X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D wygrałaś dzisiejsze rozdanie z tą opowieścią o darciu się na sra-ptaka :) Ostra z ciebie babeczka :)

Co i rusz lepsze opowieści o tych weselach :) Ja miałam zaproszenie na wesele na Dominikanie i razem z zaproszeniem (mailowym) dostałam cennik hotelu, w którym miał się odbywać. Może nie przypał, ale kolejny "światowy" styl weselny.

d84 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga ale z zaproszeniem dostałaś bilet i pokój czy za to już samemu trza było? Chyba nie mieli zbyt wielu gości :P

D you made my day... buahaha :)

Ale nie fajne wyszlo na waszym weselu. Niektórzy rodzice zapominają ze jak sie dziecko bierze ze sobą to trzeba się nim zająć...

d84 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D ożesz kurde wiem, że sytuacja mało śmieszna, ale jak to sobie wyobraziłam to padłam :D

Biedronka a chodzi ci o pampersy czy po prostu o pieluchy? Bo w Lidlu przy zakupie dwóch opakowań Tojoursów są po 20 zł. Ja bardzo lubię te pieluszki

Ja mam cyfrowy polsat i chyba też nie mam tego kanału baby first tv

Z przyjaciółką nagadałyśmy się dzisiaj za wszystkie czasy, koledze też się oberwało hahaha, normalnie ciśnienie ze mnie zeszło :P Teraz Jacek pojechał z Gabrysią do babek, mam wolny wieczór, aż nie wiem co z tym zrobić :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie niedawno o tuli, ja kiedyś pożyczyłam od bratowej, jest super, ale czy potraficie to same zapiać, bo mi zawsze maz pomagał, a wolałabym to potrafić sama bo nie zawsze maz jest pod ręka całe szcźescie

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana ja zapinam na siedząco. Najpierw zakładam ten pas na biodra i siadam z Gabrysią, opieram ją o siebie i jakoś na górze też się udaje, no ale czasem muszę się nakombinować, żeby trafić albo jak mi dziecko chce uciec :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama zapinam. No chyba że na kurtkę to już Mąż musi. Ale raz chcialam Młodego na plecy wziąć to mi się nie udało.

Tysia domowe spa sobie zrób :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D my mamy upc, na 667 kanale jest babyfirst

No nam na wesele odmówiło parę osob bo one prztjdą jak opłacę opiekunkę do dzieci. Bo oni chcą pić i się bawić, a nie o dzieci martwić :)

d84 lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia dziękuje maz już kupił pampersy,jedna pieluszkę wzielam od siostry na próbę z biedry,lidlowskie tez bym wypróbowała :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi No właśnie wszystko na swój koszt i jeszcze z pusta ręką na wesele tez nie pójdziesz. Z rodziny mieli tylko rodzeństwo i rodziców reszta znajomi, ale od razu mówię ze oni nie mieszkają w Polsce i nie zarabiają w zlotowkach to im taniej w tamte rejony chyba

atdc6iyei0o27of5.png

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D co do wesele jestem podobnego zdania ja Ty :) ja na swój slub zaprosiłam dzieci kuzynki bo przylecieli na moj slub z Ameryki to chyba nie wypadało zaprosić tylko kuzynkę z mezem,troche z daleka przylecieli :) rownież dzieci cioci z Włoch tez nie wypadało nie zaprosić.No i kuzynka zapytała czy moze zabrać ze sobą syna to sie zgodziliśmy.Ogolnie moje zdanie jest takie ze wesele to nie dla dzieci tylko dla dorosłych.Moze jestem inna ale drażnią mnie dzieci na weselach drą sie krzyczą piszczą itp a byłam na poprawinach takich ze dzieci z parkietu urządzili sobie boisko i grali w pilke takze No tego !!! :)

d84 lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra cioteczna mieszka w belgii i slub zorganizowali w polowie drogi od nas i od nich mniej wiecej-w karpaczu w swiatyni wang. Gosci bylo malo,bo ze 30 osob,tylko najblizsi i wszystkim,bez wyjatku zapewnili tygodniowy pobyt w hotelu wraz z wyzywieniem. Czas wolny to ju sobie kazdy sam organizowal. Dodam ze bylo to w swieta bozego narodzenia 3 lata temu wiec w sezonie. Bylo super.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka w sumie jestem podobnego zdania co Ty Biedronko. Czasem jest mus,ale uwazam ze jak ktos dzieciaki moze zostawic z rodzicami to chyba lepiej. A juz w ogole jestem przeciwniczka zabierania takich malenstw..w ten huk orkiestry,w te obce buzie ciotek z ktorych kazda chce pomacac,pocalowac.. No i umeczy sie ten dzieciak.. Nie wiem jak Wasze dzieci ale moja nadal za obcymi mie przepada,owszem oswaja sie po jakims czasie ale gdziec po godzinie,poltorej. A juz zwlaszcza w obcym miejscu. Poplakuje,nie chce zejscz rak. Za to bacznie obserwuje panow w okularach,pan sie nie boja raczej. Dzis my z Jagoda wrocilysmy juz z parapetowy Lubego znajonych. Luby wrocil,sama mu nawet zaproponowalam bo caaala jego ekipa z liceum. Ale pompa-chata za prawie milion,zarcia fulll taki,niejedno wesele by sie zawstydzilo,i kuuuupa ludzi... Samych dzieci bylo bez kitu ze 20 sztuk!!! No fajnie bylo ale dla nas dzien konczy sie konsekwentnie o 19:) przyjdzie czas i dla mnie na imprezy,na razie bez zalu zegnam sie o 19:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz Igor dostał dziś antybiotyk. Kaszel masakra i chrypa. Katar niby ma ale nic się nie odciaga i głęboko siedzi. Osluchowo nie najgorzej ale szału też nie ma. Oj ten mój bidulek...

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny Iguś... :(

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Lexi zdrówka, to jakiś dramat z tymi chorobami...

Ja uwielbiam dzieciaczki na weselach, nie mogę się doczekać aż ktoś z bliskiej rodziny będzie vrać ślub. Pewnie Polucha jako dróżka pójdzie z płatkami kwiatów :) u mnie szedł brat z obrączkami 12 letni z kuzynką 10 letnią :)
    No ale dzieci to też do jakiejś godziny, bo poźniej to paskudzą :P

Tuli to taki etap, mam koleżanki które mają dzieci ze stycznia i jest masakra. Znaczy w sumie to dobrze, że tak reagują na obcych.

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez wątpienia wesele do późna nie jest dla dzieci. A czy komuś przeszkadzają czy nie to już kwestia indywidualna. Mi akurat nie. Komuś tak. Jedno pozostaje bez wątpienia dla mnie jesteśmy rodziną to zapraszani są wszyscy a ja decyduje czy moje dziecko pójdzie czy nie. Pomijając kwestie imienne przy wypisywaniu zaproszeń. Bo to siara nie zaprosić czyjegoś stałego partnera.

Serio Wam dzieci przeszkadzają na weselach? Nawet własne? Bo może to tylko kwestia tego, że cudze. Cudze często wkurzają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 23:20

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzieci nie przeszkadzają na weselach :) jedynkę np by mnie wkurzylo jakbyśmy dostali zaproszenie z dzieckiem a Nie byłoby miejsca dla niego do siedziedzenia. Mówię tu o wieku np 4 lat i więcej :) nie wyobrazamsobke z takim bykiem siedzieć na jednym krzeselku :D
    Też myślę że dziecko powinno być do jakiejś godziny a później je oddać jak jest możliwość dziadkom albo innej zalatwionej opiekunce :)
    A jakby mi ktoś powiedział że mam załatwić na weselu nianie / opiekunkę do dziecka to bym wysmiala :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 23:31

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię to Tusia :)

atdc6iyei0o27of5.png

Wysłany: 5 lutego 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga mi moje własne nie przeszkadza,przeszkadzają mi dziecko ktore nie potrafią sie zachować ,wiadomo ze nie mam ty na myśli małych dzieci ale takie co rozumieją juz doskonale co sie do nich mowi.

Tusia ja byłam z Sofijka na weselu i nikomu jej nie oddawałam spała u gory w pokoju i widziałam ja przez nianie z kamera.

Sofija <3
    201602294556.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzisz Biedronko ze dziecko na weselu to nie samo zło :) to wszystko wina rodziców :)

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 2496 2497 2498 2499 2500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ