Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MadaLena- tak mnie naszło, żeby samej zrobić Czasem też zamawiamy, ale rzadko. Mam dobry przepis na ciasto, więc zaszalałam
Haen- oni chyba jaja robią. Kuźwa.. Ehh.. Tylko Ty tam się nie denerwuj, jak będziesz z nimi rozmawiać. Mimo wszystko powodzenia kochana!
Paolka- życzę szybszego rozwoju akcji
Paolka_25 lubi tę wiadomość
-
Ja jak narazie siedzę, leżę, jem i chodzę po schodach...yhhhh nudno jak cholera.teraz włączyłysmy m jak miłość dla odmiany. Ma ktg zero nul.obchod krótki, tylko spytały czy dobrze się czuje
Nadusia była z małżonkiem, troszkę posiedzieli ale jak wyjeżdżali to malutka się rozplakala szlak by to.Paolka daj znać co i jak.dobrze ze coś się dzieje juz u Ciebie.a reszta dziewczyn ok? Cisza dziś na forumMijagi -
Od 10 rano mam założony balonik, regularne skurcze co 5 min. Od 9 godzin i uwaga prZed chwilą badanie ! Rozdarcia brak Jak to położna powiedziała " oj te pierworodki myślą że to tak hop sip " Dziewczyny trzymajcie kciuki boli jak cholera a to nie poród jeszcze
-
ParasOlka- trzymaj się tam! Wierzę, że Cie boli, ale pomyśl sobie, że prawdopodobnie jutro już będzie przy Tobie ta najukochańsza istotka! Powodzenia!
Mnie zgaga przywitała na wieczór. Pije herbatę miętową z imbirem. Mam nadzieję, że pomoże.
Mała znów skacze w brzuszku aż miło, bo zaczynałam się zastanawiać, dlaczego taka cicha cały dzień była.
Czuję, że długa noc dziś przede mną..
Haen- Ty na jak tam się trzymasz? Zrobili Ci w końcu ten zabieg? -
Parasolka nie tylko pierworodki nie rodza od razu, prawda Mijagi ?!!
3 mam kciuki zeby jednak akcja sie posunela na przod u kazdej w szpitalu!!
Haen, mam nadzieje ze ten lekarz dotrze i zrobi to co do niego nalezy!!
Ciekawe czy moje dziecko bedzie mialo kolki bo od kilku dni pilabym tylko coca cole z lodem ...
Właśnie z mężem skonczylismy salatke warzywna wiec zapraszam! -
Heh no wlasnie:) nie tylko pierworodki:) gada baba jak potluczona:)parasolka trzymaj się dzielnie! Strasznie Ci wspolczuje ale z drugiej strony coś się dzieje ! Może juz juz bliżej niż dalej i jeszcze chwila a będzie po wszystkim! U mnie w sali brak dziewczyn z przenoszona ciąża wie czuje się jak kosmita jak tak latam po schodach:) leży za to dziewczyna która ma jutro cesarke i wciąż gada jak to cudownie bo zna termin no i wogole będzie szybciej w domu a mnie heh krew zalewa bo terminu brak i wizja domu sto lat za murzynamiMijagi
-
Hean kobieto trzymaj się tam:) a dla męża medal zloty za opieką nad małą 24godziny na dobę, naprawde slowa uznania sie należą dla faceta ktory podoła wyzwaniu, ttm bardziej przy pierwszym dziecku. Gdzie my kobiety z instytktem uczymy sie maluszkow naszych a co dopiero facet...
Paolka_25 lubi tę wiadomość
-
U mnie bez zmian. Leżę. Zrobili mi USG Małego wagę oszacowali na 3900 !!! Ciekawe ile w rzeczywistości będzie mieć. Wspieram koleżanki ze zgagą! Mam ochotę na zimne mleko z lodówki! Tylko skąd je wziąć?!
Poza tym skurcze co 10 min ale delikatne lekarz pyta "dlaczego Ty nie chcesz urodzić"? Odpowiedź ja chcę!! Tylko jak?! Mam nadzieję, że mój lekarz wyda jakieś konkretne predyspozycje bo dopiero w czwartek tu będzie.
No i wypełniałam dzisiaj plan porodu.
Ćmi mnie w brzuchu bak na okres i dziwne uczucie po pobraniu tego moczu cewnikowo. W ogóle inaczej to pobranie sobie wyobrażałam
Haen współczuję strasznie, niepotrzebnie się stresujesz i nerwy zjadasz.
Parasolka mnie balonika już nie chcieli założyć bo rozwarcie za duże i ponoć bh wypadł. u mnie rozwarcie i słabe skurcze a u Ciebie skurcze i brak rozwarcia...
No nic, idę siku i spaćPaolka _25 -
mijagi wrote:Rajska nie mecz się z tą zgaga tylko kup ten syrop gaviscon a zobaczysz że problem zniknie w momencie.ja jak tylko czuje ze coś się zaczyna łykam kapke i juz po koleżanka idzie w las:)
Mijagi- wzięłam już drugą tabletkę gavisconu, zapiłam herbatą imbirową i powiedzmy, że przechodzi. Trochę jeszcze czuję zgagę przy przełykaniu śliny
Eee.. To ile nas zostało, które nie urodziły? Próbuję policzyć: ja, MadaLena, Mikado, Mijagi, Paolka i ParasOlka- ale Ty prawie już na finiszu Kogoś pominęłam? Ciekawa jestem ile porodów będzie w tym tyg. hihi