Łożysko na przedniej scianie, a ruchy dziecka
-
Pytanie kieruje do dziewczyn, ktore maja lozysko na przedniej scianie, powiedzcie prosze jak to u was jest z tymi ruchami? Ja zaczelam 22 tydzien i przyznam, ze ruchy czuje bardzo slabo czasem jest dzien, ze czuje kilka razy raz slabiej raz mocniej (oczywiscie nie ma mowy o mocnych kopniakach jakie opisuja inne dziewczyny, mam na mysli bardzo delikatne musniecia w srodku), czasem pratktycznie caly dzien cisza poza jednym czy dwoma ruchami. Tydzien temu na usg polowkowym synek skalal jak szalony, a ja nic nie czulam
Czy ruchy na tym etapie powinnam czuc regularnie? Jak jest z wami? Bo lekarka mowila zeby uzbroic sie w cierpliwosc, bo lozysko jak poduszka wszystko amortyzuje ale ja tak bardzo chcialabym poczuc juz mocne ruchy i przestac sie caly czas zamartwiacNajpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
* mutacja MTHFR i PAI1 -
Ja mam łozysko na przedniej scianie i mialam dokladnie tak samo, teraz jestem w 31 tygodniu ale takie mocne regularne ruchy i kopniaczki mlodego czulam od okolo 26 tygodnia takze Twoja lekarka ma racje;), choc wiadomo ze trudno o cierpliwosc w takiej sytuacji Pozdrawiam.
-
KlaudiaRbn wrote:Pytanie kieruje do dziewczyn, ktore maja lozysko na przedniej scianie, powiedzcie prosze jak to u was jest z tymi ruchami? Ja zaczelam 22 tydzien i przyznam, ze ruchy czuje bardzo slabo czasem jest dzien, ze czuje kilka razy raz slabiej raz mocniej (oczywiscie nie ma mowy o mocnych kopniakach jakie opisuja inne dziewczyny, mam na mysli bardzo delikatne musniecia w srodku), czasem pratktycznie caly dzien cisza poza jednym czy dwoma ruchami. Tydzien temu na usg polowkowym synek skalal jak szalony, a ja nic nie czulam
Czy ruchy na tym etapie powinnam czuc regularnie? Jak jest z wami? Bo lekarka mowila zeby uzbroic sie w cierpliwosc, bo lozysko jak poduszka wszystko amortyzuje ale ja tak bardzo chcialabym poczuc juz mocne ruchy i przestac sie caly czas zamartwiac
Na tym etapie to nie ma jeszcze mocnych kopniaków, nie odczuwa się jeszcze też ruchów regularnie. Nie martw się, jeszcze odczujesz porządnie jak dzidziuś kopie. Ja mam na przedniej ścianie łożysko i maluch mnie nie oszczędza . Ale w tym okresie co Ty jeszcze nie było można tak mocno tych ruchów odczuć. Na połówkowych też nie odczuwałam ruchów widzianych na USG. CierpliwościWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 17:22
-
Ja poczulam 1 ruch jakos po 21 tc dopiero! Początki byly takie jak mowisz, lekkie pukniecia zaledwie. Z czasem sie rozkrecilo tak, że jak walnąl pod zebra to mialam lzy w oczach. A mial tez taki etap, jak sie probowal przekrecic glowa w dol, ze tak walil nozkami, że zwijałam sie z bolu. Po 33 tc znowu niewiele czulam, a potem coraz mniej, tak ze ostatnie 2 tyg mniej wiecej to tylko delikatne wypychanie i czkawka. Takze na luzaku. A martwic sie bedziesz juz zawsze
KlaudiaRbn lubi tę wiadomość
-
Tez mam na przedniej ścianie wysoko... nie wiedzialam o tych ruchach dopóki tez nie zaczelam szperac w necie na ten.temat...i tez znalazlam ze wlasnie moze byc problem z poczuciem ruchow dziecka..moga byc slabe,delikatne ..a szkodaAgata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-