Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chivas moze to z nerwow te plamienia sie pojawily?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi córa zrobiła pobudkę o 3.30. Wiec Gosiu ciężko czuć się dobrze bo położyłam się o 1 :P A ogolnie to dalej nie mam żadnych objawów ciążowych... tylko od wczoraj mi się wydaje że mi jedna pierś urosła :D i sutek mnie bolał jeden :P

Gosia trzymam kciuki za wizytę i Twoją i Poli :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:

Ktoś dzisiaj wizytuje?

Ja dziś mam pierwsze usg. Mam nadzieje ze coś uda się podejrzeć i ze wszystko będzie w porządku ;)

jestemhela lubi tę wiadomość

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :-) Wczoraj nic nie pisałam ale miałam wizytę i lekarz potwierdził piękna, zdrową ciążę, wszystko w normie (odpukać)..no i najważniejsze...widoczne bijące serduszko :) strasznie się cieszymy i Wam również życzę samych dobrych wieści:)

6 tydzień i 4 dzień dziś, termin na 06.02.2017 według usg. <3 <3 <3

gosia86, MartaM, Agula82, Katjaa, #Adria, cinnamon cookie, jestemhela, Czarnaa94, Papcia lubią tę wiadomość

201702067452.png
  • mary1305 Koleżanka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba alergia dopadła. Tak sobie siedzę i czytam zaległości i pociągam co chwilę nosem. A boję się, że jak tylko się poruszę po chusteczkę to moja Córa oczywiście się obudzi i będzie po chwili spokoju.
    Ja mam wizytę dopiero 27 czerwca i już się nie mogę doczekać. Tak się kurczę boję, że coś jest nie tak. Codziennie boli mnie jajnik i już przeczuwam najgorsze.

ckai3e3k83yxh9yg.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wierzę, że tak pesymistycznie podchodzicie do wszystkiego, nie każdy ból czy plamienie to coś złego, nie ma co zadawać tyle pytań tylko pędzić/dzwonić do lekarza...i absolutnie nie jestem złośliwa:) mnie też straszliwie bolał jajnik lewy, tak aż w pewnych momentach nie mogłam się wyprostować, lekarz powiedział, że dlatego ból promieniował w lewą stronę bo pęcherzyk tak się umiejscowił bliżej lewej strony. A ja odczuwałam to jako ból jajnika.
    Starajcie się myśleć pozytywnie, to naprawdę pomaga, ja mam ciągle wrażenie, że jak zaczynam myśleć negatywnie to od razu wszystko gorzej idzie....a tak staram się być dobrej myśli i dbać o siebie :) :) :)

życzę Wam rozwiania wszelkich wątpliwości! ;)

MartaM, cinnamon cookie, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

201702067452.png
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to jak radzicie sobie z przeziębieniami??

201702067452.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzyganko poranne juz za mna. A caly dzien mdlosci przede mna. W sobote koncze 7tc. Jeszcze raz tyle zostalo zeby poczuc sie lepiej. Tez mnie cos czasem zaboli raz z prawej raz z lewej, ale na szczescie nue mocno. Udanych wizyt na dzis! I pozytywnego myslenia Wam zycze!

Wiesiołki lubi tę wiadomość

• chivas Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    Chivas moze to z nerwow te plamienia sie pojawily?

Nie wiem..Właśnie wróciłam z badań. Te plamienia to nie takie oczywiste plamienia, po prostu śluz na papierze jest zaróżowiony (to dobre słowo).. nie cały czas, nie ciągle, ale zauważyłam wczoraj wieczorem i dzisiaj rano też.
    Zadzwonię do mojego lekarza i zapytam co z tym,ale mam nadzieje że to po prostu młode się rozwija i przerwało jakieś naczynko...:(

Boję sie

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chivas wrote:
    Nie wiem..Właśnie wróciłam z badań. Te plamienia to nie takie oczywiste plamienia, po prostu śluz na papierze jest zaróżowiony (to dobre słowo).. nie cały czas, nie ciągle, ale zauważyłam wczoraj wieczorem i dzisiaj rano też.
    Zadzwonię do mojego lekarza i zapytam co z tym,ale mam nadzieje że to po prostu młode się rozwija i przerwało jakieś naczynko...:(

Boję sie
    Tez tak mialam w ciazy z kuba. Polecialam do pierwszego lepszego gina w 4tc bo bole brzucha, delikatne plamienia a przede wszystkim PANIKA! Zrobila usg byl pecherzyk i dala mi lutke niby na podtrzymanie. Plamienia ustaly i poszlam juz na spokojnie do swojego gina a on mowi ze dawka lutki jaka biore jest na psychike a nie na podtrzymanie. Ale skoro dobrze sie czuje to mam kontynuowac taka mala dawke. Wszystko bylo dobrze.

• Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chivas, będzie dobrze! Daj znać co powiedział Ci lekarz.

Mi wczoraj powiedział, że jak będę słuchała innych i czytała w necie to zwariuję...najlepiej będzie jak w razie wątpliwości zadzwonię do położnej albo od razu do szpitala bo jest po to żeby mi pomóc :)

Trzymam kciuki i wierzę, że to nic złego i tak jak piszesz, to tylko pęknięte naczynko bo dzidzi rośnie zdrowo :)

201702067452.png
  • Nats Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chivas ja też miałam takie lekkie plamienia. Jakby podbarwiony sluz na pomarańczowo, albo jasny brąz. Wcześniej od lekarza dostalam receptę na dupka i jak zobaczyłam to plamienie to zaczęłam brać, ale po 2 dniach miałam wrażenie że jest gorzej. Pojechałam w strachu na szpital, zrobili mi usg i okazało się, ze wszystko ok. Na drugi dzień było jeszcze troche brązowego sluzu, ale od tej pory spokój na szczęście. Lekarz powiedział, ze ciaza jest młoda i maxica się rozrasta, ale dupka cały czas biorę 3x1. Także nie martw się na zapas, ale warto zawsze takie rzeczy sprawdZić. :)

3500 g 54 cm <3
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Pamiętam jak pojechałam jakieś 2 msc przed porodem obejrzeć oddział, sale porodową.. i zaczęłam się wymądrzać że to że tamto.. babki powiedziały że no naczytałam się w internecie. Żeby dać sobie spokój z internetem.... i to jest chyba najlepsze jeśli chodzi o porównywanie swojej i innej ciązy. Moje Oli w moczu wyszły ciała ketonowe - naczytałam się w necie że to cukrzyca wyłam jak bóbr... poszłam następnego dnia do lek. okazało się ze to z powodu tego że dniem przed badaniem mało piła ( małe ilości ciał ketonowych).

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!
    Ja dzis miałam okropny sen. Śniło mi się że się obudziłam i jak zwykle poszłam siku. Siadam na sedes a tam leje sie ze mnie krwią jak z fontanny.. Obudziłam sie z płaczem a jednocześnie z ulga ze to był tylko sen..

Boje się wstać z łóżka bo wczoraj jak doszlam do łazienki dostałam takich mdlosci ze zawisłam nad kiblem.. Ale jakos przeszlo i obeszlo sie bez ..no wiecie czego :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Wiesiołki Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak radzicie sobie z przeziębieniem? mnie już któryś raz łapie:( Piję herbatkę z cytryną lub z sokiem z czarnego bzu, mleko z czosnkiem a to ciągle wraca...wczoraj jak byłam u lekarza czułam się perfekcyjnie i po prostu nie zapytałam. Dziś rano znowu ból gardła, wieczorem coś przeczuwałam i już ze złości zjadłam bez niczego dwa ząbki czosnku...

201702067452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja w sprawie tej Bety jeszcze... pierwszy raz robiłam 31 maja i wyszło około 2000 tys. Robiłam wczoraj badania i moja babcia (która prowadzi laboratorium) ot tak dorzuciła od siebie Betę. Mówiłam, że to nie ma sensu bo za duży odstęp czasowy itp. No i mam wynik z wczoraj 61000. I wielkość wygląda ładnie ale sprawdziłam w kalulatorze belly i przyrost jest jakieś 60%. I tu zaczynam się stresować.. ale może nie potrzebnie. Czy jest tak, że w późniejszych dniach beta zaczyna przyrastać wolniej. Czy któraś z Was tak miała ? Dziękuję za odpowiedzi!

• sandrula Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gardło najlepszy sok z cebuli :D a tak to mleko z miodem i czosnkiem :) słyszałam tez ze są jakies tabletki na gardło i syrop ( prenalen? Czy cos takiego) dla kobiet w ciąży.. Jesli chodzi o katar to nie mam pojecia..

Wiesiołki, Katarzyna.G lubią tę wiadomość

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penduka wrote:
    Dziewczyny a ja w sprawie tej Bety jeszcze... pierwszy raz robiłam 31 maja i wyszło około 2000 tys. Robiłam wczoraj badania i moja babcia (która prowadzi laboratorium) ot tak dorzuciła od siebie Betę. Mówiłam, że to nie ma sensu bo za duży odstęp czasowy itp. No i mam wynik z wczoraj 61000. I wielkość wygląda ładnie ale sprawdziłam w kalulatorze belly i przyrost jest jakieś 60%. I tu zaczynam się stresować.. ale może nie potrzebnie. Czy jest tak, że w późniejszych dniach beta zaczyna przyrastać wolniej. Czy któraś z Was tak miała ? Dziękuję za odpowiedzi!

Tak podobniez jest ze im pozniejsza ciaza tym beta wolniej przyrasta.. Ja juz bym teraz sobie odpuscila betę, za dużo stresów z tym.. :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam przeziebiona jak dowiedzialam sie o ciazy. Popijalam domowy syrop z mleczu i jak dla mnie zbawienna jest herbata z lipy :) do niej dodawalam miodu i cytryny :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz dodac tez do herbaty swiezego imbiru bo tez jest dobry na przeziebienia i oprocz tego na mdlosci ;)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ