Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Też tak macie że wasze robaczki kopia tam na samym dole. Mam wrażenie że zaraz mi wypadnie. Irytuje mnie to strasznie jak tak w dole siedzi. Jak do góry się przeniesie to jest przyjemnie ale tam w dole kiepsko. Trzymajcie kciuki na14:50 mam wizyte i się denerwuje strasznie.
madzia.rka lubi tę wiadomość
-
Może zmieniła pozycję i po prostu wydaje ci się, że jej nie czujesz. Mój gin mówił, żeby zacząć panikować dopiero gdy dziecko nie ruszy się przez kilka dni.
Dla mnie te kilka to 2/3.
Bruśka powodzonka, po wizycie odetchniesz głęboko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 12:49
-
Bruska mnie moja tez okłada na dole
trzymam kciuki za wizytę na prwno bedzie wszystko dobrze
Ja bym tego tak nie bagatelizowała skoro jest napisane ze jeżeli nie czuje sie ruchów dziecka powyżej jednego dnia to trzeba jechać do lekarza to widocznie trzeba ,lepiej dmuchać na zimne niż pozniej pluć sobie w twarz. -
nick nieaktualnyBiedroneczka29 wrote:Bruska mnie moja tez okłada na dole
trzymam kciuki za wizytę na prwno bedzie wszystko dobrze
Ja bym tego tak nie bagatelizowała skoro jest napisane ze jeżeli nie czuje sie ruchów dziecka powyżej jednego dnia to trzeba jechać do lekarza to widocznie trzeba ,lepiej dmuchać na zimne niż pozniej pluć sobie w twarz.tak jak liczenie ruchów
gorgeous, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Bruśka wrote:Też tak macie że wasze robaczki kopia tam na samym dole. Mam wrażenie że zaraz mi wypadnie. Irytuje mnie to strasznie jak tak w dole siedzi. Jak do góry się przeniesie to jest przyjemnie ale tam w dole kiepsko. Trzymajcie kciuki na14:50 mam wizyte i się denerwuje strasznie.
Powodzenia na wizycie! Mój Jaś przedwczoraj mnie zaskoczył, bo parę razy kopnął mnie (albo się przewracał) dość wysoko nad pępkiem. Ale zazwyczaj szaleje niżej -
Agnesia ja jestem w 21tc i mam to w opisie na 21tc
Dziewczyny tez tak macie ze jak otwieracie szafę widzicie te rzeczy dla maluszka to buzia Wam sie sama cieszy?? A tak w ogole to na jaki rozmiar kupuje sie buciki dla maluszka ja kupiłam 16 ,te czapeczki lekkie to na 3 msc
http://static.pokazywarka.pl/i/6096372/428466/image.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:09
vayn, Lexi150 lubią tę wiadomość
-
Hejka, ech chyba już sama zostałam z brakiem wyprawki bo widzę ze biedroneczka tez juz szaleje
mebelki śliczne jedne i drugie.
Oleńka nie martw się na zapas. Mój malec też mi taki numer potrafi wyciąć ze się schowa gdzieś bardziej w łożysko i cisza. Nie pomaga czasem nawet tabliczka czekolady ani szturchanie. Za to na drugi dzień potrafi mi tak mocno nakopac, że aż cały brzuch chodzi. Ma tym etapie to jest normalne. Dzieci też mają swoje humorki a poza tym teoretycznie śpią ok 20h na dobę wiec spokojnie.
Bruśka mój też nisko siedzi i kopie ale gdzie ma być skoro macica jeszcze nie jest ponad pępek, moja jest tak palec poniżej pępka a mały zwykle gdzieś na wysokości kości biodrowych.
My dziś wieczorem mamy wizytę i juz się nie mogę doczekać -
Astra ja też narazie nic nie mam i dopiero w grudniu planuje coś działać bo teraz jak dla mnie to trochę za szybko. Ale jak widzę te wszystkie rzeczy to brała bym hurtem. Rozglądam się oglądam ale z kupowaniem poczekam jeszcze minimum półtora miesiąca. Z ruchami to narazie mam tak samo od wczoraj cisza ale lekarz mi powiedział że to za szybko na systematyczność bo maluch jeszcze mały jest. Lubię jak mnie pyrka bo wiem ze jest oki. I też głównie czuje w dole.
olenka173065, lula.91 lubią tę wiadomość
Nasz kochany Olus -
Bruśka wrote:Też tak macie że wasze robaczki kopia tam na samym dole. Mam wrażenie że zaraz mi wypadnie. Irytuje mnie to strasznie jak tak w dole siedzi. Jak do góry się przeniesie to jest przyjemnie ale tam w dole kiepsko. Trzymajcie kciuki na14:50 mam wizyte i się denerwuje strasznie.
mnie kopie najbardziej nad samym spojeniem łonowym, czasem ciut wyżej i na dole odczuwam to o wiele mocniej, mój ma głowę koło pępka a nogi na dole póki co i dlatego jest - o właśnie kopnął. W sumie to nie wiem kiedy nogą kiedy ręką
.
I ja mam zazwyczaj tak, że jednego dnia mocniej go czuję, drugiego mniej.
Co do butów to ja na początek nie mam zamiaru kupować, planuję zakup takich grubszych skarpetek. Na początku na zewnątrz będzie bejbik pewnie w kombinezonku itp., po domu chodzić nie będzie,a na wiosnę takie skarpety grubsze jak znalazł, a latem bez albo cienkie.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
u mnie akurat dziś ten sam "problem!!". Zawsze już do tej pory czułam mocno dzidziusia, ale dziś cisza
wczoraj wieczorem mocno tancowal także mam nadzieje ze sobie odsypia teraz
tez mi się wydaje ze ciężko o regularność jezcze, ale jak jutro i dziś wieczorem zwłaszcza bym nic nie poczu;a (bo najaktywniejszy jest wieczorem jak się klade) to bym się już zaczela martwic. Na razie od rana cos robie a na chodzaco to ogolnie mniej czuje także staram się nie przejmować
a tym słodkim to u mnie tez roznie bywa także to chyba nie regula -
nick nieaktualnyBiedroneczka29 wrote:Agnesia ja jestem w 21tc i mam to w opisie na 21tc
Dziewczyny tez tak macie ze jak otwieracie szafę widzicie te rzeczy dla maluszka to buzia Wam sie sama cieszy?? A tak w ogole to na jaki rozmiar kupuje sie buciki dla maluszka ja kupiłam 16 ,te czapeczki lekkie to na 3 msc
http://static.pokazywarka.pl/i/6096372/428466/image.jpg
Szukałam i nigdzie w opisie nie mogę znaleźć na temat tego że jak się dziecka nie czuje w 20 tygodniu to coś złego się dzieje i trzeba na izbę jechać. Mój mały miał tyle miejsca że na badaniu u jednego lekarza miał główkę po prawej stronie a u drugiego następnego dnia miał po lewej takie fikołki sobie robił a ja w ogólę nie czułam więc jeżeli ucieknie dziecko gdzieś w tył macicy to go nie poczujesz bo nie dosięgnie ew. delikatne smyranie którego nie zauważysz.
Oleńka jak bardzo się obawiasz to zjedz coś słodkiego za 10 min się połóż i się zrelaksuj u mnie dodatkowo pomagało podkurczenie nóg i poduszka pod plecy pozycja pół leżąca, maleństwo powinno zacząć wojowaćNo i pamiętaj że mogło się kręcić i kopać jak spałaś a teraz jest zmęczone i sobie śpi:)
-
nick nieaktualny
-
-
Wiecie co z tą dynia to mi się śmieszna sprawa przpomniala. Jeszcze nie byliśmy zareczeni Byłam u mojego męża a tam na obiad zupa z dyni. Nigdy nie jadłam podali zjeść musiałam co by na nie było łzy w oczach z każdym lykiem. Okazało się że ta zupa to jakaś na mleku jeszcze z zacierkami. Myślałam że umrę. Później już w narzeczenstwie drugi raz podali zjadłam trochę że scisnietym gardłem ale powiedziałam że jem ostatni raz. Teraz to mnie straszą że mi zupę z dyni dadzą.
Moniaa lubi tę wiadomość
-
D84 moj maz jest przeciwny żebym kupowała buciki bo mowi ze nóżka sie kształtuje i nie powinno sie zakładać,zgadzam sie z nim dlatego buciki sa zakupione tylko do zdjeć
ale w Lipcu jedziemy na wesele wiec wtedy cos na pewno założę na nóżki
Agnesia ja mam tak napisane w tej aplikacji co mam na telefonie "moja ciąża "
Tulipanna brzmi ciekawie ,ja robie risotto z cukinia