpada w brąz a przed chwilą wypadła mi taka nitka na może 7 cm czerwoniasta a myślałam że czop mi już dawno wypadł w dodatku dwójka o tej godzinie? Heh a może znowu po prostu coś sobie wmawiam i się nakręcam? No ale czop przy takim rozwarciu? Dziewczyny jak to jest?

Paolka _25
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen i mikado- dzięki. Jestem w szpitalu. Zostawili mnie i już do porodu raczej stąd nie wyjdę. Po USG i ktg ok. Stwierdzili, że lepiej chuchać na zimne. Rozwarcie na 2 cm. Oczywiście zaczęłam krwawić :-/

Ciekawa jestem czy dziś w ogóle zasnę..

Dzięki dziewczyny jeszcze raz ;-)

961lzbmh98495q9y.png

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolka mój czop zaczął odpadać na porodów e (myślałam ze wcześniej ale to co było wcześniej to po prostu gesty śluz. Czop to taka galaretka). Przy skurczach, właściwie do samego końca aż nie zaczęłam przec to wypadał.
    Dobrze ze cię czyści, mi się bardzo chciało do toalety w trakcie porodu (takie zmartwienia miałam :P ) a z bólu nie potrafiłam.

Haen a ty coli nie możesz?

Rajska śmiem twierdzić ze twój czas juz nadszedł ;)

Ciekawe jak Cebulka sobie radzi, ale musi mieć roboty przy dwójce..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Mała.. Na razie drugie ktg, leżę i okropnie boli mnie głowa- ponoć przez ciśnienie. Brzuch boli z minuty na minutę coraz bardziej po badaniu ginekologicznym. Tyle dobrze, że tu cały personel młody. Położna, która się mną opiekuje wygląda na mój wiek. Opieka ok. Zobaczymy czy coś wyjdzie po tym ktg :-)

961lzbmh98495q9y.png

Wysłany: 25 listopada 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki ;)

Nie wiem jak to jest ale moja gwiazdka zwykle je 15-20 minut a co noc ostatnie karmienie u nas trwa godzinę lub dłużej. Moze nie ciągiem ale kiedy biorę do odbicia to albo kupka, albo ponowna ochota na jedzenie albo oczy jak 5zlotych. I znów trzeba przystawiać a noc płynie i budzik niedługo zadzwoni...

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka,mijagi , Rajska trzymam kciuki i czekam z zapartym tchem na wieści!

Och ale mam ochotę napisać cos, jak karmie albo bujam to nawet myślę co napisze ale żywcem.mi się nie chce trafiać w literki na Tel.

Zjadl...błagam niech śpi dluzej niż dwie godz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 02:48

Rajska lubi tę wiadomość

• haen Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska dobrze, ze pojechalas:) no i tak jak piszesz sama stamtad juz nie wyjdziesz:P

Mala obawiam sie, ze na moj watly organizm cola zrobilaby niezla rewolucje. Bardzo bym cierpiala potem przez nia, mimo ze kocham:D
    Pomijajac to, ze lece na dozylnych antybiotykach i mam rurki w brzuchu (doslownie, takie dreny), to mizerota ze mnie. Pojde do wc i mam dosc, umyje sie troche z pomoca meza i mam wrazenie, ze 100 km zrobilam. Zjem 2 kromeczki z bialego pieczywa (ciemne bardzo lubie, ale jest za ciezkie) i wystarczy...
    Zreszta mysle, ze dojscie do sprawnosci do czasow w ciazy zajmue mi kilka tygodni czy msc.

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc nie przespana :( od 22do 1 moje dziecko JADLO cycki 2..oproznila ze nic nie leciało i chciała jeszcze :/ smoczka wypluwa...

perelka89 lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:27

Rajska lubi tę wiadomość

klz920mm8wuzprdr.png

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaretka wrote:
    Och ale mam ochotę napisać cos, jak karmie albo bujam to nawet myślę co napisze ale żywcem.mi się nie chce trafiać w literki na tel
    odkąd urodziłam mam dokładnie to samo

haen odbijesz sobie :) w ogóle ty to dopiero będziesz doceniać to co masz :)

moje szczęście budziło się co godzinę. Zaspalam do szkoły. Co prawda 10 minut wiec bez problemu zdazylysmy ale sam fakt jest niepokojący.

Urodził ktoś może?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 08:00

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie. Wczoraj po północy robili mi ktg, to niby skurcze jakieś się pisały, ale bez szału, a ja myslalam że mi brzuch wybuchnie dosłownie. Powiem Wam, że całkiem ok ten szpital. Odnowiony budynek, miły personel, przynajmniej wczorajsza zmiana, jedzenie ok.

MadaLena i Mikado- jak tam u Was sytuacja?

Anet- rozwinęło się coś?

Paolka i mijagi- Wy też biedne w tych szpitalach.. Trzymam kciuki.

Ja nadal krwawie. W nocy budziłam się tylko 2 razy. Czekam na obchód :-)

961lzbmh98495q9y.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane
    nie niestety nie rodzę, dalej coś wypada właśnie taka galareta z krwią- więc chyba czop, brzuszek ćmi i na tym koniec
    Czekam dalej :)
    zaraz idę z psiną, dzień jak co dzień, już mi się nudzi ta monotonia
    a jak pozostałe dziewczyny?
    rodzi ktoś nie rodzi? :)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajjska dobrze ze pojechalas... zreszta tak czulam ze napiszesz ze szpitala... czekam na relacje z niecierpliwoscia o rozwoju akcji jak i o szpitalu bo chyba tez tam bedziemy rodzic ;)
    Wiem ze jest odnowiony itd... a opieka,polozne? Jak chodzilismy tam do SR to jedne zajecia prowadzila taka mloda szczupla czarna polozna... oj na nia chyba bym nie chciala trafic.
    A powiedz ile Helenka wazy po usg?

Ciekawe jak tam u Parasolki, Paolki, Anet i Mijagi???

To co Mikado zostajemy na placu boju?

U mnie noc gorsza, nie wiem czy to przez ksiezyc czy przez meza ktory mnie wkur... i nawet go nie obudzilam i spal na sofie!! I dobrze mu tak chodz pewnie on nie wie o co mi chodzi bo z usmiechem poin ze piesek wyprowadzony i pieczywo kupione ...

W nocy budzilam sie kilka razy na siku i 2 razy brzuszek cmil jak na poczatek @ ale doslownie chwile, Hania spokojna.

To kto dzis urodzi?
    Ja obstawiam Anet bo nic sie nie odzywa... :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zle obstawilam - w totka nie piwinnam grac ;)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Madalena mówiłam przecież, że rodzimy razem ! ;)
    ja jutro zadzwonie do położnej i zapytam co dalej, może na jakieś ktg pojade

MadaLena30 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgeh3gw66n.png
‹‹ 1926 1927 1928 1929 1930 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ