Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozmarzona dzieki za tego linka, rzeczywiscie fajnie wszystko pokazane i ladnie sie prezentuje
)
Rozmarzona lubi tę wiadomość
-
Anula, Octenisept nie jest polecany do pępka. Moja siostra swojemu dziecku przemywała właśnie nim i w ogóle nie chcial się goić. Przyszła położna i ją ochrzaniła. Octenisept jest do błon śluzowych i ma właściwości nawilżające,a żeby zagoił się pępek to trzeba go przysuszyć porządnie
Podobno spirytus jest najlepszy
Synuś
-
Ginger dziekuje
już troche ochłonełam ale miałam ochote każdemu na ulicy mówić że bedziemy mieli synka
podejrzewam że akby była córk tezm taka euforię miała jestem taka szczesliwa że Mały jest zdrowy
a jeśli chodzi o cisnienie to doktorek uspokajał że nawet jak jest 100/30 to mam się nie denerwowac tylko przespać to najlepiej bo pewnie wtedy bardzo słabo się czuje i przy niskim cisnieniu typu 80/40 również. u niego miałam 100/60 mierzone na dzien dobry w gabinecie. ale dzisiaj czuje się spoko.
Lepsze niskie cisnienie niż wysokie i ryzyko krwotoków, odklejenia łożyska, czy porodu przedwczesnego.. wiec do przezycia dla maleństwa wszystko !
Zjadłam kalafior jeszcze sobie zrobiłam opanierowany jak na kotlety i na patelnie.. ale mam kuźwa zgage!;/
aaa i mam bakterie w moczu nieliczne ale są dostała Furoxin musze jeszcze skoczyć do apteki bo skleroza zapomniała jak była na poczcie wysłać zwolnienie.. ehh te baby w ciąży -
haen wrote:a ja wlasnie siedze taka zadowolona, ze deszczyk sobie pada, jest pochmurno i chlodno i mi tak dobrze...
jeszcze sobie gorzka herbate zrobilam i tak jesiennie sie zrobilo
kobietom nigdy sie nie dogodzi:) mam nadzieje, ze Ci sie poprawi;*
Na poprawę nie liczę bo juz przerabialam to nie raz. I u mnie niestety się sprawdza ze przy takiej pogodzie mam bóle i skurcze i ogólne samopoczucie do bani. Mówiłam o tym nawet lekarzowi to potwierdzil ze ma to związek ze spadkiem ciśnienia i niestety nic nie zrobię. Dlatego ja wolę upały bo mimo że jest mi słabo i prawie z domu wie wychodzę ale przynajmniej nie mam tych boli:(
Ale byle do przodu;) -
Zorro - widzisz jak to jest, kazdy co innego mowi... octenisept ma szerokie spektrum dzialania jesli chodzi o odkazanie, stad jego stosowanie na pepek. A tak naprawde najlepiej sama woda z mydlem i delikatnie osusayc:))
-
Ja juz po wizycie
Z dzidziusiem ok.. Ale ze mną ? Leków dostałam kolejne 4 wiec po prostu bosko..
Mam infekcje, jak nie przejdzie po antybiotyku to mam zrobić posiew. Dostałam leki na tarczyce te co dziewczyny pisały...badania mam zrobić na tarczyce, obciążenie glukoza.. Dodatkowe tabletki i witaminy, badania na elektrolity i jeszcze jakies 3inne.. Takze slono zapłacę za te badania.. Bo prywatny lekarz,,
Luteina na ryczalt wiec chociaż tyle..
Mówiłam o drgawkach to byl zdziwiony i kazał mi te elektrolity zrobic i w ciul badan innych i witamin na to..
Przytykanie w płucach tez mówiłam..wiec kolejne badania..
O ciśnieniu tak samo mi powiedzial ze niskie w ciąży jest normalne. Pokazałam,mu kartkę z zapisem miesięcznym ciśnienia i mowil ze mozna by się martwic jak by bylo powyżej 140..@ tak ze jest ok..u niego miałam 130/60 i mówi ze jest super.
Prenatalne popatrzył i mówi ze z dzidziusiem dobrze..
Wpisal juz Plec do karty
Co do mojego pęcherza i chodzenia do łazienki co 2godziny, to mowil ze macica się powiększa i dlatego..
Pozatym mówiłam o osłabieniu, wypadaniu włosów bo strasznie mi lecą.. Myje głowę a potem garściami z siebie ścigam..ale mówi ze w ciąży tak moze być..
Zauważył infekcje pochwy, ze mam wargi zapuchnięte .nie zauwazylam Szczerze powiem bo i tak się nie kocham nawet..nie oglądam tez specjalnie co i jak..
Eh..pytal tylko czy czuje ruchy..
Generalnie chyba nigdy tyle nie siedziałam u niego.
Na pocieszenie zjadłam McDonaldawiem, wiem super zdrowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 18:04
mikado, Molcia, Micia lubią tę wiadomość
-
Ginger to ja wyprosilam u męża żebyśmy juz coś zamówili i właśnie u twojego sprzedawcy zostawiłam 300zl. Dobrze mi..
Pogoda tez mi dzis odpowiada, nie mam wyrzutow sumienia ze nigdzie Laury nie biorę może zaraz zaproponuje jej jakieś gry.
Izulka usmiechnij sięnajważniejsze ze maluszek zdrowy
tylko skąd u ciebie ta infekcja skoro nawet z domu nie wychodzisz..
-
MMartaa wrote:aaaaaaaaa mamusie!! miałam dziś wizytę i dowiedziałam się , że będzie dziewczyna!! ale się cieszę , nie mam pojęcia jakie imię wybrać, otoczenie mówiło będzie chłopak to miał być fabian:)
na połówkowe lekarz zaprosił za dwa tyg a za miesiąc glukoza, coś opóźniona jestem z tymi badaniami z tego co was czytam dziewczyny...
MMartaa na kiedy masz termin to dopiszę Cię do listy -
ojejj.. Minionki w mc'!! wezme mojego on zje zestaw a ja bede miała zabawkę
mam po fast foodach mega zgage mega wzdecia i mega gazy i mega zaparcie;/ wiec wole nie jadac.. jedynie pizze od czasu do czasu.. a i tą wole sama w domu zrobić
Iza zrobisz badania będziesz spokojniejsza. Ja musze mocz na 30 lipca zrobić bo wtedy umowiłam się na wizyte z USG 4D. a toksoplazmoze powtórke i obciązenie glukozą po 5 sierpnia tak zebym się do 12.08 wyrobiła bo musi być po 24 tyg to zrobione. -
izulka najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko ok, choć twoje zdrowie jest równie ważne, kurcze za te badania faktycznie dużo się płaci, ja też robie wszystko prywatnie, więc pewnie się wykosztujesz, ale będziesz mieć pewność co jest ok, a co trzeba skorygować, głowa do góry
-
Anet dobrze ze z dzidziusiem dobrze ale jak ze mną bedzie ciągle zle to nie wiem czy nie zaszkodzi..
Dziewczyny ci biorę na tarczyce leki , jakie dawki macie?
Tak sie zastanawiam bo mam zrobić tsh ale przepisał mi leki.. I nie wiem czy najpierw zrobic badanie a potem leki, czy brac leki a przed sama wizyta badanie..
Elektrolity, krzepnięcia krwi, próby wątrobowe i mase innych.. Ciekawe co mi w ogóle jest..mam dola..
-
No to melduję się i ja po wizycie
Michaś został Michasiemwszystkie pomiary w normie. Wszystko w porządku, na 3D znowu się Mały zasłaniał, ale widziałam jego śliczną buzię
Mój Mały olbrzym ma już 499g
a od główki do pupy mierzy ponad 18 cm, bo mierzył tak mniej więcej
jestem mega szczęśliwa, że wszystko jest w porządku
szyjka też ok, zamknięta, trzyma mocno.
Pytałam tez o mój rumień po ukąszeniu, pooglądał i powiedział, że musiał mnie ukąsić jakiś robal z rodziny pająkowatych czy jakoś tak xdpozwolił smarować fenistilem.
Następna wizyta 10 sierpniaprzed którą muszę już zrobić glukozę ma czczo
ach jakoś dam rade
Mikado, gratuluję synusia ;* bardzo się cieszę, że wszystko w porządku ;* euforia jak najbardziej uzasadniona
Izulka, super, że z Maleństwem wszystko jest ok ;* co do reszty to głowa do góry, będzie dobrze ;*Molcia, MadaLena30, Rozmarzona, Ginger84, mikado, Mala_Czarna_89, agulla03, Shibuya lubią tę wiadomość
-
izulkaa wrote:Anet dobrze ze z dzidziusiem dobrze ale jak ze mną bedzie ciągle zle to nie wiem czy nie zaszkodzi..
Dziewczyny ci biorę na tarczyce leki , jakie dawki macie?
Tak sie zastanawiam bo mam zrobić tsh ale przepisał mi leki.. I nie wiem czy najpierw zrobic badanie a potem leki, czy brac leki a przed sama wizyta badanie..
Elektrolity, krzepnięcia krwi, próby wątrobowe i mase innych.. Ciekawe co mi w ogóle jest..mam dola..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 19:06