Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za życzonka. Co ja nie ogarniam rzeczywistości to szok.
Wczoraj to chyba nawet posta nie napisałam ;/
Robiłam tort. Oczywiście nie wyszedł taki jak miał wyjść, ale mam nadzieję, że na zdjęciu ładnie wyjdzie Robiłam dekoracje itp...
Kri zajebiaszcze to wdzianko i chyba dołożyłaś mi roboty, bo wydziergam takie sama na bodziakach z Tesco
Sesję chcę zrobić tradycyjnie dzisiaj. może mi się uda, ale światła to nie ma Tzn jest do D (i nie chodzi tu o Naszą D84 )d84, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość
-
D84 no jezeli zaczniesz nocnikowac to dobrze by bylo na wyjezdzie tez. Sa takie turystyczne nocniki albo zabierz ze soba swoj normalny
http://www.ekomaluch.pl/potette-plus-skladany-nocnik-turystyczny-3?gclid=CKvG24fu_dECFQvcGQodu4wOCQ
Podstawowym bledem podobno w nocnikowaniu jest trzymanie w pieluszce. Podobno powinno sie zdjac calkowicie. Ja tam tez sobie tego za bardzo nie wyobrazam na razie ale podobno. Jak tylko zrobi sie cieplo to ja sciagam poeluche.
Baga! 100 latek dla Miszki! -
No właśnie podobno najlepiej ściągać pieluchę całkowicie, choć ja tez sobie na razie tego nie wyobrażam. A mnie mama uczyła od razu na kibelku (a wtedy nie było jeszcze nakładek), bo moj brat jak nauczył sie do nocnika to potem tylko do niego robił siku, jak gdzieś jechali to musieli go zabierać bo byl wrzask, a jechac w autobusie z nocnikiem to nie było fajne wiec mnie mama od razu na toaletę, uznała ze wszędzie sa takie same i nie bede wybrzydzać.
-
Dana ja slyszalam ze nawet lepiej z tymi nakladkami na kibelek. Moi ze mna to tez nocnik wozili :-p ale ja to i brzydliwa bylam od malego jesli chodzi o kibelki i ak mi zostalo juz :-p jak misze to pojde w obce miejsce ale to juz misze baaaardzo musiec
-
tuli my samolotem z bagażem podręcznym żadnego nocnika nie wciśniemy
a a spacerze zagadała do mnie opiekunka do dzieci taka na oko koło 60 i sama z siebe zaczela gadac o odpieluchowywaniu bo był z nią 2 latek z lutego i mówiła ze jak miał ok 20ms to zakupili ok 10 majtek i pieluche zakładali tylko na spacer i noc i ja chyba tez tak od razu zrobie ale jak będzie ciepło i będzie chodził bez spodni po domu.
przyszły mi dziś z ali spodenki - są extra polecam i puzlle teżsuper.
https://pl.aliexpress.com/item/NWT-Newborn-Baby-Boys-Bottom-Cotton-Casual-Fish-Leggings-Harem-Pants-PP-Pants-Trousers-0-24M/32748553405.html?spm=2114.13010608.0.0.A7x4Ph
https://pl.aliexpress.com/item/New-Zoo-Animals-Wooden-Jigsaw-Baby-Kids-Learning-Educational-Puzzle-Blocks-Toy/32742231410.html?spm=2114.13010608.0.0.89m4tt17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Tuli a wlącza Wam sie czasem ten pchacz zebra sam z siebie tzn. jak nikt go nie trąci - bo mi ostatnio tak, jest chyba mega czuły i jak jest mini przeciag to go uruchamia.
W mojej biedrze od 2 tyg nie ma dady 4, przerzuciliśmy się na babydream 4+17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Biedronka weź zrób zdjęcie z tym kołem bo ciekawa jestem
Tort straszy bo krem był za mało ścięty i futro nie wyszło (dzięki temu wiem co robić następnym razem:) ) ale mały się roześmiał na jego widok i to ważne. Żeby chciał potem swoje łapki w to wcisnąć
d84, Lexi150, Tusiaa, Biedroneczka29, dana222, Mamusia_synusia, tysiaa93, L, Moniaa lubią tę wiadomość
-
Tort super - zamawiam oko
Tuli my bierzemy tylko podręczny zawsze tak latamy czyli 2plecaki takie szkolne
a koleżanka mi poleciła dla dzieci pioseneczki z YT Little Baby Bum - extra mój to uwielbia - spróbujcie u siebie.
ja to nawet nie słyszałam że się na kole farbujeWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 14:28
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Tuli jakoś się udaje już 2 razy tak byliśmy na tydzień i się da.
My mamy wózek parasolkę taki byle jaki za 300zł stricte na wyjazdy i do niego do kosza i tam gdzie dziecko siedzi ładujemy sporo rzeczy tj. chrupki, pieluchy i zabawki - do tej pory 4 razy nikt się nie czepiał.
Jeździmy tak bo po pierwsze dużo taniej jak się leci samemu nie z biura, po drugie nie czekasz na lotnisku na bagaż- o ile dopilnujesz przy wysiadaniu z samolotu żeby ci dali wózek to oszczędność czasu spora a i potem łatwiej się przemieszczać.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
A teraz Tuli na cypr lecimy na wielkanoc my i 2 babcie.
Kri po za ciuchami i oczywistymi rzeczami to przede wszystkim min i apteczka my braliśmy termometr, nurofen, czopków kilka paracetamolu, na zęby coś. Troszkę proszku do prania, Zabawki ale mało i to pewniaki, miseczka, łyżeczka, kubek, Co do jedzenia to ja brałam/wezme kaszki - owoce i jogurty na miejscu i obiadki biorę ze sobą. Co do owoców i obiadków warto poczytać na forach co jest w miejscu gdzie jedziesz. Jak byliśmy na korfu mała wiocha - 3 sklepy to były same brzoskwinie i to mega twarde więc dobrze że stąd wziełam, obiadków nie było do kupienia tzn dosłownie był 1 słoik w sklepie po który stała kolejka . Z pieluchami to też w tej miejscowości co byliśmy były same 1 i tyle dobrze że zabralam z Polski. W hiszpanii były bez problemu ale w dużym miescie byliśmy. Teraz jak się zmieszczą to wezme , a jak nie to tylko tak na 2 dni.
W samym samolocie to w zaleznosci od pory lotu i długosci: zestaw do przewijania (chociaż to wyczyn przebrać dziecko w wc w samolocie), coś co lubi pić, ja poecam tez saszetki z owocami.
A i oczywiście ubezpieczenie z lekarzem w pakiecie!!!
edit
odciągacz do nosa i coś na katarWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 16:14
17/2/2016 B
11/3/2018 I