X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lot, wakacje
Odpowiedz

Lot, wakacje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Siena Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dziewczyny mam zaplanowany urlop już od jakiegoś czasu, który wiąże się z lotem 2-3h. W trakcie lotu będę w 13 tyg, a powrotu 14tyg. Wizytę mam dopiero 11/06 będą to prenatalne, na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać lekarkę i to co o tym sądzi. Na tą chwilę ciąża idealna, ale ja wiem, że to dopiero początek.
    Dajcie znać czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i poleciała na wakacje ☺️

Ola_r lubi tę wiadomość

• Ola_r Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siena wrote:
    Hej,
    Dziewczyny mam zaplanowany urlop już od jakiegoś czasu, który wiąże się z lotem 2-3h. W trakcie lotu będę w 13 tyg, a powrotu 14tyg. Wizytę mam dopiero 11/06 będą to prenatalne, na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać lekarkę i to co o tym sądzi. Na tą chwilę ciąża idealna, ale ja wiem, że to dopiero początek.
    Dajcie znać czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i poleciała na wakacje ☺️

Ja poleciałam w 7 tygodniu i trochę cierpię. Sam lot ok, bardziej dokuczają mi objawy na miejscu i świadomość, że w razie czego to mam utrudniony dostęp do opieki medycznej.
    Wez też pod uwagę że będzicie musieli dostosować plan dnia pod Ciebie.

Ale z tego co czytałam drugi trymestr jest najlepszy do podróżowania i znam ludzi którzy jeździli, więc jeśli nie masz dokuczliwych objawów to myślę że będzie dobrze ;)

Jaki kraj?

05/05 ⏸️
    20/05 - 6t0d pierwsze USG, zarodek 4mm
    10/06 - 2.27 cm ❤️
    01/07 - ⏳
  • Siena Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grecja. Plan dnia na pewno będzie nastawiony praktycznie wyłącznie na odpoczynek i mojemu mężowi to nie przeszkadza.
    Właśnie wiem, że podobno 2 trym najlepszy, ale urlop zaplanowany już dawno, wiadomo, że chce jak najlepiej, ale też chciałabym polecieć

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ciąża i samopoczucie ok, to można lecieć.
    Ja się nie zdecydowałam na wakacje samolotem w ciąży, bo dla mnie kilkanaście godzin podróży to i bez ciąży duże obciążenie i stresuje mnie latanie. Gdybym miała bliżej do lotniska i nie była takim lotniczym cykorem to bym chętnie jeszcze skorzystała z urlopu przed porodem. :)

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • Maddy Znajoma

Wysłany: 1 czerwca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja poleciałam w 13 tyg ( powrót tydzień 15) do Tajlandii. Lot ok ( ok.10 godzin), jedyne co dostałam z zaleceń lekarskich to pic duzo wody i ubrać skarpetki uciskowe podczas podróży 😉

Siena lubi tę wiadomość

age.png
  • Siena Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddy wrote:
    Hej, ja poleciałam w 13 tyg ( powrót tydzień 15) do Tajlandii. Lot ok ( ok.10 godzin), jedyne co dostałam z zaleceń lekarskich to pic duzo wody i ubrać skarpetki uciskowe podczas podróży 😉
    Niesamowicie potrzebowałam takiego komentarza ☺️

Maddy lubi tę wiadomość

• Siena Debiutantka

Wysłany: 1 czerwca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Jak ciąża i samopoczucie ok, to można lecieć.
    Ja się nie zdecydowałam na wakacje samolotem w ciąży, bo dla mnie kilkanaście godzin podróży to i bez ciąży duże obciążenie i stresuje mnie latanie. Gdybym miała bliżej do lotniska i nie była takim lotniczym cykorem to bym chętnie jeszcze skorzystała z urlopu przed porodem. :)
    Ja mam do lotniska 40 min, więc bliziutko :)

• Misiula Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z kilkudniowych wakacji we Włoszech (18tc) dodam ,że był to intensywny wyjazd bo nie było leżenia plackiem tylko codziennie po min. 20 000 tys kroków i dałam radę 😁 czułam się cudownie i wszystko było w porządku,sam lot akurat krótki bo 1 h 40 min ale przebiegł bezproblemowo zarówno w jedną jak i druga stronę. Z zaleceń lekarza jedyne co dostałam to łykanie zapobiegawczo nospy zarówno przed lotem jak i na co dzień ze względu na duży wysiłek fizyczny. Ze swojej strony polecam skorzystać z ostatnich chwil wolności i bezstresowych wakacji 😅 o ile oczywiście czujecie się dobrze i nie ma żadnych przeciwwskazań 😊

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna

5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌

🍀Start z IVF🍀
    10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
    30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j,
    10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, zaplodniono 6, mamy 1 blastke 3BB)
    15.02.2025 transfer ❤️
    22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
    24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
    01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
    08.03.2025. 5t + 6d🥰 , 2,9mm maluszka z bijącym ❤️🥹

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 1 czerwca, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leciałam 3 h w 33/34 tyg. wszystko ok. Linie dopuszczają do 34 tygodnia.
    Zależy jak Ty się czujesz. Ja niby miałam cukrzycę ciążową, ale wg mnie był to błąd w ostatnim wyniku, bo miałam dobry cukier całą ciążę później bez diety, a tym bardziej insuliny.

12.04.2025 👶 Lidia 3550 g 52 cm 🩷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ