LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od wczoraj w domu, ale muszę dzisiaj wrócić na chwile do szpitala, bo wyszłam bez wypisu gdybym na niego czekała, to chyba bym do 16 albo 17 tam wczoraj siedziała 🙄
Pisałam tez z moim prowadzącym, każe dużo leżeć i odpoczywać, bo to dobrze wpływa na łożysko i ciśnienie, wiec staram się nie przemęczać. Jutro ktg, w piątek ostatnia wizyta. Jeśli ciśnienie nie zacznie wariować (bo wtedy na cito do szpitala), to dokładnie za tydzień będę ostatni dzien w domu przed wyjazdem na porod 😬 a w kolejny wtorek poznamy maluszka 🥹Babulka, Akataa, Isisi lubią tę wiadomość
-
Ariane wrote:Bez antybiogramu niewiadomo czy ta klindamycyna wyleczyła to, ja bym wzięła ten stary wynik właśnie, bo tez mi się wydaje że nosicielem się już pozostaje...ja czekam też na mój wynik
Powiem Wam, że od wczoraj mnie tak kłuje w pochwie, że nic nie mogę zrobić, czuję, że jest to uzależnione od ruchów malutkiej, bo poleżę, ona inaczej się ułoży i mogę śmigać. Ale większość czasu i tak muszę polegiwać. Brzuszek stawia się bardzo często i mam wrażenie, że coraz mocniej. Ale nie są to bolesne skurcze. Jeszcze chciałabym pociągnąć te 2 tygodnie, dla świętego spokoju ☺️🙏🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 13:56
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
U mnie bóle miesiaczkowe sie troche uspokoily, mimo, ze wczoraj w sumie sporo się ruszalam. Wrecz mam wrazenie, że jak calymi dniami nic nie robie, to jest gorzej 🤔
Poukladalam juz ubranka w docelowych organizerach i szufladach, jak to porozkladalam, to wcale nie jest tego tak strasznie dużo. Myślę, że będę musiała dokupić nawet, ale na sam początek mi starczy.
Od razu mi lepiej jak to ogarnęłam, jutro jeszcze dopakuje pare rzeczy do torby i wezme sie za pranie pieluszek i rozkow.
Jeszcze pranie dywanu muszę zamówić 🙈
Mnie w pochwie nie kluje, za to malutka jezdzi mi stopami po zebrach i strasznie to nieprzyjemne 🥶2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Też mam notorycznie to kłucie w pochwie. I dzisiaj czuje, że uciska mi pęcherz. Chyba pierwszy raz w tej ciąży mam tak, że faktycznie nie jest to na sekundę tylko muszę wstać i iść siku… 🙄
Babulka ten sam plan mam. W tym tygodniu dywan do prania. Żeby było czysto i pachnąco. Jeszcze rozważam pranie tapicerki auta. Lubię jak jest świeżo 🥹
Idę na drzemkę, humor niewyspana mam słaby. Współczuje trochę mężowi, bo obrywa, ale cóż 🙄
-
Piątka, my mamy w samochodzie pokrowce na siedzenia, właśnie mąż idzie zakładać po praniu, wczoraj mył cały środek i zewnetrze samochodu
W ogóle mam nadzieję, że uda nam się jak najwięcej ogarnąć przed porodem też takich rzeczy domowo organizacyjnych, żeby potem móc się skupić na dzieciach i na regeneracji w tych pierwszych miesiącach.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Kurczak, a lekarz coś mówił u Ciebie na to kłucie? Bo u mnie mówił, by kompletnie się nie przejmować, że póki nie boli, póki skurczy nie ma, to olać sprawę. No ja myślę sobie, fajnie, tylko nic w domu zrobić nie mogę. Wytłumaczył mi, że to ucisk nerwu jakiegoś najprawdopodobniej. Eh. Ale teraz ułożyła się inaczej i już mam trochę oddechu 😌
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 19:33
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija wrote:Kurczak, a lekarz coś mówił u Ciebie na to kłucie? Bo u mnie mówił, by kompletnie się nie przejmować, że póki nie boli, póki skurczy nie ma, to olać sprawę. No ja myślę sobie, fajnie, tylko nic w domu zrobić nie mogę. Wytłumaczył mi, że to ucisk nerwu jakiegoś najprawdopodobniej. Eh. Ale teraz ułożyła się inaczej i już mam trochę oddechu 😌
One zaczęły się mocniejsze i bardziej odczuwalne dopiero od jakiegoś tygodnia, dwóch. Więc dopiero teraz będę w czwartek na wizycie to zapytam. Ale jak tak czytam i się pytam to normalne… Nic innego temu u mnie nie towarzyszy, oprócz kopniaków w żebra czy po bokach 🥹
-
Prasuję każde pranie, każde jedno. Ubrania są po prasowaniu miękkie, nie mówiąc już o walorach estetycznych. Poza tym, ja lubię prasować (🫣), teraz mi się trochę gorzej stoi przy desce, ale poza ciąża to jest to dla mnie relaksujące zajęcie!! Hihi!
Uciski w pochwie tez czuję, takie ukłucia zwykle podczas chodzenia, ale zdarza się i zupełnie nic nie robiąc.
Jutro wreszcie mam wizytę z ktg po 6 tyg przerwy, na szczęście wyniki krwi i moczu w porządku. Bardzo jestem ciekawa wagi Synka, bo te 6 tyg temu miał 1,5kg.
Zazdroszczę tym z Was, które już za tydz czy dwa urodzą, bo już mam całą listę rzeczy, które będę mogła zrobić bez obaw o brzuszek. Ale oczywiście sobie i Wam życzę porodów w terminach bo to najważniejsze dla zdrowia Maluszkow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2023, 21:48
-
Sansi ja pierwsze co zrobię to zamówię sushi ! Nie sądziłam, ze tak będzie mi go brakować 🫣
Ale z tego co widzę, to ja tu się jako jedna z ostatnich rozpakuje.
Mi w sumie samo prasowanie, czy stanie nie przeszkadza, bardziej temperatura - momentalnie jest mi gorąco. Zostały mi jeszcze do zrobienia ze dwie pralki ubranek i przepłukanie chociaż pokrowców i elementów fotelika.
No i chyba wezmę się od jutra za torbę 😱
Kłucia, ciągnięcia i twardnienia brzucha tez mam. Kłucia szczególnie, gdy chce mi się siku, twardnienie dzisiaj dwa razy - ale to brzuch jest jak kamień. No i malucha dręczy czkawka co chwile. Dobrze, ze mam w środę wizytę, bo tez mnie to martwi.kurczak lubi tę wiadomość
Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Sansi to jako ekspertke zapytam Cię jakie polecasz żelazko? Bo ja mam takie badziewne chociaż przy mojej częstotliwości prasowania to nie wiem czy mi potrzebne lepsze 🤣
Ale córce np bluzki co jakiś czas prasuje, bo te cienkie z sinsaya np niestety tego wymagają.
Jak już nie będę musiała uważać na brzuch to pierwsze co będę się bawić z córką w gilgotki 🥺
Calanthea chyba czkawka jest zupełnie niegroźna.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Cześć dziewczyny! Nie odzywałam się tutaj dawno, bo czasu było bardzo mało, przeprowadzka do domu, świta i sylwester u nas i wieeele rzeczy na głowie, ale śledzę Was na bierząco. Od wczoraj od 8:00 jestem w szpitalu. O 5:45 odeszły mi wody W sumie nic poza tym się nie dzieje, ale mam Gbs dodatni dlatego pojechaliśmy od razu do szpitala. Jestem tez w szpitalu, w którym nie chciałam rodzic, ale z racji na moje problemy z przedłużonymi krwawieniami hematolog zalecił mi poród w szpitalu o podniesionym stopniu referencyjności… Napisał mi w zaleceniach, ze poród w osłonie exacylu i nie zaleca ZZo No ogólnie wszystko nie tak jak miało być Oczywiście najważniejsze jest zdrowie małej i dobrze, ze jest pod opieka, dostałam antybiotyk na ten gbs, w ktg tętno ładne, skurcze bardzo delikatne się piszą i nieregularnie. Wykończy mnie to czekanie. Choć wiedzieliśmy, ze do terminu nie dotrwam na pewno, bo na ostatnich wizytach mała była już bardzo nisko głowa ułożona to liczyłam, ze dotrwam chociaż do 18 stycznia Ogólnie nie jest zle bo dzisiaj już 36+3 i waga 3000 g to dobry wynik. Ale myślałam, ze będę miała jeszcze chwile. Dobrze, ze przed sylwestrem wszystko poparłam, popracowałam i spakowałam walizki. Jedyne co to mąż musi ogarnąć auto po budowie i wyprać otulacz do fotelika, bo tego już nie zdążyłam
Najgorsze jest to czekanie w szpitalu. Wczoraj poza ktg miałam tylko rano raz badanie przez lekarza, rozwarcie na 1,5 cm szyjka 1,5 cm i usg i nic więcej. Potem nawet nie przyszli mnie zbadać . Mam nadzieje, ze dzisiaj się coś ruszy samoczynnie, najbardziej nie chciałaby wywoływania. Kontaktowaliśmy się z nasza doktor prowadząca i powiedziała, ze po dopłynięciu wód nawet dwa dni się akcja może rozkręcać … Aaaaaaa z jednej strony się panicznie boje, ale chciałabym żeby się już zaczęło.
Trzymajcie się dziewczyny, oby Wasze maluchy jeszcze trochę powiedziały i nie wyrywały się tak przed szereg jak moja córcia
kurczak lubi tę wiadomość
-
Mari trzymam mocno kciuki, tak jak mówisz nie jest źle, już prawie donoszona ciąża i ładna waga, takie dzieciaczki już sobie normalnie radzą Trzymam kciuki!
A sama idę prać pieluchy 😅2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ekspertka od prasowania, hehe...ja mam żelazko z Boscha (i w ogole całe agd mam z tej firmy). Juz kilka dobrych lat, ważne dla mnie żeby parowało, nic specjalnego.
Dzis słabo spałam, jak Córka mnie zawołała kolo 5 do Niej do łóżka to juz nie zasnęłam tylko jakieś głupie myśli wkoło porodu, organizacji domu po porodzie i wszystko w czarnych barwach.Babulka lubi tę wiadomość
-
Mari, to tempo miałaś ostatnio rzeczywiście mocne, może Mala się tez dostosowała do Was skoro tak dużo się działo, to i Ona się pospieszyła. Jak dwie doby od odejścia wód już powinna się akcją rozkręcić, to myślę że moze juz nawet jest Corcia na świecie. Dobrze ze jesteś w szpitalu dostosowanym do takich nagłych, nieco przedwczesnych porodów, w tej końcówce to trzeba zaufać lekarzom, przynajmniej ja tak już jestem nastawiona. Trzymamy kciuki za zdrowie Twoje i Malej i odezwij się jak poszło gdy już będziesz mogła!!!
-
Mari też trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie.
Ja w sobotę na wizycie będę że swoim lekarzem umawiać termin cc, bo to zależy też kiedy on ma dyżury w szpitalu, żeby sam mógł zrobić cięcie, no chyba że maluszek postanowi inaczej i nie dotrwamy do umówionego terminu.
Ja mojemu starszaków prasuje każde ubranko więc i maluchowi też będę. Teraz to dopiero będę miała prasowania 😆