X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena- tak mnie naszło, żeby samej zrobić :-) Czasem też zamawiamy, ale rzadko. Mam dobry przepis na ciasto, więc zaszalałam :-)

Haen- oni chyba jaja robią. Kuźwa.. Ehh.. Tylko Ty tam się nie denerwuj, jak będziesz z nimi rozmawiać. Mimo wszystko powodzenia kochana! :-)

Paolka- życzę szybszego rozwoju akcji ;-)

Paolka_25 lubi tę wiadomość

961lzbmh98495q9y.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mają podpiąć mi cewnik bo badania moczu wyszły źle. Myślę, że to tylko do pierwszego siku??

Paolka _25
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen współczuję :-/ ja leżę 3 h i mam już dość :-/ lóżko niewygodne, skrzypi. Chociaż koleżankę mam fajną. Tyle tego... I cały czas czekam na USG

Paolka _25
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak narazie siedzę, leżę, jem i chodzę po schodach...yhhhh nudno jak cholera.teraz włączyłysmy m jak miłość dla odmiany. Ma ktg zero nul.obchod krótki, tylko spytały czy dobrze się czuje
    Nadusia była z małżonkiem, troszkę posiedzieli ale jak wyjeżdżali to malutka się rozplakala :( szlak by to.Paolka daj znać co i jak.dobrze ze coś się dzieje juz u Ciebie.a reszta dziewczyn ok? Cisza dziś na forum

Mijagi
  • mikado Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby przed burzą ta cisza... Wy w szpitalach a ja się w domu doszukuje..

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • ParasOlka:) Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 10 rano mam założony balonik, regularne skurcze co 5 min. Od 9 godzin i uwaga prZed chwilą badanie ! Rozdarcia brak :( Jak to położna powiedziała " oj te pierworodki myślą że to tak hop sip " Dziewczyny trzymajcie kciuki :( boli jak cholera a to nie poród jeszcze :(

klz9mg7yyqfm3j2g.png
    010i9jcgg7le90fm.png

• Rajska Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ParasOlka- trzymaj się tam! Wierzę, że Cie boli, ale pomyśl sobie, że prawdopodobnie jutro już będzie przy Tobie ta najukochańsza istotka! Powodzenia!

Mnie zgaga przywitała na wieczór. Pije herbatę miętową z imbirem. Mam nadzieję, że pomoże.
    Mała znów skacze w brzuszku aż miło, bo zaczynałam się zastanawiać, dlaczego taka cicha cały dzień była.
    Czuję, że długa noc dziś przede mną.. :-/

Haen- Ty na jak tam się trzymasz? Zrobili Ci w końcu ten zabieg?

961lzbmh98495q9y.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:27

klz920mm8wuzprdr.png
  • haen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nie dojechal... Mezu ma dosc, bo kolejny wieczor jest walka o sen Wandy (ona ma jakis kryzys wieczorem) i jest z tym sam, a ja od czw po poludnie mam zalozony 3 wenflon, bo robia mi sie stany zapalne...:/

3i49j48aw0dpg1bk.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parasolka nie tylko pierworodki nie rodza od razu, prawda Mijagi ?!!
    3 mam kciuki zeby jednak akcja sie posunela na przod u kazdej w szpitalu!!

Haen, mam nadzieje ze ten lekarz dotrze i zrobi to co do niego nalezy!!

Ciekawe czy moje dziecko bedzie mialo kolki bo od kilku dni pilabym tylko coca cole z lodem ...
    Właśnie z mężem skonczylismy salatke warzywna wiec zapraszam!

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZULKA I GINGER POMOGLAM JAK TYLKO MOGŁAM.. MIAŁAM TEN SAM PROBLEM, MAŁA ZA DUŻO PRZYBIERALA.. U NAS SIE W MIARE UNORMOWALO, JEST PRZEDE WSZYSTKIM O NIEBO LEPIEJ! TAKZE TYLE ILE BEDE MOGŁA TO PODPOWIEM:)

izulkaa lubi tę wiadomość

km5supjy0xczfwah.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no wlasnie:) nie tylko pierworodki:) gada baba jak potluczona:)parasolka trzymaj się dzielnie! Strasznie Ci wspolczuje ale z drugiej strony coś się dzieje ! Może juz juz bliżej niż dalej i jeszcze chwila a będzie po wszystkim! U mnie w sali brak dziewczyn z przenoszona ciąża wie czuje się jak kosmita jak tak latam po schodach:) leży za to dziewczyna która ma jutro cesarke i wciąż gada jak to cudownie bo zna termin no i wogole będzie szybciej w domu a mnie heh krew zalewa bo terminu brak i wizja domu sto lat za murzynami

Mijagi
  • madzi4aam Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hean kobieto trzymaj się tam:) a dla męża medal zloty za opieką nad małą 24godziny na dobę, naprawde slowa uznania sie należą dla faceta ktory podoła wyzwaniu, ttm bardziej przy pierwszym dziecku. Gdzie my kobiety z instytktem uczymy sie maluszkow naszych a co dopiero facet...

Paolka_25 lubi tę wiadomość

km5supjy0xczfwah.png
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen tobie też bardzo współczuję bo aż jak czytam to mnie szlak trafia.ale jesteś naprawdę dzielna i twój mąż tez!

Mijagi
  • mijagi Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajska nie mecz się z tą zgaga tylko kup ten syrop gaviscon a zobaczysz że problem zniknie w momencie.ja jak tylko czuje ze coś się zaczyna łykam kapke i juz po :) koleżanka idzie w las:)

Mijagi
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian. Leżę. Zrobili mi USG Małego wagę oszacowali na 3900 !!! Ciekawe ile w rzeczywistości będzie mieć. Wspieram koleżanki ze zgagą! Mam ochotę na zimne mleko z lodówki! Tylko skąd je wziąć?!
    Poza tym skurcze co 10 min ale delikatne lekarz pyta "dlaczego Ty nie chcesz urodzić"? Odpowiedź ja chcę!! Tylko jak?! Mam nadzieję, że mój lekarz wyda jakieś konkretne predyspozycje bo dopiero w czwartek tu będzie. :-/

No i wypełniałam dzisiaj plan porodu.
    Ćmi mnie w brzuchu bak na okres i dziwne uczucie po pobraniu tego moczu cewnikowo. W ogóle inaczej to pobranie sobie wyobrażałam :-/
    Haen współczuję strasznie, niepotrzebnie się stresujesz i nerwy zjadasz.
    Parasolka mnie balonika już nie chcieli założyć bo rozwarcie za duże i ponoć bh wypadł. u mnie rozwarcie i słabe skurcze a u Ciebie skurcze i brak rozwarcia... :-/
    No nic, idę siku i spać :-(

Paolka _25
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haen cholera.. Bądź tak silna jak jesteś teraz. Pomodlę się dzis za was

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Paolka_25 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa mać jak mnie szczypie jak sikam po tym badaniu!! W dodatku śluz podbarwiony krwią tylko teraz nie wiem od czego :-/

Paolka _25
  • Rajska Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mijagi wrote:
    Rajska nie mecz się z tą zgaga tylko kup ten syrop gaviscon a zobaczysz że problem zniknie w momencie.ja jak tylko czuje ze coś się zaczyna łykam kapke i juz po :) koleżanka idzie w las:)

Mijagi- wzięłam już drugą tabletkę gavisconu, zapiłam herbatą imbirową i powiedzmy, że przechodzi. Trochę jeszcze czuję zgagę przy przełykaniu śliny :-(

Eee.. To ile nas zostało, które nie urodziły? Próbuję policzyć: ja, MadaLena, Mikado, Mijagi, Paolka i ParasOlka- ale Ty prawie już na finiszu :-) Kogoś pominęłam? Ciekawa jestem ile porodów będzie w tym tyg. hihi :-D

961lzbmh98495q9y.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elita ;)

Rajska, haen, mijagi, MadaLena30 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 1922 1923 1924 1925 1926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ