Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
KlaudyŚ wrote:Oo to moze serduszko juz będzie
Ja bylam wczorsj u endrokrynologa i mam zwiększoną dawke euthyroxu bo tsh wysokie 3,42 -
zbikowa wrote:Dziewczyny, są przepisy które mowia, że kobieta w ciąży może pracować przy kompie max 4h dziennie, jeśli pracodawca nie znajdzie jej innego zajecia zgodnie z kwalifikacjami powinien skrócić czas pracy do tych 4h zachowując wynagrodzenie. Zastanawiam się, czy z tego przywileju nie skorzystać...
A gdzie pracujesz? Z doświadczenia mojego i znajomych kojarzę, że tylko w dużych korpo przestrzegają tych zasad, bo pracuje więcej osób na tych samych stanowiskach i łatwo o zastępstwo. W wielu miejscach jednak to fikcja, ja pracowałam o 8 godzin, a nawet często zostawałam po godzinach, bo trzeba było pokończyć zadania i nikt za mnie tego nie zrobił. Gdybym pracowała przepisowe 4 godziny to chyba bym się nie wygrzebała z zadań, które miałam na głowie. -
Justi30 wrote:Dzięki Dziewczyny!
Adria pocieszyłaś mnie troszkę bo już na płacz mi się zbiera.. Też naczytałam się o negatywnych testach przy ciąży pozamacicznej, biochemicznej i innych cudach
Z chłopcami 2 kreski zawsze wychodziły w terminie miesiączki. Okresy nigdy mi się nie spóźniały. Poczekam jeszcze do końca tygodnia,może jednak przyjdzie spóźniona menda więc kasy szkoda na bete. A jak nie przyjdzie wtedy zrobie Co ma być to będzie.
Póki co 2 dni spóźnienia i:
- bóle brzucha i krzyża jak na okres
- żyły na piersiach
-zgaga
-całą drugą połowe cyklu dużo śluzu białego mimo iż zawsze było sucho do @
- kilka dni po owulacji 2 dniowa niby infekcja pochwy,która sama na 3 dzień przeszła
- jednego dnia mnie drapało w gardle, oczy piekły jakby coś mnie brało i też przeszło
- no i przeczucie
Mnie w pierwszej ciąży w terminie @ wyszła tak blada II kreska (po 5 min dopiero), że z mężem się pod światło przyglądaliśmy czy oby na pewno tam jest ;P a mamy wspaniałego zdrowego roczniaka :)dodam, że miałam wtedy takie objawy jak Ty teraz...
W drugiej ciąży od razu po zatestowaniu wyszły 2 grube krechy (2 dni po terminie @) a objawów ciążowych praktycznie brak, nawet piersi nie mam specjalnie wrażliwych, a w pierwszej ciąży nie mogłam ich nawet dotknąć od początku
jednym słowem nie ma reguły może OWU miałaś kilka dni później i jeszcze tego test "nie złapał"?
ja bym na Twoim miejscu powtórzyła test ciążowy jutro lub pojutrze rano, jeśli masz jakiś w zanadrzu jeszcze -
isabelle wrote:A gdzie pracujesz? Z doświadczenia mojego i znajomych kojarzę, że tylko w dużych korpo przestrzegają tych zasad, bo pracuje więcej osób na tych samych stanowiskach i łatwo o zastępstwo. W wielu miejscach jednak to fikcja, ja pracowałam o 8 godzin, a nawet często zostawałam po godzinach, bo trzeba było pokończyć zadania i nikt za mnie tego nie zrobił. Gdybym pracowała przepisowe 4 godziny to chyba bym się nie wygrzebała z zadań, które miałam na głowie.
-
Mama wprost wspaniałe ciśnienie, średnio 96/63, od ponad godziny zdycham, w sensie koszmarnie chce mi się spać12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Papcia wrote:Mnie w pierwszej ciąży w terminie @ wyszła tak blada II kreska (po 5 min dopiero), że z mężem się pod światło przyglądaliśmy czy oby na pewno tam jest ;P a mamy wspaniałego zdrowego roczniaka :)dodam, że miałam wtedy takie objawy jak Ty teraz...
W drugiej ciąży od razu po zatestowaniu wyszły 2 grube krechy (2 dni po terminie @) a objawów ciążowych praktycznie brak, nawet piersi nie mam specjalnie wrażliwych, a w pierwszej ciąży nie mogłam ich nawet dotknąć od początku
jednym słowem nie ma reguły może OWU miałaś kilka dni później i jeszcze tego test "nie złapał"?
ja bym na Twoim miejscu powtórzyła test ciążowy jutro lub pojutrze rano, jeśli masz jakiś w zanadrzu jeszcze
Jeśli owu by była później to wychodzi na to ,że plemniki mojego męża to jakieś terminatory
No nic..poczekam do piątku.. jak @ nie przylezie to w sobote z rana zatestuje:) taaak mam test w torebce
Papcia lubi tę wiadomość
-
zbikowa wrote:Dziewczyny, są przepisy które mowia, że kobieta w ciąży może pracować przy kompie max 4h dziennie, jeśli pracodawca nie znajdzie jej innego zajecia zgodnie z kwalifikacjami powinien skrócić czas pracy do tych 4h zachowując wynagrodzenie. Zastanawiam się, czy z tego przywileju nie skorzystać...
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
Pod warunkiem ze pracujesz tylko przy kompie np.call center to tak ale jezeli masz prace swobodna czyli pracujesz przy kompie odchodzisz od niego zeby wydrukowac skserowac spotkac soe z kims to juz nie..
zbikowa lubi tę wiadomość
Beta HCG
25.05-433
27.05-1285 -
Co do bolow krzyzowych jeszcze mi sie skojarzylo, ja mialam w ciazy z kuba takie bole i jeszcze silne bole posladkow tam gdzies od srodka i teraz hit - czulam ruchy dziecka w tylku! Mowilam gince a ona ze to niemowliwe. W szpitalu na porodowce dowiedzialam sie ze mozliwe skoro mam tylozgiecie macicy! W ciazy rozne cuda sie dzieja.
cinnamon cookie, Penduka lubią tę wiadomość
-
Juz chyba w wiekszosci jestescie po pierwszych wizytach albo macie na dniach a ja wciaz zwlekam. Mialam isc w tym tyg, potem w nastepnym a teraz mysle czy nie poczekac do skonczonego 8tc. Chce uniknac czekania na zarodek, na serduszko, chce isc na gotowe. W ciazy z kuba bylam na 1usg juz w 4tc, pamietam ze byl tylko pecherzyk i ze przezywalam potem bylam chyba na usg w 6tc i 9tc szok ile tego bylo
Agula82 lubi tę wiadomość
-
Justi30 wrote:Jeśli owu by była później to wychodzi na to ,że plemniki mojego męża to jakieś terminatory
No nic..poczekam do piątku.. jak @ nie przylezie to w sobote z rana zatestuje:) taaak mam test w torebce
Weź też pod uwagę, że jakiś czas potrzebny jest na zagnieżdżenie się zarodka. Mi testy w dniu spodziewanej @ i nawet tydzień po wychodziły negatywne, dopiero po ponad tygodniu wyszła blada kreseczka. Ciąża wg usg młodsza niż według OM. Jeśli się niecierpliwisz to najlepiej idź na betę - bo testy nie wychwytują tych najniższych poziomów hormonu. -
isabelle wrote:Weź też pod uwagę, że jakiś czas potrzebny jest na zagnieżdżenie się zarodka. Mi testy w dniu spodziewanej @ i nawet tydzień po wychodziły negatywne, dopiero po ponad tygodniu wyszła blada kreseczka. Ciąża wg usg młodsza niż według OM. Jeśli się niecierpliwisz to najlepiej idź na betę - bo testy nie wychwytują tych najniższych poziomów hormonu.
Wg mnie niewarto robic bety. Przed kubusiem bylam w ciazy ktora zakonczyla sie w 11tc. Wtedy bylam zafascynowana tym ze jestem w ciazy, tym ze nisze malenstwo. Robilam bety cuda wianki, ladnie przyrastala. Tylko moja sytuacja rodzinna byla zla, bylo duzo stresow, rozpad zwiazku, powrot do rodzicow bo zostalam bez domu. Wtedy, choc to byla wpadka, okazalo sie ze tylko ja chce tego dziecka i ze jestem w zwiazku bez przyszlosci. Ale z ciaza dlugi czas bylo wzorowo. 15min przed usg na ktorym dziecko juz nie zylo badala mnie ginka, w badaniu ok, macica odpowiednich rozmiarow, miekka, zero boli brzucha. Po usg badala mnie znow bo nie wierzyla, a jednak dziecko nie zylo. Dziewczyny co ma byc i tak bedzie. Nie da sie zachowac kontroli nad zdrowiem i zyciem dziecka, dlatego wg mnie lepiej cierpliwie poczekac i i miec spokoj w sercu. -
Jacqueline wrote:Mama wprost wspaniałe ciśnienie, średnio 96/63, od ponad godziny zdycham, w sensie koszmarnie chce mi się spać
Justi30 mi też późno test wyszedł wg mnie dopiero 15dpo ale owu mogła być ciut później... w 12dpo nie było jeszcze kreski -
Nuteczka91 wrote:Kochane moje! dziś trzecia beta - 230,7:-) Ufff. Dwa dni temu była 95,7:-)
Progesteron 8,80. Plus branie dupka:-)
Nuteczka91 u mnie też wyszedł niski Progesteron 9,53 i tez dostałam na podwyższenie, ale Luteine zapobiegawczo 100mg 2tab na noc. Na razie wszystko ok