X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym noże attipasy założyła na ciepły suchy dzien, bo to jak skarpetka w zasadzie. W deichnanie widziałam elefanty zimowe - niebo, a ziemia vs te z zary, czy ccc podeszwa sie zgina w dobrym miejscu, mięciutka no boskie, ale co 180zl.

Lexi no powiem Ci, ze bedziesz miała wyzwanie z brzuszkiem i Igusiem, szczególnie ze lato idzie bedzie chciał na dwor. Kolezanka co ma rok starsza dziewczynkę z lutego rodzi w połowie kwietnia i jak mowila, ze spoko da radę, tak w tej drugiej ciazy sie czuje kiepsko, ze musiała odpocząć i mała chodzi do takiego punktu zabaw na cały dzien, bo nie jest w stanie wydolić

A co do Lidla, to zawsze te największe rozmiaru zostają, rzucają sie zawsze na te małe. Kupiłam te spodenki, ale jakość materiału jakos nie zachwyca, w zasadzie co chcieć za 9zl, zobaczymy po praniu.

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi tak pytam o te butki bo w kwietniu lecimy na ten cypr i nie wiem w czym by tam miał chodzić ma być 20-24st. Te kapcie chyba beda ok

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja wyprałam te lidlowskie rzeczy i są ok

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D chyba lepsze by były sandałki na rzepy. Bo wiesz 24 stopnie to w cieniu, a dodaj słońce to może piec w nóżkę ta guma + skarpeta od góry :/

Wiem, niektóre powiedzą, że odpust, ale gdybym miała córcię to bym jej takie kupiła ;) http://allegro.pl/hello-kitty-adidasy-buty-swiecace-led-roz-21-13-5-i6386719015.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 21:40

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśliscie, że takie małe dzieciaki jak nasze zaprasza się na wesele? W sensie, że jak zapraszają nas to na zaproszeniu powinno być, że z dzieckiem?

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia Gabrysia dostała podobne od chrzestnej, tylko bez kotka, mi też się takie "odpustowe" rzeczy podobają :D

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakbym zapraszała to bym pisała , że z dzieckiem, z rodzina czy cos podobnego :D
    Bo z drugiej strony jak sie nie ma gdzie dziecka zostawic to lipa a wiem ze sa i tacy ludzie którzy nie chca dzieci na weselu :p nawet jakby mnie ktos zaprosził i napisał ze zaprasza mnie i męza to i tak bym zabrała dziecko :D

Mamusia fajne buciki. Mi sie podobaja ale ja jakos nie moge zdzierzyc tego hello kity :D nie podoba mi sie ten kocur :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 22:17

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu buty z Ali :) tez kupie jak juz bedzie dobrze chodzić moze na drugielato taki bajer bedzie online bedzie chciała, bo słuchajcie rok starsza corka koleżanki o której pisałam juz sama sobie wybiera ubranka i jak sie uprze to koniec, szła lepić bałwana w tiulach :P
    A co do świecących butów...w swieta poszliśmy ma spacer wieczorem i patrzymy wychodzi chłopak w takich butach - pewnie pod choinkę dostał :D młody, ale taki duży był i miał duże stopy no i wygladalo to troche komicznie ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia nas zapraszali samych (na zaproszeniu), ale zadzwoniłam i powiedziałam ze nie mamy co zrobic z małą i czy moze tez przyjść. Takie maluchy jeszcze krzesła nie maja, a nawet jakby to i tak są za darmo, wiec to raczej nie jest problem chyba

tysiaa93, Lexi150 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie uraziło to, że dostaliśmy zaproszenie bez dziecka, ale może ja dziwna jestem i pierdół się czepiam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 22:32

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D ... no padam ze śmiechu zeskoku w kałuże ... co se przypomnę znowu padam hahahah

d84, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia może też być dlatego że jak wesela wyjazdowe a wiedzą że ktoś z dzieckiem albo nawet jak blisko mają że czują się zobowiązani do noclegu a to wiadomo koszty. Też bym czuła się urazona.

Tusia a u nas arka strzał wczoraj dostał bawił się sam godzinę powyjmowal zwierzaki z góry pod pokład je powciskal i tak wyjmowal i wkladal w kółko.
    Ja popralam wszystko i poprasowam 3 h dziś prasowalam babeczki zrobiłam, gyrosa zrobiłam i zaoralam się dziś sił nie mam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia jak dla mnie oczywiste, że dziecko jest zaproszone. My jak wypisywaliśmy zaproszenia to też tylko dorosłych imiennie, a takich 16+ dawaliśmy osobne zaproszenia z osobami towarzyszącymi.

Chociaż ja bym zapytała, moja kuzynka dostała zaproszenie i też nie było dziecka wypisanego. Zadzwonili a tam zonk bo usłyszeli że żadne dziecko nie jest mile widziane bo z dziećmi to nie jest zabawa. Także ładnie podziękowali za zaproszenie i na wesele nie poszli.

Świecącw buty są fajne, miałam takie bajeranckie w podstawówce. Wszyscy na osiedlu mi zazdrościli haha :)

Mamusia_synusia, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem tak to widzę. Rodziców z dzieckiem niepełnoletnim zaprasza się zawsze razem. Jeśli nie to znaczy ze nie chce się tego dziecka. Ja uważam to za brak szacunku i bym w życiu nie poszła na taka imprezę. Nie mówię tylko teraz bo mam dziecko, ale z poprzednich lat mojego życia. Rodzina to rodzina - ktoś nie chce mojego dziecka to nie chce mnie.Jak pisze bez dzieci to chce bez dzieci. A jak są dzieci i nawet pełnoletnie to wymienić przy rodzicach nie jest faux pas jeśli nie maja swoich ustatkowanych rodzin.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że to czy ktoś chce iść z dzieckiem czy nie to raczej do rodzica powinien należeć wybór. Ja jeśli bym takie zaproszenie dostała z nakazem nie zabierania dziecka tez bym nie poszła. Nawet jakby to był mi ktoś bliski!
    Ja jestem za tym aby dziecko bylo w kościele no i tak z godzinie bądź dwie na sali. Bo to faktycznie słaba zabawa z dzieckiem. Jak ma się opiekuna do dzieciaka to super
    My w tym roku mamy 4 wesela i nikt nam nie mówił ze impreza bez dzoeciowa

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może źle to ujęłam. Na zaproszeniu nie było napisane, że bez dziecka tylko był wymieniony Jacek z osobą towarzyszącą. To już inna sprawa, że jak jest się z kimś długo to powinna być druga osoba wymieniona z nazwiska a nie tak o. Ale narzeczony mojej przyjaciółki dostał identyczne zaproszenie. Są ze sobą długo a sytuacja identyczna jak u nas.

Wiadomo, że nie brałabym Gabrysi na całe wesele tylko właśnie do kościoła i trochę na salę. Dla mnie to żaden bliski tylko Jacka kumpel. Raczej jestem bezpośrednia wiec jak tego kumpla spotkam zapytam wprost. Mój błąd, że nie otworzyłam zaproszenia jak u nas był, to bym zapytała od razu i się teraz tym nie gryzła :P Wygadałam się! Już mi lepiej ;)

Moniaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Tysia o to mi chodzi. A jeszcze ty nie masz choćby imienia? To co on cię zamieni za miesiąc na inną? Macie razem dziecko. Nie jesteście nastolatkami ze co miesiąc z kimś innym. My ostatnio dostaliśmy zaproszenie ma ślub od rodziny niemeza i ja byłam dodana z imienia i nazwiska a nie znam młodych w ogóle bo to jego rodzina i to jakaś dalsza..

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak Baga powinno byc. A nie tak jak oni zrobili, buraki cukrowe i tyle...

Mamusia_synusia, Moniaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj,no to ja mam w tej kwestii odmienne zdanie,bo ja takiego malucha a juz zwlaszcza o tej porze roku nie bralabym do kosciola. Co do zapraszania-my nie jestesmy malzenstwem,zawsze oboje imiennie jestesmy zapraszani- Olga i Norbert z dziećmi (tak bylo w pazdzierniku) aczkolwiek jestem w stanie zrozumiec daaaaleka rodzine ktorej trudno dotrzec do nazwiska partnerki czyjegos dalekiego kuzynostwa,ale jak to bliska rodzina i tak robia to dla mnir to takie podkreslenie jakim to jestes nikim jako partnerka. A moja siostra kiedys Julce dala osobne zaproszenie by czula sie wazna(Jagody wtedy nie bylo)
    Tylko ja nie spie?
    Aaaaa...ja odkad jest Jagoda postanowilam pewne rzeczy zagryzc zeby i zrobic- chrzest, kolenda. Nigdy nie wpuszczalam ksiezza ale jak teraz widze podejscie Julki do kosciola/ komunii to tez przegiecie w druga strone,wiec Jagodzie zamierzam pokazac co trzeba,a wyboru sama dokona. Ja jestem czliwiekiem malej wiary.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby na zaproszeniu nie było dziecka to bym dopytała, bo rzeczywiście niektórzy nie życzą sabie dzieci na weselu. Ja zapraszałam z dziećmi i większość odwiozła dzieci pod wieczór.
    Ojaaa Tysia ale ze Cie nie dopisali z nazwiska, ochhh daj za to stówę mniej do koperty

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 2494 2495 2496 2497 2498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ