X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi Na pewno zobaczysz pęcherzyk :) My się dziś doszukaliśmy ale szkoda że to mężowe usg takie przystosowane raczej do mierzenia większych narządów (nerek, wątroby np..) Ale.. dobrze że chociaż ten pecherzyk jest, jest na swoim miejscu i ma odpowiednią wielkość. Na razie tyle mi musi wystarczyc ;)

Helmi, Nieukowa, cinnamon cookie lubią tę wiadomość

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstepy tez mam ogromne po ciazy mimo smarowidel, brzuch, uda, cycki, masakra... po porodzie ratowalam sie bio oilem i fajnie dzialal ale wszystkiego niestety nie ukryl. Od 2trym wracam do bio oila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 13:45

• paulka86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna czy któraś z Was umowila się już na usg prenatalne? Mój lekarz na urlopie i sierowala mnie do innego cena 400 zł. Jak to wygląda u Was? W pierwszej ciąży placilam okolo 200 zł.Trochę mi się to wydaje dużo.

• Agula82 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria wrote:
    Od zawsze mam takie przeswiadczenie ze bede miec dwojke dzieci, synka Kubusia i coreczke Wiktorie. Synek ma juz poltora roczku, czekamy teraz na coreczke. Do gina jeszcze nie dotarlam, pojde moze w przyszlym tyg, bedzie akurat trwal juz 8tc. Poki co czuje sie marnie, od 2dni wymiotuje a mdlosci nie odpuszczaja. Ciaze z synkiem tez zle znioslam. Teraz pomaga mi glownie kawa...
    Gratuluje Wam dziewczyny pieknych usg! Oby wszystko bylo dobrze!
    Poloze sie chwile poki synek spi.
    Pozdrawiam
    Jak to pomaga Ci kawa ?na nudności? muszę wypróbować
    mi pomaga tylko tyle,że pocieszam się,że te nudności to z wysokiego progesteronu,czyli ciąża jest dobrze utrzymana ;)

Agula82
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to chodzi o usg ktorego tygodnia? Ja za polowkowe placilam cos ok 200zl a przeziernosc w 12tc byla tansza z tego co pamietam. Pierwsze usg mialam darmowe przy okazji wizyty u gina. 400 zl to mega duzo...

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziernosc 12 tydzień.

• vitoria Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula82 wrote:
    Jak to pomaga Ci kawa ?na nudności? muszę wypróbować
    mi pomaga tylko tyle,że pocieszam się,że te nudności to z wysokiego progesteronu,czyli ciąża jest dobrze utrzymana ;)

Tak kawa mi dobrze robi o dziwo. Na tyle ze moge w miare normalnie funkcjonowac przez chwilke, bo niestety po niczym mdlosci nie ustepuja calkowicie. Masz racje ze to dobrze wrozy dla ciazy ale mozna sie wykonczyc.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin napisał, że genetyczne usg 200zł i najlepiej ok 20.lipca, żebym przyszła, a jak chce dodatkowe badania to nast 200zł, razem 400zł. Nie wiem, co robić

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • paulka86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Mi gin napisał, że genetyczne usg 200zł i najlepiej ok 20.lipca, żebym przyszła, a jak chce dodatkowe badania to nast 200zł, razem 400zł. Nie wiem, co robić
    A co to są te kolejne badania? Ja Panią w rejestracji nie zapytałam tak mnie cena powalila.

• Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Pewnie chodzi Ci o te badania z krwi ( te dodatkowe) ja bym chyba ich nie robiła ... kurde nie daj boże ( tfu tfu wypluć przez lewe ramie) jak by było chore i tak bym nie usunęła... więc po co ....

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulka86 wrote:
    A co to są te kolejne badania? Ja Panią w rejestracji nie zapytałam tak mnie cena powalila.

Testy Pappa (badania biochemiczne).
    Moja znajoma nie.miala i w 20tyg okazało się, że dzidziuś ma nie tylko wadę serduszka, ale też zaawansowany zespół Edwardsa, i urodził się w 21tyg, zmarł

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • #Adria Znajoma

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rozstępy polecam Bio Oli, w pierwszej ciąży go używała, od jakiegoś 5 miesiąca dwa razy dziennie- uda, brzuch, pośladki i piersi i nie mam ani jednego rozstepa. przytyłam wtedy 12 kilo. dodam, że to na pewno, ze sprawa genów:)) na internecie kupowałam bardzo tanio, i teraz tez będę używać.

3jgxs65gdcjnqcos.png
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitoria a co jeśli wymarzona córka będzie jednak miałą siusiaka? ;)

Adria, czym by się nie smarowało, jak będą miały wyjść rozstępy to wyjdą. Moim zdaniem podsawową rolę odgrywa ciągłe nawilżanie skóry. Też dużo nie przytyłaś, nawet bym powiedziała przy dolnej granicy więcod czego miały Ci się zrobić te rozstępy..?

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chivas wrote:
    Vitoria a co jeśli wymarzona córka będzie jednak miałą siusiaka? ;)

Adria, czym by się nie smarowało, jak będą miały wyjść rozstępy to wyjdą. Moim zdaniem podsawową rolę odgrywa ciągłe nawilżanie skóry. Też dużo nie przytyłaś, nawet bym powiedziała przy dolnej granicy więcod czego miały Ci się zrobić te rozstępy..?

To nie tak ze jest wymarzona, po prostu czuje ze to coreczka a jesli nie to przynajmniej synek bedzie mial braciszka, to nie problem :-)
    Ja przytylam z synkiem jak hipopotam i przez to mazidla nie uchronily mnie przed rozstepami... mialam sie zdrzemnac a nie moge jakos.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomimo drzemki nadal jestem jak dętka

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham dzieci i nie moge sie napatrzec jak moj skarbek szybko rosnie i jaki jest kochany ale ciaza i porod to dla mnie jakas makabra. Gdyby nie to ze chcemy dla malego rodzenstwo to nie zdecydowalabym sie na kolejna ciaze. Zanim zaszlam w pierwsza ciaze chcialam miec trojke B-)

• mary1305 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym poszła spać, ale jak już ogarnęłam wszystko, zrobiłam obiad to moja córcia zdążyła wstać. Także będę musiała jakoś dotrwać do wieczora.

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile ma coreczka? Moj spi jeszcze a ja ni huhu

• mary1305 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 latka skończyła w maju. Straszny rozrabiaka i nie mogę nawet się położyć na chwilkę, bo już coś zbroi.

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) dobrze ze jeszcze spi w dzien :-) mamy podobny czas ciazy, ja 6t2d

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ