X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 20 października 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czereśnia tak, tamto się cofnęło, miała teraz usg główki i eeg w szpitalu i nie ma nic niepokojącego. Dotąd tw drżenia pojawialy się tylko przy zasypianiu na piersi ale teraz wystąpiły właśnie po przebudzeniu jak już była przytomna.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 20 października 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka oczywiście nie wiem jak to u Was wygląda ale mój starszak w wieku 6 miesięcy dostał drżeń ręki. Ręka sobie poprostu podskakuje jak chce. Myślelismy, że to padaczka. Brał 6 lat różne leki i nic na tą rękę nie pomaga. Również w EEG nie wychodzą napady podczas podskoku ręki. Mówią nam że to poprostu ruchy mimowolne powstałe z uszkodzeń mózgu.
    Może i u Was te drżenia są fizjologiczne i jest nadzieja, że mała z tego wyrośnie wraz z dojżewaniem układu nerwowego.

Jak będziesz miała pytania to pisz. Trochę z tą parszywą padaczką już się obeznaliśmy.

• Babulka Autorytet

Wysłany: 20 października 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jak miała ok 6 mcy się zaczęło. Drżała jej ręka albo główka albo obie w trakcie zasypiania przy kp. Ciężko nagrać, bo to trwa po parę sekund. Miała chyba 5 takich epizodów a szósty to właśnie drżenie kilkusekundowe rączek po obudzeniu się.
    Nikt nie wie co to jest. Może właśnie fizjologia ale w kartę i tak wpisują obserwacja w kierunku padaczki nieokreślonego typu :/
    No i każdy ma inne zdanie czy szczepić czy nie, ja jej nie daje na razie szczepić, bo skąd mam wiedzieć co to.
    U nas uszkodzenia mózgu nie było, więc nie widać skąd by to się miało wziąć. Bardzo się o nią martwię po prostu :( Czy jej się coś nie stanie, czy nie cofnie się w rozwoju :(

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 20 października 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wiem co czujesz. Niepewność jest okropna ale bądź dobrej myśli.

Babulka lubi tę wiadomość

• Babulka Autorytet

Wysłany: 20 października 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki 😘

Jeszcze właśnie w mojej dzielnicy facet zabił dziecko i psa, uciekł i jest uzbrojony a moje dziecko w przedszkolu.

Nie wiem teraz jak i o której najlepiej ją odebrać... Do przedszkola samochodem nie wjadę... Dramat.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• stokrota Ekspertka

Wysłany: 20 października 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u Ciebie to zawsze się coś dzieje. Słyszałam o tej tragedii. Kosmos co od wczoraj się słyszy w telewizji o biednych dzieciaczkach.

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 20 października 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, słyszałam o tym przypadku. Matko w ludziach jest tyle zła, ze to jakaś masakra.
    Akata, ja jeszcze tez odniosę się do tematu drugiego dziecka.
    My z mężem chcieliśmy mieć zawsze 3ke dzieci. I jeśli udałoby nam się od razu zajść w ciąże, to może by tak było. Udało się po 5 latach z pierwszym. Dla nas obojga opcja jedynaka była średnia, wiec chcieliśmy dosyć szybko rodzeństwo dla Młodej. Jest między nimi różnica 2,5 i nie powiem jest hardcorowo czasami, jeszcze teraz Starszaczce często wypada przedszkole, wiec jest trochę ciężko.
    Moja Mała np. Ma często problem żeby wrócić do domu z placu zabaw, od koleżanki, itd. Mały wrzeszczy, ona tez, ze nie chce iść i kończy die tak, ze niestety musimy ja brać n ręce, bo nic na nią nie działa. Temperament do walki ma mocny i jest mega uparta (jak jej tatuś 😜). Do tego dochodziło odpieluchowanie, bunt. Nie mozna ich na sekundę samych zostawić, bo albo Nala go chce brać na ręce albo przesuwa, no i Młody wszystko do buzi bierze.
    Ale ja nie czuje się jakoś na skraju wytrzymania. Owszem są dni (jak wczoraj), ze miałam dosyć, ale to tak szybko wszystko mija.
    A jak mam naprawdę dosyć, to mowie mężowi, ze ma więcej się angażować i zawsze coś tam wumysli, żebym mogła ochłonąć.
    Jakieś 5% mnie chciałoby jeszcze małego dzidzie, ale te racjonalne powody (wiek, za mały dom a na większy nie mamy kasy,i brak chęci na ciąże z małymi dziecmi )póki co wygrywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2023, 20:01

Akataa lubi tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, słyszałam że ciężko teraz żyć w tej części Gdyni 😔 nie jestem w stanie wyobrazić sobie co czuje matka i rodzeństwo, bo jeszcze jedno dziecko ma.

Eh , powiem Wam że słabo jesień się zaczęła, spalił się domek na działce (na szczęście stary, nowy w tym roku postawiliśmy to tylko szyby pękły), Józio słabo z tym żelazem, złapaliśmy covida 🤡 i jeszcze mąż dostał wypowiedzenie z powodu redukcji etatu, a jego prace będzie robić Ukrainka. I ogólnie nie mam nic do ich pracy itd, ale nasowa mi się myśl że jest po prostu tańsza 😔 mam nadzieję że szybko znajdzie pracę, ma okres wypowiedzenia 3 miesiące, ale cholera, trochę ostatnio za dużo na nas spadło 😢

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza faktycznie strasznie dużo w jednym czasie 🥺 Trzymam kciuki, żeby mąż szybko znalazł pracę ❤

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• stokrota Ekspertka

Wysłany: 29 października 2023, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny ale się u Was dzieje.
    Pomarańcza mam nadzieję, że wszystko Wam się szybko poukłada.

U mnie Staś nadrobił wszystko to co fizjoterapeutka mówiła, że będzie póżno. Chłopak się rozpędził i jednego dnia zaczął czworakować i siadać. Czasem jeszcze z czworaków przechodzi do pełzania jak jakiś dłuższy dystans planuje pokonać 🤣
    Powiem Wam jeszcze, że jestem wyczerpana psychicznie. Widzę, że to odbija się na dzieciakach i mam jeszcze większego doła, że nie mogę sobie z tym poradzić. Niestety nie mam chwili dla siebie i to daje efekt. W ciągu dnia siedzę ze Stasiem, potem lecimy po Franka do szkoły a jak chłopaki pójdą spać to siadam do pracy. Codzienne zmagania z terapiami i szukaniem rozwiazań jak pomóc jeszcze starszakowiw rozwoju też nie pomagają. Do kitu, nie podoba mi się to... Poważnie już myślę o powrocie do antydepresantów bo nie chce ranić chłopaków swoimi humorami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2023, 19:24

• Babulka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh to forum ciągle mnie wylogowuje i potem chce coś napisać a tu error.

Stokrota pamiętaj też o sobie, jesteś równie ważna, co dzieci. ❤
    Ja chyba trochę się wykończyłam ciągłym stresem i chęcią zapewniania im wszystkiego co się da, że też mi zdrowie siadło i teraz pukam się mocno w głowę... Z drugiej strony co my-matki mamy zrobić, skoro często jak nie my, to nikt 😏

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 326 327 328 329 330
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ