Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ginger, hihi to porzadny spioch bo moj by sie przebudzal zaraz
Chociazzz raz jak mu zatkalam buzke przy chrapaniu to sie o dziwo nie obudzil,ale mial przez to koszmary jak sie okazalo hihi
Nie wiem co mam ze soba zrobic. Niby cos bym ruszyla na mieszkaniu,ale nie mam werwy.Wkurza mnie jednak nuda i tak sie zastanawiam.Jestes juz z nami -
Rozmarzona, znalazłam swój
okazało się, że głupia miałam go zapisany w swoim notesie
ale z Twojego skorzystam następnym razem
Mała, podaję tez swój przepisz tego wyszło mi około 40 sztuk, ale że robiłam z kg to wiadomo jak wyszło
- Pół kilograma mąki
- 2 jajka
- 250 ml mleka
- 50g masła stopniowego
- 30 g świeżych drożdży
- szczypta soli, trzy łyżki cukru
Najpierw robimy rozczyn: poruszyć drożdże dodać łyżkę cukru, wymieszać (aż się zlepi i nie będą chciały drożdże odejść od łyżeczki), dodać 5 łyżek letniego mleka, wymieszać do połączenia i odstawić do wyrośnięcia, żeby podwoiły objętość
Do miski wsypać mąkę, jajka, sól, trzy łyżeczki cukru, wyrośnięty rozczyn i mleko
Wyrobić ciasto na końcu dodając stopione masło i dokończyć wyrabianie.
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia (jakieś 15-20 minut)
Wyłożyć ciasto na blat posypany mąką, nieco rozwałkować i szklanką wyciąć bułeczki. Przykryć na 10 minut scierka i w tym czasie zagotować wodę.
Kluski parzyć 10 minutMala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
-
Rozmarzona widzisz jak razem razniej?
mi od kad jestem w ciazy od dluzszego czasu wszystko leci z reki , zapominam ogolnie jakas rozkojarzona jestem wszystko boli szybko sie mecze
Gdzie sie ta dawna pewna siebie kobieta podziala no gdzie?
majeczka8: kochana jeszcze 4 miesiace ach
Maz moj chrapie jak sie piwka napije tak to nie -
Ja bym dyskoteke zrobila tlukla sie tarmosila bym go to mojego meza za chiny nie obudze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 13:58
-
Rozmarzona, ja się tak najadłam właśnie, zd masakra
mąż też zje trochę, a resztę chyba wywiozę do rodziców, bo też lubią
tyle tego narobiłam :o małemu tez smakują chyba, bo fika jak szalony
mam nadzieję, że da się zbadać
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Moodliszka kochana da sie zbadac da hihi
Mamusie widze jeszcze swoje kostki ale mam wrazenie ze zaczynaja mi puchnac stopy dobrze ze.mam jutro wizyte .
W pierwszej ciazy to puchly mi w 15tc -
KOchane moje, dziękuję wam za przepisy
A z czym podajecie te kluchy? Moja Laura lubi po prostu z masłem i cukrem a ja bym z jakimś owocem zaszalała.
Agula, ale ja się nie przepracowujęmam wręcz wrażenie, że w ciąży bardzo się rozleniwiłam. Robię to na co mam ochotę, a jak mi się nie chcę to nie robię. Teraz np zjadłyśmy obiad i odpoczywam sobie na kanapie- jak każdego dnia.
-
Skarb też mam wrażenie, że stopy mi się powiększyły. Pewnie upał też robi swoje
Anet u mnie codziennie idą średnio dwie pralki. Dwie suszarki są ciągle zajęte, 7 dni w tygodniu (+ mam suszarkę w pralce, czasem ją załączam). Jest tego masa, bo moi wiecznie się przebierają. Kiedyś jak mi prasowanie z całego tygodnia nazbierało, to prasowałam.. 7 godzin. Więc nie lubię już -
Aparatka - śliczne te twoje handmady, cudowne
)
a jeśli chodzi o ruchy to się nie mart, ja jestem w 22tc i tez nie czujewczoraj wydawalo mi się że ze dwa razy czulam takie lekkie smyrnięcie, raz nawet brzuch zadrżał ale to tyle... no i u mnie lekarz powiedzial ze jak lozysko jest z przodu to amortyzuje kopniaczki i dlatego slabiej czujemy
Marta - ja połówkowe tez bede miala dopiero w 24tc, wiec lekarz chyba wie co robi skoro tak to zaplanował..
U mnie łożysko jest na przedniej ścianie, ale podobno tak sie zdarza i to nic groźnego, za jakiś czas może sie przesunąć na tył i tam pozostać.
Rozmarzona - patrze ze ty masz tez wielki apetyt, tak jak ja, ciągle bym jadła...Ale zauwazylam ze jak zjem sniadanie i wychodze z domu bo mam "cos do zalatwienia" to potrafie dlulzej wytrzymac i nie mysle o jedzeniu
przytylam juz 8kg, szooook. i widze spora różnice w udach, cell sie pojawia obrzydliwy... ;/
Mam pytanie o wozki, macie jakies swoje wybrane typy ?? Byc moze byla juz o tym rozmowa, ale przyznaje sie bez bicia ze przeczyrtalam to forum od strony 540...nie mialam sily na calosc
Dzis bylam z mężem popatrzec wozki, wczesniej oczywiscie poczytalam opinie w necie i wstepnie zdecydowalam sie na lupo comfort baby design. nie jest z tych najdrozszych i ma duuuuzo dobrych opinii. Ale w jednym ze sklepów (w którym nie mieli tego wózka) babka powiedziala "a czy pani wie ze to nie jest polski wózek?? to chińszczyznaaaa!!!" i troche mnie to zniechecilo...
i drugie pytanie czy zapisalyscie sie juz do szkoly rodzenia i czy w ogole macie zamiar? bo tez dzisiaj to zalatwilam i poki co bardzo sie ciesze, narazie tylko zajecia gimnastyczne dla ciezarnych 2x w tygodniu + stala kontrola poloznej -
Mala, ja robilam polewe truskawkowa do pampuszkow
Taka z mlekiem,cukrem i smietanka mniammm.
Bardzo orzezwiajaca i wtedy konca nie ma w jedzeniu hihi
Anula, to witaj w klubie "malych" obzartuszkow
Jestem zdania,ze jak przychodzi ochota to wrecz trzeba jesc hihi.
Gorzej,ze do slodyczy tez mocno ciagnie i fakt tez widze roznice w udach i cellulitNajgorsze,ze jak sie objem i jestem tak pelna,ze nie mam juz miejsca to i tak zaraz glod dopada
Wiecie co, tak sobie lezalam ogladajac tv na lewym boku i jak zaczelo mnie cos ciagnac w okolicy wiezadla to az mi sie goraco zrobilo.. Taki bol,ze masakra nie moglam az na prawy bok z bolu sie przewrocic. Wiezadlo by sie tak mocno naciagnelo? Wzielam nospe i troszke mnie puscilo choc ten bol nie powiem mocny byl.Teraz juz troszke mnie trzyma. Mialyscie tez takie mocniejsze ciagniecie przy wiezadlach niz zwykle?Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
Tez mi sie podoba adamex,ale w sklepie nie mieli,a widzialam rico nano ladne i nawet nie wiem czy takiego nie wezme
Ceny jak na necie i latwy do prowadzenia,wiec moze wezme taki,ktory zobacze na wlasne oczy. Z adamexow niestety w sklepach nie ma tutaj.Jeszcze chwila jest,wiec musze sprawe przemyslec
Jestes juz z nami