Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Helmi Na pewno zobaczysz pęcherzyk My się dziś doszukaliśmy ale szkoda że to mężowe usg takie przystosowane raczej do mierzenia większych narządów (nerek, wątroby np..) Ale.. dobrze że chociaż ten pecherzyk jest, jest na swoim miejscu i ma odpowiednią wielkość. Na razie tyle mi musi wystarczyc
Helmi, Nieukowa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
-
Rozstepy tez mam ogromne po ciazy mimo smarowidel, brzuch, uda, cycki, masakra... po porodzie ratowalam sie bio oilem i fajnie dzialal ale wszystkiego niestety nie ukryl. Od 2trym wracam do bio oila.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 13:45
-
vitoria wrote:Od zawsze mam takie przeswiadczenie ze bede miec dwojke dzieci, synka Kubusia i coreczke Wiktorie. Synek ma juz poltora roczku, czekamy teraz na coreczke. Do gina jeszcze nie dotarlam, pojde moze w przyszlym tyg, bedzie akurat trwal juz 8tc. Poki co czuje sie marnie, od 2dni wymiotuje a mdlosci nie odpuszczaja. Ciaze z synkiem tez zle znioslam. Teraz pomaga mi glownie kawa...
Gratuluje Wam dziewczyny pieknych usg! Oby wszystko bylo dobrze!
Poloze sie chwile poki synek spi.
Pozdrawiam
mi pomaga tylko tyle,że pocieszam się,że te nudności to z wysokiego progesteronu,czyli ciąża jest dobrze utrzymanaAgula82 -
Agula82 wrote:Jak to pomaga Ci kawa ?na nudności? muszę wypróbować
mi pomaga tylko tyle,że pocieszam się,że te nudności to z wysokiego progesteronu,czyli ciąża jest dobrze utrzymana
Tak kawa mi dobrze robi o dziwo. Na tyle ze moge w miare normalnie funkcjonowac przez chwilke, bo niestety po niczym mdlosci nie ustepuja calkowicie. Masz racje ze to dobrze wrozy dla ciazy ale mozna sie wykonczyc. -
derii84 wrote:Mi gin napisał, że genetyczne usg 200zł i najlepiej ok 20.lipca, żebym przyszła, a jak chce dodatkowe badania to nast 200zł, razem 400zł. Nie wiem, co robić
-
derii84 wrote:Mi gin napisał, że genetyczne usg 200zł i najlepiej ok 20.lipca, żebym przyszła, a jak chce dodatkowe badania to nast 200zł, razem 400zł. Nie wiem, co robićMATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
paulka86 wrote:A co to są te kolejne badania? Ja Panią w rejestracji nie zapytałam tak mnie cena powalila.
Testy Pappa (badania biochemiczne).
Moja znajoma nie.miala i w 20tyg okazało się, że dzidziuś ma nie tylko wadę serduszka, ale też zaawansowany zespół Edwardsa, i urodził się w 21tyg, zmarł -
Na rozstępy polecam Bio Oli, w pierwszej ciąży go używała, od jakiegoś 5 miesiąca dwa razy dziennie- uda, brzuch, pośladki i piersi i nie mam ani jednego rozstepa. przytyłam wtedy 12 kilo. dodam, że to na pewno, ze sprawa genów:)) na internecie kupowałam bardzo tanio, i teraz tez będę używać.
-
Vitoria a co jeśli wymarzona córka będzie jednak miałą siusiaka?
Adria, czym by się nie smarowało, jak będą miały wyjść rozstępy to wyjdą. Moim zdaniem podsawową rolę odgrywa ciągłe nawilżanie skóry. Też dużo nie przytyłaś, nawet bym powiedziała przy dolnej granicy więcod czego miały Ci się zrobić te rozstępy..? -
chivas wrote:Vitoria a co jeśli wymarzona córka będzie jednak miałą siusiaka?
Adria, czym by się nie smarowało, jak będą miały wyjść rozstępy to wyjdą. Moim zdaniem podsawową rolę odgrywa ciągłe nawilżanie skóry. Też dużo nie przytyłaś, nawet bym powiedziała przy dolnej granicy więcod czego miały Ci się zrobić te rozstępy..?
To nie tak ze jest wymarzona, po prostu czuje ze to coreczka a jesli nie to przynajmniej synek bedzie mial braciszka, to nie problem
Ja przytylam z synkiem jak hipopotam i przez to mazidla nie uchronily mnie przed rozstepami... mialam sie zdrzemnac a nie moge jakos. -
Kocham dzieci i nie moge sie napatrzec jak moj skarbek szybko rosnie i jaki jest kochany ale ciaza i porod to dla mnie jakas makabra. Gdyby nie to ze chcemy dla malego rodzenstwo to nie zdecydowalabym sie na kolejna ciaze. Zanim zaszlam w pierwsza ciaze chcialam miec trojke