X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona dzieki za tego linka, rzeczywiscie fajnie wszystko pokazane i ladnie sie prezentuje :))

Rozmarzona lubi tę wiadomość

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, Octenisept nie jest polecany do pępka. Moja siostra swojemu dziecku przemywała właśnie nim i w ogóle nie chcial się goić. Przyszła położna i ją ochrzaniła. Octenisept jest do błon śluzowych i ma właściwości nawilżające,a żeby zagoił się pępek to trzeba go przysuszyć porządnie :-) Podobno spirytus jest najlepszy

Synuś :-)
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, nie ma za co ;)

Dzisiaj maly (a moze wielki?) grzeszek : pizzuszkaa :D Zaraz powinni dowiezc mm ;)

Jestes juz z nami :)
  • mikado Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger dziekuje :) już troche ochłonełam ale miałam ochote każdemu na ulicy mówić że bedziemy mieli synka ;) podejrzewam że akby była córk tezm taka euforię miała jestem taka szczesliwa że Mały jest zdrowy :)
    a jeśli chodzi o cisnienie to doktorek uspokajał że nawet jak jest 100/30 to mam się nie denerwowac tylko przespać to najlepiej bo pewnie wtedy bardzo słabo się czuje i przy niskim cisnieniu typu 80/40 również. u niego miałam 100/60 mierzone na dzien dobry w gabinecie. ale dzisiaj czuje się spoko.
    Lepsze niskie cisnienie niż wysokie i ryzyko krwotoków, odklejenia łożyska, czy porodu przedwczesnego.. wiec do przezycia dla maleństwa wszystko !:)
    Zjadłam kalafior jeszcze sobie zrobiłam opanierowany jak na kotlety i na patelnie.. ale mam kuźwa zgage!;/
    aaa i mam bakterie w moczu nieliczne ale są dostała Furoxin musze jeszcze skoczyć do apteki bo skleroza zapomniała jak była na poczcie wysłać zwolnienie.. ehh te baby w ciąży ;)

Syn !:*. Wojtuś <3
    26.11.2015 53 cm 3300g :) SN :D
    bhywqtkfje5mmlij.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona o pizze męczył mój mężu ostatnio ale ja jestem nieugięta bo jedliśmy w ubiegłym tygodniu.. dzisiaj mręczał o mc donaldsa normlanie jak dziecko ;P

Rozmarzona lubi tę wiadomość

bhywqtkfje5mmlij.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haen wrote:
    a ja wlasnie siedze taka zadowolona, ze deszczyk sobie pada, jest pochmurno i chlodno i mi tak dobrze...:) jeszcze sobie gorzka herbate zrobilam i tak jesiennie sie zrobilo ;)

kobietom nigdy sie nie dogodzi:) mam nadzieje, ze Ci sie poprawi;*

Na poprawę nie liczę bo juz przerabialam to nie raz. I u mnie niestety się sprawdza ze przy takiej pogodzie mam bóle i skurcze i ogólne samopoczucie do bani. Mówiłam o tym nawet lekarzowi to potwierdzil ze ma to związek ze spadkiem ciśnienia i niestety nic nie zrobię. Dlatego ja wolę upały bo mimo że jest mi słabo i prawie z domu wie wychodzę ale przynajmniej nie mam tych boli:(

Ale byle do przodu;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Anulaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorro - widzisz jak to jest, kazdy co innego mowi... octenisept ma szerokie spektrum dzialania jesli chodzi o odkazanie, stad jego stosowanie na pepek. A tak naprawde najlepiej sama woda z mydlem i delikatnie osusayc:))

c90323df7758ecad7a5d66fcd7ed825d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zmierzyłam ciśnienie 101/60..

Ja w sobotę biorę chłopaków do mc Donald bo sama mam smaka a Patryk juz upatrzyl zabawki z minionkow. On jest anty mc Donald wiec przynajmniej zabawkę będzie miał;)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikado, dobra pizza nie jest zla hihi :D Natomiast u mnie na odwrot,to ja mojego namawialam na grzeszek ;)
    Matkooo, gdzie ta pizza :O
    Wiem,ze najlepsza pizzeria w miescie,ale pierwszy raz az tyle czekam ;/

Jestes juz z nami :)
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam Adamexa, super się prowadzi, ma amortyzatory. Tak jak mówiłam, każdy ma swoje upodobania. Dla mnie waga i wielkość po złożeniu nie ma znaczenia. Obydwoje z mężem mamy duże auta i mieszkamy w domku.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :)
    Z dzidziusiem ok.. Ale ze mną ? Leków dostałam kolejne 4 wiec po prostu bosko..
    Mam infekcje, jak nie przejdzie po antybiotyku to mam zrobić posiew. Dostałam leki na tarczyce te co dziewczyny pisały...badania mam zrobić na tarczyce, obciążenie glukoza.. Dodatkowe tabletki i witaminy, badania na elektrolity i jeszcze jakies 3inne.. Takze slono zapłacę za te badania.. Bo prywatny lekarz,,
    Luteina na ryczalt wiec chociaż tyle..
    Mówiłam o drgawkach to byl zdziwiony i kazał mi te elektrolity zrobic i w ciul badan innych i witamin na to..
    Przytykanie w płucach tez mówiłam..wiec kolejne badania..
    O ciśnieniu tak samo mi powiedzial ze niskie w ciąży jest normalne. Pokazałam,mu kartkę z zapisem miesięcznym ciśnienia i mowil ze mozna by się martwic jak by bylo powyżej 140..@ tak ze jest ok..u niego miałam 130/60 i mówi ze jest super.
    Prenatalne popatrzył i mówi ze z dzidziusiem dobrze..
    Wpisal juz Plec do karty :)

Co do mojego pęcherza i chodzenia do łazienki co 2godziny, to mowil ze macica się powiększa i dlatego..

Pozatym mówiłam o osłabieniu, wypadaniu włosów bo strasznie mi lecą.. Myje głowę a potem garściami z siebie ścigam..ale mówi ze w ciąży tak moze być..

Zauważył infekcje pochwy, ze mam wargi zapuchnięte .nie zauwazylam Szczerze powiem bo i tak się nie kocham nawet..nie oglądam tez specjalnie co i jak..
    Eh..pytal tylko czy czuje ruchy..
    Generalnie chyba nigdy tyle nie siedziałam u niego.

Na pocieszenie zjadłam McDonalda :P wiem, wiem super zdrowe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 18:04

mikado, Molcia, Micia lubią tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger to ja wyprosilam u męża żebyśmy juz coś zamówili i właśnie u twojego sprzedawcy zostawiłam 300zl. Dobrze mi.. :) :)

Pogoda tez mi dzis odpowiada, nie mam wyrzutow sumienia ze nigdzie Laury nie biorę może zaraz zaproponuje jej jakieś gry.

Izulka usmiechnij się :) najważniejsze ze maluszek zdrowy :) tylko skąd u ciebie ta infekcja skoro nawet z domu nie wychodzisz..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMartaa wrote:
    aaaaaaaaa mamusie!! miałam dziś wizytę i dowiedziałam się , że będzie dziewczyna!! ale się cieszę , nie mam pojęcia jakie imię wybrać, otoczenie mówiło będzie chłopak to miał być fabian:)
    na połówkowe lekarz zaprosił za dwa tyg a za miesiąc glukoza, coś opóźniona jestem z tymi badaniami z tego co was czytam dziewczyny...

MMartaa na kiedy masz termin to dopiszę Cię do listy :)

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejj.. Minionki w mc'!! wezme mojego on zje zestaw a ja bede miała zabawkę:D
    mam po fast foodach mega zgage mega wzdecia i mega gazy i mega zaparcie;/ wiec wole nie jadac.. jedynie pizze od czasu do czasu.. a i tą wole sama w domu zrobić ;)
    Iza zrobisz badania będziesz spokojniejsza. Ja musze mocz na 30 lipca zrobić bo wtedy umowiłam się na wizyte z USG 4D. a toksoplazmoze powtórke i obciązenie glukozą po 5 sierpnia tak zebym się do 12.08 wyrobiła bo musi być po 24 tyg to zrobione.

bhywqtkfje5mmlij.png
  • anet Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulka najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko ok, choć twoje zdrowie jest równie ważne, kurcze za te badania faktycznie dużo się płaci, ja też robie wszystko prywatnie, więc pewnie się wykosztujesz, ale będziesz mieć pewność co jest ok, a co trzeba skorygować, głowa do góry :)

f2w3rjjgeh3gw66n.png
  • mikado Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja proszę o dopisanie że będzie SYN ;)

ogolnie zastanawiam się czy 314 g na 20t1d to nei za mało..:/

bhywqtkfje5mmlij.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet dobrze ze z dzidziusiem dobrze ale jak ze mną bedzie ciągle zle to nie wiem czy nie zaszkodzi..

Dziewczyny ci biorę na tarczyce leki , jakie dawki macie?
    Tak sie zastanawiam bo mam zrobić tsh ale przepisał mi leki.. I nie wiem czy najpierw zrobic badanie a potem leki, czy brac leki a przed sama wizyta badanie..

Elektrolity, krzepnięcia krwi, próby wątrobowe i mase innych.. Ciekawe co mi w ogóle jest..:( mam dola..

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moodliszka a jak wizyta u ciebie ?

moodliszka lubi tę wiadomość

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to melduję się i ja po wizycie :) :)
    Michaś został Michasiem :) wszystkie pomiary w normie. Wszystko w porządku, na 3D znowu się Mały zasłaniał, ale widziałam jego śliczną buzię :D Mój Mały olbrzym ma już 499g :P a od główki do pupy mierzy ponad 18 cm, bo mierzył tak mniej więcej :) jestem mega szczęśliwa, że wszystko jest w porządku :D :) szyjka też ok, zamknięta, trzyma mocno.
    Pytałam tez o mój rumień po ukąszeniu, pooglądał i powiedział, że musiał mnie ukąsić jakiś robal z rodziny pająkowatych czy jakoś tak xd :D pozwolił smarować fenistilem.
    Następna wizyta 10 sierpnia :) przed którą muszę już zrobić glukozę ma czczo :( ach jakoś dam rade :D

Mikado, gratuluję synusia ;* bardzo się cieszę, że wszystko w porządku ;* euforia jak najbardziej uzasadniona :D

Izulka, super, że z Maleństwem wszystko jest ok ;* co do reszty to głowa do góry, będzie dobrze ;*

Molcia, MadaLena30, Rozmarzona, Ginger84, mikado, Mala_Czarna_89, agulla03, Shibuya lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • Molcia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulkaa wrote:
    Anet dobrze ze z dzidziusiem dobrze ale jak ze mną bedzie ciągle zle to nie wiem czy nie zaszkodzi..

Dziewczyny ci biorę na tarczyce leki , jakie dawki macie?
    Tak sie zastanawiam bo mam zrobić tsh ale przepisał mi leki.. I nie wiem czy najpierw zrobic badanie a potem leki, czy brac leki a przed sama wizyta badanie..

Elektrolity, krzepnięcia krwi, próby wątrobowe i mase innych.. Ciekawe co mi w ogóle jest..:( mam dola..
    ja mam 50 - euthyroxu, pewnie kazał Ci zrobić badanie żeby sprawdzić czy ta dawka leku jest dobra, więc bierz leki tylko w dzień badania - przed badaniem nie bierz leku.. a i pamiętaj że lek się bierze 0,5 h przed posiłkiem na czczo i przez 4 h nie powinno się przyjmować witamin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 19:06

3jgxugpj3q0r53wa.png3jgx43r8lmtsm6tc.png
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ