X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Evans Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :) przychodze do Was z pytaniem , koncze karmienie piersia huuuuraaaa , moj Maximilian juz za chwilunie konczy rok ... ja od 7 miesiecy I 1 tydzien dokarmialam co prawda mlekiem / formula z similac dla kobiet karmiacych piersia , kaszke z rana robilam z similac organic ... ogolnie - moje dziecko dostawalo od paru miesiecy 50/50 , no ale , koncze juz te sciaganie mleka , po 12 miesiacu biezpiecznie mozna przechodzic na krowie mleko, ale jest przeciez do kupienia toddler formula , juz zaopatrzylam sie z similac I enfagrow , ale dokupilam jeszcze z koziego mleka kabrita , sobie wymyslilam , ze kaszke bede robic z koziej formuly, na wieczor toddler formula , w ciagu dnia zwykle krowie mleko? , wychodzi mi , ze to bedzie optymalnie duzo nutrients , vitamins I minerals , co Wy o tym myslicie ??? Ktos jest , kto bedzie decydowal sie na toddler formula???
    O ile Maximilian wezmie krowie mleko , bo zdarza sie , ze dzieci nie chca , wyczytalam, ze mozna dosypywac ewentualnie scoop toddler formula do smaku I dzieci sie przyzwyczaja powoli ...

Ps. Moj Maximilian w Happy Days preschool :) :) :) ma sie okey ;) aczkolwiek poplakuje troche z rana , pozniej ok , ale ja go nie daje na Cale dnie staram sie odbierac zaraz po drzemce miedzy 2 I 3 pm .

Lexi gratuuuuuuluje w ciazy jestes !!!!! Ba zazdraszczam ! U mnie wczoraj test pusty :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 03:05

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans dziękuje i Tobie życzę dwóch kresek jak najszybciej.

A co do karmienia. Nie bardzo wiem co tam i Was jest ale z tego co piszesz to toddler to mleko następne po roku. U nas większość mlek jest na bazie krowiego. Niestety kozie jest bardzo drogie i jest głównie dla alergików. Ale takie czyste krowie mleko to dopiero ok 1,5 roku 2 lat powinno die podawać bo może obciążać nerki.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Evans! ,najczescij nasze pijaja mleko nastepne nr 2-3 (2 do roku,3 po 1 roku), czesto na sniadanie badz na noc z kaszkami. Jestes tu chyba jedyna ktora tyle czasu sciagala wytrwale mleko-podziwiam! Moja mleko pije (w roznych posaciach- rano butla, w dzien jakis serek,na noc kaszka)
    Na karmienie mlekiem krowim zadna z nas sie nie zdecydowala,chociaz daja niektore Dziewczyny nalesniki,budynie, ja dzis owsianke.
    A kozie? Tez zadna z nas nie daje ale powiem Ci ze moja siostra w belgii od urodzenia syna karmila kozim i teraz druga corke tez kozim modyfikowanym karmi. U nas to koziego nawet w sklepach nie ma tylko przez internet mozna kupic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 08:49

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci na weselach mają swój urok, tylko tak jak piszecie rodzice powinni ich pilnowac a nie puszczac samopas i niech robią co chcą

Evans hej, niedlugo zobaczysz na tescie wymarzone dwie kreseczki

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko to jest dobry pomysl ale nie kazdy oferuje Ci pokój, nie zawsze da sie wynajac i do niani musi byc zasieg :)

Evans trzymamy kciuki :)

Vayn przezywam prawie to samo co Ty z Polą . Mimo , że Kuba zje swoja porcje mleka czy czegoś innego i widzi , że ktos je to jeczy i jeczy, łazi za Tobą, stoi przy jedzeniu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 09:35

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja wiem ze sa pary ktore robia wesela zeby jak najwiecej sie nachapac kasy dla siebie i maja w dupie gdzie goście beda spac,dla mnie to jest w ogole nie do pomyślenia aby zaprosić gosci na slub a spanie zeby opłacali i załatwiali sobie samo.No tragedia.Jeszcze kazdy gość niech przyniesie buteleke wódki :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 09:56

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to, ze dziecka nie wpisali to tak sobie myślę, ze nie przemysleli, teraz jak to napisaliście to dopiero pomyślałam, ze ja dostałam zaproszenie na ślub teraz w lutym i tez nie ma Tymonka wymienionego i to od najlepszej kumpeli, tylko ze ja odrazu jej powiedzialam ze na poczatku będzie z nami Tymi i ona mówiła że to jasne przecież, więc to też przez przypadek albo uznała że dzieci nie trzeba wpisywać bo to oczywiste, ze z nami w pakiecie :-P. Ale to ze wpisali Cię Tysia jako osobę towarzyszącą to masakra taka wiocha, ze brak słów. Jakbyście od wczoraj było razem... My np robimy bardzo kameralne wesele, sami najbliżsi i znajomych tych co nie mają stałego partnera zapraszamy samych - bo nie chcemy przypadkowych ludzi na weselu..zresztą to takie 'wesele' na 40 osób. A jak ktoś już jest z kimś w związku nie koniecznie malzenstwo to wiadomo że zaprosze z imienia i nazwiska.

A oto moj Tymi i jego nowa ulubiona zabawa w ganianego po chacie(proszę nie patrzeć na moja PASKUDNA kuchnie ktora jest przed remontem jeszcze nie zdążyliśmy i bałagan Tymonowy):

Biegam ♡: https://youtu.be/OlEWnMVDzC8

tysiaa93, Lexi150, d84, dana222 lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila jakie kameralne wesele samych nas z mężami z dziećmi będzie z 30 osób, wiec tylko 10 rodziny???? :)

Mamusia_synusia, d84, Mila920 lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans nasze Polskie dzieciaki przeważnie na toddlerach są do tego 2 roku życia jak cindziewcYny napisały. Krowie mleko jako dodatek, bo tak jak piszesz nie ma dużo wartości odżywczych.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z okazji imienin stawiam drinka!

jnczhkgh0zqm_t.jpg

Lexi150, Bruśka, Mamusia_synusia, d84, Kri, dana222 lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga hahaha i ile dzieci!

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga sto lat!

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga najlepszosci choć i tak już wszystko masz ;-)

Boże mój koszmar wrócił tak mnie bolą ręce w nadgarstkach że nie jestem w stanie nic zrobić taki ból. A zaraz do pracy i powtórka z rozrywki.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zaraz Mila a gdzie jest zaproszenie dla kolezanek z belly? :D

Baga najlepszego ;)

Brusia wspolczuje

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojoj Brusia a co tobie jest? Jest jakiś powód ze bolą?

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga sto lat :) uuuuu... fajne te drineczki....
    Dobra wkręta do Mili na wesele ;) hahahahahaha podoba mi się! :D

Tymi rządzi na forum! :*

Biedronko a Ty miałaś nas zabrać na Malediwy, które pewnie wygrałaś w tym konkursie... nawet nie pochwaliłaś się u nas zimową stylówą, czy jak to tam było...

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj Brusia jak bolą Cię stawy, to nie ma żartów :( Na reumatyzm jesteś za młoda a nie chcę nic krakać poważniejszego :/

• d84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi rewelacja, super:D,
    a on chodzi z tym małym pchaczem z autkiem?

Baga najlepszego

mój wczoraj sam stał ok 10s

Kri, Lexi150, Mamusia_synusia, Tusiaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek wczoraj zrobił sam jednego kroczka i przy drugim bach! ale ,że co mogę to wliczyć do "pierwsze kroki"?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 13:34

Tusiaa, tysiaa93 lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia mi tez sie porobił ganglion w nadgarstku , błam na ściaganiu ale znów jest po miesiacu :(także współczuję. a niestety reumatyzm nawet jest u nastolatków także trzeba się badać .
    Brawo Tymon i brawo Batruś !

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 2497 2498 2499 2500 2501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ