X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia Gabrysia nie smoczkowa a od Poli bardzo jej smakują :P :P :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to cieszę się, że Jaśko sam porzucił smoka z 5 miesięcy temu. A temperatury wody w sumie nigdy nie mierzyliśmy.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaki dla Jasia :*

Biedronko rozwalasz system! ;) po 10 miesiącach pytasz o temp wody.... hahahahaha :D dobre!

O dżizas dobrze że Tysia wspomniałaś o torcie bo przecież muszę zamówić! Znalazłam na fb dziewczynę co robi w domu oczywiście te piękne kolorowe, ma dobre opinie i na 20 osób kosztuje 130 zł, więc spoko. Na chrzest płaciłam 200 więc jest różnica.
    Jak chcecie niższym kosztem ale z jakimiś postaciami z bajek lub zdjęciem dziecka to pamiętajcie, że na zwykły tort możecie kupić drukowany opłatek i włala! Koszt ok. 10 zł ;)

Kurczę teraz 14 Polusia, później 25 Jagódka i 26 Księciunio!!! :D Kiedy to zleciało??? Chlip chlip

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się jeszcze pochwalić (a co!) że mój spryciulek w 2 dni ogarnął schodzenie z łóżka/narożnika tyłem! Pokazałam mu ze 3 razy i teraz jak wchodzi to zabiera pilota kładzie się na brzuszku już w połowie narożnika i celuje nóżkami żeby zejść ;D hahaha widok że można posikać się ze śmiechu, no ale praktyczne żeby nie spadł na głowę

A co do smoka to lubi go ale jak się bawi to zabieram mu żeby więcej gadał no i trochę odzwyczajał się. Wtedy mówi "ma" - czyli nie ma ;) tylko do zaśnięcia jest potrzebny i nocnego przebudzenia

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn 3 lata i zęby wypadły? Naturalnie? Bo nie skumałam chyba...

Biedronko a ma Sofija okazje do zabawy z dzieciakami w mniej wiecej jej wieku? Mój załapał jak sie napatrzył. Przynajmniej tak muślę...

My też smok do zasypiania tylko. Ostatnio nawet jak znalazł i wsadził do dzioba to na komendę. Wypluj - wypluł.

Ja bym tego torta sama ogarnęła ale niemąż mnie zniechęca ze sie nie uda. A fajny wymyśliłam, Red Velvet, kiedyś piekłam i wyszedł dobry a ta posypka mogłaby służyć za futerko Elma.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ubóstwa didiego, w nocy wypluwa, ale jak obudzi się i nie będzie miał to mama musi zaaplikowac, zawsze leży drugi na szafce zeby w pościeli nie szukać :-P. W dzien jak nie ma na wierzchu to luz, ale jak zobaczy gdzies to biegnie niczym stary po browara do lodówki, nic go nie powstrzyma, ale dam mu coś innego do gryzienia to zaraz wypluje i zapomina o nim :-P

Zamówiłam zielony bez opinii, przy innych przedmiotach bylo duzo opinii, ryzyk fizyk. Ale sciagnelo mi z konta, ale dalej nie poszło? O co może chodzić? Placilam blikiem. Help me

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki pierwszych kroków!

A mój ma schody u dziadków po których pomyka a schodzić nie umie sie nauczyć. Albo nie chce bo mu sie spieszy

atdc6iyei0o27of5.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczek jest w wózku, w aucie i przy usypianiu a tak to sie nim nie interesuje, tzn jak go znajdzie to nim bawi ale nie daje do buzi wiec tez sadze ze nie jest najgorzej. Zobaczymy jak pójdę do pracy czy smoczek bedzie pocieszycielem ze mamy nie ma.

Mamusia brawa dla Marcelka

A wiecie jak moj bije brawo jak Kaczyński, ha ha ha on bedzie kiedyś przywódca kraju ha ha ha

tysiaa93, vayn, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez wodę od początku na czuja sprawdzamy.

Gratulacje dla Gabrysi :)

Mila jak napisalas ryzyk fizyk, jest duza szansa ze bedzie ok jesli sklep ma dobre opinie, najwyżej założysz dispute

Dana niech Michaś bedzie przywodcą ale lepiej nie takiego "kalibru" ;)

Mamusiu synusia Nooo schodzenie i wchodzenie na kanapę to niezła sztuka gratulacje ;)

tysiaa93, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu Polka ma urodziny 16, odprawiamy w sobotę 14 :)

Baga tak wypadły same, ale już ostatnio pisałam że dla niektórych o mleczaki dbać nie trzeba bo i tak wypadną :D

Mila rozbawiłaś mnie tym porównaniem. Ale u nas jest tak samo, u nas progów w mieszkaniu nie ma. Ale jak byliśmy u rodziców na święta i zobazyła że smoczek leży na dywanie to zapinkala po niego tak szybko że próg skasowała. No tak przygrzmociła że wyleciał :P Obyło się bez płaczu, ale później jak przechodziła to na paluszkach nóżki przenosiły tak żeby go nie dotknąć

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu jak dzieci sie urodziły to był tutaj poruszany temat Temp wody do kapania i teraz z ciekawości zapytałam czy nadal to kontrolujecie czy wlasnie tak jak dziewczyny pisza ze napuszczają na czujka,a pytanie zadałam bo wczoraj mama mowi ze chyba za goraca wodę małej zrobiłam i zaciekawiło mnie jak to u Was wyglada :)

Baga No wlasnie nie ma Sofijka nikogo w swoim wieku :/

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Sofi wstaje sama ? Ma jeszcze kupę czasu ona chyba nAjmlodsza z naszych co?a co do wody to jak jest za gorąca to widać po minie małego ale zaraz się przystosowuje on lubi ciepłą.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mierze temp wody :P Kuba tez na noc musi miec smoka. No chyba , że usnie zanim sobie go do buzi włozy. Ja na szafce w pokoju mam 3 i jak sie w nocy budzi to nie szukam po łozeczku tylko biore z szafki :D nieraz spanie za łozko, do szulady albo pod łózko i rano jest szukanie :D W dzien jak nie widzi to nie chce. ale jak juz widzi ze dwa to tez jeden wypluwa drugi wkłada i na zmiane tak. Raz próbował dwa na raz włozyc :D ale sie usmiałam :D

Dzisiaj zauwazyłam że kuba ma jakas wysypke na ciele. Nie jest tego duzo ale da sie zobaczyc. Na głowie od rana tez miał takie czerwone krosteczki ze 3. Wczoraj nie wiem czy miał bo go nie wykapałam. Mleka nieraz nie dopija co u niego nie jest normalne. Złosci sie strasznie. Budzi co chwile. Od kolezanki nawet termometr pozyczyłam i dwoma mierze. I ma cos koło 37,5 stopnia. Jak bedzie mi w nocy marudził to zaaplikuje mu viburcol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 22:28

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Tysia Gabrysia nie smoczkowa a od Poli bardzo jej smakują :P :P :P
    To prawda :D Kradzione lepiej smakuje :D Jakby ze sobą więcej przebywały to pewnie też by chciała smoka :) A tak to po co jej smok skoro i tak wszystko ląduje w buzi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 22:31

vayn lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałyście gdzieś promocje na piżamki-pajacyki bo muszę kupić z 2

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wodę raz zrobiłam za gorącą. Włożyłam ją i od razu krzywa minka i płacz, dolałam chłodniejszej i była w porządku. Teraz to już taką letnią wlewam bo taką lubi :) Chyba lubi bo narazie mi nie powie :D Na nogach ma dwa nowe siniaki, kurde jak ktoś zobaczy to mnie do mopsu zgłosi :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D jak lubisz pepco to możesz zajrzeć tam. Są promocje. Ja kupiłam 4 pary bodow :D 2 pary przecenione (7.99 i 9.99zl) i 2 pary nieprzecenione każda po 14.99 ale nie żałuję bo te nieprzecenione fajnie wyglądają. Jedno body w paski i z muchą a drugie białe z kamizelka szara :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 22:43

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w moim pepco nigdy pajacyków nie ma, nie wiem czemu

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D w hm wyedy były fajne co Lexi dała linka, szperaj online moze jeszcze bedzie promo.

Wlasnie szwagierka pisała ze jej synek, który ma miesiąc płacze bardzi nic nie pomaga, stare sposoby nie działają i nie wie co robic, dodatkowo początki kp zazwyczaj są trudne, a to bączki męczą itp itdi tak sobie wspomniałam te "stare" czasy i tak mysle ze szkoda Że dzieciaczki tak szybko rosną, ale z drugiej strony cieszę sie, że mam juz to za sobą, ciagle zastanawianie sie o co chodzi, czemu jojczy, płacze, czy chora czy cos boli o co w ogole chodzi... uffff ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D a Tesco?Nie ma?maja teraz wyprzedaże i bardzo tanie niektóre rzeczy

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 2382 2383 2384 2385 2386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ