Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
tylko ze ferrum to na recepte...
-
moze byc jeszcze feminum żel - zel intymny nawilzajacy?
-
Tylko wlasnie Izula ma ten problem,ze ma duzo lekow i witamin przepisanych,a ma pare razy dziennie brac
Szczerze powiem,ze ja biore letrox o 8,a vitaminy juz gdzies kolo 11 i tsh mi przez to nie wzrastalo,a lek wychodzi na to dobrze sie wchlanial
Anula, dlatego kusi mnie to rico nano bo ich jest pelno w sklepach,a adamexow u mnie o dziwo nigdzie praktycznie.. Sprawdzona firma,wiec sie chyba pokusze.izulkaa lubi tę wiadomość
Jestes juz z nami -
żelazo zmniejsza wchlanianie euthyroxu wiec tutaj wazne zeby zachowac odstep 3-5h. a w wiekszosci "naszych" witamin jest żelazo, wiec temu lekarka kazala brac po 5h
jesli chodzi o bazgroly lekarzy to niestety nie uczą tego na studiachhehehe
wiele rzeczy trzeba sie domyślac niestety i nie raz sie zdarza tak, że kogos poprostu odsyłam bo nie jestem w stanie przeczytac a nie bedę przeciest "strzelać"...
rozmarzona a rico nano ktos ci polecal? poczytam tez o tymRozmarzona lubi tę wiadomość
-
ehym, to wychodzi że musze wstawać chociaż o 7 żeby brać leki na samą tarczyce, a potem koło południa pierwsze dawki leków innych..
Mam nadzieje że chociaż na luteine nie ma to wpływu..
boziu.. policzyłam i 13 tabl w ciągu dnia mam wziąc.. jak nie zwróce tego albo mój żołądek to zniesie to będzie dobrze.
-
ale nigdy femibionu nei pisał do karty ciązy...
więc dziwne żeby tak nagle wpisał to w zaleceniach..
A badań mam 12! yeah ! mój portfel chyba znacznie to odczuje w tym miesiącu..
Córcia będzie musiała chyba uzbroić się w cierpliwość co do ciuszków.. -
tez sobie lekarz znalazl miejsce na zapiski, na pieczątce swojej !!!
chyba sie poddaje
femibion pasuje troche ale to raz dziennie
ferrum lek - tez pasuje zwlasza ze ten szlaczek na koncu to moze byc wlasnie "lek" - tylko ze to na recepte...
a mowil co o żelazie? -
izulkaa ja biore 9 doustnie (bo wszyscy lekarze, do ktorych chodzilam mowili, zeby brac je osobno a nie w 1 pigulce nawet jak takie sa dostepne), 4 dopochwowo i 2 wziewy na astme:D
aha ja czasami sie budze o 4 lub 5 i wtedy lykam na tarczyce (leza kolo lozka) i ide spac dalej, wiec jak wstane moge od razu jesc sniadanie;)izulkaa lubi tę wiadomość
-
trudno jak nie wezme to może nic się nei stanie..
mógł napisać na recepcie..
pójde najwyżej jutro do apteki, nikt nie będzie wiedział to trudno..
mówił o witaminach jakiś ale za dużo zeby spamiętać.
No femibion biore raz dziennie ale tam są 2 tabletki..
Poza tym biore asmag forte 3x1
i te nowe które były na recepcie ale musiałą bym popatrzeć co tam jeszcze jest..bo mam całą półkę w tym;P
-
haen wrote:izulkaa ja biore 9 doustnie (bo wszyscy lekarze, do ktorych chodzilam mowili, zeby brac je osobno a nie w 1 pigulce nawet jak takie sa dostepne), 4 dopochwowo i 2 wziewy na astme:D
aha ja czasami sie budze o 4 lub 5 i wtedy lykam na tarczyce (leza kolo lozka) i ide spac dalej, wiec jak wstane moge od razu jesc sniadanie;)