Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tysiu, gratuluję! Wspaniałe wieści! Cieszę się razem z Tobą
JustaW super że się tak udało. u mnie w mieście jest polska ginekolog ale przyjmuje tylko w szpitalu w "wyjątkowych sytuacjach" także chodzę do norwegów a i rodziła będę w normalnym szpitalu Na szczęście warunki w norweskim szpitalu przewyższają te z wielu prywatnych klinik więc nie mam się czym martwić
Właśnie zjadłam pół kg truskawek ze śmietaną mniaaamtysiaa93, Skierka lubią tę wiadomość
-
zosiaaa wrote:Pianistka fajnie, że udało się umówić na wizytę
Ja dopiero mam 15 lipca, to jeszcze 4 tygodnie, ehhh
Iriss ja codziennie żuję miętowe orbity, więc mam nadzieję, że szkodliwe nie są a coli nie możesz pić pewnie, nie? Bo mi bardzo pomaga, staram się ograniczać, ale nawet 2 łyki już dużo dają
A własnie, z jakiego powodu gazowane napoje są niewskazane w ciąży? Gdzie problem? gaz? cukier? -
Hej dziewczyny
Gratuluje wszystkim które widzialy swoje dzieciaczki na usg
Ja tez już odebrałam wyniki bety i bylam u gina i jest dobrze
Beta w poniedziałek była 577, dziś jest 1418
Robil mi usg i ciaza umiejscowiona w macicy, widziałam pęcherzyk uspokoil ze na zarodek jeszcze wcześnie żeby było cos widać
Na wyjazd duphaston 3x1, w razie co to dzwonic o każdej porze dnia i nocy no i oby było wszystko dobrze
Powiedzial tez zebym wziela sobie tam magnez i gdyby mnie brzuch bolał to mam go wtedy brac bo on przeciwdziała skurczom macicy. Ale jak nie będzie bolał to nie brac.
No i nie kapac się w cieplych wodach, bron Boze jacuzzi, unikac dużego slonca, plywac sobie powolutku i nie za dużo mogę. Unikac gwałtownych ruchow, biegania, przemeczenia. No i odpoczywać
Po powrocie zaraz się do niego zglosic to obczaimy co tam się dalej dziejetysiaa93, zosiaaa, Deliliah, Justaw, Sylka lubią tę wiadomość
-
Pianistka wrote:Tysiu, gratuluję! Wspaniałe wieści! Cieszę się razem z Tobą
JustaW super że się tak udało. u mnie w mieście jest polska ginekolog ale przyjmuje tylko w szpitalu w "wyjątkowych sytuacjach" także chodzę do norwegów a i rodziła będę w normalnym szpitalu Na szczęście warunki w norweskim szpitalu przewyższają te z wielu prywatnych klinik więc nie mam się czym martwić
Właśnie zjadłam pół kg truskawek ze śmietaną mniaaam
W szwajcarskich szpitalach warunki też sa swietne, ale jak mozna za darmoche rodzić w prywatnej klinice to przecież nie będe wybrzydzac :D Szczególnie, ze po porodzie idzie sie do domu dopiero po 5 dniach -
tysiaa93 wrote:szara myszka szybko ci się ten pęcherzyk pojawił, super
Gin powiedział ze to zależy od bety ze tak od 1000 w gore powinno być go już widać a jak zobaczyl bete 1418 to powiedział ze na pewno już cos zobaczymy i zobaczyliśmytysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Pianistka wrote:A własnie, z jakiego powodu gazowane napoje są niewskazane w ciąży? Gdzie problem? gaz? cukier?
Lubie od czasu do czasu pepsi diet, ale w ciązy jeszcze nie piłam i postaram sie nie pic wcale, jesli wytrzymam No i w pepsi/coli jeszcze jest przeciez kofeina... -
Dalej jednak nie wiem w którym tygodniu jestem - bo kalkulatory mi roznie pokazuja, zaznaczyłam na belly ten od owulacji bo miałam pozno i wg niego to 5 tydzień ale chciałabym wiedzieć dokładnie
-
szara myszka wrote:Dalej jednak nie wiem w którym tygodniu jestem - bo kalkulatory mi roznie pokazuja, zaznaczyłam na belly ten od owulacji bo miałam pozno i wg niego to 5 tydzień ale chciałabym wiedzieć dokładnie
szara myszka lubi tę wiadomość
-
Justaw wrote:W szwajcarskich szpitalach warunki też sa swietne, ale jak mozna za darmoche rodzić w prywatnej klinice to przecież nie będe wybrzydzac :D Szczególnie, ze po porodzie idzie sie do domu dopiero po 5 dniach
Ale tylko prowadzenie ciąży jest darmowe... Tu nie ma czegoś takiego jak lekarz za darmo... Nie ma NFZ czy refundowania... Wizyta u rodzinnego zawsze jest płatna mimo że się pracuje i płaci podatki... dlatego setki babek nie siedzą w kolejkach dzień w dzień
Mam nadzieję że w poniedziałek i ja usłyszę dobre wieści tak jak dzisiaj TysiaSkierka lubi tę wiadomość
-
szara myszka wrote:Dalej jednak nie wiem w którym tygodniu jestem - bo kalkulatory mi roznie pokazuja, zaznaczyłam na belly ten od owulacji bo miałam pozno i wg niego to 5 tydzień ale chciałabym wiedzieć dokładnie
ja mialam owu prawdopodobnie 20dc (zawsze mialam dlugie cykle takze to normalne)
wiec dokladnie tez nie wiem,
moze za tydzien w czwartek na wizycie cos sie wiecej dowiemWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:04
-
Iriss wrote:pati87, o której masz wizytę? . Szybko zleci, patrz już tydzień się zaraz kończy
a nastepnego dnia jade na wakacje i wracam dopiero 5lipca
a czas rzeczywiscie leci niedawno byl czwartek i umawialam sie na wizyte,
uwazam ze jest jakas chyba szansa ze 27dpo zobacze serce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:11
-
Pianistka wrote:haha, w Norwegii chyba nie ma nawet prywatnych klinik... W sumie w całym wielkim mieście (4 co do wielkości w NO) jest 1 szpital
Ale tylko prowadzenie ciąży jest darmowe... Tu nie ma czegoś takiego jak lekarz za darmo... Nie ma NFZ czy refundowania... Wizyta u rodzinnego zawsze jest płatna mimo że się pracuje i płaci podatki... dlatego setki babek nie siedzą w kolejkach dzień w dzień
Mam nadzieję że w poniedziałek i ja usłyszę dobre wieści tak jak dzisiaj Tysia
Co do lekarzy to my mamy taki pakiet ubezpieczenia, ze w ciagu roku my pokrywamy leczenie do 2500 chf, a wszytko ponad pokrywa kasa chorych.
Z rzeczy, które mnie zaskoczyły to np to, ze dziecko trzeba ubezpieczyć jeszcze przed porodem. Bo jak sie urodzi przed czasem, czy nawet o czasie, beda jakieś komplikacje,a nie zdązymy go wcześniej ubezpieczyć to mozna się spodziewac rachunku ze szpitala na jakieś 50 000 chf nawet