X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lot, wakacje
Odpowiedz

Lot, wakacje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Siena Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dziewczyny mam zaplanowany urlop już od jakiegoś czasu, który wiąże się z lotem 2-3h. W trakcie lotu będę w 13 tyg, a powrotu 14tyg. Wizytę mam dopiero 11/06 będą to prenatalne, na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać lekarkę i to co o tym sądzi. Na tą chwilę ciąża idealna, ale ja wiem, że to dopiero początek.
    Dajcie znać czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i poleciała na wakacje ☺️

Ola_r lubi tę wiadomość

• Ola_r Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siena wrote:
    Hej,
    Dziewczyny mam zaplanowany urlop już od jakiegoś czasu, który wiąże się z lotem 2-3h. W trakcie lotu będę w 13 tyg, a powrotu 14tyg. Wizytę mam dopiero 11/06 będą to prenatalne, na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać lekarkę i to co o tym sądzi. Na tą chwilę ciąża idealna, ale ja wiem, że to dopiero początek.
    Dajcie znać czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i poleciała na wakacje ☺️

Ja poleciałam w 7 tygodniu i trochę cierpię. Sam lot ok, bardziej dokuczają mi objawy na miejscu i świadomość, że w razie czego to mam utrudniony dostęp do opieki medycznej.
    Wez też pod uwagę że będzicie musieli dostosować plan dnia pod Ciebie.

Ale z tego co czytałam drugi trymestr jest najlepszy do podróżowania i znam ludzi którzy jeździli, więc jeśli nie masz dokuczliwych objawów to myślę że będzie dobrze ;)

Jaki kraj?

05/05 ⏸️
    20/05 - 6t0d pierwsze USG, zarodek 4mm
    10/06 - drugie USG⏳
  • Siena Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grecja. Plan dnia na pewno będzie nastawiony praktycznie wyłącznie na odpoczynek i mojemu mężowi to nie przeszkadza.
    Właśnie wiem, że podobno 2 trym najlepszy, ale urlop zaplanowany już dawno, wiadomo, że chce jak najlepiej, ale też chciałabym polecieć

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ciąża i samopoczucie ok, to można lecieć.
    Ja się nie zdecydowałam na wakacje samolotem w ciąży, bo dla mnie kilkanaście godzin podróży to i bez ciąży duże obciążenie i stresuje mnie latanie. Gdybym miała bliżej do lotniska i nie była takim lotniczym cykorem to bym chętnie jeszcze skorzystała z urlopu przed porodem. :)

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • Maddy Znajoma

Wysłany: 1 czerwca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja poleciałam w 13 tyg ( powrót tydzień 15) do Tajlandii. Lot ok ( ok.10 godzin), jedyne co dostałam z zaleceń lekarskich to pic duzo wody i ubrać skarpetki uciskowe podczas podróży 😉

Siena lubi tę wiadomość

age.png
  • Siena Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddy wrote:
    Hej, ja poleciałam w 13 tyg ( powrót tydzień 15) do Tajlandii. Lot ok ( ok.10 godzin), jedyne co dostałam z zaleceń lekarskich to pic duzo wody i ubrać skarpetki uciskowe podczas podróży 😉
    Niesamowicie potrzebowałam takiego komentarza ☺️

Maddy lubi tę wiadomość

• Siena Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Jak ciąża i samopoczucie ok, to można lecieć.
    Ja się nie zdecydowałam na wakacje samolotem w ciąży, bo dla mnie kilkanaście godzin podróży to i bez ciąży duże obciążenie i stresuje mnie latanie. Gdybym miała bliżej do lotniska i nie była takim lotniczym cykorem to bym chętnie jeszcze skorzystała z urlopu przed porodem. :)
    Ja mam do lotniska 40 min, więc bliziutko :)

• Misiula Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z kilkudniowych wakacji we Włoszech (18tc) dodam ,że był to intensywny wyjazd bo nie było leżenia plackiem tylko codziennie po min. 20 000 tys kroków i dałam radę 😁 czułam się cudownie i wszystko było w porządku,sam lot akurat krótki bo 1 h 40 min ale przebiegł bezproblemowo zarówno w jedną jak i druga stronę. Z zaleceń lekarza jedyne co dostałam to łykanie zapobiegawczo nospy zarówno przed lotem jak i na co dzień ze względu na duży wysiłek fizyczny. Ze swojej strony polecam skorzystać z ostatnich chwil wolności i bezstresowych wakacji 😅 o ile oczywiście czujecie się dobrze i nie ma żadnych przeciwwskazań 😊

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna

5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌

🍀Start z IVF🍀
    10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
    30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j,
    10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, zaplodniono 6, mamy 1 blastke 3BB)
    15.02.2025 transfer ❤️
    22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
    24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
    01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
    08.03.2025. 5t + 6d🥰 , 2,9mm maluszka z bijącym ❤️🥹

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leciałam 3 h w 33/34 tyg. wszystko ok. Linie dopuszczają do 34 tygodnia.
    Zależy jak Ty się czujesz. Ja niby miałam cukrzycę ciążową, ale wg mnie był to błąd w ostatnim wyniku, bo miałam dobry cukier całą ciążę później bez diety, a tym bardziej insuliny.

12.04.2025 👶 Lidia 3350 g 52 cm 🩷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ