X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • olenka173065 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie po południu jeszcze się kręciła ale zawsze najbardziej żywa była przed snem i rano jak wstawałam.Może gdzieś się wcisnęła i jej tam dobrze ehhh

olenka173065
  • Doti87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, narazie to początek ruchów i po jednym dniu też nie ma co lecieć do lekarza.. Jak już wyraźnie czulas kopniaki i potem z dwa dni nic się nie dzieje to dzwoń wtedy...

f2w3s65g6ss24352.png

f2wli09k74bg1ma0.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak macie że wasze robaczki kopia tam na samym dole. Mam wrażenie że zaraz mi wypadnie. Irytuje mnie to strasznie jak tak w dole siedzi. Jak do góry się przeniesie to jest przyjemnie ale tam w dole kiepsko. Trzymajcie kciuki na14:50 mam wizyte i się denerwuje strasznie.

madzia.rka lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zmieniła pozycję i po prostu wydaje ci się, że jej nie czujesz. Mój gin mówił, żeby zacząć panikować dopiero gdy dziecko nie ruszy się przez kilka dni.
    Dla mnie te kilka to 2/3.

Bruśka powodzonka, po wizycie odetchniesz głęboko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 12:49

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska mnie moja tez okłada na dole :) trzymam kciuki za wizytę na prwno bedzie wszystko dobrze :)

Ja bym tego tak nie bagatelizowała skoro jest napisane ze jeżeli nie czuje sie ruchów dziecka powyżej jednego dnia to trzeba jechać do lekarza to widocznie trzeba ,lepiej dmuchać na zimne niż pozniej pluć sobie w twarz.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Bruska mnie moja tez okłada na dole :) trzymam kciuki za wizytę na prwno bedzie wszystko dobrze :)

Ja bym tego tak nie bagatelizowała skoro jest napisane ze jeżeli nie czuje sie ruchów dziecka powyżej jednego dnia to trzeba jechać do lekarza to widocznie trzeba ,lepiej dmuchać na zimne niż pozniej pluć sobie w twarz.
    To się tyczy wysokiej ciąży od ok 30tygodnia :) tak jak liczenie ruchów :)

gorgeous, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Też tak macie że wasze robaczki kopia tam na samym dole. Mam wrażenie że zaraz mi wypadnie. Irytuje mnie to strasznie jak tak w dole siedzi. Jak do góry się przeniesie to jest przyjemnie ale tam w dole kiepsko. Trzymajcie kciuki na14:50 mam wizyte i się denerwuje strasznie.

Powodzenia na wizycie! Mój Jaś przedwczoraj mnie zaskoczył, bo parę razy kopnął mnie (albo się przewracał) dość wysoko nad pępkiem. Ale zazwyczaj szaleje niżej ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png

Wysłany: 7 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia ja jestem w 21tc i mam to w opisie na 21tc :)

Dziewczyny tez tak macie ze jak otwieracie szafę widzicie te rzeczy dla maluszka to buzia Wam sie sama cieszy?? A tak w ogole to na jaki rozmiar kupuje sie buciki dla maluszka ja kupiłam 16 ,te czapeczki lekkie to na 3 msc :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6096372/428466/image.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 13:09

vayn, Lexi150 lubią tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ech chyba już sama zostałam z brakiem wyprawki bo widzę ze biedroneczka tez juz szaleje :-D mebelki śliczne jedne i drugie.
    Oleńka nie martw się na zapas. Mój malec też mi taki numer potrafi wyciąć ze się schowa gdzieś bardziej w łożysko i cisza. Nie pomaga czasem nawet tabliczka czekolady ani szturchanie. Za to na drugi dzień potrafi mi tak mocno nakopac, że aż cały brzuch chodzi. Ma tym etapie to jest normalne. Dzieci też mają swoje humorki a poza tym teoretycznie śpią ok 20h na dobę wiec spokojnie.
    Bruśka mój też nisko siedzi i kopie ale gdzie ma być skoro macica jeszcze nie jest ponad pępek, moja jest tak palec poniżej pępka a mały zwykle gdzieś na wysokości kości biodrowych.
    My dziś wieczorem mamy wizytę i juz się nie mogę doczekać :-)

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra ja też narazie nic nie mam i dopiero w grudniu planuje coś działać bo teraz jak dla mnie to trochę za szybko. Ale jak widzę te wszystkie rzeczy to brała bym hurtem. Rozglądam się oglądam ale z kupowaniem poczekam jeszcze minimum półtora miesiąca. Z ruchami to narazie mam tak samo od wczoraj cisza ale lekarz mi powiedział że to za szybko na systematyczność bo maluch jeszcze mały jest. Lubię jak mnie pyrka bo wiem ze jest oki. I też głównie czuje w dole.

olenka173065, lula.91 lubią tę wiadomość

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • d84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:

mnie kopie najbardziej nad samym spojeniem łonowym, czasem ciut wyżej i na dole odczuwam to o wiele mocniej, mój ma głowę koło pępka a nogi na dole póki co i dlatego jest - o właśnie kopnął :). W sumie to nie wiem kiedy nogą kiedy ręką :).
    I ja mam zazwyczaj tak, że jednego dnia mocniej go czuję, drugiego mniej.

Co do butów to ja na początek nie mam zamiaru kupować, planuję zakup takich grubszych skarpetek. Na początku na zewnątrz będzie bejbik pewnie w kombinezonku itp., po domu chodzić nie będzie :P,a na wiosnę takie skarpety grubsze jak znalazł, a latem bez albo cienkie.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie akurat dziś ten sam "problem!!". Zawsze już do tej pory czułam mocno dzidziusia, ale dziś cisza :( wczoraj wieczorem mocno tancowal także mam nadzieje ze sobie odsypia teraz :)
    tez mi się wydaje ze ciężko o regularność jezcze, ale jak jutro i dziś wieczorem zwłaszcza bym nic nie poczu;a (bo najaktywniejszy jest wieczorem jak się klade) to bym się już zaczela martwic. Na razie od rana cos robie a na chodzaco to ogolnie mniej czuje także staram się nie przejmować ;)
    a tym słodkim to u mnie tez roznie bywa także to chyba nie regula ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Agnesia ja jestem w 21tc i mam to w opisie na 21tc :)

Dziewczyny tez tak macie ze jak otwieracie szafę widzicie te rzeczy dla maluszka to buzia Wam sie sama cieszy?? A tak w ogole to na jaki rozmiar kupuje sie buciki dla maluszka ja kupiłam 16 ,te czapeczki lekkie to na 3 msc :)

http://static.pokazywarka.pl/i/6096372/428466/image.jpg
    Ja nie czułam po 2 dni ruchów, lekarz powiedział że dziecko ma dużo miejsca i może kopać a ja tego nie poczuje bo jest za maleńkie, niektóre dziewczyny w 21tygodniu jeszcze nie czuły w ogóle ruchów dziecka. Dodał też że ruchy liczymy od 33tygodnia powinno ich być ok 10dziennie, a ruchy codziennie powinnyśmy czuć od 30tygodnia. Oczywiście są wyjątki
    Szukałam i nigdzie w opisie nie mogę znaleźć na temat tego że jak się dziecka nie czuje w 20 tygodniu to coś złego się dzieje i trzeba na izbę jechać. Mój mały miał tyle miejsca że na badaniu u jednego lekarza miał główkę po prawej stronie a u drugiego następnego dnia miał po lewej takie fikołki sobie robił a ja w ogólę nie czułam więc jeżeli ucieknie dziecko gdzieś w tył macicy to go nie poczujesz bo nie dosięgnie ew. delikatne smyranie którego nie zauważysz.
    Oleńka jak bardzo się obawiasz to zjedz coś słodkiego za 10 min się połóż i się zrelaksuj u mnie dodatkowo pomagało podkurczenie nóg i poduszka pod plecy pozycja pół leżąca, maleństwo powinno zacząć wojować :) No i pamiętaj że mogło się kręcić i kopać jak spałaś a teraz jest zmęczone i sobie śpi:)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No najlepiej jak mnie kopie powyżej pępka tak 1-2 cm albo na środku a tak na dole jak się zagrzebie to masakra aż go błagam żeby sobie wyżej poszedl. Najczęściej jak już idę spać to mnie nóżkami w spojeniu smyra.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wczoraj kopał mnie na dole, dziś jeszcze nie kopał ale oby się przeniósł :D

Bruśka lubi tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/6096331/442040/image.jpg

Dynia bedzie w occie :-)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tak tez mam,pisalam gdzies wczesniej ze wrazenie jakby miala wypasc,ale i w okolicach pepka buszuje :)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z tą dynia to mi się śmieszna sprawa przpomniala. Jeszcze nie byliśmy zareczeni Byłam u mojego męża a tam na obiad zupa z dyni. Nigdy nie jadłam podali zjeść musiałam co by na nie było łzy w oczach z każdym lykiem. Okazało się że ta zupa to jakaś na mleku jeszcze z zacierkami. Myślałam że umrę. Później już w narzeczenstwie drugi raz podali zjadłam trochę że scisnietym gardłem ale powiedziałam że jem ostatni raz. Teraz to mnie straszą że mi zupę z dyni dadzą.

Moniaa lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla lasek z Warszawy i okolicy:
    http://szczesliwemacierzynstwo.pl/wydarzenie/piaseczno-24-pazdziernika/#more-2563

http://szczesliwemacierzynstwo.pl/wydarzenie/lomianki-25-pazdziernika/#more-2568

:P

Zołz83 lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png

Wysłany: 7 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 moj maz jest przeciwny żebym kupowała buciki bo mowi ze nóżka sie kształtuje i nie powinno sie zakładać,zgadzam sie z nim dlatego buciki sa zakupione tylko do zdjeć :) ale w Lipcu jedziemy na wesele wiec wtedy cos na pewno założę na nóżki :)

Agnesia ja mam tak napisane w tej aplikacji co mam na telefonie "moja ciąża "

Tulipanna brzmi ciekawie ,ja robie risotto z cukinia :)

Sofija <3
    201602294556.png
‹‹ 830 831 832 833 834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ