Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane ja juz na przedporodowwj. Wyobraźcie sobie ze na obchodzić powiedzieli ze zrobimy tylko przepływy i badanie i to wszystko.zaeaz potem zabrali mnie na badanie i to był kosmos.myslalam ze zejde z tego fotela i chwile później usłyszałam ze wody odeszły i ze zabieramy na przedporodowwj. Teraz leżę skurcze jakieś są ale delikatne czekamy wiec a wody ciekna
Paolka_25, mikado, Mala_Czarna_89, Paaula84, Galaretka, perelka89, Ginger84, MadaLena30, haen, Nymeria, Micia, natali101, Shibuya lubią tę wiadomość
Mijagi -
Mijagi 3mam kciuki bardzo mocno!!
Madalena ciesz się, że dobrze sypiasz to ostatnie takie nocki
U mnie dzisiaj zrobione już dwa KTG. Na jednym nie zapisały się żadne skurcze i w ogóle slabe ruchy. Na badaniu ordynator powiedział, że nic mu się nie zgadza, nie wie którego terminu się trzymać bo dziecko duże, rozwarcie na UWAGA!!! 4 CM!!!! ja skurczy nie czuję i wody płodowe w porządku! Po badaniu (dość bolesnym, nie dość że od wczoraj krwawię to teraz jeszcze gorzej) drugie KTG ruchy zapisały się ładnie i skurcze co 5 min ale ja ich nie odczuwam prawie. Położna powiedziała, że to jeszcze nie są porodowe skurcze, ale szybko może to się potoczyć i nie wykluczone że jeszcze dziś będę na przedporodowej.
Nadal w środku mnie wszystko boli przy sikaniu i ćmi jak na okres
Zaliczyłam już 7 piętro ale to chyba nic nie daje. Czekam dalej...
Mała też chce żeby takie obrazki mnie już rozczulałyNymeria, Micia lubią tę wiadomość
Paolka _25 -
Mijagi świetne informacje teraz skurcze będą się nasilać i juz niedlugo.. trzymamy kciuki i czekamy na wieści
Paolka ty się ciesz ze bezbolowo szyjka się otwiera- raz ze poród pójdzie raz dwa, a dwa omija cię właśnie najbardziej nieprzyjemna część porodu
Biedroneczka rozumiem się doskonale, również po szpitalu łapali mnie wszystko co możliwe: bol zębów, zatoki, bol ucha, głowy, stawów.. Wydaje mi się ze organizm odreagowuje ciezka ciążę i poród.
I moje złote dziecko daje dzis popalić. Ciągle coś chce- jeść, smoka, nosić się, przytulać itd bo inaczej krzyki. Tak więc popołudnie a ja w czarnej d...
Micia lubi tę wiadomość
-
Jestem po zabiegu, momentami bolalo, ale dalam rade. Kolejny prawdopodobnie w weekend, mozliwe ze cos beda szyc i wtedy mnie uspia.
Minimalny czas mojego pobytu jest okreslany do Mikolajek... minimalny...
Zadaje sobie glupie pytanie: czemu ja
Zostawilam tygodniowe dziecko, wroce do miesiecznego lub wiecej...
-
U mnie dziewczynki bez zmian wciąż leżę i wciąż czekamy i szału nie ma.ale od 19 ma być moja położna to czuje ze wtedy się zacznie coś dziać albo chociaż coś przyspieszy czy jak ...męża poznałam do domku żeby posiedzial z nadusia i leżę ale nerwy juz saMijagi
-
Haen cierpisz podwójnie... z powodu braku Wandy i z bólu. Ciekawe jaka czeka Cię za to nagroda? Bo wspaniałego męża już masz.
Kochana jesteś bardzo dzielna!!! Ale szkoda, że tyle złego spotkało właśnie Ciebie.
Mijagi u mnie też spokój. Tzn cały czas coś ćmi raz mocniej raz słabiej. Ale myślę, że to przez poruszenie przy badaniu. Czyli nic szczególnego.
Obiad u mnie okropny leżę i liczę ruchy. Mam liczyć 3 razy dziennie. Jak nie czuję to bujają brzuchem we wszystkie strony i kazali mi się zaopatrzyć w sporą ilość czekolady i batoników. Dzisiaj przed śniadaniem musiałam zjeść Milky Waya dla mnie to okropne, mdłe. Mogę zjeść ale nie na pusty żołądekPaolka _25 -
Dziewczyny,
Dopiero się ogarnęłam. Wstałam po tej 8, zbudził mnie okropny ból brzucha, jakbym zjadła coś, co by mi zaszkodziło. Przeszło, później skurcze, dość bolesne. Poleżałam chwilę, napisałam na forum, wstałam, przeszło. Zmierzyłam ciśnienie, a tam znów wynik 150/90, więc szybko tabletka i po 20 min. spadło. Wykończę się przez to, bo wynik na granicy, a ja nie wiem czy dzwonić do męża i jechać na IP, czy czekać.. Zwłaszcza, że po tabletkach spada. Jak tak dalej pójdzie, to znów złapię przez to doła..
Mała- sorry, że Ci zawracam głowę takimi pytaniami, ale jesteś doświadczona w porodzie SN i wierzę, że mi podpowiesz. Do czego możesz przyrównać ból skurczy porodowych? Pisałam wcześniej, czy to jest taki tępy ból, jak na @, czy bardziej rwanie, pieczenie jakby się skóra od środka rozrywała? Jak będziesz miała chwilę, to odpisz proszę, bo ja od wczoraj w nocy mam takie bóle/ skurcze i naprawdę są baaaardzo bolesne, aż mi się zdarzyło popłakać przez to i nie wiem czy budzić męża czy nie, nie wiem ogólnie co robić. Może za bardzo panikuję. Wiem, że muszą być regularne, żeby jechać do szpitala, a u mnie właśnie są b. nieregularne, ale za to jest ich sporo w nocy i bolą cholernie.
Haen- myślimy o Tobie, modlimy się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 14:02
-
Rajska wrote:Anet z drugiej strony to dobrze. Spójrz na to w ten sposób: jakby Cię tak bolalo krocze, miałabyś cały dzień dziwne nieregularne skurcze, nie mogłabyś poświęcać tyle czasu sobie i bliskim. Ja to mam przeczucie, że niedługo Twoja pociecha Cię jeszcze saskoczy:-)
Anet, to Ty jedna z nielicznych urodzisz jeszcze w dniu terminu porodu!
Pisałam Ci o tym wczoraj, bo serio miałam jakieś takie przeczucie Powinnam chyba dorabiać jako wróżka ^^ sasasa....Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 14:31
-
Anet jaramy sie z Toba:)!!
Rajska moje skurcze porodowe byly mega intensywnymi bolami na miesiaczke. Jedna polozna nawet twierdzila, ze to nie to, ale i ja i moja siostra tak je odczuwamy.
Odnosnie cisnienia: jesli pojedziesz na ip, to prawdopodobnie Cie zTrzymaja i beda wywolywac porod. Mi cisnienie jako tako trzymalo sie w ryzach jak bralam leki co 8 h czyli 3 x dziennie, aczkolwiek na Twoim miejscu wzielabym torbe, pojechala na Ip liczac sie z zatrzymaniem, tym bardziej ze masz je naprawde wysokie. -
Anet jestem pewna, że mnie na pewno wyprzedzisz ale nie wszystkie musimy się męczyć a jakieś inne objawy masz?
Rajska u mnie te miesiączkowe na KTG się nie piszą tylko te spinające brzuch.
Znowu idę siusiu i znowu będę cierpieć ehhh...Paolka _25