WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle chciałam się pochwalić, że wczoraj mój Mąż po raz pierwszy poczuł i zobaczył kopniaczki naszego Malucha. :) Są już coraz mocniejsze. A dziś od rana tak się wygina, że już mnie cały brzuch od środka boli...

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo super, dla faceta to niesamowite przeżycie bo my czujemy nasze maluchy codziennie a im się uda raz na jakiś czas.

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj tez widzialam jak mi brzusio delikatnie kica do gory wokol pepka:) wczoraj po bulce z serem zoltym:) a moj chłopina byl akurat z piesławą u fryzjonta :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak mi motywacji ale trzeba się ruszyć. Zrobimy sobie z Synkiem spacerek na pocztę, wysłać zwolnienie i może do lumpa skoczymy... No i mam ochotę na dobrą kawkę... :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Sie przyznasz ze nie prasujesz?? Kobitko!!!w zyciu by mi do glowy nie przyszlo prasowac majtki!:-) gotowac owszem,gotuje czasem ale nie co pranie....
    Ja ani nie prasuję ani nie gotuję, zawsze po wyjałowieniu bielizny dostaje jakiejś infekcji. Swego czasu mój gin mnie opieprzył za prasowanie gaci. Powiedział ze absolutnie nie można przesadzać z higieną osobista, bo wyjaławiając środowisko ... też pozbywamy się tych dobrych bakterii.

Astra lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja ani nie prasuję ani nie gotuję, zawsze po wyjałowieniu bielizny dostaje jakiejś infekcji. Swego czasu mój gin mnie opieprzył za prasowanie gaci. Powiedział ze absolutnie nie można przesadzać z higieną osobista, bo wyjaławiając środowisko ... też pozbywamy się tych dobrych bakterii.
    A pewnie, dlatego ja majciochy gotuję tylko jak gotuję pościel/ręczniki i tak trochę brakuje do pralki :P wtedy dorzucam.
    ALe uprasować to nawet bym nie wiedziała jak to ułożyć na desce :P Ręczników też nie prasuję, pościeli też nie. No chyba, że Julce, żeby ładnie te Dzwoneczki albo Hello Kitty i inne Nemo było widać :P Na resztę nikt mnie nie namówi :P Nie ma szans :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porządkowałam rzeczy dziecka z racji że już po remoncie i zaczynam układanie w nowym pokoju, spisałam rzeczy które mam oczywiście nie wszystkie tylko początkowe:)
    rozm 56
    bluzeczki na dł. rękaw 2 -muszę dokupić z jeszcz 2
    body na kr. rękaw 11szt
    body na dł. rękaw 15szt
    pajace 14szt
    bluzy/sweterki 6szt.
    spodnie/dresy 14szt (w tym też wyjściowe jeansy)
    kurtki 2szt
    kombinezon miś 1szt (muszę dokupić zwykły ciepły kombinezon jeszcze)
    rozmiar 62:
    bluzki kr. rękaw 6szt
    bluzki dł. rękaw 6szt
    body kr. rękaw 6szt
    body długi rękaw 5szt
    pajace 9szt
    bluzy/swetry 3szt
    spodnie 14szt
    kurtki 3szt
    Więc muszę teraz się zaopatrzyć w branka trochę 62 i 68 już podganiać
    Pampersów Bella Happy 1 mam ok 240sztuk (dostałam za free więc nie mam zamiaru kupować innych)
    Chusteczki nawilżane (różne rodzaje ale w większości pampers) 15op.
    3,6kg proszku lovela i jeden odplamiacz
    smoczki, butelki, kosmetyki. wanienka ze stelażem, termometr do wody, nożyczki do paznokci, pojemnik na smoczki i szczotka do włosów z naturalnego włosia
    Pieluchy tetrowe: wyjściowe zdobione 8szt, zwykłe białe 20szt
    pościel x1, ochraniacz na szczebelki x2 (w tym jeden całościowy), laktator ręczny x1, prześcieradło x1
    koc gruby x1, koc cienki x2.
    Trochę tego już nazbierałam, większość rzeczy dostałam od siostry po jej synach, ale też na 56 sporo kupiłam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi pytałaś czy z kimś idę na warsztaty. Idę sama, ja jak chcę się czegoś dowiedzieć to wolę chodzić sama żeby skupić się na słuchaniu :) Ciekawa jestem co to za upominki będą rozdawane w Warszawie były na wypasie wielkie torby całe paczki pampersów a teraz to pewnie próbki ;)

• Maqdallena Debiutantka

Wysłany: 1 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam co już macie kupione, to zaczynam się martwić, bo ja nie kupiłam jeszcze nic :( A nic też nie mam, poza wielką torbą używanych ciuszków (połowy z tego na pewno nie wykorzystam), które dostałam od rodziny i znajomych..
    A, przepraszam jedną rzecz kupiłam, proszek Lovela żeby te ciuszki wyprać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 11:51

30cc319309.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdallena nic się nie martw, zdazysz ze wszystkim :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maqdallena wrote:
    Jak tak czytam co już macie kupione, to zaczynam się martwić, bo ja nie kupiłam jeszcze nic :( A nic też nie mam, poza wielką torbą używanych ciuszków (połowy z tego na pewno nie wykorzystam), które dostałam od rodziny i znajomych..
    A, przepraszam jedną rzecz kupiłam, proszek Lovela żeby te ciuszki wyprać :)
    Nie ma co się martwić, ja jestem w gorącej wodzie kąpana więc mam już wszystko. Nawet czekam na wózek i fotelik bo już kupiłam :)

• Maqdallena Debiutantka

Wysłany: 1 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę czasu jeszcze zostało, ale muszę sama siebie przypilnować bo mam tendencję do odkładania wszystkiego na ostatnią chwile ;)

Jak myślicie, czy piorąc te ciuszki mogę użyć jakiegoś płynu do płukania (o ile jakiś jest dla dzieci, bo się nawet nie orientuje), czy lepiej w samym proszku?

30cc319309.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdallena no to witam w klubie ja rozniez nic jeszcze nie kupilam,ale to ze wzgledu poniewaz nie znam plci :)

agnesia pochwal sie pokoikiem maluszka :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że sam proszek dla dzieci wystarczy :)

Moniaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena z tego co mi wiadomo i co wszędzie mówią, to na początku nawet chyba nie wolno używać płynu do płukania dla maluszka. Ubranka powinny być dobrze wypłukane w wodzie. Moja pralka na dziecięcych to chyba nawet podwójne płuka, no ale płynu lepiej nie używać.

A co do ubranek to nie zamierzam 56 kupować. Jak czytałam to raczej się nie przydają, no chyba ze dziecko jest malutkie bardzo, ale ogólnie wystarczy zacząć od 62

Bielizny tez nie pracuje i nie gotuje. Jestem zdania jak Monia, nie należy żyć w całkiem jałowym środowisku. Tak samo jak uczulaja na to żeby dziewczynkom tylko delikatnie przemywac krocze żeby nie pozbawić naturalnej flory. Noo chyba ze osra się po łopatki i nie ma wyjścia :-) u chłopców tez interesu lepiej nie ruszać, chyba że lekarz zaleci inaczej.

Maqdallena lubi tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png

Wysłany: 1 października 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja wlasnie wykukalam w necie sobie wdzianko na sesje brzuszkowa i znalazlam kobietke ktora mi je zrobi aaaaaaa <3 <3 <3

Sofija <3
    201602294556.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Dziewczyny a ja wlasnie wykukalam w necie sobie wdzianko na sesje brzuszkowa i znalazlam kobietke ktora mi je zrobi aaaaaaa <3 <3 <3
    Dawaj fote wdzianka :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png

Wysłany: 1 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja chce w kolorze bialym i z krotkim rekawem <3

http://static.pokazywarka.pl/i/6087518/263649/image.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:31

lula.91 lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziś :-) czy była z Was któraś w ciąży w szpitalu w odwiedzinach? Bo miałam iść zobaczyć maluszka ale nie wiem czy to do końca dobry pomysł?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dziś w C&A i jest promocja na wszystkie dziecięce ciuchy - 25% ale nie wiem do kiedy.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ