Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
natalica06 wrote:20 tc, dokładnie 19t3d wczoraj był, moja dziewuszka znów wyszła większa, niż wskazuje OM, jak tak dalej pójdzie to będę się musiała przenieść na styczeń
Już teraz każdy maluch rośnie po swojemu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 10:39
-
w ogóle żadne przesądy się nie sprawdziły jeśli chodzi o płeć, podobno na dziewczynkę ciągnie do słodyczy, pogarsza się cera i rytm serduszka jest wyższy. U mnie było zupełnie odwrotnie, cerę mam teraz taką, że zapomniałam o pudrowaniu się, ogórki kiszone u mnie to jak woda w kranie i rytm serduszka był blisko dolnej granicy. Tyle z tych przesądów właśnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 10:50
tulipanna lubi tę wiadomość
-
dziewczyny mam 2 pytania
1 czy któraś z Was robiła już może cytologie w ciąży? Zbliża mi się termin, muszę robić mniej więcej co pół roku bo miałam raz 3gr. - lekarka mi powiedziała, że zazwyczaj po cyto w ciąży jest krwawienie - miałyście tak?
2 możecie polecić jakąś hurtownię z art. dla dzieci w Wawie? tak aby wszystko było w jednym miejscu?17/2/2016 B
11/3/2018 I -
d84 wrote:dziewczyny mam 2 pytania
1 czy któraś z Was robiła już może cytologie w ciąży? Zbliża mi się termin, muszę robić mniej więcej co pół roku bo miałam raz 3gr. - lekarka mi powiedziała, że zazwyczaj po cyto w ciąży jest krwawienie - miałyście tak?
2 możecie polecić jakąś hurtownię z art. dla dzieci w Wawie? tak aby wszystko było w jednym miejscu?
Ja mam akurat z października zeszłego roku cytologię ale ponoć aktualna. Kilka razy zdarzyło mi się plamić po zwykłym usg czy badaniu więc po cytologi też można. Ale bez stresu. Góra dwa dni i przejdzie. -
Ja miałam cytologię w ciąży i absolutnie żadnego krwawienia u mnie nie było
Dziewczyny, delikatnie piecze mnie w pochwie od wczoraj. Nie wiem skąd, na basenie nie byłam... Może to po wizycie u lekarza jakieś podrażnienie? Czy można stosować Clotrimazolum? Mam akurat w domu. A może coś innego polecacie? Chciałabym zareagować od razu, żeby nie doprowadzić do jakiejś infekcji -
Po cytologii możliwe jest plamienie tym bsrdziej jak masz nadzerke. Mi przy każdej praktycznie wizycie coś poleci przy badaniu a ost cyt mam z mają więc na szczescie mnie ominie. Nawet jak miałam brany posiew to było lekkie plamienie. A co do preparatu na pieczenie to chyba lepiej skonsultować. Ja zaczelabym od płynu z probiotykiem. Teraz szczególnie dbam o majtasy i prasuje w wyższej tem niż zawsze.
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie prasuję. Provag poleciła mi ginka właśnie na takie podrażnienia po badaniach i tak ogólnie. A clotrimazolum tyle, że w tabletkach brałam na infekcję. Ale tak jak mówię clotrimazolum to lek więc jeśli nie masz typowych objawów infekcji spróbuj z tym Provagiem.
-
nick nieaktualnyd84 wrote:dziewczyny mam 2 pytania
2 możecie polecić jakąś hurtownię z art. dla dzieci w Wawie? tak aby wszystko było w jednym miejscu?
Ja miałam normalna cytologię w lutym, ale ginekolog powiedział, że w czasie ciąży tez trzeba robić- no i miałam miesiąc temu. Żadnego krwawienia i plamienia nie miałamI jeszcze miałam profilaktycznie posiew/ czystość pochwy (? nie pamiętam jak to badanie się nazywa- chodzi o to czy nie zanosi się na jakąś infekcje).