Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
D u nas tez jeszcze nie ma nocnika.
Sofijka robi kosi kosi,czesze sobie włoski szczotka albo mi,pokazuje gdzie sroczka kaszkę ważyła,telefon tez przykłada do ucha a jak nie daje telefonu a pytam jak robi halo to przykłada raczke.To chuba tyle z nowości.Wczesniej chyba pisałam ze pokazuje jaka jest duza ,jakie dobre i jak pierdzi dziadek
Wczoraj byliśmy u mojego kolegi z Liceum ktory ma córeczkę 8msc i Sofijka dostała od nich świetny jeździk,mała od razu na nim usiadła i sie nożkami odpychała,jeździ jak wściekła na nim
Jutro jade do fryzjera i uwaga w czwartek umówiłam sie na tipsy a tak mi sie nie chciało ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 20:54
Mamusia_synusia, dana222, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
tysiaa93 wrote:Skoro plan powrotu do starań jest to i efekty będą A czy zostaniesz lutówką czy tam marcówką to bez znaczenia bo miesiąc, w którym urodzisz dzidziusia będzie dla ciebie najcudowniejszy :* Jak nam zlecial rok? Strasznie szybko, mój mały dzidziuś dorasta Czyli w środę wielkie święto
Tak to racja miesiac nie jest wazny to akurat nie gra dla mnie zadnej.roli... pamietam jak zawsze.mowilam ze nie chcialabym zeby moje dziecko mialo urodziny w.lutym bo sama mam i przekichane urodziny zima a jak zaszlam w ciaze to nawet nie myslalam kategotiami kiedy lepiej miec urodziny... A tak.napisalam o tych lutowkach bo jesli wszystko pojdzie dobrze to wrocilabym do staran wiosna wiec bylaby duza szansa na to jakby nas los oszczedzil w dlugich staraniach...
Tak w srode wielkie swieto.i u was i u mnietysiaa93 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Witajcie dziewczyny!
Przepraszam za SPAM, ale wiem że nie wszystkie z Was zaglądają na "bazarek", a w moim poście (abstrahując od sprzedaży) możecie znaleźć informacje, które jako rodzicielki powinnyście posiadać.
Wielu rodziców zastanawia się jaki "kolejny" fotelik wybrać dla swojej pociechy, w końcu wozimy w nim najcenniejsze co mamy. Kiedy my stanęliśmy przed podobnym dylematem, nie patrzyliśmy który ładniejszy tylko zapoznaliśmy się z wynikami badań i opiniami naukowców dostępnych w internecie - chcieliśmy, żeby nasze dziecko było bezpieczne.
Okazało się, że dzieci wożone tyłem do kierunku jazdy do około 5rż dużo rzadziej (prawie pięciokrotnie) ulegają obrażeniom śmiertelnym w wyniku zderzenia czołowego (a takich mamy najwięcej na drogach) - tak wynika z porównania wypadków na drogach choćby w Niemczech, gdzie dzieci wożone są dowolnie (specjalnie podaję przykład dróg zachodnich, bo nasze wyglądają jak wyglądają) do wypadków w Skandynawii, gdzie dzieci obligatoryjnie wożone są tyłem do kierunku jazdy do 5rż. Dlaczego? Widzieliście na pewno testy zderzeniowe i to, co się podczas nich dzieje z głowami manekinów siedzących przodem i tyłem do kierunku jazdy. Mięśnie szyi i karku nie są u dzieci tak mocne jak u dorosłych, nie są w stanie w wystarczający sposób ochronić kręgosłupa w sytuacjach tak ekstremalnych jak przeciążenia powstałe podczas zderzeń - one powodują, że kręgosłup na odcinku szyjnym zostaje przerwany. Wszystkie te informacje możecie potwierdzić szukając w Google - w końcu ja też je stamtąd mam.
Dlatego wybraliśmy jedyny dostępny w 2013r na polskim rynku fotelik, który był montowany tyłem do kierunku jazdy - Maxi Cosi Mobi 9-25kg. Moje dziecię już z niego wyrosło, więc jest do sprzedania.
Jeżeli chcecie dowiedzieć się o foteliku czegoś więcej, zapraszam na stronę
https://www.olx.pl/oferta/maxi-cosi-mobi-9-25kg-CID88-IDkb40U.html
Pozdrawiam Was serdecznie, niech się Wam latorośle zdrowo chowają! -
Igorku, Sofijko brawa dla Was
Na mojego to muszę narzekać ze czegoś nie robi, to potem zaczyna to robić. Ostatnio narzekałam rodzince ze nie chce rzucać piłka i wkładać do sortera. Teraz ładnie rzuca i ma z tego wielka radochę i czasem uda mu sie wrzucić klocek do sortera ale wszystko do jednej większej dziury, ale zawsze cos. Teraz próbuje go nauczyć dac całusa
Tuli w sumie racja z tym nocńikiem, spróbuje po posiłku go sadzać bo on wtedy duzo pije
Wy w czwartek paznokcie a ja do fryzjera:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 21:35
Biedroneczka29, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Wlasnie my tez jeszcze nie mamy nocnika, a ostatnio ktos juz mi zwracał uwagę ze taka duza dziewczynę to juz trzeba sadzać na nocnik...
Wybrałabym sie do fryzjera tez ale mi sie nie chce
Brawka dla Igirka i Sofijki jeszcze razBiedroneczka29, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Zosiu mi sie tez nie chciało isc ,a jade 150km powiedz mi jak Ty mocujesz te tła do zdjec ?
Aaaa zapomniałam jeszcze ze szefowa od dłuższego czasu ma opanowany pilot a nawet u teściowej otwieranie klapki tam gdzie baterie są.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 23:09
-
Mila jak chcesz się zarejestrować to na pewno wszystkie świadectwa pracy, dyplom ze studiów lub św maturalne itp, i jeśli zasiłek macierzyński choć na jakimś etapie płacił Ci tylko ZUS (tzn nie byłaś już zatrudniona) to chyba jakiś papier od nich że oni Ci to płacili. Najlepiej wejdź na strone urzedu pracy u Ciebie - powinno być info17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Mila to nie tak hop siup karte trzeba wypełnić wszystkie świadectwa tsk jak D napisała, szkolne czy pracy, umowy ze zleceń, kursy, Ale najpewniej najpierw dostaniesz te kartki i musisz wszystko skompletować i dopiero z tym przyjść. Full papierologii ale legendy głoszą, ze kiedys ktos tam nawet znalazł prace
Biedroneczko te z Ali to na plaster, te z Allegro na listwie i na sznurku na ścianie zawieszam jak mapęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 23:23
-
Aż jestem ciekawa ile czasu mi to zajmie u nas w urzędzie pracują Panie za karę, a w ZUSIe wiadomo każde zaświadczenie czy cokolwiek to tona papierologi.. a pewnie będę coś potrzebować wlasnie, ze mi ten macierzyński płacili. Zyczcie mi powodzenia i wytrwałości
-
Biedroneczka29 wrote:Danna a co bedziesz robic u fryzjera ?
Idę do mojego ulubionego fryzjera od loków, on potrafi tak ściąć ze te loki jakos sie układają. Na L4 i na macierzyńskim bardziej prostowała włosy i spinałam bo przy moim dziecku loki sie nie sprawdzały bó by mi je wyrwał, ale na roczek chce i do pracy loki. Zapisałam sie jeszcze na farbowanie, moje pierwsze w życiu! Jestem ciekawa czy rzeczywiście sie odważę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 00:54