Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
vitoria to co piszesz to prawda - jednak jest jedno ale .. i ja jestem zawsze za tym . spr po porstu czy pecherzyk jest w macicy - póżniej moge nawet isc w 9 tyg i wiem ze nie poradze nic na to czy zarodek bedzie czy nie ..czy bedzie serduzko .. i tu niestety wcale nie mamy pewnosci czy wszytsko bedzie ok nawet w 38 tc ..taka prawda
ja wole sprawdzić z tego wzgledu ze nawet jesli ciza umiejscoi sie w jajowodzie wczesne ykrycie moze uratować jajowód . i tego nauczyłam sie na wielu przypadkach i z forum i ze szpitala jak lezałam ..
cinnamon cookie, chivas lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:vitoria to co piszesz to prawda - jednak jest jedno ale .. i ja jestem zawsze za tym . spr po porstu czy pecherzyk jest w macicy - póżniej moge nawet isc w 9 tyg i wiem ze nie poradze nic na to czy zarodek bedzie czy nie ..czy bedzie serduzko .. i tu niestety wcale nie mamy pewnosci czy wszytsko bedzie ok nawet w 38 tc ..taka prawda
ja wole sprawdzić z tego wzgledu ze nawet jesli ciza umiejscoi sie w jajowodzie wczesne ykrycie moze uratować jajowód . i tego nauczyłam sie na wielu przypadkach i z forum i ze szpitala jak lezałam ..
Przy bolach brzucha, plamieniach lecialabym natychmiast do ginki ale poki nic sie nie dzieje wciaz czekam. Wciaz moge pojsc w pn. Zobacze jak sie wtedy bede czula. -
jestemhela wrote:11,1 mm wrzuciłam foto na 80
Nie rozumiem tego gs....
I lekarz powiedział, że mam zmienić myślenie i wszystko jest świetnie a ja jakoś tak nie wiem... jestem w szoku... -
Jejciu tez bym chciała być już po badaniu, i mieć pewność że rośnie tam mały groszek, a tu badanie dopiero we wtorek i kto wie czy już serduszko będzie widoczne.
Dziewczyny czy od razu na pierwszej wizycie dostałyście jakieś skierowanie na badania? czy od razu szłyście już z jakimiś wynikami? -
jestemhela wrote:7 tydzień i 2 dni , serduszko było już 6 tydzień 1 dzień
ja w piatek ide na zalecone powtórzenie usg czy pecherzyk jest a 28 mam taka pierwsz awizyte ciazowa tobedzie 6tydz i 4 dzień więc sie okaze
teraz trzymam kciuki za nudna ciażejestemhela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBabydream - ja biorę acard a do tego jeszcze zastrzyki z heparyny ( żeby substancje odżywcze lepiej do płodu przepływały i żeby kropka się lepiej zagnieździła). Biorę bo mam mutację MTHFR oraz na USG wyszły mi słabe przepływy w macicy. Dodatkowo mam zabronione latanie w całej ciąży ze względu na wcześniejsze poronienia .Miałam lecieć służbowo kilka dnia po tym jak dowiedziałam się o ciąży ale powiedziałam pracodawcy o całym zamieszaniu i zrezygnowałam z lotu.
Mój szef wie o wcześniejszych poronieniach . Jestem na L4 od prawie 2 tyg. O ciąży wiedzą tylko Ci co muszą. Dla innych po prostu mam problemy zdrowotne.
A co o progesteronu to zależy od norm laboratoriów. Ostatnio wprowadzone zostały nowe sposoby badania progesteronu, który obejmuje więcej progesteronu w progesteronie (odjęte są inne substancje, które były wliczane w progesteron) stąd w niektórych laboratoriach są już nowe normy zgodne z nowymi pomiarami.
-
jej jak ja lubie ten czas truskawkowy wczesniej zjaładm chyba zpoł kilo truskawek teraz zmusowane jjem z zamrazaki mniami
Jestemhela na pewno dasz rade
Helmi trzymam kciuki
ja dziś odetchneam dzieki temu ze nie bedzie potrzebna operacja meza gipsy sciagaja mu 13 lipcazbikowa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny juz po weszlam wczesniej bo ktos nie przyszedl
Uff ulga stres zeszedl ze mnie
Pecherzyk 10,9mm lekarz mowi ze idealnie jak na 5tc1d. Karta ciazy juz zalozona i zaswiadczenie do pracy tez
Naatepna wizyta za miesiacAnia_84, Nats, jestemhela, cinnamon cookie, Brunetka, Agula82, zbikowa, Ediii, Emiliana, Czarnaa94, gosia86, infinity888 lubią tę wiadomość
-
Helmi wrote:Dziewczyny juz po weszlam wczesniej bo ktos nie przyszedl
Uff ulga stres zeszedl ze mnie
Pecherzyk 10,9mm lekarz mowi ze idealnie jak na 5tc1d. Karta ciazy juz zalozona i zaswiadczenie do pracy tez
Naatepna wizyta za miesiac
-
jestemhela wrote:A jaką masz wielkość tego gs? - to chyba pęcherzyk ciążowy, ja mam schize, że mój jest za mały
Kasiu a kiedy masz następne usg?
27.06 mam następne Usg.
Wiesz co ja nie wiem już ile mój pęcherzyk ma bo nie mam wogóle opisane na zdjęciach.