X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko ta książeczkę co Ty tez miałam w oczekujących i ona taka mała jsk dłoń ;) wlasnie prztszla do nas
    My używamy kołderki z minki która kupiliśmy jak byłam jeszxze w ciazy, teraz jak zimno to nagle juz sie nie wykopuje wcale :P

Lexi gratki dla Igorka:)

Spacerówkę te wlasnie dlatego chce zmienić, bo jest duza i ciezka

D fajne te woreczki, moze o tez bym kupiła tylko boje sie ze to bedzie jak z tym gryzakiem do pokarmów i innymi zbędnymi gadżetami u nas w domu, raz użyte i leży

Lexi150 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie natalica tez wsiaknela hop hop dziewczyny piszcie vo u Was!

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chciałam sprawdzić rano czy nie pozostały mi jakies fotki do skasowania (cofnęłam sie do stycznia)i widziałam ze jedna dziewczyna sie całkiem usunęła w okolicach afery ma styczniowkach no ciekawe czy tez u nas była owa nastolatka z problemami z głowa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 15:43

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję, że o mnie pamiętacie :) czytam Wam od czasu do czasu, ale nie mam kiedy śledzić wszystkiego na bieżąco, więc z większością rzeczy nie jestem na bieżąco. Blanka wreszcie przekręca się na brzuch - jak już mocno chce coś sięgnąć, a z brzucha na plecy to w 3 sekundy na każdej powierzchni, chyba nie lubi leżeć na brzuchu. Nie chodzimy już na rehabilitację. Z anemią jest jako tako, ale przybiera na wadze dobrze to aż tak się nie martwię. Wczoraj byliśmy na wizycie u kardiologa po dziurkach w serduszku ani śladu, więc nie trzeba robić operacji, dr nie kazała już więcej przychodzić. Też kupiliśmy hulę kulę. Mój dzień zaczyna się o 6 i kończy o 23 a mam wrażenie, że trwa godzinę, pomimo, że Blanka jest złotym dzieckiem.
    Skoro już piszę to mam pytanie, czy ktoś z Was dawał dziecku dziczyznę? Albo słyszał, że ktoś dawał? Podobno ma dużo żelaza i się zastanawiam czy jej ugotować?

201602111680.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do nas właśnie doszła hula kula i polecam dałam za używaną 20zł na allegro tylko po angielsku jest. Mały najpierw się wystraszył potem z nią szalał przez 20 min - w końcu mogłam obiad zrobić :P ciekawe kiedy się znudzi, ale ja mu co jakiś czas chowam zabawki i po kilku dniach daję znowu.

Zosia u mnie ten gryzak tez średnio chociaż banana i jabłko z niego je, koleżanka w tym daje winogrona i cytrusy ale ma starsze dziecko. Co do woreczków to ja głównie do mrożenia je chciałam idealna porcja zupki na 2 dni w jednym woreczku, a jak będzie starszy i będzie jadł na spacerach, bo jeszcze nie je to domowy mus owocowy bo te kupne to drogie są. Czy na drogę tez dobre do auta. Na ali są też te woreczki takie zielone ale drożej wychodzą.

polecam wam deserek - dynia duszona z jabłkiem - mi nawet smakowało. Czy takim dzieciaczkom można dać ciut cynamonu?? Widziałam gdzieś przepis na krem z dyni z cynamonem dla niemowlaków?.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Natalcia. Fajnie że sie odezwałaś :) super że Blanka robi postępy! I wyniki ma dobre. O dziczyźnie nic nie słyszałam, ale na FB jest grupa o rozszerzaniu diety od 4 mca i może tam wiedzą...

D84 ja daje małemu jabłko z cynamonem. Zioła i przyprawy są w woększości dozwolone. Oprócz soli i pikantnych

atdc6iyei0o27of5.png
  • L Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga jakie przyprawy np dodajesz?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L ja szczerze powiedziawszy nie podaję, bo nie czuję potrzeby by moje dziecko już jadło przyprawione rzeczy. Są jednak mamy, które uważają, że chciały by wzbogacić smak no to można.
    Ja bardziej dodaję zioła: koper, natka, odrobinka szczypiorku. Na jesień planuję dawać czosnek. Ze słodkich not o podaję cynamon i wiórki kokosowe.
    Ale już mi śmigał po głowie majeranek... bo dobrze na trawienie działa.

atdc6iyei0o27of5.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eness moj chrześniak ma ten wózek, jest bardzo fajny, lekki, zwrotny, tylko ma jeden minus podnózek jest mało regulowany, właściwie prawie wcale

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a my tak w tyle z rozszerzaniem diety :/ ze "zwyklych" rzeczy to tylko ziemniak marchewka i banan i kaszka

Kurde szykuje się nieciekawa noc, śpi od 19 30 niby ale już się 3 razy budzil chyba baki go męczą kurde a jabłko dziś jadl

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej, nie było mnie parę dni, ale myślę, że zrozumiecie - wiecznie pracujący mąż w końcu od środy ma wolne, więc staramy się wykorzystać ten czas. A od paru dni polujemy na kurtkę zimową dla Jasia, już mierzyliśmy z 6 kurtek i kombinezonów, w tym kupiliśmy ze 3, które następnego dnia zwróciłam. :P Jakie rozmiary kupujecie swoim maluchom? Zapewne tylko my kupujemy Pepcowe 92? :P Kurtka taka dłuższa nieco i na teraz odrobinkę szersza, ale jak dojdzie jakiś sweterek, to będzie ok. Tylko rękawy długaśne... a jeszcze Jaś nie lubi i nie chce wsadzać rąk tak jak trzeba, więc będzie awantura za każdym razem. A dla dziewczynek tyle cudnych jest... dla chłopaków żadnego wyboru :(

Jaś dzisiaj miał też spotkanie ze swoimi dwoma siostrami ciotecznymi - jedną starszą prawie 3 lata, a drugą 10 dni. Cudownie patrzy się na gromadkę takich maluchów, które nie do końca wiedzą, co się dzieje. :)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana222 wrote:
    Eness moj chrześniak ma ten wózek, jest bardzo fajny, lekki, zwrotny, tylko ma jeden minus podnózek jest mało regulowany, właściwie prawie wcale

Dana można dokupić dodatkowy podnóżek, i wtedy nóżki nie wisza tylko są na równo z dupką :)
    zakochałam się w nim jak pojeździłam w ramach testu po sklepie.

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam małej kaszkę owocowa jutro zrobie jestem ciekawa czy bedzie smakować :)

Gorgeous cieszcie sie sobą :)

gorgeous lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Eness to nawet nie wiedziałam, moze zagadam do brata bo chrześniak juz tego wozka ńie używa

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jeszcze któraś nie śpi od 5? :D Miłej soboty :) U mnie od rana pochmurno ale może się wypogodzi

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w smyku promocja na kombinezony i kurtki do -40% plus jak wpiszecie kody rabatowe RABAT25 i DZIECKO to obniży jeszcze o 25% i 20%
    kupiłam zatem zimową kurtkę za 40zł :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam horror laktacyjny, zablokowała mi się pierś i mała nie mogła nic wypić, a ja cały dzień się dziwiłam co ona taka nie głodna, że się tak odrywa :/ a pieść jak arbuz...wieczorem już miałam temperaturę, myślałam że dosłownie umrę, ale jakoś dałam radę i w nocy się odblokowało po różnych dziwnych zabiegach ufffff

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja takie cyrki przeżywałam z 2 miesiace temu, bol straszny, u mnie jeszcze był tak kanalik zatkany ze było widać nad otoczka brodawki czerwony guzek.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana tez miałam zatkany kanalik tylko uwidocznil sie dopiero po mocnym rozgrzaniu,maskowaniu i naciskaniu i przebijam go igłą...
    Tragiczny dzien miałam ochotę sobie uciąć piers :/

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia my też od 5 pobudka. Zaraz może w końcu padnie na drzemkę... I dzięki za polecenie baby cap na ciemieniuchę. Fajnie działa. Na reszcie.

Współczuję Wam dziewczyny tych przygód z cycuchami... Zosia ostra jesteś.... Przebijanie czegokolwiek w intymnych okolicach przyprawia mnie o ciarki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 08:59

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 2041 2042 2043 2044 2045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ