LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
No moja wlasnie zaczela od- Wojtus atyaty jak bedziesz niegrzeczny.
Raz jeden jej powiedzialam ze jak sam sie bawi to go zostaw w spokoju a nie Wojtusiuj mu bo on sie denerwuje I tyle.
Zawsze jak ide na gore to puszczam go po schodach samego, jestem za nim oczywiscie ale on ma radoche jak cholera ze moze sam, ja nie nosze na rekach wiec nastepny plus, ale nie no jak on sam po schodach mowie pusc go bo on chce sam, puscila na ostatnich trzech dziecko wbieglo do spokoju a babka sie potknela I bach. Czyzby karma 😁😁
Darrika, Camilla33, Dariah, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
Jestem dziewczyny po wizycie. Miałam jeszcze przed zrobione ponownie ktg i zapisał się jeden skurcz na poziomie 40. Brzuch się mega spina, mały cały czas mocno aktywny. Niestety szyjka nadal nieruszona 😔 jeszcze nie jest w ogóle przygotowana, wiec prawdopodobne przenoszę. Wizytę mam umówiona na 18.02 + ktg i 20.02+ ktg i tego 20tego wypisze mi już skierowanie do szpitala na wywołanie, jeżeli pojadę do innego niż Raszei, bo tam najwcześniej 41+3 mnie przyjmą. Mały wazy 3300g, wiec już dużo nie przybiera. Łożysko i wody, wszystko w normie. Ogólnie mały się nigdzie nie wybiera 🙂🙄
Dariah lubi tę wiadomość
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
mj26 wrote:Jestem dziewczyny po wizycie. Miałam jeszcze przed zrobione ponownie ktg i zapisał się jeden skurcz na poziomie 40. Brzuch się mega spina, mały cały czas mocno aktywny. Niestety szyjka nadal nieruszona 😔 jeszcze nie jest w ogóle przygotowana, wiec prawdopodobne przenoszę. Wizytę mam umówiona na 18.02 + ktg i 20.02+ ktg i tego 20tego wypisze mi już skierowanie do szpitala na wywołanie, jeżeli pojadę do innego niż Raszei, bo tam najwcześniej 41+3 mnie przyjmą. Mały wazy 3300g, wiec już dużo nie przybiera. Łożysko i wody, wszystko w normie. Ogólnie mały się nigdzie nie wybiera 🙂🙄
Dariah lubi tę wiadomość
-
mj26 wrote:Jestem dziewczyny po wizycie. Miałam jeszcze przed zrobione ponownie ktg i zapisał się jeden skurcz na poziomie 40. Brzuch się mega spina, mały cały czas mocno aktywny. Niestety szyjka nadal nieruszona 😔 jeszcze nie jest w ogóle przygotowana, wiec prawdopodobne przenoszę. Wizytę mam umówiona na 18.02 + ktg i 20.02+ ktg i tego 20tego wypisze mi już skierowanie do szpitala na wywołanie, jeżeli pojadę do innego niż Raszei, bo tam najwcześniej 41+3 mnie przyjmą. Mały wazy 3300g, wiec już dużo nie przybiera. Łożysko i wody, wszystko w normie. Ogólnie mały się nigdzie nie wybiera 🙂🙄
A to tylko w Raszei jest 41 +3 A w innych na skierowanie wcześniej? Bo mój gin w sumie mówił tylko o takim terminie na wywołanie czyli 10 dni po ptp
Ale nie martw się, mamy jeszcze czas do przyszłego tygodnia na spokojnie do naszego terminuKto wie, może po weekendzie nas dopadnie i sie w Raszei spotkamy :p
U mnie to się nawet jeden skurcz nie zapisał haha, a wizytę z ktg mam dzień przed Tobą, 17.01mj26 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Darrika, Mj26, to my faktycznie na jednym - bezobjawowym - wózku jedziemy 😉 Mj26, Tobie się chociaż skurcz o sile 40 zapisał, a mi dziś na KTG maks 20🙄 Szyjka długa i zamknięta. Następne KTG ma 17.02. A odchodzi Wam czop? Mi nic a nic.U mnie w szpitalu jak nie ma wskazań to też kładą 10 dni po ptp, czyli 41t3d.
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ewciaa83 wrote:No moja wlasnie zaczela od- Wojtus atyaty jak bedziesz niegrzeczny.
Raz jeden jej powiedzialam ze jak sam sie bawi to go zostaw w spokoju a nie Wojtusiuj mu bo on sie denerwuje I tyle.
Zawsze jak ide na gore to puszczam go po schodach samego, jestem za nim oczywiscie ale on ma radoche jak cholera ze moze sam, ja nie nosze na rekach wiec nastepny plus, ale nie no jak on sam po schodach mowie pusc go bo on chce sam, puscila na ostatnich trzech dziecko wbieglo do spokoju a babka sie potknela I bach. Czyzby karma 😁😁Ewciaa83 lubi tę wiadomość
-
O Ewcia, no to witaj w klubie leniwych macic🤣. Ty z nas to w sumie jedyna wieloródka to masz - statystycznie-największe szanse na szybką akcję. Chociaż wiecie jak to jest ze statystyką"statystycznie ja i mój kot mamy po 3 łapy" 😉. A ile dni po ptp w UK przyjmują do szpitala?
Darrika lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Darrika, Mj26, to my faktycznie na jednym - bezobjawowym - wózku jedziemy 😉 Mj26, Tobie się chociaż skurcz o sile 40 zapisał, a mi dziś na KTG maks 20🙄 Szyjka długa i zamknięta. Następne KTG ma 17.02. A odchodzi Wam czop? Mi nic a nic.U mnie w szpitalu jak nie ma wskazań to też kładą 10 dni po ptp, czyli 41t3d.
Mi tam nawet czop nie odchodzi 🤣 W sumie to się z mężem śmiejemy, że może nawet lepiej przenosić do tego 41t3d i pójść sobie na spokojnie do szpitala na wywołanie, a nie czekać i się zastanawiać kiedy zaatakuje :p
W ogóle jak mamy ptp na 17, to 10 dni wychodzi wtedy 27 i jak przy wywołaniu też nie zaskoczy hop siup to faktycznie może się zdarzyć, że urodzimy 29 🤷♀️Dariah lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞
Jestem światłem, które nie gaśnie, nawet w najciemniejszym lesie.
Jestem sercem, które bije odważnie, nawet gdy drży.
Nie czekam na cud – ja nim jestem.
Moja dusza zna drogę. A ja… jej ufam. -
Z tym czopem to tez chyba roznie, mnie po baloniku odszedl dopiero, w 42 zalozyli mo balonik ktory mialam godz doslownie od razu mi sie skurcze pojawily co 3 minuty I nawrotka na rondzie I do szpitala. Pozniej wyjeli ten balonik polozna mowi ze jest jeszcze czas I moge do domu jak chce wiec wrocilismy, pieknie przespalam noc I rano jak szlam na siku poczylam jakiegos gluta I to byl ten czop. I 6 godz pozniej odeszly wody a 12 po wodach urodzil sie Wojtus
-
Mi tam żaden czop nie wylatuje, śluzu mam dużo jedynie ... ale lekarz dzisiaj pH sprawdził i wody tez żadne się nie sączą. Tak ogólnie to się czuje jak słoń z przyklejona piłka lekarska 😂😉
Darrika, emdar lubią tę wiadomość
28 lat, pierwsze dziecko ❤️
Chłopiec 🧸
-
Hej Dziewczyny
My właśnie wróciliśmy do domku
Siper Się najadłam ! Przepyszne było i fanie wyjść z mezem bo to pewnie ostatnie wyjścia we dwoje ehhe
Trochę się czuje jak wyrodna matka ze córkę wysłałam do rodziców ale jest mi tak lepiej w razie kolejnej akcji ze nie trzeba kombinować żeby ktoś przyjechał itd
Zakręcona
Tulisz już Kubusia ?!!!!Darrika, mj26, Camilla33, Ewciaa83, emdar, zuzi_c, sylgor lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Scintilla wrote:A mi się chce ryczeć... Jutro się kładziemy na periantologie - wody nie maleją,łożysko już b.stare - dodatkowo obwiązał się pępowiną wokół szyji - narazie tylko raz ale przy prawie wielowodziu jest szansa, że może bardziej. Waga jest obecnie już ponad 4kilo 😔 - w czwartek zrobią mi szereg badań - być może pomyślą o indukcji przed weekendem zaczynając od cewnika foleya bo szyjka jest zgięta do tyłu - a jak zapisy ktg będę ok to mogą i zacząć wywoływać w poniedziałek w 41tyg. I moja wizję porodu zaczynającą się w domu szlag trafił 😔
Kochana
Nie stresuj się i nie płacz
Dobrze ze wiadomo jaka jest sytuacja to w czasie porodu będą na to uważać - tak jak mówi Camilla - położna to jednym ruchem potrafi „rozwiązać”
Dzidzia będzie pod bardzo dobra opieka !!
Wszytsko będzie dobrze Kochana !!Scintilla lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Co dk pokolenia naszych rodziców to ja mam bardziej z moimi rodzicami przejścia w tej kwestii
Np
Właśnie mama mi pisze ze Zosieńka zjadła już 3 pajdy chleba z szyneczka i chciała jeszcze to dałam jej Danonka....
No padłam
Lepiej kilo cukru niż kanapkę
Heheh
I takie sytuacje są często09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡