Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusiaa to widzę, że dzisiaj obie byłyśmy w tym samym miejscu, ale u mnie szybko szło
Tak mi się dzisiaj ryczeć chciało jak wychodziłam z domu, ze masakra... Ale trzeba było. Gabrysia miała rano prawie 39 stopni gorączki, po nurofenie po godzince zeszło do 38 i teraz też się tak na tym poziomie utrzymuje. Kurcze Aż dziwne, że ma silę na zabawę i na uśmiechyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 14:07
-
TYSIA mój jak miał 3dniówke to się normalnie bawił.
Noc koszmarna cała na cycu i z 20 pobudkami chyba.
ale miał chyba jakiś skok bo rano się obudził usiadł i zaczął klaskać!! I jak mu się uczesz włosy to wyrywa szczotke i próbuje się sam czsac hehMamusia_synusia, tysiaa93 lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Dziewczyny to.miesiac waszych maluchow! Zycze kazdemu maluszkowi wszytkiego co najlepsze w te pierwsze urodziny!!!
Az sie wierzyc nie chce jak czas szybko zlecial!
tysiaa93, tulipanna, d84, Biedroneczka29, Mamusia_synusia, Zosia_wop lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hmmm Dana no jesli sadzasz w czasie zmiany poeluchy to troche chyba nie bardzo, powinnas sadzac wtedy kiedy sika na ogol,czyli jakos pomiedzy zmianami pieluchy. Najlepiej jest zaraz po spaniu i po posilkach chwilke. Ja to wstaje z rana jak Jagoda sie obidzi sciagam pampersa i lece z nia na nocnik i sama siku robie myje zeby,buzie a ona siedzi. Koncze,kucam obok niej,ona wstaje i zaaawsze jest siusiu a czasem i kupe zrobi. Przyobserwuj kiedy robi kupe i wtedy sadzaj tez. Jagoda to zaskoczyla pierwszego dnia sadzana co 2 h( oczywiscie nie tak ze za kazdym razem sikala,bo to nadal tak nie jest,ale zuzywam 2 pampersy w ciagu dnia i 1 na noc. No chyba ze kupe zrobi w pieluche bo to tez sie zdarza.
dana222 lubi tę wiadomość
-
Tysia dziekuje ze pytasz :* u mnie bez zmian poki co... no moze poza tym ze zmienilam miejsce pracy...
No i powoli kielkuje plan powrotu do staran... (moze zostane lutowka w 2018 jak w 2016 nie wyszlo)
A wam jak zlecial ten pierwszy rok z Gabrysia? JEszcze dwa dni do urodzinek (nie zapomne bo mala gwiazda ma urodzinki w ten sam dzien co ja)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 17:07
tysiaa93 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
ja mojego jeszcze nie sadzam - jest tu jeszcze ktoś bez nocnikowy???
robi 2ki o tak różnych porach że masakra, kiedy sika to nie mam pojęcia.
Poczekam jeszcze chyba z minimum 2ms i się zastanowię co dalej. Mój na nocniku to siądzie na 2s i ucieka.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
A i chciałam się pochwalić, że moje dziecko przez ostatnie dni nauczyło się kilku nowych rzeczy. Bierze telefon do ręki i przykłada do ucha robiąc 'halo halo', pilotem kieruje w stronę tv i klika, pokazuje gdzie słoń ma oko, bierze rurę od odkurzacza i naśladuje mnie jeżdżąc nią po dywanie jakby sam odkurzał. No i najlepsze jak się mówi do niego daj cześć to wyciąga rękę i podaje
Tusiaa, d84, Mamusia_synusia, dana222 lubią tę wiadomość
-
Ja sadzam jak widze ze czas na zmiane pieluchy. raz zrobi a innym razem nie. Rano jak se obudzi to tez sadzam ale bez przesady nie zrywam sie od razu z łózka bo mi sie nie chce troche poleże i wstaje a Kube sadzam na nocnik. Głównie przy nim siedze ale nieraz zdarze poscielic łozko i sama sie ubrac Raz zrobi a innym razem nic nie ma. No ale u nas czasem siedzi po 15 min zabawiam go
Mój tez nie chciał siedzec ale sadzałam i zabawiałam i czas sie wydłuzał bo coraz dłuzej siedział. czesto mówie do niego zeby zrobił siku albo kupe i mówie siii, siii heheh a co do kupy to tez robi w róznych porach dnia albo nieraz wcale nie zrobiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 19:56
Kubuś
-
U Was tez w UP zrobili ze po rejsetracji w wyznaczony dzien idzie sie do radcy prawnego i on ustala profil pracy i oprócz tego cały czas mam sie z nim kontaktowac jak np sama znajde prace itd ... No mysle ze wiecej tego lazenia i zachodu niz pozytku ...Kubuś
-
prawnego a nie zawodowego??? u mnie kiedyś czegoś takiego nie było, teraz to nie wiem. Ale jak sama znajdziesz prace to jest dodatek aktywizujący - tylko samam musisz o niego wystapić bo z urzedu tego nie dają tylko na wniosek.
W moim rodzinnym miescie to sie wogóle on-line rejestrowalam lata temu i potem na konkretna godz do urzedu i kolejki się omijało.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
d84 wrote:ja mojego jeszcze nie sadzam - jest tu jeszcze ktoś bez nocnikowy???
robi 2ki o tak różnych porach że masakra, kiedy sika to nie mam pojęcia.
Poczekam jeszcze chyba z minimum 2ms i się zastanowię co dalej. Mój na nocniku to siądzie na 2s i ucieka.
D my też jeszcze nie siedzimy na nocniku. Cały dzień praktycznie mnie nie ma a teściowa raczej nie będzie się bawić w rozbieranie i sadzanie małej więc na razie zostaje pampers. Na wszystko mamy jeszcze czas -
Cccierpliwa wrote:Tysia dziekuje ze pytasz :* u mnie bez zmian poki co... no moze poza tym ze zmienilam miejsce pracy...
No i powoli kielkuje plan powrotu do staran... (moze zostane lutowka w 2018 jak w 2016 nie wyszlo)
A wam jak zlecial ten pierwszy rok z Gabrysia? JEszcze dwa dni do urodzinek (nie zapomne bo mala gwiazda ma urodzinki w ten sam dzien co ja)