X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koronografie tak. Przez pachwine i przez dłoń.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam sie zalogować znow przez kom, ale czytałam ;)

Tusia teść miał koronografię jakas żyła przy sercu mu sie zapchała, ale to juz z 12 lat temu

Ostatbie noce to 8-10 pobudek, testuje mannę holle na mm z doidy troche wypiła, zobaczymy

Moje dziecko to sie nikogo nie boi teraz, wszystkich zaczepia, a jak cos chca od niej, a ona nie chce to odepchnie i spadówa :P a był czas, ze do nikogo nie chciała, a teraz przeszło ze w sklepie podchodzi do obcych bez problemu

Moj brzuch znow szwankuje i teraz jeszxze jakby na @ mnie boli, dodatkowo plecy z tylu, nie wiem czy sie przedzwigalam czy to cos z tym płynem w zatoce douglasa i znow chyba musze wybrac sie do gin :/

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia mam nieraz podobnie z tym bólem, i jeszcze najczęściej biegunka przy tym, blee :P A do gina coś mi nie po drodze :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie nie wiem jak to sie nazywa. Mój tato miał przedwczoraj i dzisiaj mu powiedziali ze prawdopodobnie jutro bedzie miał jakis zabieg ale to najpierw musi byc narada lekarzy i zdecyduja. Nic mu nie mówią... takie dziwne to ... No i dowiedział sie ze miał kiedys zawał. Nawet nie wie kiedy. Myslelismy ze jutro wyjdzie do domu. No ale okaze sie jutro co i jak.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Tusia nic nie pisałaś, dużo, dużo zdrówka dla taty :*

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mój wujek miał to w zeszłym roku. Poszedł rano do lekarza bo się dzień wczesniej źle czuł, ten mu zrobił chyba ekg i kazał w tym samym dniu jechać do szpitala innego niż u nas w mieście i mój ojciec jeszcze jak zył to go tam wiózł i tego samego dnia mu to robili. Potem ten lekarz co to robił powiedział że powinnien tamtemu dziękowac bo mu zycie uratował bo miałby mega zawał. Teraz wszsytko ok tzn diete ma że np max alkoholu to tyle i tyle i konkretny rodzaj, mięso takie a takie itp. A wujek sprawny całe życie długie spacery, narty itp. Po tym zabiegu był na pielgrzymce do Santiago de compostella w hiszpani pieszo co się miesiąc idzie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia będzie dobrze. Moja znajoma miała to w grudniu. Nawet nie wiedziała ze przeszła zawał a tak jak Dana pisze. Lekarz zobaczył wyniki i posadził ja na krześle kazał czekać. Została tam tydzień i miedzy innymi robili jej to. Przejrzała na oczy. Cieszy sie wolnym :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie tata to juz ze 2 lata jak nie wiecej przy wysiłku foizycznym sie troche dusił. Z poczatkiu był niby leczony na astme, był u lekarza ale zeby sie dostac to i tak po znajomosci czekał niecałe 2 msc chyba ale ostatnio coraz gorzej sie czuł, miał robione badania wysiłkowe i jakies inne i kardiolog wypisała mu skierowanie na 7 lutego ale skoro sie gorzej czuł to wypidsała mu jeszcze jedno i poszedł wczesniej.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nawet bym nie przypuszczała ze mozna miec zawał i o nim nie wiedziec :O

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia to witaj w klubie niezidentyfikowanych boli :P

Tusia bedzie dobrze, moja babcia tez przez przypadek dowiedziała sie, ze miała zawał. Przypuszcza, ze mogło to byc jak jechała rowerem i zle sie poczuła, ale pewna nie jest. W ogole babcia moja ma żylaki i poszła na operacje i wyobraźcie sobie, ze cos poszło nie tak, bardzo krwawiła, az straciła przytomność, a oni dopiero wyedy ba szybko robili badanie grupy krwi, bo chcieli przetaczać, ale tesciowa mowila ze wyedy dają cis innego, nie pamietam co...ale jak robią taką operacje w szpitalu wojewódzkim to chyba powinni byc zaopatrzeni w krew i zdobić wczesniej badania?! Paranoja o mało sie babcia nie przekręciła :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 22:21

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem dziewczynki ze wczorajszybko wieczór od 18 do prawie 2 w nocy spędziłam SAMA na imprezie. Zjazd absolwentów liceum po 15 latach ... boziuu jak było cudownie. A się wytańczyłam a se Wybawiłam ojj aż nogi dziś bolały trochę.
    Moja wiecie nadal tylko cycusiowa i zero mm ... oczywiście w nocy pobudki na ciumkanie. Wiec bałam się ze kres imprezy nastąpi o 23.30.
    Ale jak trochę oszukałam swoje dzieciątko. Zrobam jej kaszkę na mm na 200ml wody wyspałaś 2 lekko czubate łyżki aby trochę te wodę zagęścić. I kolejna sprawa młoda przecież nie umie pi butli ze smokiem. To podałam jej z takiego bidonu tommie tippee. .. tzn mąż podał.
    Wszyscy dali rade, ja na imprezie ... tato z córeczką, a córeczka bez cycusia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 22:42

tysiaa93, d84, Lexi150, dana222, Zosia_wop, Mamusia_synusia, Kri lubią tę wiadomość

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super,ze sie wybawilas i ze tata dal radę :) zazdroszczę bo moj chlop by pewnie tego nie ogarnal

A ja wlasnie wygralam plytke jednego z ulubionych zespolow :D

Mamusia_synusia, Moniaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia bedzie dobrze, moj tata miał ta koronoskopie i teraz jest ok, a mama kiedyś tez przeszła zawał o którym nie wiedziała.

A ja dzisiaj zaczynam zabiegi na kręgosłup, przy zapisywaniu w zeszłym roku zapomniałam zapytać czy wszystkie zabiegi sa bezpieczne przy zabiegu. Wczoraj znalazłam skierowanie i na nim pisze ze mam mieć maść przeciwbólowa, mam nadzieje ze jest jakaś dla matek karmiących.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia fajnie, ze sie udała impreza :)

Dana kiedys chodziłam na prądy tens i jakies inne i musiałam miec żel przeciwbólowy monilat bo tym jakis gazik smarują żeby prąd przewodzili i lepiej leczylo czy jakos tak ;)

Moniaa lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to 2 razy w ciągu paru dni mieli to robione Wasi bliscy ?

A ja stoję w kolejce do bezrobocia :/ ile ludu a tak to idzie mozolnie ze szok :(

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia miała ok 6 lat temu i zakładane stendy przy tym w miejscu gdzie tetnica była zwezona z tym że przez pachwine miała robione i tu często powiklaniem jest krwotok który miała przy tej opcji nie wolno się ruszać przez dobę. Bo często właśnie krwotok grozi leżała nic nie robiła a i tak go dostała. A wujek miał przez rękę ribiona i zmiana trybu życia itp. A jeśli Twój Tato jest po zabiegu w trakcie lecEnia to niech zbierze wniosek od lekarza prowadzącego bo przy tym należy mu się leczenie sanatoryjne poszputalne bezpłatne poczeka jakiś miesiąc dwa i dostanie sanatorium. W Gołdapi jest b dobre tylko daleko. Opłaci tylko klimatyczne i tam tv jak chce. A przydatne bo dużo zabiegów dostanie i to taka rekonwalescencja. Od wyjścia że szpitala ma 60 dni na zlizenie wniosku im szybciej tym lepuej. Lekarz rodzinny wydaje skierowanie ten w szpitalu pidbija pueczatke i czeka się a szybko to trwa.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojej babci chcą to samo znów robić tylko już ryzyko duże jest wiek 85 lat to i wiadomo że żyły już nie takie i zawsze jest ryzyko a 15 lutego dziadek męża idzie na zabieg. Też koronigrafie ale nie wiem jak będą robić.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata miał przez rękę jakos. A teraz ciekawe którędy.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to możliwe ze samo przeczyszczenie żyły nic nie dało i muszę wstawić stend rozszerzajacy światło tętnicy albo jeszcze w którymś miejscu jest zatkane światło tętnicy. Warto się wytarac w tym przypadku o to sanatorium.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po zabiegach, poszłam do apteki po maść przeciwbólowa i pani mi powiedziała ze nie ma takiej dla matek karmiących, wiec dopytałam fizjoterapeutów to uzgodnili ze dziecko ważniejsze i nie bedą mnie niczym smarować tylko co innego na tych prądach włącza, ze nie trzeba tej maści. Fajnie sobie tak poleżeć i ńic nie robić choćby przez pół godz.

Po ilu dniach Wasze dzieci pierwszy raz siku zrobiły do nocnika, bo ja go sadzam od czwartku co zmianapieluchy i na razie sie do mnie uśmiecha i patrzy - matka co Ty ode mńie chcesz

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
‹‹ 2499 2500 2501 2502 2503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ