X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiu, gratuluję! Wspaniałe wieści! :) Cieszę się razem z Tobą :)

JustaW super że się tak udało. u mnie w mieście jest polska ginekolog ale przyjmuje tylko w szpitalu w "wyjątkowych sytuacjach" także chodzę do norwegów a i rodziła będę w normalnym szpitalu :) Na szczęście warunki w norweskim szpitalu przewyższają te z wielu prywatnych klinik więc nie mam się czym martwić :)

Właśnie zjadłam pół kg truskawek ze śmietaną :D mniaaam :D

tysiaa93, Skierka lubią tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia gratuluję! :D bardzo się cieszę :D

tysiaa93 lubi tę wiadomość

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To forum ma dobrą energię, bo same dobre wiadomości się pojawiają :D

zosiaaa, Skierka, MiSia :) lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiaaa wrote:
    Pianistka fajnie, że udało się umówić na wizytę :)

Ja dopiero mam 15 lipca, to jeszcze 4 tygodnie, ehhh ;)

Iriss ja codziennie żuję miętowe orbity, więc mam nadzieję, że szkodliwe nie są ;) a coli nie możesz pić pewnie, nie? Bo mi bardzo pomaga, staram się ograniczać, ale nawet 2 łyki już dużo dają :)

A własnie, z jakiego powodu gazowane napoje są niewskazane w ciąży? Gdzie problem? gaz? cukier?

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Gratuluje wszystkim które widzialy swoje dzieciaczki na usg ;)

Ja tez już odebrałam wyniki bety i bylam u gina i jest dobrze :)

Beta w poniedziałek była 577, dziś jest 1418 ;)

Robil mi usg i ciaza umiejscowiona w macicy, widziałam pęcherzyk :) uspokoil ze na zarodek jeszcze wcześnie żeby było cos widać :)
    Na wyjazd duphaston 3x1, w razie co to dzwonic o każdej porze dnia i nocy no i oby było wszystko dobrze :):)

Powiedzial tez zebym wziela sobie tam magnez i gdyby mnie brzuch bolał to mam go wtedy brac bo on przeciwdziała skurczom macicy. Ale jak nie będzie bolał to nie brac.
    No i nie kapac się w cieplych wodach, bron Boze jacuzzi, unikac dużego slonca, plywac sobie powolutku i nie za dużo mogę. Unikac gwałtownych ruchow, biegania, przemeczenia. No i odpoczywać ;)

Po powrocie zaraz się do niego zglosic to obczaimy co tam się dalej dzieje ;)

tysiaa93, zosiaaa, Deliliah, Justaw, Sylka lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka szybko ci się ten pęcherzyk pojawił, super :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Tysiu, gratuluję! Wspaniałe wieści! :) Cieszę się razem z Tobą :)

JustaW super że się tak udało. u mnie w mieście jest polska ginekolog ale przyjmuje tylko w szpitalu w "wyjątkowych sytuacjach" także chodzę do norwegów a i rodziła będę w normalnym szpitalu :) Na szczęście warunki w norweskim szpitalu przewyższają te z wielu prywatnych klinik więc nie mam się czym martwić :)

Właśnie zjadłam pół kg truskawek ze śmietaną :D mniaaam :D

W szwajcarskich szpitalach warunki też sa swietne, ale jak mozna za darmoche rodzić w prywatnej klinice to przecież nie będe wybrzydzac :D:D Szczególnie, ze po porodzie idzie sie do domu dopiero po 5 dniach :(

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    szara myszka szybko ci się ten pęcherzyk pojawił, super :)

Gin powiedział ze to zależy od bety :) ze tak od 1000 w gore powinno być go już widać a jak zobaczyl bete 1418 to powiedział ze na pewno już cos zobaczymy i zobaczyliśmy :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak fajnie ze widzialyscie juz fasolki. Gratuluje, piekne ;-). Ja tez chce! Mojego bolu brzucha ciag dalszy. Dzis zadzwonilam do mojego gina i kazal zwiekszyc duphaston i brac magneb6. Ja mam wizyte dopiero 1 lipca. Jeszcze tyle czasuu.:-(

• Justaw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    A własnie, z jakiego powodu gazowane napoje są niewskazane w ciąży? Gdzie problem? gaz? cukier?
    No napoje gazowane i bez ciązy nie sa wskazane, masa chemii, konserwantów, w tych zwykłych cukier, w tych dietetycznych jeszcze gorsze slodziki...
    Lubie od czasu do czasu pepsi diet, ale w ciązy jeszcze nie piłam i postaram sie nie pic wcale, jesli wytrzymam :) No i w pepsi/coli jeszcze jest przeciez kofeina...

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • zosiaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:

Pewnie dlatego, że są mega niezdrowe ;)

Szara myszka super :D

Naprawdę szczęśliwe to nasze forum :D

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • pati87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dopiero za 8dni mam wizyte u gina, dobrze ze jak na razie czas mi szybko leci :)

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej jednak nie wiem w którym tygodniu jestem - bo kalkulatory mi roznie pokazuja, zaznaczyłam na belly ten od owulacji bo miałam pozno i wg niego to 5 tydzień ale chciałabym wiedzieć dokładnie ;):)

f2wlj48apsehglf6.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory piłam mnóstwo tych gówien gazowanych itp. Ale od dzisiaj tylko woda i jakieś soczki :D Zresztą nie ma co ukrywać, że woda dużo lepiej nawadnia :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Justaw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Dalej jednak nie wiem w którym tygodniu jestem - bo kalkulatory mi roznie pokazuja, zaznaczyłam na belly ten od owulacji bo miałam pozno i wg niego to 5 tydzień ale chciałabym wiedzieć dokładnie ;):)
    Najważniejsze, ze wszytko jest w porządku :)

szara myszka lubi tę wiadomość

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Pianistka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    W szwajcarskich szpitalach warunki też sa swietne, ale jak mozna za darmoche rodzić w prywatnej klinice to przecież nie będe wybrzydzac :D:D Szczególnie, ze po porodzie idzie sie do domu dopiero po 5 dniach :(
    haha, w Norwegii chyba nie ma nawet prywatnych klinik... W sumie w całym wielkim mieście (4 co do wielkości w NO) jest 1 szpital :D
    Ale tylko prowadzenie ciąży jest darmowe... Tu nie ma czegoś takiego jak lekarz za darmo... Nie ma NFZ czy refundowania... Wizyta u rodzinnego zawsze jest płatna mimo że się pracuje i płaci podatki... :) dlatego setki babek nie siedzą w kolejkach dzień w dzień :D

Mam nadzieję że w poniedziałek i ja usłyszę dobre wieści tak jak dzisiaj Tysia :)

Skierka lubi tę wiadomość

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    dokładnie to ci gina po usg powie :)

ja mialam owu prawdopodobnie 20dc (zawsze mialam dlugie cykle takze to normalne)
    wiec dokladnie tez nie wiem,
    moze za tydzien w czwartek na wizycie cos sie wiecej dowiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:04

iv09df9hp0ju3od9.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    pati87, o której masz wizytę? :). Szybko zleci, patrz już tydzień się zaraz kończy :D
    mam na 16:10 tylko ciekawe czy cos zobacze, niby moj gin ma dobry sprzet, jest ordynatorem u mnie w szpitalu, u mnie bedzie 27dpo

a nastepnego dnia jade na wakacje i wracam dopiero 5lipca :)

a czas rzeczywiscie leci niedawno byl czwartek i umawialam sie na wizyte,
    uwazam ze jest jakas chyba szansa ze 27dpo zobacze serce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 18:11

iv09df9hp0ju3od9.png

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o gazowe bo nie kupujemy coli itd ale mamy soda stream i lubię robić napoje gazowane sama... mogę do tego używać jakiegokolwiek syropu czy chociaż zgazować wodę :) Dlatego pytam czy to nie gaz sam w sobie jest szkodliwy... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    haha, w Norwegii chyba nie ma nawet prywatnych klinik... W sumie w całym wielkim mieście (4 co do wielkości w NO) jest 1 szpital :D
    Ale tylko prowadzenie ciąży jest darmowe... Tu nie ma czegoś takiego jak lekarz za darmo... Nie ma NFZ czy refundowania... Wizyta u rodzinnego zawsze jest płatna mimo że się pracuje i płaci podatki... :) dlatego setki babek nie siedzą w kolejkach dzień w dzień :D

Mam nadzieję że w poniedziałek i ja usłyszę dobre wieści tak jak dzisiaj Tysia :)
    Tutaj tez to jest mocno skomplikowane, ale generalnie im wyzszy pakiet ubezpieczenia tym więcej rzeczy za darmo, ale akurat prowadzenie ciązy i poród jest calkowicie darmowy. Mozna sobie tylko dokupić jakies extra badania czy np wiekszy wybór menu w szpitalu ;) Chociaz w prywatnej klinice za darmo mozna rodzić tylko przy skierowaniu od lekarza i pod warunkiem, ze to lekarz prowadzący ciaze i pracujący w tej klinice.
    Co do lekarzy to my mamy taki pakiet ubezpieczenia, ze w ciagu roku my pokrywamy leczenie do 2500 chf, a wszytko ponad pokrywa kasa chorych.

Z rzeczy, które mnie zaskoczyły to np to, ze dziecko trzeba ubezpieczyć jeszcze przed porodem. Bo jak sie urodzi przed czasem, czy nawet o czasie, beda jakieś komplikacje,a nie zdązymy go wcześniej ubezpieczyć to mozna się spodziewac rachunku ze szpitala na jakieś 50 000 chf nawet :D

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ