Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A my dziś mamy w końcu 5 ząbka! No i Igor też dziś zrobił sam pierwszego kroczka! Tak jak Wojtuś był tylko jeden ale był
Oprócz tego bidulek ma taki straszny kaszel. Aż się dusi mój Robaczek... Nie przeszkadza mu to jednak w niczym, szaleje i się uśmiecha więc o tyle dobrze.
Brawo Tymi, Wojtuś, Borys!Mamusia_synusia, d84, Kri, Tusiaa, tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość
-
Dziekuje za odpowiedzi , u mnie jest mleko / formula dla niemowlat 0-12 miesiecy I przerozne sa , mozna tez kupic delikatne dla dopiero urodzonych I jest tez dla urodzonych za wczesnie... toddler jest 12-24 miesiace I jest jedno do 3 lat next step... ale u nas jest recomendowane przechodzenie na krowie pelne organiczne mleko z vit d od 12 miesiecy ...jest bardzo duzo wypowiedzi ze te toddler formula po 12 miesiacu to marketing , ze bezpiecznie jest krowie , ale logicznie myslac , wiecej jest dobroci w formule , no ale teraz wiadomo wybierasz no gmo I jak najbardziej organiczne ...
tez jest najwiecej mlek / formula na bazie krowiego, ale te kozie wydaje mi sie , ze ciekawe I jakies urozmaicenie , kozie dla dzieci ponizej 12 miesiecy nie ma licencji sprzedazy w USA ale znalazlam w sieci ze mozna kupic , w sklepach nie, powyzej 12 miesiaca toddler jest w sklepach , ale nie wszystkich , bo faktycznie drozsza jest.
Bede na wizycie u lekarza na rok to jeszcze wypytam sprawe zwyklego organicznego pelnego mleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 13:53
-
Haha-organiczne mleko... Takieho to nawet kupic sie tez u nas nie da ale mysle ze wszzytskie sa u nas organiczne i bez gmo,wiec nie trzeba tego pisac. Tej firmy Holle chyba jest mleko kozie modyfikowane od urodzenia,albo Humany,nie dam sobie reki iciac:) U nas sa zwykle mieszanki 0-6 mcy,6-12 i 12+, potem juz nie wiem. Osobiscie tez mysle ze to troche marketink,bo przeciez my krowiejne pijalismy i zyjemy. Moja siostra od urodzenia krowie pijala,jakos tam jej rozcienczali w jakis proporcjach i zdrowa jest,wiec musle ze we wszystkim trzeba zdrowego rozsadku po prostu. Ale sama daje mm jeszcze i na razie bede dawac mm.
-
tulipanna wrote:Haha-organiczne mleko... Takieho to nawet kupic sie tez u nas nie da ale mysle ze wszzytskie sa u nas organiczne i bez gmo,wiec nie trzeba tego pisac. Tej firmy Holle chyba jest mleko kozie modyfikowane od urodzenia,albo Humany,nie dam sobie reki iciac:) U nas sa zwykle mieszanki 0-6 mcy,6-12 i 12+, potem juz nie wiem. Osobiscie tez mysle ze to troche marketink,bo przeciez my krowiejne pijalismy i zyjemy. Moja siostra od urodzenia krowie pijala,jakos tam jej rozcienczali w jakis proporcjach i zdrowa jest,wiec musle ze we wszystkim trzeba zdrowego rozsadku po prostu. Ale sama daje mm jeszcze i na razie bede dawac mm.
Lol dobrze ze tak myslisz ze wszystko u Was jest organiczne I bez gmo I jeszcze bez antybiotykow i od krow co antybiotykow nie dostawaly itp.itd. Ja w nic nie wierze w dzisiejszych czasach... ja nie korzystam z marketow nie kupuje tam , ja uzywam tylko sklepy ze zdrowa zywnoscia , a i to , nie jestem wszystkiego pewna , jezdze tez na farmy itp.itd -
Biedronko ale nie zawsze wesela odbywaja sie w restauracjach z hotelami i nie zawsze gdzies obok są hotele gdzie mozna z dzieckiem isc i wynajac pokój
Ja nie mogłam wejsc w tego linka na lapie
lexi gfratulujemy ząbka i pierwszego kroczka
Chwale sie moje dziecko spało od 20-7:40Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 15:02
Lexi150, tysiaa93, Mamusia_synusia, Zosia_wop lubią tę wiadomość
Kubuś
-
Kri najpewniej mam bo aso jest pow normy przy hashi częste ale cholirurg mnie oglądał i jest wszystko dobrze na reumatyzm oczywiście dla wszystkich jestem za młoda a boli niemilosiernie. Nadgarstek prawy od pracy mnie bolał przy kompie ciesni nie ma niby chirurg tak mówił ale mi często stawy w kolanie wykreca lopatke a nie mówiąc że ostatnio jak wstaje do małego to stawy w stopach mnie tak bolą że czasem to i się przewroce no ale jak tu wszystkie wiecie zawsze jestem zdrowa dla lekarzy.
-
Lajdis
Zapomnialam Wam dodac , u nas teraz w modzie I zdrowo , rzecz jasna tez , jest karmienie piersia , a jak nie wychodzi to pompowanie , moja kolezanka karmi piersia I pompuje I na na sprzedaz ponad 6 litrow mleka lol tyle tego ma sprzedaje po 2 $ za 1 uncje ... to okolo 30ml ... ja tam nie kupilam bym mleka ludzkiego, ale sa kobiety , co kupuja, duzo ludzi teraz chce zdrowo I organic zyc, pod warunkiem , ze ta osoba od ktorej kupujesz odzywia sie organic oczywiscie crazy no nie ale taaaaka moda na zdrowe zycie .
-
Evans byłam kiedyś na wakacjach w Kalifornii, tam jest szał na jedzenie organiczne, wszyscy uprawiają jakis sport, na każdym rogu fitness club. Ja tam nie widziałam otyłej osoby, moze akurat taki region i moda na dobry wygląd. W sumie bardzo dobrze, w Polsce faceci mogliby wziac przykład z Kalifornijczyków i troche o sobie zadbać, choć całe szcźescie juz sie to pomału zmienia.
-
Tusia to w takim wypadku jest auto z kierowca do dyspozycji gosci ktory odwozi do domów,a jak sa goście z dalsza to zamawia sie hotel badz cokolwiek do spania i kierowca dowozi.Ja to tak widze,ale wiadomo kazdy inaczej
Mamusi fote tu wklejalam kiedys małej we wozku i spiworku a wygrałam taka saszetkę z Mimy co sie wiesza na raczce od wozka i mozna tam schować komorke chusteczki,czekam na przesyłkę bo jeszcze nie dotarła -
Aaaaa ja myślałam, że jeszcze inną stylówkę miałaś nie bądź taka i zabierz nas na te Malediwy, a nie ściemniacz o saszetce ale i tak gratuluję jeszcze raz
Wiecie co, ja też miałam taki nawał pokarmu, że myślałam o sprzedaży, ale u nas są tylko darmowe banki, do których się oddaje. Ale oczywiście papierologia itd. więc zrezygnowałam.
Tuli przecież są u nas i kaszki (właśnie Holle) na kozim mleku, kozie mleko mm i inne produkty, nawet organiczne mleko -
Evans zgadza się ale w każdej mleczarni każda partia mleka po przyjeździe badana jest na antybiotyki bo jak kupią takie mleko to je wyleja bo abi jogurt ani Maślanka nic nie zrobisz. A Wy chyba tam w US macie jeszcze z tym większy problem niż my tutaj. Nie mamy monsanto itp. Tutaj rolnik nie jest taki obcykany z tymi swinstwami.
-
Gratuluję pierwszych kroczkow, zobaczycie zanim się obejrzycie to będą biegać - u nas na prawdę od pierwszego kroczku, a do tego co jest teraz bardzo szybko doszedł i jest ciężko dziewczyny, wszędzie wejdzie i dosiegnie
Tak Tymi chodzi z tym małym pchaczem, ale od niedawna, bo na nim nie da się oprzeć. Teraz to nawet jedna ręka go pcha albo uderza po prostu o podłogę i tak idzie . Wcześniej miał zwykły pchacz przy którym uczyliśmy się chodzić, taka krowke.
Dziewczyny ja wiem, ze Wam wcale nie zależy na weselu tylko na MAZURACH..haha ale i tak zapraszam . Tylko jeśli macie wkurzajace dziecko to ofc zostawcie w domu! a tak serio dla mnie dzieci na weselu do pewnej godziny sa po prostu słodkie. W sumie może dlatego tak myślę, bo nigdy nie bylam na weselu na którym dzieciaki siedziały do końca.tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję kroczków i ząbków
Pojechaliśmy wieczorem do babci Gabrysi i były jakieś dwie obce baby. Biedulka od razu buzia w podkówkę i się we mnie wtuliła. Czyli tak jak chyba Tuli i Vayn pisały dzieciaki mają teraz taki etap. Wcześniej to by do każdego poszła a teraz jest ostra selekcja
Apropo tego mleka co Evans pisze ostatnio oglądałam program Mega Skąpce i tam laska dostawała mleko z cyca od przeróżnych koleżanek. Jej córka miała może z 5 lat ale żeby oszczędzić nie dawała jej krowiego mleka tylko właśnie to cycowe, które dostawała od koleżanek, no i w buzi smoczek. Bez kitu, aż w szoku byłam Ale program jest "boski" Może i ja dla oszczędności powinnam z 5 lat karmićWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 20:39
Kri lubi tę wiadomość