Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Trzeba myśleć pozytywnie bo przeciez jeszcze trochę miesięcy przed Nami a jak tak z poczatku będziemy szaleć to co będzie potem... :D

No ja nie wiem właśnie jak Wy to przeżyjecie :D

cinnamon cookie, sandrula lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nats zgadzam się z Tobą w 100% :)

Brunetka jak będę na kompie to zobaczę ten link, może też zacznę to samo ćwiczyć :)

Nats lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się zaczną pierwsze ruchy to dopiero zobaczycie co to stres :D Jak się dzieć nie będzie ruszał przez cały dzień :P

gosia86 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie musze jutro trochę pomalować (tak tak, bawię się w tzw. kolorowanki dla dorosłych), to się trochę uspokoję ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Brunetka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Dokładnie, takie ćwiczonka robiliśmy na koniec, na złapanie oddechu :P Ja to w sumie nie przepadam za takim rozciąganiem, dla mnie to takie flaki z olejem. Ale może spróbuję z tego filmiku, przydałoby się bo w ciąży i po ciąży mam problemy z kręgosłupem.

:)
    Ja generalnie nie przepadałam za ruchem, ale włączę sobie jakiś serial i nie wiadomo kiedy mija. Szczerze mówiąc po 10 godzinach za biurkiem to nawet miło pomachać nóżkami.
    Tyle, że mi się po domu jeszcze żadne pociechy nie kręcą to jestem mądra, domyślam się, że z dzieciem to czasem pewnie i ciężko 15 minut znaleźć...

w4sqdqk37ek35kuj.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daję już rady z tymi mdłościami... Teraz wieczorem są tak silne że boję się że zacznę znów wymiotować... piję coca cole, wodę z ogórków i na sekundę ciut lepiej a za chwilę znów koszmar. Mdli mnie tak mocno że nie mogę rozmawiać, skupiam się na oddychaniu przez usta bo wtedy nie docierają do mnie zapachy, wymioty już są w bloku startowym. Dostałam dziś od położnej próbkę nowego leku na mdłości w ciąży, nazywa się prevomit. W składzie ma imbir, witaminy z grupy B i kwas foliowy. Nie podziałało to na mnie jakoś szczególnie, ale jutro spróbuję jeszcze raz, może zadziała. Zwariuje jak mi to nie przejdzie w końcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 21:12

• vitoria Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże a może to bliźniaki...

• vitoria Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Jak się zaczną pierwsze ruchy to dopiero zobaczycie co to stres :D Jak się dzieć nie będzie ruszał przez cały dzień :P

Tu masz rację, ze 2 razy jechałam do szpitala na ktg bo mały miał lenia i nie ruszał się ani po jedzeniu ani w nocy. Za każdym razem to był fałszywy alarm ale nigdy nic nie wiadomo.

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Ja bałabym się iść na L4 wcześniej niż po 12 tyg. Przecież do końca I trymestru nigdy nic niewiadomo, w każdej chwili może się coś stać. Dalej teoretycznie też, ale prawdopodobieństwo jest dużo mniejsze.
    Nie zniosłabym potem tych pytań koleżanek z pracy, a czemu wróciłaś, co było nie tak itd. Najbezpieczniej iść w 4 miesiącu.
    Czyli wolisz narażać dziecko na szkodliwe warunki niż znosić jakieś głupie pytania?
    Powiem Ci tak z własnego doświadczenia że nikt mądry się nie zapyta dlaczego tak się stało. A glupkom nie trzeba odpowiadać. Ja po poronieniu jak mialam wrócić do pracy to powiedziałam przełożonej że nie życzę sobie pytań ani rozmów na ten temat i dopóki sama o tym nie chcialam rozmawiać to nikt się nie pytał

magda94, Czarnaa94, jestemhela lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Noeli Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tez niesmialo dolaczam do lutowych mamusiek:-) Termin 20.02! Pozdrawiam wszystkich!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 21:55

MartaM, magda94, Czarnaa94, Helmi, Katjaa lubią tę wiadomość

km5sqtkf7r0h04nm.png
  • Fiolk@ Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu nadrobiłam cały dzionek Waszego pisania. Ja niestety nie mam dobrych wieści. Tak się cieszyłam na tą wizytę dzisiaj a wróciłam do domu taka wkurzona że szok! Po ponad godzinnym oczekiwaniu na wizytę nie dowiedziałam się w zasadzie nic! Zawiodłam się na moim lekarzy... :-(
    Usg nie zrobił bo nie miał czasu, bo pełno pacjentek jeszcze oczekiwało na korytarzu. Poświęcił mi raptem 7 minut by powiedzieć że gratuluję i zaprasza za 3 tygodnie!
    No jaja jakieś normalnie! :-(
    Zero info co można a czego się raczej wystrzegać. Przepisał kwas foliowy i jod. Dał skierowanie na badania ogóle i to by było na tyle. Jestem wściekła :-( nie tego się spodziewałam. :-(
    To była moja ostatnia wizyta na NFZ!

w5wqio4puxjzt1om.png
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitoria wrote:
    Nie daję już rady z tymi mdłościami... Teraz wieczorem są tak silne że boję się że zacznę znów wymiotować... piję coca cole, wodę z ogórków i na sekundę ciut lepiej a za chwilę znów koszmar. Mdli mnie tak mocno że nie mogę rozmawiać, skupiam się na oddychaniu przez usta bo wtedy nie docierają do mnie zapachy, wymioty już są w bloku startowym. Dostałam dziś od położnej próbkę nowego leku na mdłości w ciąży, nazywa się prevomit. W składzie ma imbir, witaminy z grupy B i kwas foliowy. Nie podziałało to na mnie jakoś szczególnie, ale jutro spróbuję jeszcze raz, może zadziała. Zwariuje jak mi to nie przejdzie w końcu.
    Biedna! Ja też mam okropne mdłości, ale jeszcze nie wymiotowałam. Trochę się boję, bo dostałam się od lipca na 3-miesięczny staż, o który długo się starałam. Dopiero, gdy machnęłam ręką, bo stwierdziłam, że nie wiem, jak zniosę pierwsze miesiące ciąży, odezwali się. Mam nadzieję, że ten pierwszy trymestr szybko nam zleci!

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro idę powtarzać wyniki ... czuję się dziwnie. Jakbym przeczuwała coś złego.. Nie czuję się ciążowo.. prawie wcale oprócz lekko tkliwych piersi.. stresik mam normalnie

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • chivas Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba coś wykrakałam bo mam taki śluz lekko podbarwiony na różowo/brązowo... miała tak któraś? Bardzo źle to wróży?

8unevfxmtkfkuxcs.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chivas wrote:
    No i chyba coś wykrakałam bo mam taki śluz lekko podbarwiony na różowo/brązowo... miała tak któraś? Bardzo źle to wróży?

Wiele dziewczyn tak ma i to może wróżyć tak na prawdę wszystko albo nic ;) Na pewno nie jest normalne, najlepiej pojechać na IP.
    Ja plamiłam od daty spodziewanej @ do 15 tc, najpierw bez powodu, potem krwiak, a potem znów bez jakiegoś większego powodu.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka wrote:
    :)
    Ja generalnie nie przepadałam za ruchem, ale włączę sobie jakiś serial i nie wiadomo kiedy mija. Szczerze mówiąc po 10 godzinach za biurkiem to nawet miło pomachać nóżkami.
    Tyle, że mi się po domu jeszcze żadne pociechy nie kręcą to jestem mądra, domyślam się, że z dzieciem to czasem pewnie i ciężko 15 minut znaleźć...

Bywa i tak, moje dziecko z tych bardzo ruchliwych i rozrabiających. Pomysły ma z kosmosu i w sumie to lepiej nie spuszczać jej z oka :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 opowiadaj jak się czujesz???

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • magda94 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wydaje Wam się ze informacje na suwaczkach są jakby tydzień wstecz? "7tydzien- dziecko ma 6mm"- juz tydzień temu na USG miało 0,73cm. Czy się mylę? Bo juz nie wiem, jak śledzić rozwój Malucha:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 01:37

34bw43r8x3c08pa7.png

mhsvx1hpg0g6h8qo.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    gosia86 opowiadaj jak się czujesz???
    Dopiero nadrobiłam wczorajszy dzień :) bo piszecie jak szalone. Trochę dokuczają mi mdłości czego w poprzednich ciążach nie miał.
    Jutro wizyta, a już dzisiaj obudziłam się z myślą czy wszystko jest ok. Ale mam nadzieję że nie będę miała dużo czasu na zadręczanie się myślami.
    Idę dzisiaj z Polą do pediatry to prawie pół dnia minie. Ogólnie to teraz czas płynie jakoś szybciej niż w ciąży z Polą.
    A Ty Czarna jak sie czujesz?

Gratuluje wszystkich cudownych wieści z wizyt <3

Chibas jak noc u Ciebie?

Ktoś dzisiaj wizytuje?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia myslalam ze tylko ja juz nie spie :D
    Nic mnie nie mdli na szczescie ale bol cyckow jak dla mnie osiagnal swoje apogeum w nocy :D
    Tak bolaly ze na lozku sie obkrecic nie moglam, teraz juz lepiej :)
    Moj tam sobie sapie przez sen slodko a ja juz spac nie moge :)
    Jak u Was poranek ? :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ