Lot, wakacje
-
Hej,
Dziewczyny mam zaplanowany urlop już od jakiegoś czasu, który wiąże się z lotem 2-3h. W trakcie lotu będę w 13 tyg, a powrotu 14tyg. Wizytę mam dopiero 11/06 będą to prenatalne, na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać lekarkę i to co o tym sądzi. Na tą chwilę ciąża idealna, ale ja wiem, że to dopiero początek.
Dajcie znać czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i poleciała na wakacje ☺️Ola_r lubi tę wiadomość
-
Siena wrote:Hej,
Dziewczyny mam zaplanowany urlop już od jakiegoś czasu, który wiąże się z lotem 2-3h. W trakcie lotu będę w 13 tyg, a powrotu 14tyg. Wizytę mam dopiero 11/06 będą to prenatalne, na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać lekarkę i to co o tym sądzi. Na tą chwilę ciąża idealna, ale ja wiem, że to dopiero początek.
Dajcie znać czy któraś z Was była w podobnej sytuacji i poleciała na wakacje ☺️
Ja poleciałam w 7 tygodniu i trochę cierpię. Sam lot ok, bardziej dokuczają mi objawy na miejscu i świadomość, że w razie czego to mam utrudniony dostęp do opieki medycznej.
Wez też pod uwagę że będzicie musieli dostosować plan dnia pod Ciebie.
Ale z tego co czytałam drugi trymestr jest najlepszy do podróżowania i znam ludzi którzy jeździli, więc jeśli nie masz dokuczliwych objawów to myślę że będzie dobrze
Jaki kraj?05/05 ⏸️
20/05 - 6t0d pierwsze USG, zarodek 4mm
10/06 - drugie USG⏳ -
Grecja. Plan dnia na pewno będzie nastawiony praktycznie wyłącznie na odpoczynek i mojemu mężowi to nie przeszkadza.
Właśnie wiem, że podobno 2 trym najlepszy, ale urlop zaplanowany już dawno, wiadomo, że chce jak najlepiej, ale też chciałabym polecieć -
Jak ciąża i samopoczucie ok, to można lecieć.
Ja się nie zdecydowałam na wakacje samolotem w ciąży, bo dla mnie kilkanaście godzin podróży to i bez ciąży duże obciążenie i stresuje mnie latanie. Gdybym miała bliżej do lotniska i nie była takim lotniczym cykorem to bym chętnie jeszcze skorzystała z urlopu przed porodem.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️
-
Maddy wrote:Hej, ja poleciałam w 13 tyg ( powrót tydzień 15) do Tajlandii. Lot ok ( ok.10 godzin), jedyne co dostałam z zaleceń lekarskich to pic duzo wody i ubrać skarpetki uciskowe podczas podróży 😉
Maddy lubi tę wiadomość
-
Rzelka wrote:Jak ciąża i samopoczucie ok, to można lecieć.
Ja się nie zdecydowałam na wakacje samolotem w ciąży, bo dla mnie kilkanaście godzin podróży to i bez ciąży duże obciążenie i stresuje mnie latanie. Gdybym miała bliżej do lotniska i nie była takim lotniczym cykorem to bym chętnie jeszcze skorzystała z urlopu przed porodem. -
My właśnie wróciliśmy z kilkudniowych wakacji we Włoszech (18tc) dodam ,że był to intensywny wyjazd bo nie było leżenia plackiem tylko codziennie po min. 20 000 tys kroków i dałam radę 😁 czułam się cudownie i wszystko było w porządku,sam lot akurat krótki bo 1 h 40 min ale przebiegł bezproblemowo zarówno w jedną jak i druga stronę. Z zaleceń lekarza jedyne co dostałam to łykanie zapobiegawczo nospy zarówno przed lotem jak i na co dzień ze względu na duży wysiłek fizyczny. Ze swojej strony polecam skorzystać z ostatnich chwil wolności i bezstresowych wakacji 😅 o ile oczywiście czujecie się dobrze i nie ma żadnych przeciwwskazań 😊👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j,
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, zaplodniono 6, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
08.03.2025. 5t + 6d🥰 , 2,9mm maluszka z bijącym ❤️🥹
-
Ja leciałam 3 h w 33/34 tyg. wszystko ok. Linie dopuszczają do 34 tygodnia.
Zależy jak Ty się czujesz. Ja niby miałam cukrzycę ciążową, ale wg mnie był to błąd w ostatnim wyniku, bo miałam dobry cukier całą ciążę później bez diety, a tym bardziej insuliny.12.04.2025 👶 Lidia 3350 g 52 cm 🩷 -