Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Helmi - rany co Twój gin ma za sprzęt usg, że pęcherzyk 11mm prawie pokazuje, że to ledwo końcówka 5tc? Toż to połowa 6tc jest. A było widać u ciebie pęcherzyk żółtkowy w środku?
Bo ja po wizycie i:
Mam very bardzo mieszane uczucia.
Lekarz powiedział mi, że te plamienia to nie od Luteiny, bo mogłabym plamić po Lutce, ale na pewno nie byłaby to jasna krew.
Mam brać jak biore i dołożył mi Duphaston 2x1.
Na fotelu nie badał, usg było bardzo szybko, nawet bym powiedziała, że szybciej niż w poniedziałek.
Pęcherzyk ciążowy ładnie urósł bo był 6,34 a dziś 10,31 mm. Zdawało mi się i na zdjęciu z usg z poniedziałku, że ewidentnie widać coś w tym pęcherzyku, ale ono mega niewyraźne więc to może jakiś cień się rzucał? Bo dziś pęcherzyk ładny owalny, ale w środku pustka...
I już mam schizy czy nie pusty, bo przy wielkości pęcherzyka 6,32mm w zeszłym roku było widać ładnie zarys pęcherzyka żółtkowego, a tu nic, żadnej otoczki w środku. Ale może jakby pokręcił tą głowicą to by było widać? Może przez tyłozgięcie gorzej widać, bo mam wrażenie, że po kręgosłupie mi nią jeździł prawie. Ale to nie zmienia faktu, że przy mniejszym pęcherzyku w zeszłym roku było widać ten żółtkowy...
Więc wiem tylko tyle, że pęcherzyk ciążowy odpowiada wiekowi ciąży, dostałam dodatkowo Dupka i tyle.
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline pewnie gdyby pogrzebał tam jeszcze to by znalazł coś. Ale pewnie ze względu na plamienie nie chciał ingerować za bardzo. U mnie też najpierw mówił że tylko pęcherzyk. Ale kombinował, kombinował, jeszcze kazał pięści pod pupę położyć i wtedy dopiero zobaczył ciałko żółte No a ciąż nie ma co porównywać, bo każda jest inna, inaczej się rozwija. Wystarczy przecież że np tym razem miałaś owu 2 dni później i to już jest kolosalna różnica na tak wczesnym etapie.
-
Owulację miałam prawdopodobnie nawet 1 dzień wcześniej niż w zeszłym roku.
Boję się żeby pustego pęcherzyka nie było
Ale jak Helmi pisze, że miała nawet ciut większy i też nic w środku, to jestem spokojniejsza.
Helmi - chodzi mi o to, że może usg Twojego gina podaje młodszy wiek ciąży, bo zdaje mi się, że pęcherzyk 11mm to spokojnie odpowiada połowie 6tc licząc od OM przy owulacji w 15dc gdzieś.
Mam nadzieję, że to tylko przez pobieżność nie było nic więcej widać. Choć teraz i tak nie mogę nic więcej zrobić poza braniem garstki leków i odpoczynkiem, czekaniem na rozwój wydarzeń.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Jacqueline wrote:Helmi - rany co Twój gin ma za sprzęt usg, że pęcherzyk 11mm prawie pokazuje, że to ledwo końcówka 5tc? Toż to połowa 6tc jest. A było widać u ciebie pęcherzyk żółtkowy w środku?
-
Ja nie piszę, że u Helmi ma być coś nie tak bo jak najbardziej wydaje mi się, że jest ok.
Chodzi mi o mnie, cholera no boje się12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Nie ma co się zadręczać bo tym i tak sobie nie pomożesz ja juz dwa razy stresowałam sie o badania krwi i betę i wszystko wychodzilo jak najbardziej w porządku tylko dzieciątko na tym cierpi. Trzeba myśleć pozytywnie:)
Nats, cinnamon cookie lubią tę wiadomość
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Zmienię temat, żeby Was rozerwać
Ćwiczycie coś dziewczynki? Ja postanowiłam dbać o linię od pierwszych dni
Ponieważ przed ciążą moją aktywność można nazwać jako sporadyczną + wiem, że nie powinno się rozpoczynać treningów w I trymestrze wyszukałam na YouTube fajne ćwiczenia lekko wzmacniające i tak codziennie wieczorem się troszkę rozciągam- polecam
https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
A u Was jak tam? -
Brunetka wrote:Zmienię temat, żeby Was rozerwać
Ćwiczycie coś dziewczynki? Ja postanowiłam dbać o linię od pierwszych dni
Ponieważ przed ciążą moją aktywność można nazwać jako sporadyczną + wiem, że nie powinno się rozpoczynać treningów w I trymestrze wyszukałam na YouTube fajne ćwiczenia lekko wzmacniające i tak codziennie wieczorem się troszkę rozciągam- polecam
https://www.youtube.com/watch?v=6lsT_W7p7Ps
A u Was jak tam?
Ja chodziłam na crossfit i salsation przez 1,5 miesiąca przed ciążą Chętnie bym dalej chodziła ale niestety w moim przypadku to zbyt ryzykowne Zaraz zerknę w link -
Hela - piękna fasolka
Odnośnie pęcherzyków to ja miałam 1,01 cm i było widać pecherzyk zoltkowy, ale bez zarodka. USG mi wtedy pokazało 4t6d. Tydzień później już było FRH, czyli czynność serca i zarodek, który ma prawie 6mm.
Podobnie jak Wy strasznie się boję cały czas. Ale z drugiej strony i tak praktycznie nie mamy na to wpływu. Jak coś ma sie stac to i tak się stanie, a niepotrzebnym strsem i nerwami na pewno sobie nie pomagamy także dziewczyny nie stresujmy naszych fasolek.sandrula, jestemhela lubią tę wiadomość
3500 g 54 cm -
Brunetka wrote:Czarnaa94 -> to raczej przypomina relaks po crossficie:)
Dokładnie, takie ćwiczonka robiliśmy na koniec, na złapanie oddechu Ja to w sumie nie przepadam za takim rozciąganiem, dla mnie to takie flaki z olejem. Ale może spróbuję z tego filmiku, przydałoby się bo w ciąży i po ciąży mam problemy z kręgosłupem.